Môže všeobecný lekár predpísať Ozempic?
Ahojte,kto berie ozempic vie mi to predpísať aj všeobecný lekár?ak áno koľko sa za to prosím platí,a ak ma niekto aj skúsenosti pozitívne rafa si prečítam ☺️
Ak je liek predpisovaný na cukrovku 2. typu a pacient spĺňa indikačné kritériá, môže byť čiastočne hradený poisťovňou. Ak sa používa iba na redukciu hmotnosti, ide zvyčajne o off-label použitie a pacient si ho hradí sám. Najčastejšie ho predpisuje diabetológ, endokrinológ, eventuálne aj praktický lekár. Nie každý lekár ho automaticky predpíše. Musí zhodnotiť zdravotný stav, BMI, prípadne prítomnosť cukrovky alebo metabolického syndrómu a možné kontraindikácie / keďže tieto lieky majú možné nežiadúce účinky a možné ťažké komplikácie /.
@anonym_5658d6 ďakujem pekne za odpoved🫶🏻
@anonym_5658d6 ďakujem pekne za odpoved🫶🏻
Toto si vypočuj. Ak nie si morbídne obézna v sledovaní diabetológa, iného lekára by som ani nežiadala.
@lilinka76 áno som,po tehu som pribrala 30kg,mám 120kg čo je strašne,a za rok som schudla 10kg,keby mi to ide inak bohužiaľ toto ozaj neriesim🙈😅
@veraaq Riešila by som iné spôsoby schudnutia, správne nastavenú stravu a pohyb, vypočuj si ten podcast, po vysadení budeš mať jojo efekt... Máš vyšetrenú štítnu žľazu?
@veraaq Brala to známa, pomohlo,ale po čase yz vidieť pribrala naspäť. Ale nie s takej váhy asi.
Prosím vás.... zakázať ozempic a mounjaro !!!!!.... čo vám to ---- 👎👎👎
@ivicatolic zakázať ?
@ivicatolic zakázať ?
@jogy1984 áno pre všetkých, čo ho naozaj nepotrebujú na skutočnú a oprávnenú diagnózu
@ivicatolic zakázať ?
@jogy1984 zakazat pre ludi co nemaju cukrovku
@veraaq máš vyšetrený pankreas? A tým nemyslím iba krvné testy. Poznám ľudí čo skončili s vážnym ochorením pankreasu.
@anonym_5658d6 pritom ak si raz dodrbes pankreas, sa mozes len modlit....
Kukni stranku vyhratnadvahou.sk, tam su vseobecny lekari u ktorych si to mozes dat predpisat, nie ozempic ale dve ine znacky, jedna stoji 150eur/mesiac a druha okolo 200eur/mesiac.
Mam vahu ako ty, ale do tohto by som nesla. Ono ked nezmenis dovod, preco priberas, tak by si to musela brat cely zivot. My tucni mame obezitu skor z psychickych problemov, ktore injekcia neda do poriadku. Mozno, mozno ako pomoc na rozbehnutie ale zaroven zacat menit aj zivotny styl. Ale teda ja viem ake to je tazke.
kedysi som bola aj ja proti, ale toto je prirodzená selekcia 🤭 títo ľudia sa dlhého veku nedožijú kvôli pochabej túžbe vyzerať momentálne chudo 🙈
autorka - predpíše ti to hocikto, aj pediater 🤑
ja som zo 120kg schudla lebo som túžila vidieť vyrastať syna 🥺 a chcem si veľkosť S/M udržať lebo chcem vidieť vyrastať vnúčatá. stačí nežrať 🤷
kedysi som bola aj ja proti, ale toto je prirodzená selekcia 🤭 títo ľudia sa dlhého veku nedožijú kvôli pochabej túžbe vyzerať momentálne chudo 🙈
autorka - predpíše ti to hocikto, aj pediater 🤑
ja som zo 120kg schudla lebo som túžila vidieť vyrastať syna 🥺 a chcem si veľkosť S/M udržať lebo chcem vidieť vyrastať vnúčatá. stačí nežrať 🤷
@zuzanka.zuzu aj ja idem z váhy 120,ako sa ti to podarilo? Tiež ozempic?
@zuzanka.zuzu aj ja idem z váhy 120,ako sa ti to podarilo? Tiež ozempic?
@veraaq očividne si nepochopila písanému textu 😁 hej hej ozempic ktorý o 20-30 rokov spôsobí rakovinu pankreasu .... skúsila si nežrať a športovať? 🤷 a je to dokonca zadarmo
Stačí rátať kalórie z robia chudneš, tých 60 kíl čo máš navyše sa na teba nenalepili len tak bez príjmu, len si daj ozempic, poznám človeka čo to bral rok, schudol kilo za celý rok a nakoniec o pol roka 10 kilo ďalších nabral 🙈 komu niet rady tomu niet pomoci
Ach baby
Ale ste lenive
Same skratky 😪
@veraaq očividne si nepochopila písanému textu 😁 hej hej ozempic ktorý o 20-30 rokov spôsobí rakovinu pankreasu .... skúsila si nežrať a športovať? 🤷 a je to dokonca zadarmo
@zuzanka.zuzu to máš odkiaľ že ozempic ti o dvadsať rokov spôsobí rakovinu pankreasu
@zuzanka.zuzu áno skúsila,keď hovno vieš naci sa vôbec vyjadruješ? Asi keby mám iné možnosti tak sa túto otázku nepýtal,nemyslíš?
@zuzanka.zuzu áno skúsila,keď hovno vieš naci sa vôbec vyjadruješ? Asi keby mám iné možnosti tak sa túto otázku nepýtal,nemyslíš?
@veraaq 😂😂😂 ešte raz... možnosti 1.nežrať a 2.športovať, prípadne 3.skombinovať prvú a druhú možnosť 🤷 je to zadarmo, ešte aj ušetríš, radikálne sa ti zlepší zdravotný stav, toto má iba a len samé pozitíva 🤷
@zuzanka.zuzu to máš odkiaľ že ozempic ti o dvadsať rokov spôsobí rakovinu pankreasu
@anonym_14069d nemusí. ale ja by som na to svoje zdravie nestavila 🤷 veľa ľudia však áno... lebo čo by sa asi tak mohlo stať že 🤭 uvidíme o 20-30 rokov aké to bude mať následky... viem však povedať aké bude mať následky zdravá životospráva 😉
Keby si od zajtra jedla len raňajky, obed a večeru - zdravu, primerane porcie, za mesiac máš dole minimálne 10 kg. Len to treba chcieť a dodržať a nie chcieť hľadať iné cestičky - žrať a k tomu tabletku
@anonym_14069d nemusí. ale ja by som na to svoje zdravie nestavila 🤷 veľa ľudia však áno... lebo čo by sa asi tak mohlo stať že 🤭 uvidíme o 20-30 rokov aké to bude mať následky... viem však povedať aké bude mať následky zdravá životospráva 😉
@zuzanka.zuzu myslím že niektorí ľudia nemajú na výber . Čo sa orientujem v tejto problematike dalo by sa to vysvetliť asi takto : 1. Je to úplná zbytočnosť pre ľudí ktorý majú ľahku nadváhu alebo chcu schudnúť do plaviek. 2. Môže to byť dobrý pomocník spolu s cvičením a plánovaním jedálnička pre človeka ktorý trpí ťažkou obezitou. 3. Je to nevyhnutnosť pre ľudí ktorí už trpia vážnym metabolickým syndrómom. Tam už len zdravý životný štýl nestačí . A samozrejme je dôležitý prístup ako u obéznych tak diabetikov . Či si človek povie cítim sa dobre /chudnem a vďaka tomu sa môžem viac venovať svojmu zdraviu, životnému štýlu alebo cítim sa dobre / chudnem a preto sa nemusím už snažiť niečo meniť .
@zuzanka.zuzu čo zo zase trepeš?? Aká rakovina?? Lieky GLP1 sú na trhu 25 rokov a žiadny nárast rakoviny pankreasu nikto nehlásil. Tak tu nešír fámy lebo o tom hovno vieš.
@veraaq Riešila by som iné spôsoby schudnutia, správne nastavenú stravu a pohyb, vypočuj si ten podcast, po vysadení budeš mať jojo efekt... Máš vyšetrenú štítnu žľazu?
@lilinka76 aké iné spôsoby?? Mounjaro je v liečbe obezity efektívne. A tieto lieky sa berú chronicky - dlhodobo.. čiže jojo efekt nehrozí. Doštuduj si info a potom sa vyjadruj.
Kukni stranku vyhratnadvahou.sk, tam su vseobecny lekari u ktorych si to mozes dat predpisat, nie ozempic ale dve ine znacky, jedna stoji 150eur/mesiac a druha okolo 200eur/mesiac.
Mam vahu ako ty, ale do tohto by som nesla. Ono ked nezmenis dovod, preco priberas, tak by si to musela brat cely zivot. My tucni mame obezitu skor z psychickych problemov, ktore injekcia neda do poriadku. Mozno, mozno ako pomoc na rozbehnutie ale zaroven zacat menit aj zivotny styl. Ale teda ja viem ake to je tazke.
@anonym_d21ab4 Figu borovú.. obezita je neuroendokrinné ochorenie. Mozog a žalúdok spolu nekomunikujú, žalúdok nevysiela do mozgu hormonálny signál, že je plný.
Ach baby
Ale ste lenive
Same skratky 😪
@anonym_8d2a6c čo to ma s lenivosťou?? NIČ!! Obezita je ochorenie a je to vedecky dokázané. Nemá to nič s pevnou vôľou ani s lenivosťou..

Ak je liek predpisovaný na cukrovku 2. typu a pacient spĺňa indikačné kritériá, môže byť čiastočne hradený poisťovňou. Ak sa používa iba na redukciu hmotnosti, ide zvyčajne o off-label použitie a pacient si ho hradí sám. Najčastejšie ho predpisuje diabetológ, endokrinológ, eventuálne aj praktický lekár. Nie každý lekár ho automaticky predpíše. Musí zhodnotiť zdravotný stav, BMI, prípadne prítomnosť cukrovky alebo metabolického syndrómu a možné kontraindikácie / keďže tieto lieky majú možné nežiadúce účinky a možné ťažké komplikácie /.