Počas kojenia veľmi chudnem

slnecnica333
14. jún 2016

Ahojte,
veľmi chudnem teraz keď kojim. Hneď po pôrode som schudla 8 kíl. A odvtedy prešli 4mesiace a schudla som ďalších 10kíl.Som útlej postavy a tak mi chudnúť určite netreba. Mám teraz menej kíl ako pred otehotnením. Jem normálne povedala by som, že aj viac ale nepomáha to. Neviem čo robiť, malého by som nerada odstavila, ale tak teraz ničím aj seba a svoje zdravie. Nemal niekto taký problém?Čo pomohlo?

miku1
14. jún 2016

@slnecnica333 Pre veľa žien je to normálna vec. Ja som bola na tom rovnako. Po prvom pôrode som bola do 6 týždňoch na pôvodnej váhe, a po ďalších 2 týždňoch som mala ešte o 2 kg menej....a to som pribrala 23 kg. Vážila som sa každý deň, a občas to boli aj 2kg za deň. Škoda, že taká dobrá vec sa mi nediala aj po druhom pôrode 🙂 Určite by som kvôli tomu dieťa neprestala dojčiť. Skús sa poradiť s lekárom. Neviem, teda o koľko menej tých kíl máš....oproti kilám pred otehotnením. A ako dlho ten stav trvá. Ja som chudla tak 2-3 mesiace a potom sa to zastavilo.

marcelatje
14. jún 2016

Aj ja chceeeeem! 😀

bosoriak
14. jún 2016

@slnecnica333 Ono nejde o to, kolko jes, ale co jes. Odporucam viac smotany, masa cerveneho, chlieb, tradicne maslo, plnotucne mlieko a pod. Proste kaloricky bohate jedla a zaroven zdrave. Vela zeleniny k tomu.
Inak je tu aj taka tema "ako pribrat", skus mrknut na tipy aj tam. Aj ked vacsina prispevkov je o tom, ze danej zene zavidia 😀 😀

zuzu1988
14. jún 2016

@slnecnica333 dobre ta chápem ja som bola spokojná teraz pri druhom dieťati som bola akurát ( bolo ma aspoň za čo chytiť :D ) no teraz :( nič chudá jak ... Rozmýšľam zájsť do lekárne niečo kúpiť na priberanie len nie lieky ...

kvietocek92
14. jún 2016

Bozee zena ako ti zaaavidiiim 😂 ja ako som s malym doma som strasne pribrala 😂😂 snad ked dokojim bude lepsie

moni244
14. jún 2016

ja by som to riešila s doktorom, toto nie je normálny úbytok, ja som tiež schudla, ale nie tak rapídne ako ty

bublinecka1987
14. jún 2016

@slnecnica333 tak odpoved na tuto otázku by zaujímala aj mna ..ja som bola tiez útla pred otehotnením, pred pôrodom som mala 63 kg a po pôrode 52kg. Teraz som 7,5 mes po pôrode a mám 45 kg. Kojím 2 deti, možno tým som tak veľmi schudla.. Zjem veľa - plnotučné mliečne výrobky, sladké, cestoviny, ale aj zeleninu, ovocie, mäso..skratka snažím sa zjesť naozaj dosť. Ale chcela by som aspon take 3-4 kg pribrať.

ajana1
14. jún 2016

pocas kojenia musis jednoducho prijat viac jedla. Ja som vkuse iba zrala a tiez to zo mna opadlo. Ked som skoncila s kojenim bola som o 3 kila lahsia ako pred porodom ale potom sa to vyrovnalo. Neviem ci si mala tiez problemy so stitnou zlazou, ak ano tak si musis dat nastavit nanovo lieky.

kathrin17
14. jún 2016

ja som mala pred tehu 64kg do pribrala som 11kil pocas tehu a pol roka po porode som mala 54kg, bola som kost a koza....momentalne malicku este dojcim, ale uz len pred spinkanim a rano na ranajky...noci uz spinka cele.....a vaha isla na 60kg....neboj....to chudnutie urcite ustane casom...teraz by som brala tak o 4 kg menej nez mam 😀

jasminet
14. jún 2016

uzivaj si a jedz jedz jedz 🙂 po prvych dvoch porodoch som z porodnice prisla lahsia nez som bola pred tehotenstvami a veselo som chudla dalej aj ked som sa tlacila po nociach nutelou... toto tretie je uuuuplne ine - kojim a nechudnem, ale ani nepriberam... proste si drzim vahu 70 kg +-1-2kg nech robim co robim...

bobsent
14. jún 2016

ja ťa chápem, mňa kojenie (hoci som sa väčšinou odsávala) vycuclo na 44 kíl! pri výške175cm. ja som extrémne chudá od prírody( št. žľazu a pod. mám v poriadku) v teh. som pribrala iba 6 kíl. no potom to bol horor!
chápem ženy, čo chcú kilá zhodiť, ale všetko má svoje hranice a toto už bolo moc. 2 roky som sa dávala dohromady. druhý krát už by som sa nenechala vytrápiť. nemohla som laktáciu zastaviť,lebo mám endometriózu a aby nerástla potrebovala som čo najdlhšie byť bez menzesu.
príjem kalórií som mala naozaj nadmieru, tučné, sladké, kalorické ale doslova som sa strácala.
neviem ti poradiť, či je lepšie malého dostaviť, poraď sa z lekárom. jednej známej zastavili laktáciu z tohto dôvodu. dieťa potrebuje zdravú maminu! musíš mať silu sa oň postarať...
držím palce.

sovica
14. jún 2016

V tehotenstve som pribrala 12,5 kg, po pôrode išlo hneď 8 kg dolu a potom sa to už nezastavilo. Keď mal malý 3 mesiace, vážila som menej, ako na konci ZŠ. Tiež som útlej postavy.
To, že som chudla, som však z väčšej časti pripisovala totálnej vyčerpanosti. Z 24 hodín som prespala max 4-5 hodín aj to s prestávkami na dojčenie a každodenný kolotoč - dojčenie, starostlivosť o dieťa, domácnosť, varenie, každodenné prechádzky aj 2-3 hodiny za deň, 2-3x do týždňa som zvládla aj menší nákup (na veľký chodil manžel autom) ale kočík som musela smerom domov tlačiť do mierneho kopca cca 1km. Aj keď som jedla dosť, telo proste nestíhalo a brať si tú energiu muselo. Potom nastal nejaký zlom a ja som sa rozhodla, že nemusím byť dokonalá matka, ktorá všetko stíha na 100%. Poobedný spánok v kočíku na čerstvom vzduchu som vymenila za spoločný spánok s mojim potomkom v posteli (neviete si predstaviť, čo tá hodinka, v lepšom prípade 1,5 hod urobila 🙂), v domácnosti som spravila len nevyhnutné veci, s varením som to tiež každý deň nepreháňala (1-2x do týždňa manžel doniesol nejakú čínu alebo pizzu) ... Podotýkam, že pomoc som nemala žiadnu, keďže žijeme v DE a manžel chodieval z roboty okolo 20.00 hod.
Neviem, koľko hodín spávate, ale myslím si, že spánok je veľmi dôležitý. Ak ho máte rozkúskovaný a je ho málo, tak je možné, že kilá odchádzajú práve preto...
V každom prípade, poteším vás...keď som začala viac oddychovať, úbytok na váhe sa zastavil.
Želám vám veľa síl, pohody a nech sa vám tie stratené kilečká vrátia (v rámci normy) 🙂.