icon

Podarí sa mi schudnúť pri 92 kg?

26. jún 2024

Ahojte viem že strava je zaklad ku chudnutiu važim 92 kg a vobec nechudnem stale si to udržujem ale nejem pravidelne proste chodim do prace na 12h a noekedy mi proste nechuti a teraz v tom teple je to ešte horšie /raňajky mam okolo 9-10 - nejake pečivo , potom obed to je rôzne kedže chodim do práce na obedy pretože večer pridem domov vyštavena po celom dni a to posledné čo by som chcela aby som varila ešte a potom už len zjem niečo na večeru nejaku tortilu zo zeleninou šunkou syrom alebo 3 vajíčka s pečivom na rozne sposoby akože mne sa nezda ze by som nejak extra jedla aj tak sa ta vaha drži rovnako

vev82
26. jún 2024

Urcite jes viacej ako si priznavas aj sama pred sebou. Pokial budes mat vacsi vydaj ako prijem, budes chudnut. Musis sa dostat do kalorického deficitu. Nic ine nefunguje. A samozrejme ze bez problemov mozes schudnut

vev82
26. jún 2024

A pokojne mozes jesť aj pecivo 😉 treba si najst udrzatelnu stravu, viac pohybu, znicit prijem a bude to. Staci zo zaciatku zmenit par veci. Vyradit sladke napoje, nevyjedat medzi jedlami. S ubudajucimi kilami, sa ti zdravsi zivotny styl tak nenutene stane normalnym a budes viac davat doraz na plnohodnotnu stravu

livuska124
26. jún 2024

Schudla som 15kg, každý deň som jedla pečivo (väčšinou celozrnné, ale boli aj dni, keď som si dala biely chlieb, alebo rožok), prílohu k hlavnému jedlu (klasika zemiaky, ryža, cestoviny, bulgur,....) a domáci koláč 😀 😀 jediné, čo som musela upraviť, boli množstvá. Teda - všetko vážiť a zapísať do kalorických tabuliek). A to som zo začiatku ani necvičila, lebo som funela a nevládala 😀

dorottka
26. jún 2024

Pozri, kazdy je uplne iny, na kazdeho funguju veci trochu inak, to si musis sama odsledovat. Ked kazdy chudol pri zaradeni viac tuku do stravy (a odobratim sacharidov), ja som priberala. Mne najlepsie funguju prave sacharidy s protenimi a len trosickou tuku, ale cely zivot zijem defacto na sacharidoch. Je ale velka pravda, ze vidim sama rozdiel, ked jem pecivo a ked ho nejem, nerozumiem, ako je to mozne, lebo ako kaloricka gymnastka by som mohla ist hadam aj na olympiadu, ale je to tak. Plus, co som si tiez vsimla a je nestandardne... ked pijem take tie Zero coly, co nemaju realne ziadnu energeticku hodnotu, tak sa mi OMNOHO horsie chudne a lahsie pribera, aj ked zjem menej. Zjavne tam je vplyv na hormony, o ktorom sa asi velmi nevie, ale u mna to robi vela. Zaklad je ale navysit proteiny, potom napisem viac.

mircalla
26. jún 2024

@livuska124 Pozri zavisi aj z akej vahy. Ja mam 52 rokov, nadvahu nemam nosim velkost c. 38-40, ale chcem schudnut 5-6 kil. Celkovo jem malo aj tak, uz to nespaluje, kazdy pochopi, ked do toho veku pride. Takze aby som schudla musim velmi vyrazne obmedzit sacharidy a makat k tomu. Cize musim to mat ozaj prisne. Mne ozaj pomoze jedine nejest pecivo, je to individualne

livuska124
26. jún 2024

@mircalla samozrejme, posledné kilá idú najťažšie, musíš veľakrát jesť na hodnote bazálneho metabolizmu. Tiež vek robí svoje. Ja som išla z váhy 73-75kg a mala som vtedy cca 33 rokov. Ale keby si išla podľa kalorických tabuliek (keďže tie berú do úvahy pohlavie, vek, aktivitu, počiatočnú váhu) a všetko vážiš a zapisuješ, možno by si zistila, že by si pokojne mohla jesť aj pečivo (samozrejme s mierou, aby vošlo do príjmu, aby si bola naďalej v deficite, ja som mávala cca 50-60g chleba) - samozrejme s tým, že musíš mať splnené aj ostatné makrá (tuky, bielkoviny, sacharidy).
Veľa žien je málo a práve tým si spomalia metabolizmus - resp. neustálymi diétami, vylučovaním potravín, potom ich opätovným zaradením, atď..... To všetko vplýva na fungovanie metabolizmu. Jasné, že vek má tiež rolu a u žien aj hormóny, ich nerovnováha, ale častokrát si za spomalený metabolizmus môžu ony samy. Lebo chcú schudnúť hneď, čo najrýchlejšie, povylučujú 2/3 ich (predtým) bežnej stravy, cvičia hodiny dobre že nie každý deň, jedia pod hodnotou bazálu..... proste vo všetkom musí byť nejaká miera. Zlatá stredná cesta.

pralinka86
26. jún 2024

Podla mna mas mozno aj spomalený metabolizmus.. Pises, ze 12tky, asi rano skoro vstavas a ked zjes o 9-10 len nejake pecivo, tak to je velmi malo... Z čoho mas mat energiu zvysok dna? Neviem ci jedavas doma, ci v práci, ale vzdy sa da na tie raňajky nechystat nejaka bielkovina, k tomu zelenina, pečivo alebo nieco ine. Bud do krabicky v robote, zjes cestou alebo neskor alebo doma.
Takisto so zober so sebou hoci len par orechov, co si das hocikedy cez den alebo nieco ine male
A teda sustred sa na tie bielkoviny a castejsie jedenie... 90 kil je ze dost, fakt dost. Mysli na svoje zdravie.
Na večeru 3 vajcia nepotrebujes, radsej prohod zeleninu k nim este alebo opat ine bielkoviny. Vajicka su ale super potravina, skus varene/poached eggs prestriedat castejsie. Syry, bryndza , cottage, tvaroh, strukoviny, dobre tuky, avokádo, minimum spracovaných jedal a co najmenej udenin, kde je len bordel a kopec soli. Da sa to aj bez varenia.
Vela veľa pit, ale to asi vies ..
A inak, zdravotne si ok? Ci štítna nerobi problemy alebo čosi iné..

mircalla
26. jún 2024

@livuska124 To nie su ani posledne kila, tolko potrebujem schudnut voci povodnej vahe. Ale snazim sa nebyt hladna, to som nervozna jak pes

ssimusska
26. jún 2024

@majamat Akože 900kcal za celý deň? Tak to je žalostne málo…

majamat
26. jún 2024

@ssimusska ako som pisala, motno som este nieco poprtom zjedla, ale jedla som malo a jedla som prevazne chleba s niecim. nemala som KT vtedy, tak som nevedela kolko jem.

majamat
26. jún 2024

@mircalla ano, peciva niekto jedava vela, ale napr ja som mala obdoba, ked som jedla malo peciva a aj tak som nechudla a keby vysadit, tak ci tak neschudnem, lebo som ho jedla malo.
ak to niekomu pomaha tak nie preto, ze vysadi PECIVO, ale preto, ze vysadenim peciva ZJE MENEJ KALORII.
cize vtip nei je v tom, ze vysadim pecivo,a le mam sa snazit znizit prijem kalorii. samozrejme mozeme to rozmenit aj na drobne - zvysit bielkoviny, znozit sacharidy a tuky.

majamat
26. jún 2024

@livuska124 ja som rovnako, dokopy som takto schudla asi 25kg, ale za 2r a medzitym som na sviatky pribrala, tak som niektore kila chudla 2x a teda odvtedy som zas nieco nabrala,a le to uz je vedlajsia vec.

really8
26. jún 2024
majamat
26. jún 2024

@mircalla u teba nie je problem len vek,a le cim vyssia hmotnost, tym sa chudne lahsie. pri hmotnosti, ktore nie je moc nad normu sa chudne uz tazko. sama priznavas, ez nemas nejaku velku nadvahu. takze toto vsetko dokopy zhorsuje chudnutie.
ono pecivo vynechavat je zle aj z dalsieho dovodu. bodes sa takto stravovat do konca zivota? ak nie, tka to naberies naspat, lebo zas zacnes jest pecivo. ide o to, nadstavit sis travu tak, aby bol kaloricky deficit, ale aby boli zastupene vsetky zlozky beznej stravy, len obmedzit mnozstva, potom na udrzanie treba pridat len mnozstva a netreba nic vyrazne menit.

mircalla
26. jún 2024

@majamat Ano, s tym suhlasim. Pecivo som predtym jedla aj ked som nedrzala dietu, ale velmi malo, len proteinovy ci celozrnny chlieb. Inak ho nejem roky, davam si ale cestoviny. Ziadne kolace, ziadna pizza atd. Takze na to som zvyknuta. Teraz som vysadila uplne, to mi uz trochu lezie na mozog, predpokladam, ze sa vratim k tomu celozrennemu pecivu

nikiki29
26. jún 2024

Každý straší pečivom. Ale keď si namiesto toho dajte 2 jogurty s kopou tukov to tiež nie je výhra, aj keď a to chvíľu tvári ako bielkoviny.
Zapisuj si 1 týždeň do kalorických tabuliek a uvidíš kde je problém. U mňa napr. tuky 🙈 neviem sa ich vzdať. A pečivo si dám, sacharidy mám aj s ním v norme… takže mne by vysadenie pečiva nepomohlo absolútne 🤷🏻‍♀️

livuska124
26. jún 2024

@nikiki29 som na tom podobne - keď som chudla, tak sacharidy v tabuľkách (aj s pečivom, prílohou k obedu a nejakým koláčom ku káve) som nemala takmer nikdy naplnené, zato tuky vždy presiahnuté 😀

mishka81
26. jún 2024

@livuska124 ja detto 🙈

livuska124
26. jún 2024

@mishka81 ono tabuľky sú nastavené na dosť vysoké sacharidy a nízke tuky. Niekomu to tak vyhovuje, inému zase vyhovuje mať vyššie tuky a sacharidy nižšie. Len celkový kalorický príjem (deficit) treba dodržať 🙂

mishka81
26. jún 2024

@livuska124 to dodrziavam a -10 kg od februara. Tak to asi robim dobre a veru jem aj toho strasiaka - pecivo 🙂

livuska124
26. jún 2024

@mishka81 super, gratulujem 🙂 ja teraz pred dovolenkou som dala dole nejaké 2-3kg, čo som si poctivo cez zimu zbierala 😀 ešte možno nejaké kilečko dám dole, kým pôjdeme. Ak sa mi to kilo podarí, budem mať váhu ako na strednej 😀

petamich
26. jún 2024

@mircalla nesuhlasim, dolezity je celkovy kaloricky prijem vs. vydaj aj keby cely den pecivo jedla a ma dostatocny vydaj a bude v deficite tak schudne

dorottka
26. jún 2024

@petamich nie je to vzdy tak, ludia maju rozne citlivosti na rozne potraviny, nie je to uz len o calories IN a calories OUT. Ale ano, v globale to plati, len vidis, aj tu sme viacere zeny, ktore maju svoje individualne skusenosti a ja napriklad kaloricke hodnoty poznam, kedysi som si aj veci vazila a chlieb robil rozdiel, ktory ryza nie atd nie. Asi nie je nahoda, ze ked niekto robi trebars fitness vrcholovo, pecivo neprichadza do uvahy a ine carbs ano, nie je to len o mineraloch atd.

mircalla
26. jún 2024

@petamich Mne z toho logicky vychadza, ze ak si das pecivo, ktore je nezdrave a ma vela kalorii, uz si toho moc vela okrem toho peciva dat nemozes, aby si mala vyssi vydaj ako prijem

really8
26. jún 2024

@dorottka zbytocne to tu vysvetlujes. Ja som pred nejakou dobou dostala tak strasny hej ked som povedala ze si ma jedna dotazovana dat miesto chrumiel radsej trochu mandli ked uz potrebuje nieco zut. To len bolo. Plno tuku a co je to za blbost ze orechy su hrozne a bla bla….tu sa ide len co tabulky povedia. Vobec sa neriesi ze kazde telo reaguje inak a kym jedna spali cukru sup sup, druhej to trva ovela dlhsie. Stacilo by sa zamysliet ako zvladame kazda inak test na cukrovku v tehotenstve. Tak nemoze kazdej vyhovovat to iste mnozstvo. Bez ohladu na to ze maju rovnaky vek, pohlavie atd

nelka93
26. jún 2024

@mircalla nevyjadrila som pecivo a chudnem úplne pohode. Takže nie nemusí to byť základ, ja sa zmestiť do KT aj s pecivom

dorottka
26. jún 2024

Ok, vzdavam sa.

lucia8815
Odpoveď bola odstránená
missviolet
27. jún 2024

@trema nie je mi jedno a nedam si psenicu ci ovos hlavne na ranajky , dam si 35 gramov bielkovin, pretoze a) zasytia viac b) telo.spali viac kalorii travenim bielkovin nez cimkolvek inym. Takze tak si viem dat tu lyzicku granoly do jogurtu.. mozno sinsi predstavila celu misku, neviem. Ale ano, rovnica prijem vydaj plati, ale dodrzat sa vacsine ludi da, ak su aspon jakztakz syti, co dosiahnu tie bielkoviny a nie ze si strelim napr 2 rozky na ranajky

trema
27. jún 2024

@missviolet granola a jogurt ma 35g bielkovin? Co si tam este davas?