icon

Pomáha jablčný ocot pri chudnutí?

karmenka123
22. mar 2025

Dobrý deň žienky mám nadváhu ale veľmi veľkú. Chcem schudnúť a počula som od viacerých žien že jablčný ocot pomáha. Vedeli by ste mi odporučiť že či v tabletkovej forme a aký. Alebo je lepšie kúpiť riadne fľaškovy. Ďakujem vopred.

Strana
z2
beata_k
22. mar 2025

@karmenka123 Nepomaha to. Skor ide o, ze sa naleju vodou a naplni sa zaludok. Ako ocot rozpusta tuk, ale kedze to najprv padne do zaludka, tak nic z toho. Ocot rozpusta tuk iba na priamu aplikaciu.

michaela329
22. mar 2025

@karmenka123 tuk "rozpúšťa" pohyb - akýkoľvek, aj obyčajná chôdza. Tuk sa spaľuje deficitom- staré známe "cica nežer" - ale pekne papaj podľa jedálnička od odborníka. Ocot Ti akurát vyrobí drahý moč (hlavne ten v tabletkách)

slavomira236
22. mar 2025

@karmenka123 jablcny ocot je zdravy.Ja som pila na lacno rano ocot voda ked som chudla pri delenej strave. To uz bolo davno. Dodrovala som ju podla horakovej sa mi zda a tam ho na lacno odporucali

lucia13022023
22. mar 2025

@karmenka123 nehľadaj skratky. Chudnutie = kaloricky deficit. Nič iné.

viestta
22. mar 2025

keby ocot fungoval, tak nikto netrpi obezitou. Hrkne si na lacno octu a vec vybavena... Inac ako vacsim vydajom a mensim prijmom sa slaniny nezbavis.

karmenka123
autor
22. mar 2025

Žienky nehnevajte sa ale mňa nezaujíma či to funguje či to je trahe alebo niečo, sú tu ženy xxxxx počtu čo to pijú. Moja otázka bola že ktorou formou si mám kúpiť tabletky alebo fľaškovy ocot. Tak nebuďte múdre všetky. Ja nesudim vás ..nesudte vy mňa.

svetlonos
22. mar 2025

@karmenka123
hovadina ako mraky 😂 . Jedna kamoška tu pravidelne pila a prd makový, neschudla z toho ani gram. Zial schudla až keď mala veľký stres.
Ona si supla ocot a ja slahackovu smotanu s 2 bananmi a vanilkovou zmrzlinou. Hádaj kto bol chudnite?
Ja! Ale mala som o 20 rokov menej ako ona a v tej dobe som doslova mohla zožrať hocičo, nepribrala som.
Teraz keď chcem schudnúť, musím vyradiť sladke, jesť veľa zeleniny a piť veľa čistej vody. A samozrejme hýbať sa. Pri troch detoch veru nemám moc času na vyjedanie blbosti.

thereisabear
22. mar 2025

Neviem, ako to je s chudnutím, ale za mňa určite tabletkový. Klasický nechutí dobre a môže ničiť zuby.

panonia
22. mar 2025

Nepomaha to. Ale cvičenie na chudnutie pomáha, skus aspon 30 min denne cvičiť ale bez upravy stravy to veru nepojde.

babushkaem
22. mar 2025

čo sa toho octu týka, on dost pomáha na cukor, že keď si ho das pred jedlom, hlavne sacharidovym, tak ti tak prusko nestupne, ale to sa pije normalny tekuty zmiesany s vodou. ale nepride mi, ze by sa tym chudlo.

nevenka
22. mar 2025

@svetlonos tak toto ma uprimne pobavilo: "Pri troch detoch veru nemám moc času na vyjedanie blbosti."
Mam 4 deti a najest sa viem normalne, aj vyzierat blbosti, ved na to netreba 2 hodiny casu 🤣😅

mandzula
22. mar 2025

Autorka, nechcem sa ti vysmievat, chapem, ze topiaci sa aj slamky chyta, ale presne tak, ako toho topiaceho zachrani slamka, teba zachrani ten ocot. Nechaj si poradit od vyzivoveho poradcu, nie od JPP.
A chapem aj zeny, ktore sa ironie nezdrazia, pretoze tychto ten, co pomaha, je tu milion a ver, ze kava, caj, spalovac, folia okolo brucha a ani ten ocot to proste nie su, ved sa zamysli, nebolo by obeznych, keby to bolo take jednoduche a stacilo by nieco taketo zhltnut.

svetlonos
22. mar 2025

@nevenka
noooo ja si to zas rada vychutnám a narýchlo zhltnut cokoladu ma neuspokojí 😂. Maju 5 rokov, ďalší 1,5 a babo par dňové. Som rada keď sa popri starému kojeniu stihnem normalne najesť 😁.
Ale občas sa pritrafí večer ako dnes a teda môj večerný snek by výživové ho poradcu uplne odpálil asi 🫣.

svetlonos
22. mar 2025

@nevenka
ty ale vždy všetko zvládaš pri tvojich 4 detoch s prehľadom. Teda kolkokrat som nadšením čítam tvoje komentáre 🙂 Kludne by si mohla založiť zopar tem - moj deň si 4 detmi.

ikonica
22. mar 2025

Ocot pred sa saridovym jedlom vraj pomaha bojovat proti tzv glukozovym spikom... Ze ti ten cukor nestupne tak prudko v krvi... Nemam to moc nastudovane, aby som to tu viac prezentovala, aj ked mi to davalo zmysel... Akus pozriet na youtube glucose revolution...

mischy00
22. mar 2025

Nie, nepomáha....ak chceš schudnúť, budeš musieť trpieť. Časom si na to buď zvykneš alebo sa na to vykasleš. Žiaľ, taká je pravda.

taktotedanie
22. mar 2025

@karmenka123 nepomaha to takze v podstate ak citam tvoje premudrele komentare kup si taky ktory je lacnejsi aby ta to potom menej stvalo kolko si dala do toho penazi a nic z toho alebo kup tu najdrahsiu verziu a snad potom pochopis , ze neschudnes ci to budes pit ci jest ci inhalovat
Neschudnes pokial si to v hlave nenastavis, nebudes v kalorickom deficite a nezacnes sa hybat
Nie, jablcny ocot ti nerozpusti tu pneumatiku na bruchu uvedom si to, ai len leniva s tym nieco robit a hladas najlahsie cesty, bohuzial v tomto pripade s tukom nevybabres

minenkaa
22. mar 2025

@karmenka123 kúp si aký chces, ak budes piť len ten ocot tak určite schudnes a tvoje telo zaplesa .Mozok plesa už teraz čo si vypotila. Chod sa prechádzať každý deň aspoň desať km a je to zadarmo

thereisabear
22. mar 2025

Jablčný ocot sa spomína v Glukózovej revolúcii, čo je podľa mňa dosť zaujímavá kniha. Jasné, že len z pitia nikto neschudne, ale zas nie je to až tak odveci. Ako doplnok, nie hlavný prostriedok.

karmenka123
autor
22. mar 2025

@taktotedanie ja som lenivá ?🤣🤣 ja určite, pri dieťati čo má hyperaktivitu .. tak si ani na rit nesadnem.. ale dobre.

taktotedanie
23. mar 2025

@karmenka123 keby to tak bolo niesi obezna
Toto je len vyhovorka, nic nerobis len sa prejedas
Leniva si ako vos a radsej aby si peniaze investovala inde si chces lezat na gauci pojedal ci popijat jablcny ocot a mysliet si, ze scudnes tu pneumatiku ma bruchu, neschudnes

karmenka123
autor
23. mar 2025

@taktotedanie múdry človek napísal 😂

panonia
23. mar 2025

Mi nehovor že pri tvojom dietati nemaš čas 30 minuť? Na telefon maš čas....Ja cvičim pri deckach hocikedy ked sa da...aj pri pisaní uloh, či na dvore alebo pozerani rozpravky.

sense
23. mar 2025

@karmenka123 zbytočne kupovať tabletky, kúp si klasický jablčný ocot napr v DM drogérii a ráno si daj za lyžiču do pohára vody a vypi. Ale zázraky od toho nečakaj, môže ti to ale zlepšiť trávenie ale aj zhoršiť hlavne nalacno

quaxi
23. mar 2025

Ak ti ide o zmenšenie výkyvov glukózy (to je jeho jediný dokázaný účinok) tak tekutý má namerané oveľa lepšie účinky ako tabletkovy. Treba ho vypiť krátko pred jedlom, ale vždy poriadne zriedeny - ináč veľmi rýchlo poškodzuje zuby.

aurora33
23. mar 2025

@karmenka123 spolužiačka z výšky to skúšala, neschudla 😃 asi som ta nepotešila 🙂

taktotedanie
23. mar 2025

@karmenka123 evidentne mudrejsi nez ty lebo normalne zmyslajuci clovek by nad takou somarinou ani nerozmyslal
Dalej si pestuj tu pneumatiku na bruchu, pozri sa do zrkadla naha snad ti to otvori oci

taktotedanie
23. mar 2025

Keby si mala trosku zdraveho rozumu tak investujes do kvalitnych potravin, proteinov/bielkovin, zeleniny pustis si kardio z youtube a budes na sebe makat
No ale ako typicky slovak by si najradsej valala xxxl zadok na gauci, hladkala si pneumatiku na bruchu, vyjedala cipsy, rezne a milka cokoladu do toho to zapijala 2litrovou kolou ale spokojna sama so sebou lebo si si rano nalacno dala pohar jablcneho octu ved to staci takto urcite schudnes do leta do xs bikin 👍🏻 a keby si bola taka aktivna pri dietati ani tu nezakladas taku temu jedine ze behas za dietatom s hamburgerom v jednej ruke a pizzou v druhej ruke 😂

aurora33
23. mar 2025

@taktotedanie tiez sa cudujem, že pri takom hyperaktívnom dieťati má takú nadváhu. Jedine že dieťa nie je hyperaktivne, je normalne, len autorka bude zrejme z tých pohodlnejsich a preto sa jej normalne dieťa zda byt hyperaktivne.

taktotedanie
23. mar 2025

@aurora33 ja mam dieta co sedelo len ked bolo priputane a lozila som za nim vsade a neschudla som nic este som aj priberala
Nastastie som sa spamatala a mam dole 25kg ( este viac ako som planovala a za kratsi cas nez som si stanovila)
Jasne ze ma normalne dieta len sa vyhovara a doma si vala zadok a mysli si ze s octom schudne a pritom ma evidentne ppp pretoze inak by obezna nebola

Strana
z2