Pomáha ryža schudnúť?
Ahojte žienky.Da sa s ryžou schudnut ak to pre mna bude najzakladnejsia potravina?Napr na obed ryža s grilovanou zeleninonou každy den?Obmienala by som iba tu zeleninu...nikde neviem dohladat ci sa z ryže moc pribera no natrafila som na clanok v ktorom ju autor prirovnava k chlebu😐
@anonym_autor chudnut s ryzou je podla mna "blbost"... lepsie jest so zeleninou maso... respektive bielkoviny (ak si vegetarian, tak samozrejme iny zdroj bielkovin)...
Maso kvoli bielkovinam (mensi pocit hladu a bielkoviny na "svaly" - nech nezmlandravies)... zeleninu aby si sa "zapratala" s relativne malo kaloriami...
Alebo budes jest uplne normalne, akurat mensie porcie / aby si sa zmestila do deficitu...
Nedá sa tak schudnúť. Aj s ryžou vieš zjesť nadbytok kalórii keď jej budeš jesť veľa, o chýbajúcich zložkách stravy (votamíny, minerály, bielkoviny, tuky, vláknina) ani nehovorím. A ryža je sacharid nič viac tak to prirovnanie s chlebom aj keď nie je úplne presné nie je ani úplne odveci.
@anonym_autor namiesto ryze skor zeleninu + mäso. Ku chudnutiu potrebujes bielkoviny a najjednoduchie a zároveň chutne ich dostanes z masa....ryža nie je diétna keď je ako hlavná potravina = plná miska ryze na obed, potom na večeru ... na výsledky by si asi dlllho čakala ak vôbec.
Ryža a zelenina je celé jedlo? Mäso máš kde?
@anonym_autor 🤦♀️. Fakt sa to v tomto pretlaku informácii o zdravom životnom štýle spýta. Základ je deficit, je jedno, čo budeš jesť. Nezabudaj, že stavebná jednotka svalstva (ktoré potrebuješ) je bielkovina, najlepšia pre telo je živočíšna -mäso, vajcia,… takže ryža a zelenina ti stačiť nebude, samozrejme schudneš (ak budeš držať deficit) ale vie to viac uškodiť ako pomôcť 🙂
@anonym_autor ryza su sacharidy ale aj tie telo potrebuje na fungovanie iba zo zeleniny ti bude mdlo.vyzivova poradkina ma ucila ze nie tri kopky ale do hrste
@anonym_autor 🤦♀️. Fakt sa to v tomto pretlaku informácii o zdravom životnom štýle spýta. Základ je deficit, je jedno, čo budeš jesť. Nezabudaj, že stavebná jednotka svalstva (ktoré potrebuješ) je bielkovina, najlepšia pre telo je živočíšna -mäso, vajcia,… takže ryža a zelenina ti stačiť nebude, samozrejme schudneš (ak budeš držať deficit) ale vie to viac uškodiť ako pomôcť 🙂
@denkabemommy Presne...navodov a tipov je plny Internet, ale nie, treba si vybrat postup ako z roku 1981 a jest ryzu...🤦♀️ jest cele dni len 1 potravinu. Uzasny napad...
@anonym_autor chudneš deficitom aj keby si daváš burgre 🙂 a ryžu skôr využívam pri naberaní, pri chudnutí väčšinou zemiaky. Hlavne treba mať dostatok bielkovín
@anonym_autor 25 miliónov obyvateľov KĽDR potvrdzuje, že áno. Výnimkou je ich milovaný "vocca".
Však to máš samé sacharidy. Stiahni si kalorické tabuľky a jedz normálne ako zvyčajne, ale si stráž príjem a to, koľko zješ sacharidov a bielkovín. Bielkoviny majú sýtiaci a termický efekt (môžeš si naštudovať). Denne musíš prijať minimálne množstvo, aspoň na úrovni 0.8 gramu na 1 kg tvojej hmotnosti. To je oficiálne odporúčanie pre bežný život. Keď cvičíš, tak aj viac. Ty musíš mať stravu, ktorá je dlhodobo udržateľná, inak bude jojo efekt. Preto sú podľa mňa všetky diéty úplne zbytočné.
@denkabemommy
"Fakt sa to v tomto pretlaku informácii o zdravom životnom štýle spýta"
Prosim ta ludia jedia aj vatu ci vreckovky a veria ze schudnu.
@denkabemommy
"Fakt sa to v tomto pretlaku informácii o zdravom životnom štýle spýta"
Prosim ta ludia jedia aj vatu ci vreckovky a veria ze schudnu.
@tykat to som dúfala, že ostalo zabudnuté v 90tych rokoch 🙈🙈.
Máš aj iné zdroje sacharidov s vyšším obsahom minerálov a vitamínov pohánka, quinoa, pšeno....
@tykat to som dúfala, že ostalo zabudnuté v 90tych rokoch 🙈🙈.
V 90tych rokoch mali zeny velmi dobre figury,priam luxusne.A bez internetu,pretlaku,vyzivovych poradcov.Nevravim,ze je to napad storocia.Len ma tak napadlo ci by som si takym sposobom znormalizovala vahu po porode a potom presla na male porcie cohokolvek.V spominanom pretlaku sa nevyznam,nechcem si takym sposobom hladat info a byt tym zavalena.Radsej sa opytam tu a rozbehnem diskusiu,v ktorej sa clovek popravde dozvie viac.Tak ako to bolo v tych 90stkach.Nase mamy si nic neguglili a vyzerali fajn na kupkach..Nikdy som sa tymto nezaoberala,vzdy som bola stihla,jedla som tak-aby som sa neprejedala.No teraz po porode to akosi nestaci a priberam aj z jogurtu...toto mi iba tak preletelo hlavou,nic viac,nic menej
V 90tych rokoch mali zeny velmi dobre figury,priam luxusne.A bez internetu,pretlaku,vyzivovych poradcov.Nevravim,ze je to napad storocia.Len ma tak napadlo ci by som si takym sposobom znormalizovala vahu po porode a potom presla na male porcie cohokolvek.V spominanom pretlaku sa nevyznam,nechcem si takym sposobom hladat info a byt tym zavalena.Radsej sa opytam tu a rozbehnem diskusiu,v ktorej sa clovek popravde dozvie viac.Tak ako to bolo v tych 90stkach.Nase mamy si nic neguglili a vyzerali fajn na kupkach..Nikdy som sa tymto nezaoberala,vzdy som bola stihla,jedla som tak-aby som sa neprejedala.No teraz po porode to akosi nestaci a priberam aj z jogurtu...toto mi iba tak preletelo hlavou,nic viac,nic menej
@anonym_autor naše mami vyzerali dobre lebo nemali toľko jedla k dispozícii čo máš ty, neviem o tom žeby držali nejaké divné diéty, proste jedlo nebolo. Mäso v nedeľu a sladkosť maximálne koláč. Ty sa môžeš stravovať normálne len si sleduj čo ješ.
@anonym_autor ryza obsahuje vela sacharidov
Po ryži budeš akurát tak hladná, je to sacharid, ako cukor. Má vysoký glykemicky index. Radšej práveže mäso so zeleninou, stabilizuje ti cukor v krvi a zostaneš dlhšie sýta. Pri chudnutí sa skôr odporúča vylúčiť sacharidy - múku, ryžu, cukor.
Činania a celkovo azijci jedia ryžu na raňajky,obed aj večeru a sú chudi. Treba to vedieť správne nakombinovať a z ryže sa vraj nepriberá, keď nie je solena. Takže bez soli a treba asi aj iný druh ryže, napríklad nelupana....
A v ázijských krajinách je to iné, koľko násobne viac zas zjedia morských plodov, a okrem toho oni nepoužívajú takú našu klasickú bielu gulatozrnnu ryžu, tá má najvyšší glykemicky index, keď už, sú aj iné druhy, basmati, jasminova...oni majú zdravšie verzie ryže.
@anonym_autor tak sa najskôr úprimne sama pred sebou pozri na to, čo ješ - aj vyďobávanie, cukrík sem, kúsok čokolády tam - toto robí podvedome snáď každá s deficitom spánku (pri bábätku zvyčajný deficit), preto treba jesť vedome a kvalitne. Viac sa hýbať, stačí tak prirodzene - dlhé prechádzky v tempe, jesť pravidelnejšie, aj keby len 3x do dňa ale v potrebnom kalorickom okne - ani malo, ani veľa. Ale tým, že budeš jesť len ryžu a zeleninu síce schudneš ale keď začneš jesť normálne, tak sa ti kilá vrátia. Nehľadaj skratky, ideš príkladom dieťaťu od narodenia a chceš mu dať dobrý príklad či už stravovania alebo vytrvalosti a trpezlivosti nie? 🙂 čas na jedlo sa dá nájsť vždy, len si to daj ako prioritu.
Ach bože,každá jedna potravina je vhodná na chudnutie ak prijmes menej ako vydáš
Skus jesť iba a iba zeleninu s trochou olej ,to máš zaručene schudnutie a za pár dni
Činania a celkovo azijci jedia ryžu na raňajky,obed aj večeru a sú chudi. Treba to vedieť správne nakombinovať a z ryže sa vraj nepriberá, keď nie je solena. Takže bez soli a treba asi aj iný druh ryže, napríklad nelupana....
@anonym_e4253d lenže videla si aké porcie jedia? oni si na deň rozložia to čo nám servírujú ako prílohu na obed 😂
autorka odpoviem ti na otázku - nie ryža na chudnutie nie je vhodná, lepšie keď už sú zemiaky. rýchlejšie vytrávia než ryža
Ach bože,každá jedna potravina je vhodná na chudnutie ak prijmes menej ako vydáš
Skus jesť iba a iba zeleninu s trochou olej ,to máš zaručene schudnutie a za pár dni
@minenkaa iba zelenina s olejom je vynikajúca rada 👌 nielenže nebude mať energiu ale ešte olejom prijme viac kalórií než keby sa normálne najedla 🙈 ja som si povedala že na teba reagovať nebudem lebo ty kde prispeješ, to hlúposť, ale to sa nedá 🤷
@minenkaa iba zelenina s olejom je vynikajúca rada 👌 nielenže nebude mať energiu ale ešte olejom prijme viac kalórií než keby sa normálne najedla 🙈 ja som si povedala že na teba reagovať nebudem lebo ty kde prispeješ, to hlúposť, ale to sa nedá 🤷
@zuzanka.zuzu a predsa si reagovala
@anonym_e4253d lenže videla si aké porcie jedia? oni si na deň rozložia to čo nám servírujú ako prílohu na obed 😂
autorka odpoviem ti na otázku - nie ryža na chudnutie nie je vhodná, lepšie keď už sú zemiaky. rýchlejšie vytrávia než ryža
@anonym_autor naše mamy mali dobre figúry, lebo neexistoval internet,nás ktorým sedeli
Bolo viacej detí, nemali čas sa zastaviť
A neexistovalo toľko zbytočných dávok, PN vymyslených a naoko predĺžených alebo vymyslených OČR.
@zuzanka.zuzu zemiaky určite nie sú lepšie na chudnutie ako ryža. Ryžu treba vybrať vhodnú a hlavne nesolit!!!!
@anonym_autor tak sa najskôr úprimne sama pred sebou pozri na to, čo ješ - aj vyďobávanie, cukrík sem, kúsok čokolády tam - toto robí podvedome snáď každá s deficitom spánku (pri bábätku zvyčajný deficit), preto treba jesť vedome a kvalitne. Viac sa hýbať, stačí tak prirodzene - dlhé prechádzky v tempe, jesť pravidelnejšie, aj keby len 3x do dňa ale v potrebnom kalorickom okne - ani malo, ani veľa. Ale tým, že budeš jesť len ryžu a zeleninu síce schudneš ale keď začneš jesť normálne, tak sa ti kilá vrátia. Nehľadaj skratky, ideš príkladom dieťaťu od narodenia a chceš mu dať dobrý príklad či už stravovania alebo vytrvalosti a trpezlivosti nie? 🙂 čas na jedlo sa dá nájsť vždy, len si to daj ako prioritu.
@denkabemommy dakujem,pokusim sa nic neodzobavat a radsej zvolim hned na zaciatok mensie porcie ako len ryzu jest...pripadne maso so zeleninou ako tu bolo spomenute

Chudnes ked si v kalorickom deficite, je v podstate uplne jedno co budes jest ked budes v deficite, jednoducho povedane….