Pomalé chudnutie
Ahojte prečo pri deficite 500 cal denne sa mi nedá schudnúť viac ako jedno kg za mesiac? stitna v poriadku
Ratas ozaj vsetko? Kazdu lyzicku cukru, maslo rozprostrete na chlebe, kazdy jeden dip?
@rebrambora nejem cukor, ani maslo, a uz vobec nie dipy
@hipuska nie je pravda, na schudnutie stačí kaloricky deficit
@rebrambora a ano ratam vsetko. Jem len zdrave potraviny
Pijete dostatok vody denne? Čistej, samozrejme
'jem len zdrave jedla' nedava zmysel. Na masle, cukre a dipoch nieje nic zle. To som dala len priklad. Pretoze krabickujem (okrem tehotenstiev) polku zivota a urobila som asi kadzu jednu moznu chybu.
Na chudnutie staci kaloricky deficit. Je to jednoducha matematika, netreba hladat problemy tam, kde niesu.
Cize su len dve moznosti, kt asi nechces pocut: bud mas prijem stale vacsi ako vydaj alebo zle ratas.
Ak ale niesi obezna, chces si udrzat, popripade vybudovat svalstvo a mas vysokoproteinovu dietu, tak nechudnes - je to tento pripad?
Akych 500kcal denne mas teda menej?
Sacharidy? Tuky?
pri dennom celkovom deficite sa ma chudnut priblizne 2kg, lebo to tolko na 30 dni vychádza. cize - bud mas zle vyratany bazalny metabolizmus alebo nepresne odvazene potraviny, alebo mas niektore dni, ked deficit 500 nedodrzis
aký máš celkový príjem kalórií za deň? to, že ješ len zdravé potraviny neznamená, že majú nízku kalorickú hodnotu, na to si treba dať zásadný pozor 😉
Pretoze zrejme nie si v takom kalorickom deficite, ako si myslis, pripadne mas zle vyratany denny vydaj. Tradovalo sa, ze priemerna zena ma denny vydaj okolo 2000 kcal, ale to je daleko od pravdy. Ak nemakas vo fitku kazdy den, tak je tvoj vydaj okolo 1700-1800, a ked to znizis o 500 kcal, si na 1300-1400 kcal, co si zo skusenosti musis dost strazit, lebo to nie je az tak vela.
Napis mi spravu, mala som to podobne

Tak to je hlúpo položená otázka. Dôležita je celková skladba stravy a nie iba kaloricky deficit