icon

Pomôže cvičenie spevniť postavu?

6. mar 2025

Ahojte chcela by som začať cvičiť vo fitku. Dole s váhou ísť nepotrebujem mam 164 cm a 49 kíl. Skôr spevniť lebo som mlandrava. Ale ja sa veľmi bojím ze priberiem že sa rozšírim. Nosím konfekcnu veľkosť 34/36, XS. A nechc3m aby som musela prejsť na väčšiu je to moja nočná mora.
Ďakujem

Strana
z2
denkabemommy
6. mar 2025

Žena nemá v tele toľko testosterónu, aby jej tak viditeľne rástli svaly

nevenka
6. mar 2025

Keby si aj pribrala, ziadna katastrofa by sa nekonala, len by si lepsie vyzerala a cvicenim akurat tak naberies svaly a budes mat lepsiu postavu, nie mlandravu, ale nebudes ani ako kulturista. A zmenit oblecenie z 36 na 38 kvoli svalom, tak to je katastrofa??? Fakt?

barka1
6. mar 2025

Ach boooze, že nočna mora 🤦🏻‍♀️ Nie, nepriberies 4 konfekčne velkosti. Ano, nieco na vahe priberies. Ale budu to svaly.

autor
6. mar 2025

@nevenka Áno. Nechcem mať 38cku len chcem byť pevnejšia to potom budem musieť jest ešte menej a budem mat ešte menej energie.. chcem mať svoju veľkosť 😔

autor
6. mar 2025

A môžem mať svaly a svoju váhu?

sense
6. mar 2025

Hlavne Nejedz menej, váhu máš dobrú a neboj ženy toľko nenaberu. Nemajú toľko testosterónu.nebudes vyzerať ako kulturista. A aj to aby si pribrala z 34 na 38 veľkosť kvôli svalom by si musela ísť ozaj vysoké váhy a prispôsobiť tomu stravu (určite nie jesť menej) aby to malo z čoho rast

barka1
6. mar 2025

Takto - kilo svalov je na objem menšie než kilo tuku. A čím viac svalov, tým viac kalorií potrebuju na svoje udrzanir a teda aj tým viac jedla.
Takže, nie, ak ti pribudnu svaly, zdvihne sa váha.

lucia13022023
6. mar 2025

Ale ved krásne, zdravé pevné telo ktoré nosí veľkosť S je omnoho lepšie ako chude, mlandrave XSko... Ja som sa tešila ako decko keď som z XS prešla na S. Xs nechaj 14 ročným dievčatám a neboj sa tak 🙂

autor
6. mar 2025

Na mne nie je nič pekne a dokonale iba moja veľkosť a ja o ňu nechcem prísť. A nech to znie akokoľvek choro je to tak..

joannita
6. mar 2025

Stále budeš mať svoju konfekčnú veľkosti nemusíš sa báť.
Koľko x do týždňa máš v pláne chodiť cvičiť?

lucia13022023
6. mar 2025

No ak tskto rozmýšľaš tak by som navštívila psychologa lebo to nie je 2x v poriadku.

autor
6. mar 2025

@joannita 2, max 3 krát.

autor
6. mar 2025

@lucia13022023 ja k psych chodím. Práve ona mi to navrhla (aby som mala aktivitu, endorfiny...) ale neustále mam v hlave ten obraz. Ako budem musieť kupovať väčšie čísla a je mi z toho zle

joannita
6. mar 2025

Tipujem že si ešte nikdy predtým do fitka nechodila takže si začiatočník. Takže pri intenzite 2 až 3 x do týždňa nemáš šancu nabrať svaly tak aby si pribrala o to viac že nemáš svalovú pamäť. To by si musela aj zmeniť stravu.
Ty kým uvidíš prvé, veeelmi jemne výsledky posilovania ubehnu 3 - 4 mesiace a to uvidíš len ty, nikto iný takže nie, určite nepriberies 🙂

lisymbia
6. mar 2025

Dievča zlaté vieš koľko sa take fitnessky musia namakať aby boli svalnaté? Dodržiavať stravu a drieť vo fitku, fakt sa to nestane z ležérneho chodenia do fitka 2-3 krát týždenne

lucia13022023
6. mar 2025

Neboj sa. Je dobre ze k nej chodíš, a keď budeš cvičiť s vlastnou váhou ci ľahkými úvahami, neoriberies, konfekcna veľkosť sa ti nezvacsi.
Ja zdvíham na hip thruste 120kg a nevyzerám ako kulturista ani nenosím veľkosť L. Ja chápem, že v tvojich očiach je S ako XXXL, ale nie je to tak. Skus to, za vyskúšanie nič nedas

autor
6. mar 2025

Ďakujem 😔 ja si uvedomujem ze nemám veľmi v poriadku hlavu ale tak co mam robit? Aj chcem cvičiť aj chcem sa samej sebe páčiť lebo terqz sa mi iba paci moje číslo na váhe. V plavkách sa hanbím som mlandrava a nepevna som ako huspenina. Lenže viete keď vám každý hovorí aká ste chuda blablaba to je také ocenenie pre mňa ktorého sa vzdať nechcem. Čo budem znamenať pre ľudí potom? Už teraz som ore nich nič potom budem ešte väčšie nič a keď mi este povedia ze som pribrala ...dovi. som schopná nejesť a tryznit sa hladom

sono2
6. mar 2025

To by si musela bomby cvičiť aby si pribrala

barka1
6. mar 2025

Takže ty merias svoju hodnotu svojou váhou? A myslíš, že aj ludia okolo teba?
Tak toto chce fakt dobrého psychologa, ak nie už aj psychiatra...

sense
6. mar 2025

V tvojom prípade treba vyhľadať odborníka. Ako píše @barka1
Keď si mala dravá ako huspenina tak cvic a hlavne nepozeraj na to číslo na váhe ono 50 a 50kg je rozdiel, rovnako ako 60kg a 60kg....a keď si aj tie plavky oblečies ľudia nevidia číslo na váhe ale vidia telo mlandrave a zadok ako wackelpudding alebo vidia pevné a zdravé telo

ivik4
6. mar 2025

Nie vobec som nepribrala tym ze som zacala ( asi rok dozadu ) cvicit aby som bola pevnejsia . Tiez nosim xs

autor
6. mar 2025

@sense hej ďakujem niečo na tom bude 🙂

marca12
6. mar 2025

Co na 49kg moze byt mlandrave a ako huspenina? Tie kosti a koza? Mala som 49kg a mlandrava som nebola. Akurat tak vychrtlina. Dnes mam o 10kg viac a sama sebe sa viacej pacim. Ale neboj sa,cvicenim nepriberies.

nevenka
6. mar 2025

Ty podla mna mas PPP.
Ja mam 152 cm a ked som mala 49 kg, bola som akurat. Pri Tvojej vyske by Ti nezaskodilo mat kus viac, ako vazne. Nuz ale Tvoj problem, ked sa rucat ides z toho. Psychicky.

autor
6. mar 2025

@nevenka nemám. Véd jem..a dám si hocičo na čo mám chuť. Extrémne male porcie. Ale jem

nevenka
6. mar 2025

Mas nezdravy pohlad na svoje telo a vztah k jedlu, a to je uz na povazenie.
Lebo nocna mora je nieco uplne ine v zivote. Nie 1 konfekcna velkost.

nevenka
6. mar 2025

@lucia13022023 konecne to tu niekto napisal, ja by som povedala, ze je to aj na psychiatra uz.

nevenka
6. mar 2025

@autorka ten posledny prispevok je cely zle 😪

autor
6. mar 2025

@nevenka bohužiaľ je to pravda..necítim sa prijimana sebou ako osobou a ani ocenovana ale to "aká si chuda ". Nechcem si vziať ešte aj toto...

ivik4
6. mar 2025

Mala by si podla komentarov skor zalozit diskusiu o poruche prijmu potravy. Viem o com pisem, sama som sa vyliecila pred davnymi rokmi .

Strana
z2