icon

Pomôže orbitrek na kondičku a posilnenie tela?

14. nov 2024

Zdravím, prosím Vás pomôže na kondičku alebo celkovo na posilnenie tela? Chcela by som trosku zoštíhliť, tak opticky vyrysovať postavu. Je niekto, kto na ňom cvičí dlhodobo? Je šetrní ku kĺbom?

luxus10
14. nov 2024

da sa, lepsie stroje su tie profi posilkove, napr. technogym, maju lepsiu konstrukciu, dlzku kroku, aj naklon postavy....znama cvicila doma ,rok, kazdy den cca do 1 hod, ako vladala, po roku -15 kg...

co sa tyka klbov...stac. bicykel-cvicis na nom s pol nasobkom svojej hmotnosti, na orbitreku s 1 nasobkom hm, pri behu s 3 nasobkom hmotnosti....myslim, ze na klby je to ok...

palculienka40
14. nov 2024

Doma mam jeden vyssej rady a som spokojna. Crosovy elioticky trenazer

janulka1802
14. nov 2024

Samozrejme, že budeš mať lepšiu kondičku, aj schudneš, ale základ je strava.

luxus10
14. nov 2024

@palculienka40 aku mas max. dlzku kroku?

palculienka40
14. nov 2024

@luxus10 40 cm. Mam presne tento ale uz sa nepredava. https://www.andreashop.sk/capital-sports-helix-.... Mam ho kvoli vyske.

palculienka40
14. nov 2024

@luxus10 som s nim maximalne spokojna aj ked bol drahsi. Cvicime na nom traja.

palculienka40
14. nov 2024

@luxus10 https://www.electronic-star.sk/Fitness-a-sport/.... tento je o triedu vyssie a ma aj dlhsi krok. No je aj vyssia cena.

luxus10
14. nov 2024

@palculienka40 a aku mas vysku?

palculienka40
14. nov 2024

@luxus10 181

zuzubb007
14. nov 2024

Pozor na svalovicu ja som si tiež kúpila ten elipticky trenažér a už tri dni chodím ako keby som sa po toto, v živote som nemala takú svalovicu na lytkach bolesť neskutočná, ale akože keď si vypecies hudbu je to celkom zábava cvičiť len asi treba po troške nie hneď 30 minut rýchlo a na ďalší deň nechodiť 🤣

palculienka40
14. nov 2024

@zuzubb007 no ja som zacinala po minutach. Najskor dve po tyzdni 5 a tak dalej. A nemala som svqlovku.

palculienka40
14. nov 2024

@zuzubb007 a samozrejme magnezium. 😉

palculienka40
14. nov 2024

@zuzubb007 idme behat spolu? Myslim.na dialku.

luxus10
14. nov 2024

@palculienka40 181, fiha a to ti staci dlzka kroku 40 cm? ja mam nizsiu vysku, a mne by vyhovovalo tak okolo 50 cm...aby to malo aj efekt..

zuzubb007
14. nov 2024

@palculienka40 jasné ideme na to 😉

palculienka40
14. nov 2024

@luxus10 stačí, ale ak máš peniaze kúp si kľudne ten čo má dlhší, pre mňa bolo dosť aj 600 eur ked bol v akcii. Manžel je vyšší a stačí mu to tiež. Išla som podľa odporúčaní a minimálna bola 40 cm, tie s väčšou dlžkou boli cez 1000 eur. Ale má výborný brdný systém. Keď behám cítim sa pohodlne.
Tvar a dĺžka kroku na eliptikali

Tvar a dĺžka kroku sú základným parametre trenažéru, na ktoré sa zameriavame pri výbere. Správna voľba tvaru a diaľky kroku zaisťuje správne prispôsobenie parametrov eliptického trenažéra parametrom nášho tela. Najbežnejší typ tvaru kroku je krok kratší a vyšší elipsovitý, pri ktorom sa nohy dvíhajú vyššie. Odporúčame voliť eliptický trenažér s dĺžkou kroku okolo najmenej 40 cm, pretože aj osoby menšieho vzrastu (okolo 160 cm) robia pri reálnej chôdzi krok o veľkosti 50 cm. Lacnejšie eliptikaly môžu mať dĺžku kroku iba 20-30 cm a to je pre užívateľa už menej komfortné, horšie sa im potom šliape. Pre vyššie osoby je vyššia dĺžka kroku v podstate nevyhnutná.

palculienka40
14. nov 2024

@zuzubb007 super lebo samej sa mi nechce, manžel sa občas prinúti a dcéra občas behá no tá ma iné pohybové aktivity.

autor
14. nov 2024

Vďaka dievčatá

palculienka40
14. nov 2024

Rado sa stalo. A idws is teda nejaky kupit? Ak si kupis pridaj sa k nam budeme behat spolu. 😁

autor
14. nov 2024

Ja mám doma nejaký už, len ho musím oprášiť. Chodila som cvičiť ale teraz mám problém s.kolenom. povedali mi bike ale toto mi príde o dosť lepšie

palculienka40
14. nov 2024

Tak ja mám tiež problémy s kolenami, ale toto je ako chôdza nie je to beh, a navyše používam podporu kolena a je to uplne ok. Kúpila som to v decathlone, ale môžeš aj inde posiela link čo to je. Mám to na obe kolená. Dávam si to ked cvičím. Ortézy majú negatívny účinok a to je oslabovanie svalov. Začni pomaly ja som začala po dvoch minútach po týždni pridala 5 minút išla som podľa toho ako mi zdravotný stav dovolil. Niekto si myslí, že je to málo ale pomaly dalej zajdej a prílišná nárazová námaha škodí.
https://www.esportago.sk/sportago-spevnujuci-pa...

cafelatte
14. nov 2024

Ja mam stacionárny bicykel a je to skvelá vec. Samozrejme schudneš aj vytvarujes stehna boky zadok aaaaj brucho. A je to aj ekonomickejsie ako platiť permanentku, cvičíš kedy chceš, ja mam tak tichý stroj že aho absolútne nepocut, môžem cvičiť v noci ci pri spiacom dieťati.

palculienka40
14. nov 2024

@cafelatte Trenažér posilňuje celé telo nie len spodnú časť.