Poraďte literatúru na chudnutie
Ahojte. môj problém je jednoduchý ale neprijemny. 🙂 potrebujem schudnút. pri mojej výške 172 cm som sa dostala na váhu 104 kg. Niesom na to hrdá, ale mam 26 rokov a kedy ked nie teraz s tým môžem niečo urobiť ? Mojim problémom nieje ani lenivosť ani naivnosť. Nejem tabletky, nekupujem si gély, nečítam o zázračných dietách kde mam zjesť jeden grep denne. Začala som chodiť do fitka-som odhodlaná aspon 5x týždenne. ide leto, takže pridám plávanie i prechádzky... S cím si ale v žiadnom prípade nedokážem poradiť je strava... Snažím sa čítat nieco hodnotnejšie než je nový čas pre ženy, napriek tomu, všeti hovoria niečo iné, je toľko diet, tém, ze s ami chce plakať ked si predstavím že v tom budem tápať čo i len týžden navyše..chcem už začať, je to pre mna teraz alebo nikdy a potrebujem literatúru...aby ma sprevádzala...aby som nechudla 20 kíl za deň,ale zaroveň aby sa dostavili výsledky skôr, než to vzdám...viem že existujú rocne knihy o dietach, dukanova, paleo,ph..napriek tomu vzdy ked vyjde nejaká kniha a zažije svoj humbuk, sa par tyzdnov na to objavi clánok ze kniha je zavadzajuca a dieta v nej nebezpecna.. Prosím poraďte literatúru podľa seba, ktorá Vám pomohla? z ktorej ste mali pocit, ze ten co to pisal aj vie o com hovorí, a nenuti vas len nezmyselne hladovať? Bukovského doma mám, a ztotožňujem sa so zdravým štýlom, ktorý propaguje, avšak stále to nieje o chudnutí. A nehovorte mi prosim ze stačí vynechať sladkosti a pečivo...🙂 to už samozrejme skúšam a aj v tom vidím zmysel...potrebujem vediet co varit, co jest surove, kedy ovocie, kedy zelenina, ci strukoviny mozem, ci mlieko mozem a podobne... Ďakujem Vám za každú rady, veľmi mi tým pomôžete... 🙂
@silacka1988 suhlasim s @cobriatko !
Jedinu rozumnu stranku o chudnuti co som za posledne roky videla bola spominana http://www.chudnutie-ako.sk/ Mira Veseleho. S vela vecami na tej stranke sa viem stotoznit. Myslim ze vydal aj nejake knizky ak by si to chcela mat v tlacenej podobe.
Ostatne modne diety su akurat na rozhadzanie metabolizmu, paradny jogo efekt a znicenie si zdravia. Drzim palce.
@silacka1988 napadla ma kniha Vysoka skola chudnutia od Sipeky. Ešte ma napadlo ked zajedas stres chipsami, sladkosťami tak všetko nezdrave vyhodit, ďalšie nekupovat.. urobit si doma zasoby orieškov, ovocia, zeleniny na vyjedanie.. co sa tyka vločiek, možno je problemom pre Teba ich kombinacia s mliekom. skusila by som ich jest iba s vodou alebo klasicke kravske mlieko nahradit sojovym, mandlovym, ryžovym. je veľa možnosti a inšpiracii na internete ako zlepšit stravovanie..poznam ľudi co zalievaju vločky dzusom..pohyb by som na začiatok skusila aspon chodzu cca 1hod denne, dať pozor na stravu a určite sa vysledky dostavia. držím palce
@silacka1988 rozhodne Macingova a jej Najedzte sa do stihlosti, 3 ludia z troch, ktori ju skusali, schudli a krasne nastartovali zmenu stravovania...jeden z nich je mm....ja som uz nestihla, ale po porode sa chystam aj ja... 😉

skus mačingová - najedzte sa do stihlosti
prípadne este neera sirup - ale to je trochu tazsie, ale ma to rýchly efekt.
Kamoska dosiahla dobre vysledky aj s dukanovou dietou.
Tak drzim palce, nech idu kila rychlo dole 🙂