Posilovanie doma s vlastnou váhou. Čo mám kúpiť?
ahojte, zacala som posilovat doma s vlastnou vahou. ale chcela by som aj enjake naradie na to, kupila som si tie gumy . da sa este nieco kupit co mi to urobi narocnejsie ? aj na nohy, cinky asi nevyuzijem , iba na ruky.
viem ze naj by mi bolo chodit do posilky, ale neda sa a stroje velke kupovat nechcem.
@kiki68 a na nohy co odporucas ? vdaka, ten ketle bell som este nepocula, idem kukat
Hrazda na dverami
cinky jednoručky, ak začínaš, stačia 2 kg. Kettlebell povedzme 7-8 kg. Závažia na členky. Viac ti netreba, s týmto si krásne vystačíš
odporucam appku napr lose belly fat za mna perfektna aj na doma aj do fitka a tiez nejake podobne appky na zadok si najdi a cvic podla tych programov. Tie programy su vo vyssich leveloch dost narocne tie uz som radsej robila bez zavazi a bola som rada ze som docvicila, tak skus a kup si potom casom co uznas za vhodne, ked budes vediet ako sa ti dobre cvici. Baby aj ked ti poradia co vyhovuje pri cviceni im, to nemusi pasovat tebe 🙂
@leniel Take vahy jednoruciek si ani nemusi kupovat, ved to si zacvici aj s flasami od mineralky, aspon 4kg - s tym cvicia zaciatocnici...a ked ma jednorucku 4kg , tak ju moze vyuzit zo zaciatku aj namiesto kettlebellu a odporucam radsej 10kg kupit. @autorka inak gumy/expandery na ruky, na nohy take kratke gumy okolo clenkov/kolien co sa davaju - s nimi nozes cvicit drepy, chodzu v podrepe, uponu..a super by bolahrazda, na nu si vies zavesit trx..ale ide ich zavesit aj na pevnejsi hacik,,popripa vonku
Kup si knihu Telo ako posilnovna pre zeny. Postupne zvysujes narocnost a netreba ti ziadne naradie. Nepises ako dlho cvicis a tak, ale ta kniha je fakt super 🙂
@dadis jednorucka 4kg do kazdej ruky pre zaciatocnika? urcite nie, zacat s 2kg do kazdej ruky, po niekolkych opakovaniach bude mat dost aj s tymito, viem o com hovorim, chodila som na skupinove treningy a co som pouzivala a pouzivali ich aj baby, co cvicili dlhsie, urcite nie 4kg do 1 ruky. Flasa je podla mna dost neforemna do ruky, mne by sa s 2l flasou v kazdej ruke teda dost blbo cvicilo
@janci27 Jasne, ze 4kg..som zena, a cvicim s 8kg a vyssie..u nas zaciatocnici cvicia s 4kg...2kg jednorucky nema zmysel kvoli bicepsu/tricepsu kupovat - moze pouzit flasky s mineralkou/ expander, ak bude cvicit vypady/drepy/ mrtve tahy s 2*2kg, tak to ani nemusi cvicit...a tlak so 4kg spravi.som zena, tak viem
Variabilna rezistencia.
@leniel Treba cviciet nie izolovane ale komplexne cviky. Cvicit biceps s jednoruckou bude naco? Naco bude robit drepy, vypady, mrtve tahy s 2kg jednoruckami? Biceps/ triceps precvicis aj expanderom som pisala, na to si 2kg jednorucku ozaj kupovat nikto nemusi..a radsej zainvestovat do trx
@dadis viem trx zavesit aj mimo napr do steny ? toto ma zaujalo, uz dlho rozmyslam nad tym ale neviem kde by som to dala, von nemam nic kde by som to zavesila
@surama dakujem, pozriem, moze byt fajn
@dadis ake expandery odporucas ? mam toto https://gymbeam.sk/set-posilnovacich-gum-resist...
este by sa mi nejake zisli ?
Zavazia na ruky a clenky a jednorucky cinky 1,5-2 kg. Ja som zacinala 1,5kg to mi bohato stacilo. Gumove expandery rozne. Chod do sportisima alebo decathlonu tam si povyberas
@autorka stacia tie najlacnejsie, teraz si sun kupil tieto napr. https://www.action.com/sk-sk/p/3010094/odporove... a to trx sa da zavesit aj na hak doma - ale to musi byt hmozdinka a dlhy zavit aby mal..
TRX
Tam cinky do ruky a sumo drepy, pripadne bulharske drepy, proste vahu do ruk a spravis nohy len taky fukot. Je dobre mat nejaku tyc na drepy, lenze to uz budes mat doma aj stojan na to. Cize to uz je na zvazenie. Ale znicit sa nohy daju aj takto a velmi slusne. Vystupy na lavicku, tiez lahsie cinky a neboj ako pojdes druhy den schodami dole 😂
@weggie predávajú aj kilove aj polkilove. A tiež predávajú kopec iných v podstate zbytočných veci ktoré sú len marketingom. Za mňa úplne zbytočná investícia. Škoda ze som tak nerozmýšľala pred par rokmi keď som začínala ako teraz. Ale tak na zvýšenie záťaže pri kardiu prečo nie, ale nie na zvýšenie sily. Plus teda využila som ich pri dieťati keď chcelo cvičiť so mnou

No aspon tie cinky a nejaky kettle bell.