icon

Prečo mám vysokú váhu, keď vyzerám normálne?

26. sep 2025

Mam normalnu postavu. Moja velkost oblecenia je 36-38 co zodpoveda S-M a som aj vysoka 179cm. Ano viem ze aj clovek velkosti XL sa dokaze natlacit do Mka, ale nie je to moj pripad. Nebudem sem pisat svoju konkretnu vahu, ale je vyssia ako by mala byt. Mam kolegynu cca rovnako vysoku ktora ma rovnaku vahu a je omnoho vacsia odomna. Minule ma vazila sestricka u doktorky a ked to cislo uvidela bola sokovana, ze kde to schovavam, ze si myslela ze mam tak 53kg, no mam omnoho viac. Viem aj to ze sval je tazsi ako tuk a ze mozno mam imy pomer ako ludia s rovnakou vahou a vyskou, ale to mi tiez nejako nesedi kedze nie som ani nejaka svalnata. Som proste normalna. Ale mam vysoku vahu. Skusila som aj schudnut, aj som schudla, no ak schudnem 5kg pod svoju vahu, uz sa citim zle, mam problemy s cyklom, padaju mi vlasy, citim sa ako keby to nebola uz zdrava vaha pre mna. Aj ked podla BMI je pre mna zdrava vaha este daleko nizsie. Cim to moze byt? Je to normalne?

Strana
z2
la_dolce_vita
26. sep 2025

Kolko mas rokov? Meriam cca ako ty, tucna nie som, ale vazim viac ako kedysi zamlada. Mam po 50tke, sportujem cely zivot, som pevna, ale proste ta vaha uz s vekom ide hore.

autor
26. sep 2025
@la_dolce_vita

Kolko mas rokov? Meriam cca ako ty, tucna nie som, ale vazim viac ako kedysi zamlada. Mam po 50tke, sportujem cely zivot, som pevna, ale proste ta vaha uz s vekom ide hore.

@la_dolce_vita ja nemam po 50tke ani po 40 a ani po 30.

anonym_ee95f7
26. sep 2025

Kolko mas rokov a aku mas vahu? Ved si anonym 🙄 tak ked chces relevantne rady a nazory, najprv uved normalne fakty, lebo inak je cely Tvoj prispevok a aj dalsie rady len odbuka dobuka.

biba_18
26. sep 2025

mne keď povedia kolegyne koľko majú kíl tak len oči otváram - lebo ja nosím oveľa menšie veci než ony - a vážim aj o 5 kíl viac ...

anonym_8bfec1
26. sep 2025

Mala by si ideálne vážiť okolo 70 kg a kedze vravíš ze si chudá tak moj tip je 65 kg🙂

tanyan
26. sep 2025

Jednoducho máš hustejšie telo. Netráp sa. Určite nechudni kvôli nejakým tabuľkám. Váha a vek sú len číslo. Ja vyzerám na váhu o 20 kg menej ako mi ukazuje váha a vôbec to neriešim.

anonym_ed7220
26. sep 2025

tiež mám hrubšie kosti, či ako to povedať, neriešim

anonym_a73279
26. sep 2025

no podla toho ako sa preziva, a hanbi za veci, ktore su uplne normalne, je jasne ze je to este mlada baba - my starsie harcovnice sa niecim takym ako velka vaha pri chudej postave utrapit nedame, hej ze. hlavne, ze sme zdrave 🙂 myslim to naozaj v dobrom

lucia13022023
26. sep 2025

Išla by som na meranie in body.

anonym_db9122
26. sep 2025

@anonym_autor ja nosím s/m ( niekedy aj xs), mám 170cm a 69kg. Ale zasa u mňa prevažujú svaly 😄 keby ma vidíš mi typnes oveľa menej

la_dolce_vita
26. sep 2025
@biba_18

mne keď povedia kolegyne koľko majú kíl tak len oči otváram - lebo ja nosím oveľa menšie veci než ony - a vážim aj o 5 kíl viac ...

@biba_18 len ci tie kolegyne povedia pravdu o svojej vahe 🙂)

biba_18
26. sep 2025

@la_dolce_vita to neviem, osobne ich nevážim ...

pralinka86
26. sep 2025

A co krvny obraz, stitna, preventivka celkovo? Je to v poriadku? Ak ano, neries... Kazdy mame inu genetiku, spaľovanie

januska12323
26. sep 2025

Pri tvojej výške môžeš mať aj 15 kg "navyše" a nebude to vidno.

vevebono
26. sep 2025

Prečo riešiš take hlúposti? Nikdy by ma nenapadlo sa niekoho pýtať na jeho váhu a uz vôbec nie riešiť svoju, keď som sama so sebou spokojná a v pohode

anonym_7b11e5
26. sep 2025

máš normálnu váhu a zvláštne predstavy, pri výške 179 cm je 53 kilogramov uz konečné štádium anorexie. ja vážim 53 kilogramov, meriam 155 cm a nosím S

deti95060810
26. sep 2025
@anonym_7b11e5

máš normálnu váhu a zvláštne predstavy, pri výške 179 cm je 53 kilogramov uz konečné štádium anorexie. ja vážim 53 kilogramov, meriam 155 cm a nosím S

@anonym_7b11e5 pri takej nízkej výške máš váhu dosť vysokú. žiadne štíhle žieňa teda nie si. mám váhu presne ako ty, ale o viac ako 10 cm viac.

deti95060810
26. sep 2025

autorka, 53 kg pri výške takmer 180 je málo. ty potrebuješ omnoho viac kg aby si sa cítila ok aj po zdrav. stránke.

anonym_42eaa5
26. sep 2025
@anonym_7b11e5

@anonym_7b11e5 presne tak. Ja mam 158 a 50kg.

procrastique
26. sep 2025

Lebo 20kg svalov je menší objem ako 20kg tuku.

hopsas
26. sep 2025

@anonym_autor presne to iste ja a moja kolegyňa. Sme obe rovnako vysoké obe nosíme S a ja mám 55 kíl a ona 75. Neuveriteľné. Hovorí sa tomu, že má ťažké kosti. Ktovie čo je za tým. Ale akože nie je na nej vidno ani kilo naviac čiže byť na tvojom mieste neriešim to. Stáva sa.

maryetta
26. sep 2025

Mam 178. A aktualne nejakych 67 kg. Dobre sa citim na cca 65kg.

anonym_394629
26. sep 2025
@anonym_7b11e5

@anonym_7b11e5 nemyslis vazne s tym konecnym stadiom anorexie?

minenkaa
26. sep 2025

Pri tvojej výške je váha 70kg v pohode a 53 je absolútna blbost

anonym_7b11e5
26. sep 2025
@anonym_394629

@anonym_7b11e5 nemyslis vazne s tym konecnym stadiom anorexie?

@anonym_394629 nie. ale to by už bola poriadna podváha, važne. ona ma v predstave 179/53kg, toto zodpovedá BMI 16,5, ťažké štádium BMI medzi 15 a 15,9 a konečné štádium anorexie - menej ako 15.

smajliica
26. sep 2025
@maryetta

Mam 178. A aktualne nejakych 67 kg. Dobre sa citim na cca 65kg.

@maryetta Mam to rovnako, 178 cm a dobre sa citim na 65 kg. Akurat momentalne po druhom dietati mam 70 kg 🙈

maryetta
26. sep 2025
@smajliica

@maryetta Mam to rovnako, 178 cm a dobre sa citim na 65 kg. Akurat momentalne po druhom dietati mam 70 kg 🙈

@smajliica ja som po kazdom schudla na 65. Pri dvoch som az na 62. To uz som sa ale citila slaba.
Teraz som sa kusok "opustila". Oslavy kolace rezne 😂

anonym_dec91b
26. sep 2025

@anonym_autor Tiež vážim viac než si ludia myslia, lenže ja som svalnata , cvičim...nevadi mi to , vaha je len čislo stači, že vyzerám dobre.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
amazonka13
26. sep 2025

🍏 Tvoja otázka je pre teba dôležitá, môžeš tu položiť akúkoľvek otázku, píšeme si tu, vymieňame si názory, postrehy a učíme sa navzájom...
Si mladá žena. Máš určitú predstavu o svojom vzhľade, niečo načítané, niečo napočúvané. Pýtaš sa "Cim to moze byt? Je to normalne?" Áno je to normálne. Môžeš to takto mať a všetko, čo po negatívnej spätnej väzbe od svojho tela už vieš si zapamätaj - "Skusila som aj schudnut, aj som schudla, no ak schudnem 5kg pod svoju vahu, uz sa citim zle, mam problemy s cyklom, padaju mi vlasy, citim sa ako keby to nebola uz zdrava vaha pre mna". Tvoje telo ti dalo jasnú odpoveď na tvoje otázky:

* Ideálna váha - je váha, pri ktorej sa cítim zdravo a dobre !
* Denný príjem kalórií má byť každodenne nižší ako fyzický výdaj.
* Váha a tabuľky ideálnej váhy sú len orientačné. Riešenie : ZAHODIŤ. 😉.
* Čo s tým. Zabudni na tieto otázky. Pravidelne športuj - tvoje pekné telo bude mať ešte krajšie krivky. Dodržiavaj pitný režim, racionálne a výživne sa stravuj. Tráv veľa času na čerstvom vzduchu, buď spojená s prírodou... Budeš dlho mladá-silná-harmonická bytosť. Tvoj cyklus, vlasy-nechty-pleť- ... sa ti odmenia.
* Staraj sa o svoju "dušu", posilňuj ducha ...
* Daj si urobiť krvný obraz, sedimentáciu, vyšetrenia ktoré uzná lekár za vhodné,... ktoré poskytnú informácie o zdravotnom stave tvojho organizmu.
* Raduj sa zo skutočnosti, že si vysoká, dobre stavaná žena. Z formulácie- " Som proste normalna. Ale mam vysoku vahu" - vyhoď ALE ..a druhú vetu. Je to zbytočný problém, ktorý nie je problémom, len my si z neho problém urobíme.
* Nepodkopni si nohy nezmyselnou honbou za "ideálnou váhou", ktorá ti neprospieva, nesvedčí.
* Zameraj sa na posilnenie sebavedomia, sebavedomá a vyrovnaná žena nerieši, neporovnáva sa s okolím, pretože je nenapodobiteľný vzácny ORIGINÁL. 🌹

Strana
z2