icon

Prečo mi chýba energia pri chudnutí?

22. aug 2025

Ahojte mám 27 rokov mám skoro dvojročnú dcéru a bohužiaľ vyjedla som sa na 137 kg ...začala som chudnúť cvičit a prišlo na mňa také vyčerpanie že už 4 dní bezvládne ležím doma o malú sa mi stara mama ...stravu držím snažím sa ..začala som normálne cvcit na orbitreku mám aj trénera aj som bola plavat no lenže čo sa mi nestalo teraz proste nemám energiu :( čo robiť ?

lucia13022023
22. aug 2025

Koľko kalórií si za tie dni prijímala?
A ešte otázka, prijímala si všetky živiny?

gejb
22. aug 2025

@anonym_autor bolo by fajn keby si napísala aj tvoj denný jedalnicek a aktivitu. Ináč ťažko radiť

kavasmliekom
22. aug 2025

@anonym_autor dodrziavaj stravu. Je to 80%uspechu.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
22. aug 2025

Strava je klucova, pohyb pridavaj opatrne, zacala by som rychlou chodzou a nezabudat na den regeneracie.

michaela329
22. aug 2025

@anonym_autor ak si chorá, necvic. Stačí držať stravu. K cvičeniu sa vrátiš, keď to prejde. A uisti sa, že máš v strave dosť železa a nechoď pod bazal.

denkabemommy
22. aug 2025

@anonym_autor prestaň cvičiť. Akože roky si sa vyžierala (prepáč za ostré slová) a zrazu ideš všetko zmeniť naraz, tvoje telo to nezvláda, takže najskôr len chudni a potom pomaličky pridávaj pohyb, pri tejto váhe ti stačia prechádzky 🙂

anonym_deeabf
22. aug 2025

@anonym_autor veľa drsných zmien naraz. Telo sa vyčerpalo a je úplne zmätené , môžu byť z toho aj vážne problémy. Žiadne cvičenie - denne veľa chodiť plus jemný kal deficit ktorý sa bude pomaly viac a viac zvyšovať, tekutiny a SPÁNOK! na ten zabúdame pri chudnutí a je pomaly najdôležitejší... Držím palce

dzulli1980
22. aug 2025

Žiadny extrém nie je dobrý, viac škody ako osohu to urobí ... bolo treba začať postupne, najprv postupne zmeniť stravu, keď pôjdu kilá dole, pridať cvičenie atď.

amazonka13
22. aug 2025

🍏 Čo robiť? Ideš na to zhurta. To je chyba. Je super, že si sa rozhodla. Pri takejto nadváhe ti ide o život. Keď si podcenila dostatočný príjem živín, pitný režim, alebo to preháňaš s pohybovou aktivitou, tak sa cítiš bez energie. Asi by som začala na tvojom mieste vyšetrením a odberom krvi. Aj napriek tomu, že si obézna môžeš byť zároveň podvýživená, môžu ti chýbať dôležité vitamíny, minerály, stopové prvky, ... čo ti spôsobuje stav bez energie. Potrebuješ sa poradiť s lekárom, či si zdravá a môžeš začať redukovať. Ak si z Košíc, ozvi sa mi. Viem ti pomôcť...

lb1984
22. aug 2025

@anonym_autor tak ja som sa vyzrala na 87kg po 40. Z ničoho nič za rok zo 73 na 87 🤦‍♀️ za mesiac sa mi len pohybom prechádzky cca 6 km 2 krát týždenne normálnym tempom a znížením dávok jedla podarilo schudnúť 7 kg a to aj horalku si dám..... teraz síce kilečko vyskocilo ale to som neodolala na dovolenke a pchala do seba kalorické bomby. Čiže moja rada strava postupne znizuj a pôjde to krásne dole .....

biba_18
22. aug 2025

by som povedala že si prepálila začiatok… zatiaľ prestaň cvičiť, jedz čo potrebuješ - žiaden šialený deficit - a k tomu iba prechádzky… a potom až neskôr po mesiaci pridaj cvičenie - každý druhý, tretí deň… a až potom, po mesiaci alebo dvoch cvič 3-4x do týždňa…
hlavne to nevzdávaj, ak keď si teraz urobila chybu a máš teraz pocit že to nejde - upraví sa to…
držím palce

anonym_ec8a4b
22. aug 2025
@denkabemommy

@anonym_autor prestaň cvičiť. Akože roky si sa vyžierala (prepáč za ostré slová) a zrazu ideš všetko zmeniť naraz, tvoje telo to nezvláda, takže najskôr len chudni a potom pomaličky pridávaj pohyb, pri tejto váhe ti stačia prechádzky 🙂

@denkabemommy ja len k tej hlaske "roky si sa vyzierala" vobec to nemusi byt pravda, ja som napr extremne pribrala v priebehu roka, snad ani to nie, kvoli zlemu psychickemu stavu.

mandzula
23. aug 2025
@lb1984

@anonym_autor tak ja som sa vyzrala na 87kg po 40. Z ničoho nič za rok zo 73 na 87 🤦‍♀️ za mesiac sa mi len pohybom prechádzky cca 6 km 2 krát týždenne normálnym tempom a znížením dávok jedla podarilo schudnúť 7 kg a to aj horalku si dám..... teraz síce kilečko vyskocilo ale to som neodolala na dovolenke a pchala do seba kalorické bomby. Čiže moja rada strava postupne znizuj a pôjde to krásne dole .....

@lb1984 konecne niekto, kto priznal, ze sa vyzral a netvrdi, ze za priberanie moze stitna zlaza, tazke kosti a vsetci svati.

zu82
23. aug 2025

Prestrelila si to,musis byt velmi vycerpana, ty by si mala mat opacne viac energie. Zacni postupne. Najdolezitejsia je strava, a k tomu chodza, kludne s malou v kociku, ak ti vydrzi, ale ak mas moznost, tak aj sama, so sluchatkami, vypnes aj od beznych veci. Ak najdes v okoli mierny kopcek, stupanie, este lepsie. No a ked sa budes citit lepsie, pridaj cvicenie, kludne doma, pomalicky, 15-20 min., trenera hned nepotrebujes, peniaze radsej pouzi na cinky. A ked to budes citit, ze to das, tak kludne aj trenera 😉 drzim palce.

sense
23. aug 2025

Ako si jedla predtým a ako teraz zrazu v diéte. Ako si sa hýbala predtým a koľko si si naložila teraz. Ono ak si jedla predtým veľa sladkého a sacharidov a zrazu si s tým sekla plus pridala veľa pohybu tak telo je v šoku a to je odozva.
Takisto po odstránení , alebo výraznejšom znížení cukru v strave môže dôjsť rovnako ako u narkomanov k abstinencnym príznakom.
Ale kľudne môže ísť na teba len choroba

anonym_0a7ede
23. aug 2025

@anonym_autor napís, akú stravu si mala, kým si sa dostala do tohoto stavu, aby sa dalo poradiť. Alebo ešte lepsie, pridaj sa tu na koníku do skupiny Cesta k mojej premene. Orbitrek je kravina v tvojom prípade. Prvý mesiac by som zaradila len prechádzky, možno plávanie, po schudnutí asi 10kg, prechádzky v rýchlejšom tempe, plávanie častejšie, až potom ďalšie cvičenie. Začni ale u lekára a neber si príklad prosím z Extrémnych premien, tam ide v prvom rade o sledovanosť

denkabemommy
23. aug 2025
@anonym_ec8a4b

@denkabemommy ja len k tej hlaske "roky si sa vyzierala" vobec to nemusi byt pravda, ja som napr extremne pribrala v priebehu roka, snad ani to nie, kvoli zlemu psychickemu stavu.

@anonym_ec8a4b tipujem že u autorky bol spúšťač - nedostatok spánku pri bábätku po pôrode a nuda.

nevenka
23. aug 2025
@anonym_ec8a4b

@anonym_ec8a4b ja po 40-ke, depresie, zly stav, ked sme sa prestahovali. 2 mesiace som sa budila na to, ze sa mi nechce zit a zatvarala som oci, nechala som aj deti, behali, vrieskali, az ked to bolo kriticke, dokazala som sa premoct a vstat, nadraplo ma, len co som sa postavila. Nasilu dala do seba kavu a kus rozka s maslom. Male porcie jedla, po 3 mesiacoch uz som jedla akoze normalne, ale ked som menila satnik z letneho na zimny, zistila som, ze som tucnejsia, za pol roka hore 8 kg. Uz som relativne ok, ale spanok mam stale prerusovany, kratky, chudnutie som odlozila na cas, ked budem fakt v lepsej psychickej pohode. Toto robi fakt vela. Ani "zrat" nemusis, kombi faktory a ide to. Niekto stresom chudne, na mna sa kila lepia. Ale mala som to aj inak, chudla som pri strese, ale za mladych cias a bez snahy. Teraz je to inak uz.

mogaa
23. aug 2025

zlá strava a zrejme priťažký alebo pridlhý tréning....začína sa postupne, nie takéto extrémy.....kludne si mohla jesť ako doteraz len obmedziť sladké a ťažké jedlá, prípadne trochu znížiť velkosť porcií a pridať pohyb....ale v rámci možností....takto si sa odpálila....to je celé zle..... nepíšeš svoju stravu ale tréner ti zrejme nasadil vysoký kalorický deficit.....začni zdravým sedliackym rozumom a postupne zvyšuj nároky...napíš tvoju stravu, tá je základ a aj ako často a koľko cvičíš.....z toho sa vychádza....nemá význam chudnúť tak ako ty že sa nevládzeš postarať ani o seba ani o dieťa.....ano síce aj takto ty schudneš, ale to nie je dlhodobo udržatelné.....

anonym_1e384d
23. aug 2025

lebo nie si zvyknutá na cvičenie, treba na to ísť pomaly, skús Kalorické tabuľky a chôdzu - máš dieťa tak dlhé prechádzky 2-3 denne, vyradiť zbytočné cukry (sladené nápoje, sladkosti, cukor do kávy, sirup do vody) a prijímať viac bielkovín a vlákniny, je to beh na dlhú trať, môže to trvať niekoľko rokov, kým sa ti váha zastabilizuje