Prečo priberáme aj keď nejeme nezdravo?
Ahojte, ako si udrzat kilogramy?
V 20 som mala 50kg, teraz v 33 mam 64kg.
Meriam 171 cm.
Velakrat radsej nejem....... Akonahle za tyzden /dva nedavam pozor, teda jem sladkosti, pizzu.... Hned + 2kg..
Vekom sa aj spomaľuje metabolizmus
Tak si daj pozor a nauč sa jesť pravidelne, aby si si raz týždenne mohla dať aj kúsok pizze a kocku čokolády, určite z toho nepriberies, ak namiesto krajca chleba si dáš trojuholník pizze.
To nemusi byt vekom. Mne sa vaha nemeni uz vyse 20 rokov. A jedavam denne sladkosti... A aj tu pizzu ci mekac si davam.
Jedine lieky mi vahubposunuli vlani na nejaky cas o 2kg
Veď si sama odpovedala prečo - pizzu, sladkosti a potom nejedenie, zla kombinácia. Ja mám vyše 20 rokov +-2kg rovnakú hmotnosť, aj po pôrode, a to nemám davno 30, vekom to až tak nebude to sú výhovorky 🙂 jem aj sladké ale s mierou a hlavne normálne jem, žiadne diéty hladovky ….
Neviem ja mám rovnakú váhu ako som mala v 20 tich aj po 35 tke a dvoch deťoch, poznám ženy čo v 50 majú postavu ako modelky, príjem, výdaj nič iné a cvičenie, žiadne diéty a kraviny som nikdy nerobila, tak môže byť tiež problém, že telo je v prdeli z toho čo človek nacvičuje s nim
Pravidelny pohyb okrem beznej cinnosti pocas dna mas? Riadis sa pri jedle vyzivovymi hodnotami? Ja mam uz daleko od 30tky, vychytala som otrasne geny od predkov a nadvahu nemam, lebo sa pravidelne sa hybem a vahu mam ako na strednej skole. Kludne by som mohla jest hluposti, fastfoody a nijako by sa mi to na vahe neprejavilo (vdaka tomu pohybu), ale nerobim to, lebo by mi to urcite sposobilo problemy v starsom veku a vaha by bol pre mna ten najmensi problem. Skus sa zamerat na zdravie ako take a nie na vahu ;).
Ja som mala rovnaku vahu ci v 20r ci 30r. Vyskocila len teraz, lebo som 🤰
čo riešiš však váhu máš super...
ale k otázke - gény, vek, spôsob života...
Priberá sa vekom hlavne spomalením hormonálnych funkcii a pomalým naberanim viscelarneho tuku. Takisto sa spomaľuje metabolizmus.
Počkaj po 40 😭🤪
hormony, zanesene creva, vela antibiotickej liecby v mladosti, toxicita prostredia, ktora vlpyva na telo..moze byt vela dovodov
Pomalsi metabolizmus, zle stravovacie navyky /radsej nejest nie je zdravy navyk/
Po 50-tke prehodnotis priority, bud budes makat vo fitku, zdravo jest a budes vyzerat skvele, alebo budes hladovat, telu budu chybat ziviny a aj tak budes vyzerat roztrasena ako knedla.
Trik je v spravnej strave a silovom cviceni, a aj genetika je sviña. Ja som prva, ktora moze drzat hubu, teoriu ovladam dokonale, ale dnes uz mam tretie😂
@tenerifka na dovolenke sa kalorie nerataju, len si daj 😁
V 33 nejak moc skoro nie ? To je clovek stale mlady . Ok, neberiem zdravotne problemy ked naozaj niekto ma ( sama mam) . Ja mam 31 a udrzujem sa aj fitkom aj tym ze uz nezjem tolko moc sladkeho ako kedysi..mam postavu rovnaku cele dlheeee roky
Po 25 tke atrofuje svalstvo.Hormony, tehotenstvo, sedavé zamestnanie zlý odtok lymfy a lenivosť😀
Stačí sa naučiť normálne jesť a hýbať sa. Ak nemáš zdravotné problémy nemáš prečo extrémne priberať. Teda u teba nejde o extrém máš normálnu až chudú postavu, neriešiš to príliš?
@lelelienka Vekom to teda je. Do 37 som mala 54kg, uz aj po porodoch odvtedy uz o takom mozem snivat. A stravujem sa rovnako zdravo,akurat 2x tolko pohybu k tomu potrebujem. Takze ano,vekom sa meni metabolizmus,spomaluje a treba viac sportovat.
@jablkovastrudla len
@tenerifka je asi doma 🙈
@simsalabim haha
Pozri moj profil
Zblaznila som sa a vyrazila najprv smer Singapur a odtial Fiji😁
@simsalabim pridavam infos a fotos, ak mam nieco nove a zaujimave, aspoñ trochu priblizim ludom toto miesto, nie kazdy sa sem dostane
@simsalabim veru nie je 😁
@tenerifka aha 🙈 Ja som myslela, ze mate vrchol sezony 😅 Uzi si to 👍
Ako kto, ja som mala vždy okolo 50, aj v 15, v 20, 30, aj aktuálne v 38. Pribrala som na nejakých 60 len keď som žila v Anglicku a žrala hlúposti. A to som mala 21-22 😁. Takže vekom to určite nebolo. Jem všetko, ale s rozumom, uvidím po tej 40, to mi každý sľubuje, že priberiem aj zo vzduchu.
@simsalabim na Fuerte je teraz najhorsia sezona, lacny AI turizmus (rodiny s detmi, co ani nevylezu z hotela). Najlepsia sezona zacina v oktobri a konci v aprili. Neznasam jul na ostrove, len vietor a tie rodinky na plazi
@tenerifka to som nevedela. Takze Vianoce su idealny termin?
Tak nejedz sladkosti a pizzu. Alebo ti pošlem paličku Harryho Pottera nech môžeš jesť všetko a nepriberať
@simsalabim ano, cez Vianoce byva plnka

Kaloricky nadbytok - viac jedla, menej pohybu.
Adaptácia tela na zaužívaný režim atď.