icon

Prečo priberáme aj keď nejeme nezdravo?

19. júl 2024

Ahojte, ako si udrzat kilogramy?

V 20 som mala 50kg, teraz v 33 mam 64kg.

Meriam 171 cm.

Velakrat radsej nejem....... Akonahle za tyzden /dva nedavam pozor, teda jem sladkosti, pizzu.... Hned + 2kg..

janai1
19. júl 2024

Kaloricky nadbytok - viac jedla, menej pohybu.
Adaptácia tela na zaužívaný režim atď.

pribinak
19. júl 2024

Vekom sa aj spomaľuje metabolizmus

vyrovnanaosoba
19. júl 2024

Tak si daj pozor a nauč sa jesť pravidelne, aby si si raz týždenne mohla dať aj kúsok pizze a kocku čokolády, určite z toho nepriberies, ak namiesto krajca chleba si dáš trojuholník pizze.

siska53
19. júl 2024

To nemusi byt vekom. Mne sa vaha nemeni uz vyse 20 rokov. A jedavam denne sladkosti... A aj tu pizzu ci mekac si davam.
Jedine lieky mi vahubposunuli vlani na nejaky cas o 2kg

lelelienka
19. júl 2024

Veď si sama odpovedala prečo - pizzu, sladkosti a potom nejedenie, zla kombinácia. Ja mám vyše 20 rokov +-2kg rovnakú hmotnosť, aj po pôrode, a to nemám davno 30, vekom to až tak nebude to sú výhovorky 🙂 jem aj sladké ale s mierou a hlavne normálne jem, žiadne diéty hladovky ….

zuzubb007
19. júl 2024

Neviem ja mám rovnakú váhu ako som mala v 20 tich aj po 35 tke a dvoch deťoch, poznám ženy čo v 50 majú postavu ako modelky, príjem, výdaj nič iné a cvičenie, žiadne diéty a kraviny som nikdy nerobila, tak môže byť tiež problém, že telo je v prdeli z toho čo človek nacvičuje s nim

ndrag
19. júl 2024

Pravidelny pohyb okrem beznej cinnosti pocas dna mas? Riadis sa pri jedle vyzivovymi hodnotami? Ja mam uz daleko od 30tky, vychytala som otrasne geny od predkov a nadvahu nemam, lebo sa pravidelne sa hybem a vahu mam ako na strednej skole. Kludne by som mohla jest hluposti, fastfoody a nijako by sa mi to na vahe neprejavilo (vdaka tomu pohybu), ale nerobim to, lebo by mi to urcite sposobilo problemy v starsom veku a vaha by bol pre mna ten najmensi problem. Skus sa zamerat na zdravie ako take a nie na vahu ;).

evcagabi
19. júl 2024

Ja som mala rovnaku vahu ci v 20r ci 30r. Vyskocila len teraz, lebo som 🤰

deti95060810
19. júl 2024

čo riešiš však váhu máš super...
ale k otázke - gény, vek, spôsob života...

barborachors
19. júl 2024

Priberá sa vekom hlavne spomalením hormonálnych funkcii a pomalým naberanim viscelarneho tuku. Takisto sa spomaľuje metabolizmus.

katka533
19. júl 2024

Počkaj po 40 😭🤪

monichetta
19. júl 2024

hormony, zanesene creva, vela antibiotickej liecby v mladosti, toxicita prostredia, ktora vlpyva na telo..moze byt vela dovodov

vanilkovazmrzka
19. júl 2024

Pomalsi metabolizmus, zle stravovacie navyky /radsej nejest nie je zdravy navyk/

tenerifka
19. júl 2024

Po 50-tke prehodnotis priority, bud budes makat vo fitku, zdravo jest a budes vyzerat skvele, alebo budes hladovat, telu budu chybat ziviny a aj tak budes vyzerat roztrasena ako knedla.
Trik je v spravnej strave a silovom cviceni, a aj genetika je sviña. Ja som prva, ktora moze drzat hubu, teoriu ovladam dokonale, ale dnes uz mam tretie😂

jablkovastrudla
19. júl 2024

@tenerifka na dovolenke sa kalorie nerataju, len si daj 😁

ivik4
19. júl 2024

V 33 nejak moc skoro nie ? To je clovek stale mlady . Ok, neberiem zdravotne problemy ked naozaj niekto ma ( sama mam) . Ja mam 31 a udrzujem sa aj fitkom aj tym ze uz nezjem tolko moc sladkeho ako kedysi..mam postavu rovnaku cele dlheeee roky

eliska13
19. júl 2024

Po 25 tke atrofuje svalstvo.Hormony, tehotenstvo, sedavé zamestnanie zlý odtok lymfy a lenivosť😀

januska12323
19. júl 2024

Stačí sa naučiť normálne jesť a hýbať sa. Ak nemáš zdravotné problémy nemáš prečo extrémne priberať. Teda u teba nejde o extrém máš normálnu až chudú postavu, neriešiš to príliš?

iwesska
19. júl 2024

@lelelienka Vekom to teda je. Do 37 som mala 54kg, uz aj po porodoch odvtedy uz o takom mozem snivat. A stravujem sa rovnako zdravo,akurat 2x tolko pohybu k tomu potrebujem. Takze ano,vekom sa meni metabolizmus,spomaluje a treba viac sportovat.

simsalabim
19. júl 2024

@jablkovastrudla len
@tenerifka je asi doma 🙈

tenerifka
19. júl 2024

@simsalabim haha
Pozri moj profil
Zblaznila som sa a vyrazila najprv smer Singapur a odtial Fiji😁

tenerifka
19. júl 2024

@simsalabim pridavam infos a fotos, ak mam nieco nove a zaujimave, aspoñ trochu priblizim ludom toto miesto, nie kazdy sa sem dostane

jablkovastrudla
19. júl 2024

@simsalabim veru nie je 😁

simsalabim
19. júl 2024

@tenerifka aha 🙈 Ja som myslela, ze mate vrchol sezony 😅 Uzi si to 👍

kristiii
19. júl 2024

Ako kto, ja som mala vždy okolo 50, aj v 15, v 20, 30, aj aktuálne v 38. Pribrala som na nejakých 60 len keď som žila v Anglicku a žrala hlúposti. A to som mala 21-22 😁. Takže vekom to určite nebolo. Jem všetko, ale s rozumom, uvidím po tej 40, to mi každý sľubuje, že priberiem aj zo vzduchu.

tenerifka
19. júl 2024

@simsalabim na Fuerte je teraz najhorsia sezona, lacny AI turizmus (rodiny s detmi, co ani nevylezu z hotela). Najlepsia sezona zacina v oktobri a konci v aprili. Neznasam jul na ostrove, len vietor a tie rodinky na plazi

simsalabim
19. júl 2024

@tenerifka to som nevedela. Takze Vianoce su idealny termin?

dominikamacakova
21. júl 2024

Tak nejedz sladkosti a pizzu. Alebo ti pošlem paličku Harryho Pottera nech môžeš jesť všetko a nepriberať

tenerifka
21. júl 2024

@simsalabim ano, cez Vianoce byva plnka