icon

Prečo sa mi nedarí schudnúť po pôrode?

11. apr 2025

Baby ahojte necakala som že sem budem niekedy písať o radu na chudnutie ALE
Nedarí sa mi po pôrode schudnut. Ide o to že ja už som pred pár rokmi schudla z 85 na 63kg a darilo sa mi to 2 roky krásne udržovať až kým som neotehotnela. Pribrala som na 78kg z toho som v pôrodnici nechala len 5kg.
Som toho názoru že som priberala 9 mesiacov a nemôžem chciet schudnut za mesiac alebo dva🥹
Postupne som upravila stravu (aby to pre telo nebol veľký sok) a začala som cvicit 3-4x za týždeň (mám bohovské dieta čo vkuse spi) ale zatiaľ ani kilo dole 😳
Je to pre mna úplne nová vec že to vobec nejde aj keď som v kalorickou deficite, môžu za to hormóny alebo čím to je? Nie som ani “pristará” mám 26r a celé tehotenstvo som cvičila
Som 3 mesiace od porodu, nekojim a zatiaľ dole ani kilo

colsami
11. apr 2025

3 mesiace od porodu je predsa prilis skoro. Nechaj si rezim, ktory si si nastavila a daj tomu cas. Ved po sestonedeli je to len par tyzdnov. Brzdi a ukludni sa.

deti95060810
11. apr 2025

nekojiš... to je aj škoda. mne kojením sa váha krásne upravila.
si myslím že chceš veľmi rýchlo schudnúť. troška počkaj a uvidíš.

autor
11. apr 2025

@colsami ja viem že je to veľmi skoro a nechcem schudnut 10kg za mesiac to vobec. Ale čakala som že aspoň pár gramov pôjde dole alebo aspoň kilečko za ten mesiac tak som taká demotivovana. Na druhu stranu chápem že telo potrebuje čas ale chápeš nechcem aby sa ma cez leto niekto spytal či už čakáme druhé 😂

@deti95060810 Práveže všetko som postupne upravila a kojiť som prestala lebo som musela, keby bolo na mne kojím aspoň prvý rok 🙂

michaella24
11. apr 2025

Mne začala váha po pôrode povoľovať až po pol roku. Tiež som išla rodiť ako 83 kilová (september), prišla domov so 75 kilami. Nekojila som. Pol roka sa ma tie kilá nechceli pustiť. Ja neviem či je to vec hormónov, ale môže byť, prečo nie. Pekne som schudla na 56 kíl do leta. Tiež som bola taká, že som schudla hocikedy, roky som si držala 50 kíl. Prišlo tehotenstvo, pôrod a rozprávky bol koniec 🤣 Daj tomu čas. Každé telo je iné.

lasona
11. apr 2025

Presne viem o com hovoríš. Tiež to nešlo, ale mne to nastartovalo lpg osetrenie. Konečne sa váha pohla. Od pôrodu som schudla všetko navyše za 7 mesiacov...cca 13 kg to bolo. Skus nejakú lymfy masaz..

snowflakenel
11. apr 2025

Mne ide vaha dole az twraz, ked doeta zacalo lozit a pomaly aj chodit. Vsade ju nahanam. Za mesiac 2 kg dole pekne.

nika23t
11. apr 2025

Ja som po prvých dvoch pôrodoch, to som mala 25 a 28 schudla ako nič. Za 3 mesiace som bola na povodnej váhe. Tretí pôrod ako 36 ročná, pribrala som 13 kg, v pôrodnici ostalo 5 a so zvyskom som bojovala viac ako rok... Proste sa má tie kilá držali ako kliešť, nech som robila, čo som robila. Takže to pripisujem aj veku trochu. Ale potom sa to upravilo. 3 mesiace po pôrode som vyzerala ako v 6.kesiaci tehotenstva.

autor
11. apr 2025

@nika23t ja mám teraz váhu ako som mala v siedmom mesiaci 😁 tak sa smejem, na jednu stranu to beriem s humorom ale na druhu stranu by som si rada obliekla obľúbené rifle 🥹
@michaella24 och dúfam že to nebude trvať pol roka lebo leto aj skončí kým schudnem do plaviek 😀

domiklik
11. apr 2025

Ako dlho už chudneš?

denkabemommy
11. apr 2025

Daj svojmu telu čas, veľa robí aj prerušovaný spánok + ešte všetky tie hormóny rozbúrené hormóny v tele. Ono to pôjde a áno, možno aj leto skončí ale vieš čo? Ty budeš mať taký dobrý návyk, že si budeš ďakovať do konca života a na to jedno “potehotenské” leto zabudneš 😊

autor
11. apr 2025

@domiklik nechudnem dlho niečo vyše mesiaca len ide o to že ani pár gramov neslo dole. Necakam že to pôjde za mesiac na kilá 😄
@denkabemommy ďakujem zabpodporu☺️

jam29
18. apr 2025

@deti95060810 ja som pravý opak. Kojim a kila sa ma držia.pri prvej +23kg porodom som šla dole cca 10kg.. akonáhle som prestala kojiť po 2rokyloch a 2mesiacoch, tak za mesiac šli dole zvyšné kila.
Teraz to isté. Druhe dieťa +ta istá vaha hore, kojim a držia sa ma jak kliest. Pomoc