Prečo sa z liekov Mounjaro a Ozempic tak chudne?
Prečo sa z týchto liekov tak chudne ? Mounjaro/ozempic ?
Je to len kvôli tomu že užívanie tychto liekov tlmí hlad a človek potom menej je? Alebo aké sú dôvody?
Pozri dokument netlix ozempic a zistis
Pozri dokument netlix ozempic a zistis
@ariannazara neviem to tam najst
@anonym_autor áno, odkedy beriem mounjaro nepociťujem hlad a je pre mňa milionkrát jednoduchšie dodržiavať deficit
@anonym_0381fd a to vobec nemas chut na jedlo?
Ano, necitis tolko hlad.. malo by to nejakym sposobom ovolyvnovat vyprazdnovanie zaludka - spomalovanie pasaze do distalnejsich casti GIT a tym padom mas dlhsi pocit sytosti akoby (su take receptory v zaludku, mali by komunikovat s centrom hladu v hypotalame..).. Poznam jednu osobu, ktora bola na Mounjare nejaku dobu, krasne schudla, ale prestala ho uzivat a zas sa vyjedla tam, kde bola. Ale ona sa vyslovene vyziera, nema mieru - nema problem na ranajky buchnut veternik, doobeda 2-3 chlebicky.. potom sa cuduje.
@anonym_0381fd a to vobec nemas chut na jedlo?
@anonym_autor nie, nemám
Inak musim konstatovat, ze je naozaj zvlastne, ako mali ludia problem sa nechat (a niektori aj maju) zaockovat proti covid-19 a roznym inym vakcinam proti povodcom zavaznych infekcnych ochoreni, lebo teda vraj su na trhu kratko, nevie sa o ich neziaducich ucinkoch, deti su vraj z toho autisti, atp.. ale pichat si smakociny do tela, lebo ste lenivi dvihnut rit a nevyzierat sa, pricom sa este nevie, ake nasledky tieto pichacky casom budu mat, to je uz v pohode. Zvratena mentalita.🥲😅
@anonym_autor uzivala som ho,dostala som sa k nemu vtedy v zahranici a schudla som a veru poriadne a hlad som nemala .....potom.som si to udrzala a vecer som po 18 uz ozaj nejedla
@anonym_autor vzdy staci menej jest a schudnes. tieto lieky primarne reguluju cukor v krvi a tympadom ked je ustalena hladina, nemas vlci hlad.
mounjaro účinkuje dvomi spôsobmi (narozdiel od ozempicu, ktorý len jedným):
1. absolútne stlmí pocit hladu, človek teda na jedlo ani nepomyslí, vôbec nič mu nejde na chuť.
2. človek nevládze zjesť klasickú porciu, stačí mu polovičná alebo ešte menšia.
Výsledkom je menej časté jedenie oveľa menších porcií. To vedie k rýchlemu chudnutiu bez pocitu, že už sa to nedá vydržať. Dá sa to vydržať úplne bez problémov donekonečna, keďže hlad ani veľkosť porcií už nie sú problém. Som na Mounjaro od konca novembra, mala som 12 dávok a schudla som 13 kg. Plánujem schudnúť ešte 9.
Ano, necitis tolko hlad.. malo by to nejakym sposobom ovolyvnovat vyprazdnovanie zaludka - spomalovanie pasaze do distalnejsich casti GIT a tym padom mas dlhsi pocit sytosti akoby (su take receptory v zaludku, mali by komunikovat s centrom hladu v hypotalame..).. Poznam jednu osobu, ktora bola na Mounjare nejaku dobu, krasne schudla, ale prestala ho uzivat a zas sa vyjedla tam, kde bola. Ale ona sa vyslovene vyziera, nema mieru - nema problem na ranajky buchnut veternik, doobeda 2-3 chlebicky.. potom sa cuduje.
@anonym_a6e852 a to je tak vela do obeda 1 veternik a 3 chlebicky? Toto za mna nieje vyzieranie vyzieranie si predstavujem inak
"zboznujem" zarucene pravdy a dogmy 🙄
No ja si teda nemyslim ze tri chlebíčky doobeda je prežieranie . A ano vlči hlad je nenormálny problem pri chudnuti. To je az bolestivý pocit v žalúdku ked, je clovek hladny. Je podráždený nema chuť na nič.
Ďakujem za odpovede, takže už chápem prečo všetky ženy na tom tak chudnú. Ja to brať nechcem, len som nevedela čo je na tom lieku také zázračne. Ale nie je to škodlivé brat dlhodobo? A baby tie co to užívate, to nemate vobec chut jest, takze to idete aj pod svoj bazálny metabolizmus?
Ja vam neviem, ja by som to do seba veru nedala, tie vedlajsie ucinky veru za to nestoja. Radsej pomale, ale zdraviu prospesne chudnutie.
K filmu, ten ma velmi neoslovil, mne to skor pripadalo ako reklama na produkt. Len par zableskov, ako to na ludi posobi v zaciatkoch uzivania a potom uz len v pozadi, taka troska potlacena osveta.
Stále to nechápem lebo poznam ženy co berú zo zdravot.dovodov ozempic
A áno najprv schudli ale aj pribrali naspäť, pritom stále berú
Takže neviem neviem
Uživatelky,Ozempic face vám chyba ku šťastiu?
Uživatelky,Ozempic face vám chyba ku šťastiu?
@janinah tak ale lekári ho veľmi radi doslova vnucuju ako zázrak na počkanie.Ja mam diabetes 2 beriem najvyššiu davku metforminu a diabetolog ma tiež presviedča na ozempik.
@anonym_a6e852 a to je tak vela do obeda 1 veternik a 3 chlebicky? Toto za mna nieje vyzieranie vyzieranie si predstavujem inak
@slavomira236 to bolo o.i., samozrejme.
No ja si teda nemyslim ze tri chlebíčky doobeda je prežieranie . A ano vlči hlad je nenormálny problem pri chudnuti. To je az bolestivý pocit v žalúdku ked, je clovek hladny. Je podráždený nema chuť na nič.
@anna777115 u mna nie je problem hlad ako taky, ten pocitujem fakt malokedy, ale ten zvyk jest a chute, po slanom chut na sladke. Alebo...ja viem, ze mam dost, ale proste mi to chuti, tak si este dam "bonus", aj ked mi je tazko po tom 🫣. Alebo niekedy namiesto hladu, citim skor take bolestive krce v bruchu, zaludku. Ze musim zjest aspon nieco male. A ked na mna ide niekto s ttmi bielkovinami, ako mam jest tvaroh a cottage, no nedavam to. Nejde mi to dole krkom a ked, tak mi je tazko z tolkeho mliecneho. Rano si takmer vzdy musim dat nejake pecivo, najcastejsie kaiserku s maslom a medom. Vobec nemam chut na vajce, sunku a syry, predstava jogurtu s vlockami a ovocim, az ma striasa. Neviem, no...ale teraz som tehotna, tak to nejdem riesit, ale po porode daco s tym spravit budem musiet, ale neviem, co...🙄. Opravit hlavu?
Inak musim konstatovat, ze je naozaj zvlastne, ako mali ludia problem sa nechat (a niektori aj maju) zaockovat proti covid-19 a roznym inym vakcinam proti povodcom zavaznych infekcnych ochoreni, lebo teda vraj su na trhu kratko, nevie sa o ich neziaducich ucinkoch, deti su vraj z toho autisti, atp.. ale pichat si smakociny do tela, lebo ste lenivi dvihnut rit a nevyzierat sa, pricom sa este nevie, ake nasledky tieto pichacky casom budu mat, to je uz v pohode. Zvratena mentalita.🥲😅
@anonym_a6e852 A dokazete pripustit fakt , ze su ludia, co maju vekom aj inu mozno hormonalnu poruch, co im sposobuje naberanie hmotnosti, alebo ludia (mozno aj sportovci) co nabrali po uraze a charakter zranenia im zdvihnut zadok neumoznuje a zvysenie hmotnosti im sposobuje ine napr. srdcove, ci plúcne tazkosti . Je lahke vsetkych "mrdnut" do jedneho vreca, ze chcu len krasnu postavu bez namahy. Zufala situacia niekedy vyzaduje aj zufale riesenia, ale to nikdy nepochopi zdravy bezstarostny clovek , osocovat a vysmievat sa vie kazdy, porozumiet a podat pomoc zvladne len emoconalne a dusevne vyspely clovek.
JA som kukala nedavno rozhovor so Sharon Osbourne rozhovor a ona brala ozempic a lutuje to,lebo teraz chce trochu pribrat a nedari sa jej a zacinaju jej zdravotne problemy...
mounjaro účinkuje dvomi spôsobmi (narozdiel od ozempicu, ktorý len jedným):
1. absolútne stlmí pocit hladu, človek teda na jedlo ani nepomyslí, vôbec nič mu nejde na chuť.
2. človek nevládze zjesť klasickú porciu, stačí mu polovičná alebo ešte menšia.
Výsledkom je menej časté jedenie oveľa menších porcií. To vedie k rýchlemu chudnutiu bez pocitu, že už sa to nedá vydržať. Dá sa to vydržať úplne bez problémov donekonečna, keďže hlad ani veľkosť porcií už nie sú problém. Som na Mounjaro od konca novembra, mala som 12 dávok a schudla som 13 kg. Plánujem schudnúť ešte 9.
@anonym_35287f pekný výsledok.Ja som môj recept na Mounjaro posunula kamarátke dostala som strach😆nemala si žiadne než.ucinky?Ona nemala iba sa jej chudnutie rozbehlo tak ako nečakala, ale má z čoho chudnúť🤣
@anonym_a6e852 A dokazete pripustit fakt , ze su ludia, co maju vekom aj inu mozno hormonalnu poruch, co im sposobuje naberanie hmotnosti, alebo ludia (mozno aj sportovci) co nabrali po uraze a charakter zranenia im zdvihnut zadok neumoznuje a zvysenie hmotnosti im sposobuje ine napr. srdcove, ci plúcne tazkosti . Je lahke vsetkych "mrdnut" do jedneho vreca, ze chcu len krasnu postavu bez namahy. Zufala situacia niekedy vyzaduje aj zufale riesenia, ale to nikdy nepochopi zdravy bezstarostny clovek , osocovat a vysmievat sa vie kazdy, porozumiet a podat pomoc zvladne len emoconalne a dusevne vyspely clovek.
@kinats vsak ale takym sa ten liek ma predpisovat. Ale to aky boom to ma medzi beznymi ludmi co su len lenivi ist sa hybat a nevedia vydrzat byt chvilu o hlade je neskutocne.
Nechápem, čo sa zrazu rieši kto aké lieky berie. Čo je koho do toho? Čo všetci moralizujú? Niekto fajčí, niekto pije, niekto droguje, niekto si pichá lieky ma chudnutie, niekto berie lieky na tlak, niekto pravidelne cvičí. Veď to je každého osobná vec. Už mi to fakt príde ako keby štíhli ľudia závideli aj obezitu a lieky.
Ďakujem za odpovede, takže už chápem prečo všetky ženy na tom tak chudnú. Ja to brať nechcem, len som nevedela čo je na tom lieku také zázračne. Ale nie je to škodlivé brat dlhodobo? A baby tie co to užívate, to nemate vobec chut jest, takze to idete aj pod svoj bazálny metabolizmus?
@anonym_autor Ja užívam M od marca 2025,mam dole 47kg. Nikdy som nesla pod bazal. Aktuálne som na 1700kcal denne a dávke 5mg....Piaty deň po aplikácii už pocitujem hlad aj chute,ale držím sa,pretože nechcem sa tlmiť na maximum. Pretože chcem citit aj ten hlad. Samozrejme, mam upravený jedálniček a zapisujem všetko do KT.Dodrziavam bielkoviny,sacharidy,tuky,vlákninu. Vysadila som úplne sladkosti a ozaj si dávam pozor,čo zjem. Nie je to len o pichnuti, ak nechcete nabrať späť kila,musíte zmeniť životosprávu navždy.
@anonym_autor Ja užívam M od marca 2025,mam dole 47kg. Nikdy som nesla pod bazal. Aktuálne som na 1700kcal denne a dávke 5mg....Piaty deň po aplikácii už pocitujem hlad aj chute,ale držím sa,pretože nechcem sa tlmiť na maximum. Pretože chcem citit aj ten hlad. Samozrejme, mam upravený jedálniček a zapisujem všetko do KT.Dodrziavam bielkoviny,sacharidy,tuky,vlákninu. Vysadila som úplne sladkosti a ozaj si dávam pozor,čo zjem. Nie je to len o pichnuti, ak nechcete nabrať späť kila,musíte zmeniť životosprávu navždy.
@katka_1102 ja v tom vidím len plus, že také injekcie existujú.Na svete je toľko obéznych ludi, ľudí s vysokym tlakom a diabetom, že je to obrovský pokrok.Ale ľudia by mali byť aj edukovani ty si príklad, že pre tvoje zdravie si spravila maximum.kto nepochopí, že musí zmeniť životný štýl bude o chvíľu spät.Pre naozaj ľudí čo majú kg navyše to je vynález storočia podobne ako bol boom voľakedy o Viagre, botoxe a dnes to je bežná vec
Už keď sme pri tých neziaducich účinkoch, viete čo spôsobujú napriklad statiny. Koĺkí ĺudia berú lieky na cholesterol. Viete, ako ťažko odbúrava a metabolizuje pečeň napr. syntetické hormóny, kolko zien popritom užíva hormonalnu antikoncepciu. O alkohole ani nehovorím ale take prosečko kazdy večer, to je mega detox pre mozog a pečeň, či iba ozempik je ten škaredý liek, ktory ma na počudovanie aj nejaké vedľajšíe účinky, veď je to chemicke liečivo, tak asi to nebude mat efekt vyhonkov z jarnej žihľavy a pupavy.
@anonym_35287f pekný výsledok.Ja som môj recept na Mounjaro posunula kamarátke dostala som strach😆nemala si žiadne než.ucinky?Ona nemala iba sa jej chudnutie rozbehlo tak ako nečakala, ale má z čoho chudnúť🤣
@anonym_97517c podstate žiadne. Spočiatku prvé tri týždne mi bolo občas nárazovo nevoľno plus divné pocity v traviacej sústave, ale potom to prešlo, telo si privyklo. Odvtedy našťastie nič.

@anonym_autor áno, odkedy beriem mounjaro nepociťujem hlad a je pre mňa milionkrát jednoduchšie dodržiavať deficit