icon

Priberanie po 45tke

12. feb 2023

Mám 46 r menzes pravidelný, žiadne diagnózy, neberiem žiadne lieky.Za rok aj pol som pribrala 10 kg vôbec nemám pocit, že viac jem, pohybu je menej menila som prácu, ale nič tragické pravidelne som necvicila nikdy.
Aj, keď sa snažím nejesť sladkosti, vyprážané, dodrziavam pitný režim viac sa hýbem aj tak schudnem max 2 kg.Pribrala som do brucha, bokov, stehien.Nechcem sa vyhovárať na vek, menopauzu, ale začínam byť frustrovaná.Necitim sa dobre, zadychavam sa mám 80 kg.Nehovoriac o oblečení rifliach, ktoré sú mi takmer všetky malé.Mate pocit, že vekom priberate aj z "ničoho", jediná veľká zmena je, že už nemám v práci taký stres, ale nekonzumujem viac.

Strana
z2
h2
13. feb 2023

@cyberk Ale táto diskusia nie je o tom, že "v 45-ke som zrazu začala jesť o polnoci slaninu a priberám, čo mám robiť?". Všetky vieme, že nepriberá sa zo vzduchu. Autorka sa pýta, či je možné, že za jej prudké priberanie môže aj vek, keď stravovacie návyky nezmenila. Pokiaľ si písala s humorom, ja to beriem. Ale ak mi ide niekto písať, že priberám z nočného prežierania, lebo "logika", pritom to tak vôbec nie je, tak sa nečuduj, že sa ohradím. Ináč, ja mám podľa BMI normálnu hmotnosť a momentálne nepriberám, ale chudnem. Len nechci vedieť, čo ma to stojí námahy a odriekania. S chudnutím v mladosti neporovnateľné. ☹️

cyberk
Autor odpoveď zmazal
martinka17
13. feb 2023

@cyberk budeš veľmi prekvapená čo tvoje telo v tom veku spraví. Ja som nosila do 40 veľkosť XS, potom som prešla na S, teraz som na M, BMI mám - ideálna váha k veku. Podstatne menej jem, pozerám ešte prísnejšie na to čo jem, viacej sa hýbem a napriek tomu priberám. Vieš karma je taká, že ty možno bude tá, čo bude priberať aj z pohľadu na jedlo, aby si pochopila, aká "múdra" si bola v 30.

h2
13. feb 2023

@cyberk Ale predtým si písala niečo úplne iné. Že sú to výhovorky, že tie, ktoré ty poznáš, priberajú, lebo sa prežierajú, že priberanie "zo vzduchu" je sebaklam, lebo ten "vzduch" sú vlastne koláče, slanina a rezne...

mamutka
13. feb 2023

Hormóny už blbnu, ja som tu kedysi našla, že si treba pomôcť, pre ženy existujú fytohormony na udržanie rovnováhy. Názov si nespomeniem 😁
Mne to teda pomáha, mám 46 a už mi veľmi blbol menzes. Teraz je zase ok
K tomu beriem pupalkovy olej
Áno, treba brutálne navýšiť pohyb a robiť niečo s jedlom. To je pre mňa to najťažšie 😂
Jo a poriadne spať. Vtedy môže telo fungovať a všetko spracovať
Ak je zdravie ok, toto by malo zabrať, ale teda je to drina

akvi
13. feb 2023

Hormony.. To nema byt vyhovorka, ale treba zacat pozerat na to, ze uz nebude stacit na udrzanie vahy to, co doteraz. A mozno to bude zniet ako klise, ale v predmenopauze a menopauze je najdolezitejsi pravidelny pohyb. Intenzivna hodina denne, staci rychla chodza, ziadne prepinanie v posilke a pod.. Radsej kazdy den 6 km rychlou chodzou, ako 3x do tyzdna sa nutit chodit do posilky, alebo behat a pod..Pretoze akykolvek trening, na ktory sa clovek nuti ist, prispieva presne k opaku a to ukladaniu pneumatiky, lebo kortizol, lebo stres... U mna 100% fungujuce. Vlani som tiez s hrozou pozerala na vahu, ze ako som sa vyzrala. A stacil fakt ten pravidelny pohyb, plus samozrejme nezrat blbosti a primerane mnozstva. Mne sa KT nechcelo vyplnat, ale viem, ze niekomu to tiez pomoze.. A este som zistila, ze aj to chudnutie sa mi pomaly rozbiehalo, clovek by to hadam aj vzdal uz, tri mesiace sa mi nepohla vaha a potom zrazu 3kg dole v priebehu troch tyzdnov.. Teraz uz len udrzujem. Chodim vsade peso. Ale naozaj ze vsade, kde sa da.

juzanka151
13. feb 2023

@cyberk tak ty ho máš určite 😂

luccija
14. feb 2023

Pribrala som 7 kg ani neviem z čoho🙂už aj menej jem, dávam si pozor, cvičím, veľa chodím von a horko ťažko mínus 2 kg
mám 45 rokov menzes príde skôr, neskôr a už 2x za minulý rok vobec.Podla gyn nič nezvyčajné ovulaciu mám potvrdenú.Asi len zabrať a všetko ešte viac strážiť.Som z toho frustrovaná

blankavassova
4. mar 2023

@anita6666 bohužiaľ nie je to tak...

janak123456
27. jún 2025

Priberanie po menopauze je u mna velmi zle. Kila idu hore, mam 45 rokov, menzes nemam od 42 r. a odvtedy to zacalo, Z nejakych 64 kg, vyska 173 cm, skoro budem mat narodeniny 46 rokov a vaha? HROZA! Momentalne mam 85 kg!! Urobila som chybu, dlho som sa nevazila a nedavno som sa "odvazila" odvazit a skoro som "odpadla"! Jem malo, sladkosti ziadne, po 17-tej hodine uz len jedno jablko, cvicim doma, mam overene cviky, ktore zaberali, ale ani to mi nepomaha. V aprili tohto roku mi zistili cukrovku typu 2, beriem Metformin. Idem na nejake kurzy z diabetologickeho centra, ci to pomoze, neviem... Som dost zufala. Okrem cukrovky mam aj nejake neurologicke problemy, ale tie lieky beriem uz par rokov a nemyslim si, ze som pribrala z nich. Rano vstavam s pocitom "plneho" brucha a tak sa citim v podstate stale. Je to des ☹( Pozdravujem.

Strana
z2