icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

tinika
1. dec 2010

@adky ja dufam ze ani u mna 🙂

adky
1. dec 2010

@yennn ja v teba verim,verim ze tato kriza je tiez len docasna a ze ak sa z nej zotavis tak uz dalsia nepride,mysli na to,ze do tretice vsetko dobre,mala si 2x krizu, tretia uz nebude,ver mi,lebo ja verim tebe 😉

adky
1. dec 2010

@tinika jasne ze nie 😀

adky
1. dec 2010

BABYYYY........mozno by taketo milucke prasiatko niekomu pomohlo 😀 😀 😀 😀
http://www.kupma.sk/product/prasiatko-do-chladn...

jojina11
1. dec 2010

@adky no veru, to by bol darček 😀 ale ved nie sme na tom tak zle

adky
1. dec 2010

@jojina11 ja nie,ale mozno niektore ano 😀 @yennn mrkni na to prasiatko,mozno ti pomoze prekonat krizu 😀

jojina11
1. dec 2010

@adky že "cica nežer" dúfam že sa nikto neurazí, to by som nechcela

adky
1. dec 2010

@jojina11 ved prasiatko len zakvika 😉 nepovie cica nezer,aj ked ta fraza sa mi paci 😀

yennn
1. dec 2010

Kamoška to prasiatko má už roky, a od ničoho ju neodradí... človek si na to zvykne 😀
Ale najprv to bol šok, ako tam krochká, sranda 🙂

elka74
1. dec 2010

@adky aj ja si prosím jedálniček, tak to mi fakt spadla sánka, za 8 týždnov.. no fakt úspech 😲 gratulujem

adky
1. dec 2010

@elka74 Dakujem 😀 Idem ti ho zaslat 😉

yennn
1. dec 2010

@adky dakujem dobre sa to pocuva, ze niekto v teba veri... vies, ja tvrdim ze nie je dolezite nespadnúť, ale postaviť sa a ísť ďalej 🙂 A toto sa treba naučiť. Ja viem, je to možno hanba, ze ja padam kazdy druhy tyzden, ale zatial som sa vzdy postavila a sla dalej. Neslubujem ze nebude dalsia kriza - ved o tom to nie je. Ale vediet ju prekonat. Ale baby bez vas by sa mi to nepodarilo ani doteraz. Nebyt tu na tomto fore, nie som asi tak silna, ze sama pred sebou mam zodpovednost, asi by som pri krize totalne zlyhala a vykaslala sa na vsetko... ale vzdy tu pridem a niekto ma povzbudi alebo mi vynada. A ste zlate, ze mate s @debbie so mnou trpezlivost, nechcem ju pokusat, neviem co sa so mnou deje.... myslela som ze som silnejsia, ale nejak ma to stale prenasleduje. Myslim ze ma riadne doháňa únava... a je to poznat
Ale tak dnes uz som na veceru len dala zeleninovu polievku, nic uz jest nebudem. A odhrnula som sneh pred domom, to som si riadne mákla, tak aspon za dnesok nemam take vycitky 😉

adky
1. dec 2010

@yennn je to pravda a ty to dobre vies,ze v teba verim, ja,urcite aj @debbie a ine baby,ved ty nas cely cas drzis nad vodou a tahas dalej 😎

jojina11
1. dec 2010

@yennn to prejde a pôjdeš ďalej, nemôžem ťa veľmi povzbudzovať, lebo nie som tu dlho, ale čo viem určite, že bez teba by to tu nebolo ono, takže, ak je to kríza, tak to prejde, ty vstaneš a pôjdeš ďalej, som si istá 😎

elka74
1. dec 2010

@yennn no tak, no tak hlavu hore a nevzdávaj to.. 😉 sme s tebou 😀

yennn
1. dec 2010

baby diky, ste zlate 😀 Najvacsia odvaha sa žiada keď treba prísť sem včas, postaviť sa pred vás, pozrieť vám do očí a skonštatovať že žeriem.... lebo potom uz je to o nicom a velmi jednoduche, prist ked uz je neskoro a povedat, ze kaslem na to, vyradte ma z tabulky 😀 Našťastie sama seba nemôžem vyradiť z tabuľky 😀
Ale viete aky pruser som si uvedomila dnes? Ze po vianociach bude pondelok hned po druhom sviatku vianocnom - tak to bude chciet aku odvahu sa odvážiť a najmä nahlásiť 🙂

katusradus
1. dec 2010

@yennn vieš kolko krát som chcela s tým praštiť ja a napísať ti,aby si ma zmazala????čo myslíš,prečo tak málo chudnem 😉 ale nedá mi to,pozbieram sa a na druhý den idem znova,stačí mi prečítať si trocha z tejto knižky... 😵 motivácia mám len vôlu nie a ako vravíš..kopec času na flákanie...tak tak mala som si dať viac kíl do silvestra a nie 3

yennn
1. dec 2010

@katusradus tak to ma ani nenapadlo, ze by niekto povolil len preto, lebo uz dobieha svoj ciel 🙂 Keby @adky zastavila pri svojom povodnom cieli, mala by dnes o 13 kil viac. Ona si dala len 2 kila do silvestra, a uz ma dnes -15 a do silvestra to bude ... hm, netrufam si hadat.
No ale tesi ma ze si sa na to nevykaslala, to je dolezite. Podla mna, aj ked pomaly, ale isto... je dolezite nepraštit s tým. Ja som schudla 8 kíl, co sa môze niekomu zdat ako "AŽ" ale pre mna je to "IBA" lebo viem ze pomaly kazdy druhy tyzden mam krizu a nejdem naplno. No keby nebolo vas, tak mam o 5 kil viac, nez ked som zacinala...

elka74
1. dec 2010

@yennn ale v prvom rade si musíme uvedomiť za kolko rokov sme si tie kilá vypestovali a teraz by sme to chceli zhodiť naraz? 😀

katusradus
1. dec 2010

@yennn ved práve, aj ja by som mala viac..toto je moje prvé chudnutie takže nemôžem chcieť hned všetko naraz-piť tri litre,jesť menej a nejesť sladké,hlavne v noci 😝

katusradus
1. dec 2010

@elka74 presne tak,ja snívam o 70tke,ale to bolo štyry roky dozadu...

yennn
1. dec 2010

@elka74 pravda pravda... ja uz si 70tku ani neviem predstavit, napamatam... ☹
@katusradus tvoje prve chudnutie? Šťastná to žena. 😀 Tak ty by si si mohla máknut, tvoj organizmus by mohol celkom pozitivne zareagovat na chudnutie, kedze je toto tvoje prve

katusradus
1. dec 2010

@yennn to fakt? také veci ja neovládam,na to si tu odborník ty, 🙂 takže vravíš máknuť,podla teba do leta je tá 70tka reálna

yennn
1. dec 2010

@katusradus samozrejme, za pol roka 16 kil zvládneš. Ide o to, ako prebiehalo tvoje priberanie, a ako dlho máš túto váhu, akú váhu si mala predtým a ako dlho.... a kedy si naposledy mala tých 70 kíl, a ako dlho. Tukové bunky vraj majú pamäť a funguje to asi tak, že napr. ak si tých 70 kíl mala pár rokov a bola to tvoja normálna váha, potom si napr. pribrala 5 kíl ktoré si si drzala napríklad pol roka a potom si rýchlo pri tehotenstve pribrala 10 kíl, tak tých 10 tehotenských kíl by malo ísť dole najrýchlejšie (lebo telo si to až tak nezapamatalo), potom sa zastaví na tých 5 kíl čo malo pol roka, to už bude treba trošku zabojovať. A potom bude telo zase rado, že vidí svoju starú dobrú 70tku 😀 Neviem či som to dobre vysvetlila....
A s tým chudnutím prvýkrát - treba to správne nastaviť, neskúšať na organizmus žiadne finty ani diéty, skrátka zdravá strava... a pôjde to pekne postupne krásne dolu. Telo ženy, ktorá mnohonásobne v minulosti (aj keď úspešne) chudla, bude reagovať pomalšie, pretože telo si povie "aháá, to už poznám, to tu už bolo toľkokrát a potom sme vždy pribrali nazad... nemá to význam, načo budem zhadzovať kilá....". Preto to takýmto ženám trvá dlhšie. Ale ak si ešte nikdy predtým nechudla, a pôjdeš na to teraz tým správnym spôsobom, tvoj organizmus bude z tej zmeny prekvapený a bude sa len a len tešiť že zase bude vážiť svojich 70 kíl 🙂

katusradus
1. dec 2010

@yennn tuším som ti to raz písala,aby som bola presná tak pred dvoma detmi a jednou operáciou som mala 60,po operácii a tabletkách 70,hned som bola tehu a pribrala na 80,pri druhom tehu na 88 a tak som tu,ale dáva to logiku,čo píšeš... 🙂 ty máš akú pôvodnú váhu?

yennn
1. dec 2010

@katusradus prepac moja, som pokrytec, nezapamatala som si to 😝 Asi si zacnem zapisovat 😀 No tak podla toho co vravis, malo by ti to naozaj ist pekne dole 🙂
A moja pôvodná váha? 3500g 😀 😀 😀 😀 Ale nie... ja som mala problemy s nadvahou od puberty takze neviem. Ale podla tabuliek by som mala vazit 75 aby som bola v norme. Tak ale celkom si pamatam ked som vazila okolo 80, takze asi to bolo dlhsie obdobie... Teraz budem rada ak sa dostanem pod 90 🙂

yennn
1. dec 2010

idem uz spinkat, dobru noc 🙂

katusradus
1. dec 2010

@yennn aj tebe papa 🙂 a dakujem za povzbudenie 🙂

bobocka
1. dec 2010

@adky podla mna je prasiatko super 😀 dobre to je 😀 ze by som si ho nasla pod stromcekom? 😀 😀 😀 a fotky....waw,super.musis byt uuuuplne nadsena.ked to clovek takto vidi,tak ho to este viac motivuje 🙂 super 🙂

elka74
2. dec 2010

Dobré ránko. vyspinkané?