icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

groka
15. jan 2011

@adky no ako som ta videla vaha=to cisielko ktore blika na vahe asi nie je vsetko,lebo ty nevyzeras tak zle ako napriklad ja keby som mala taku vahu,ja mam teraz taku aku mam a som 2 nasobok od teba a preco?lebo som krpata,ale tak vaha s cislom ktore tuzis vidiet,spravi svoje
mozem vediet na aku vahu by si sa chcela dopracovat?taky taky sen?ja mam sen,no neviem ci to raz sa aj splni,ale vravim si,rok je dlhyyyyyy 😀

adky
15. jan 2011

@groka moj najtajnesi sen je 58,ale viem ze to je pravdepodobne nonsens 😀 Tazko sa dopracujem z pociatocnej vahy 110 na 58,to by som musela zhodit cez 50 kil (cize este 28) ...to neviem ci sa podari,ale rok je dlhyyyy 😀 😀 😀
a aky je tvoj sen?

vikykis
15. jan 2011

@groka
@akika722 poviem vam prve tyzdne som si vlasy trhala ale teraz je to uz super starsi si nevedel zvyknut vynucoval si pozornost
a teraz sa uz krasne hraju maju velmi pekny vztah stara sa o nu neublizuje malej som na nich hrda

groka
15. jan 2011

@vikykis tak super,ze si to zvladla,ja som to mala tiez tazke,ale kvoli ziarloivosti,uz je dobre,jurka velmi lubi a jurko tiez riska,rano len oci rozlepia a uz sa rehocu na sebe,jurko mi pripada ako keby mal rok a pol uz,ked pozera na neho a smeje sa mi ked mu risko rozprava,uz neziarli,ale ma svoje dni,ako dnes rano,z nicoho nic kopol do maleho narocky

akika722
15. jan 2011

@adky aka chudučka na fotkach 😲

adky
15. jan 2011

@akika722 no,bola som,snad este budem 😀

groka
15. jan 2011

@vikykis myslim lezali vedla seba a ked odchadzal starsi tak kopol nohou do jeho nohy naschval ozaj,neviem co mu preplo zrazu
@adky ja mam sen a je to aj moj ciel do konca roka a za tym si stojim 59kg,staci mi 59,9 😀 😀 😀 😀

akika722
15. jan 2011

@adky to určite budeš..ved chudneš a chudneš 😉 a ja zavidim 😀

groka
15. jan 2011

@adky hodis mi nejake linky kde su dobre lihgt recepty?ja uz neviem co varit a momentalne ani nemam moc na vyber len to co mam v chladnicke,nejake velke nakupy takych potravin teraz nemozem ☹

groka
15. jan 2011

@adky zajtra mame napriklad bravcovinu,chlapom robim rezne v 3 obale mozem ja aspon na oleji na prirodno osmazit?je to velke zlo?

bobocka
15. jan 2011

@jojina11 🙂 ved toto,clovek potrebuje trosku inspiracie,neda sa dokola to iste jest. 😉 hmmm knedlo vepro zelo-iba som mi slinka vybehla 😀

mia258
15. jan 2011

Človek sa snaží a svokra mi donesie domácu čokoládu s orieškami a hrozienkami 🙄

yennn
15. jan 2011

ahojte babulky, ja dnes nemam sancu docitat, lebo som si len zaskocila popri vareni, mame zajtra kopec roboty a nebudem stihat. Ale vidim ze ste viacere reagovali na tu moju reakciu na dany prispevok - tak som chcela len povedat, ze ja som ho nemyslela nijako zle, ani som tym nic nechcela nikomu natriet....
Tiez ma napadlo, ako pises @jojina11 ze keby som sa mala uz teraz strachovat o to ci to nepriberiem nazad, tak to by som mohla tlstnut rovno dalej. A ak aj nieco priberiem, tak znovu budem tlacit aby som to znovu schudla a stale dokola. Ako spieva rapper 50cent "GET RICH OR DIE TRYING" (zbohatni alebo umri snažiac sa) - neviem o com to je, preco sa to tak spieva, ale ja si tak vravim "GET SLIM OR DIE TRYING" (schudni alebo zomri chudnúc) - skrátka mozno budem chudnut cely zivot, ale nikdy to nezvdam, nikdy sa nezmierim s tym ze sak je to dobre, ja som vesela a ludia ma maju radi taku aka som. A budem sa snazit az dovtedy, kym sa mi to nadobro podari a kym sa mi aj podari to udrzat. A verim ze raz najdem ten spravny sposob - a asi nebudem moc pateticka ked poviem, ze myslim ze som ho uz nasla - cisla neklamu, nie? 😀
A @macekovam, rozmyslala som nad tym co si hovorila ze ta ludia prestali zdravit (uf dufam ze si dobre pamatam ty si to pisala, nie?) ... no neviem ci ludia prestavaju zdravit ak niekto priberie. Ale jedno vlastne musim uznat - vacsina stihlych ludi tlstych odsudzuje, myslia si ze su to slabosi co sa nevedia udrzat na uzde (v mojom pripade to tak zial bolo 😀 ), ani neskumaju ci tam nie su nejake geneticke ci ine problemy. A nepovazuju ich za svojich rovnocennych partnerov, vidno to aj v praci ked ktokolvek porovna pristup k stihlejsej kolegyni, aj v obchode ked sa s malou dusickou idem spytat ci maju "aj vacsie cisla" a ona kukne na mna a povie "na vas nemame"..... Mnohe z vas toto nepoznaju, lebo je to tema o tehotenskych kilach... ale toto trapi mna 😉
A jedno viem iste: UZ TO NECHCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!

yennn
15. jan 2011

@akika722 3222 KJ za den? Ved to je podvyziva jak repa! (a z toho mozes mat nadvahu jak Brno 😀 ) 😔

akika722
15. jan 2011

@yennn 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 😲 to fakt??????vahu som ani neodkalala..ked mam priať pri chudnuti tych 7900 mam sa snažiť dodržať? 😔

yennn
15. jan 2011

asi uz vsetci spia (len janka nie ☹ ) takze mi nikto neporadi co sa hodi k provensalskemu koreniu (okrem oliv)... kukurica? Sunka?.... nieco ine ???

yennn
15. jan 2011

@akika722 no minimalne zvys na tych 7000 ak by si mala 7900 a uvidis o dva tyzdne co to spravi. Ak mas prijat 7900 a prijmes sotva polovicu, organizmus doslova stráda a krici o pomoc a chyta sa aj slamky a uklada si ziviny do zasoby (neviem u teba kam si uklada, u mna do bokov 😀 ).

akika722
15. jan 2011

@yennn u mna všade ☹ ale tie boky a stehna,ch jaj...no zajtra budem poctivo zapisovať moja,dik...a k tomu koreniu,no ja ti moc neporadim,ja mam rada len chili 😅 ine koreniny nemusim 😅

yennn
15. jan 2011

@akika722 a to ti vyratalo na chudnutie-ako.sk? Si si ista ze tych 7900 je v redukcnom rezime? A nie udrziavacom?

akika722
15. jan 2011

@yennn nie na flora cz..v udržiavacom mi vyšlo najakych 10 000 ...davala som tam aj vahu vyšku,ked zaleži aj od vyšky ja mam skoro 180cm 😅
3x som pozerala či som sa nesekla 😀

akika722
15. jan 2011

@yennn nie nie na..maš pravdu,na chudnuti sk,ktosi mi tu daval link 😀 😀 😀

akika722
15. jan 2011

@yennn Normálne, bez chudnutia by ste mali denne mali zjesť 10542 kJ, zložených z 57 gramov bielkovín, 450 gramov sacharidov a 75 gramov tukov. Pri tomto príjme by ste si mali dlhodobo udržiavať svoju hmotnosť a zdravie bez zmien.

Vašu miernu nadváhu odstráňte tak, že znížite svoj denný príjem energie.

Odporúčaný príjem energie pri chudnutí: denne zjedzte 7906 kJ, zložených z 92 gramov bielkovín, 234 gramov sacharidov a 64 gramov tukov. Množstvo energie a jej zloženie sa bude meniť, keď budete chudnúť.

yennn
15. jan 2011

@akika722 no, tak sup sup friško pridat, lebo 3222 je naozaj strasne malo

yennn
15. jan 2011

...inac nemysli si ze sa mi nechce spat, len este stale dusim to maso takze odbieham od varenia.

akika722
15. jan 2011

@yennn dam sa zajtra do toho...dufam že to zas nepreženiem 😅
no ty si šikulka 😀 mne by sa nechcelo teraz 😝 😀

yennn
15. jan 2011

@akika722 hej lenze zajtra mame kopec roboty, navstevu, nakupovanie... Za starych cias by som v takejto situacii objednala pizzu 😝 Teraz varim 😉
Ale uz som skoncila, dobru nocku.

akika722
15. jan 2011

@yennn aj ja padam,dobruuuuuuuu

ined
16. jan 2011

teda ste sa riadne rozpisali, ja vobec nestiham... iba takto neskoro vecer... musela som sa prist trochu odreagovat, pretoze peciem torty (mozte si pozriet moj album 😉) a snazim sa z nicoho neochutnat ale je to tazke, pretoze obcas musim vediet, ci som dala do plnky dost cukru... taktiez je tazke byt dlho v noci hore a nic nejest, ale hovorim si, ze hlad je prezleceny smad, tak sa nalievam nesladenym cajom 😀

ined
16. jan 2011

@katkav super video na cvicenie 🙂 vyskusam, ked budu deti po obede spat 🙂

ined
16. jan 2011

@adky ked tu uz tak snivate, tak moj sen je tiez 58... 🙂 keby sa stal skutocnostou, tak by som sa vznasala od radosti 🙂