Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte
nečítala som celú debatu, len chcem vyjadriť svoj názor a skúsenosť. Počas tehotenstva som pribrala závratných 30kg. To som sa utešovala, že sa to podarí zhodiť po pôrode, dojčením a tak - riadna naivka. Po pôrode som mala dole iba pár kíl... nadváha bola stále okolo 22kg.
Vydržala som tak asi dovtedy, kým mal malý 8mesiacov.
Potom som sa naštvala, že sa mi nedarilo svojvoľne pri podrepe vstať 😠 nemala som vôbec energiu a ani silu ovládať svaly - taký čudný pocit.
Tak som si nasadila delenú stravu, jedla som mnoho polievok, hladná som nebola 🙂 to by som nevydržala 😀 a začala som cvičiť zumbu 🙂
Nedám na ňu dopustiť, myslím si, že keby nebolo tohto cvičenia, stále som rozkysnutá 🤐 ☹ Cvičila som každučký deň 4 mesiace po 40minút - toľko má jedno dvd. Počas 4mesiacov som schudla 20kg 😎 😉 🙂 a cítim sa na nezaplatenie 😵
Tak ja len toľko, že sa dá všetko, keď je pevná vôľa.
Baby, na tej českej stránke kde sa rátajú kJ som sa zaregistrovala, mala som čakať aktivačný mail a stále mi žiadny neprišiel. Ako dlho to trvalo vám, kým vás registrovali? 😒
@mimkaa10 No, len dodam, ze keby si zrejme nemala niekoho, s kym bude tvoje dieta 40 minut kazdy den, tak si aj nadalej rozkysnuta. Ok, pohyb je dolezity, ale bez upravy stravy to nejde, lebo ked sa dostanes do situacie, ze pohyb nie je mozny, sa dopracujes aj k inym cislam, ako 22 kg. Ale blahozelam 🙂
@nanika ďakujem za blahoželanie.
Prečo dodávaš, že niekto bol s mojím dieťaťom? ... 😕 cvičila som vtedy, keď spinkal - spal dvakrát denne, takže sa dalo stíhať všetko. 🙂
Stravu som mala upravenú, píšem, že som mala delenú stravu... a to, že som do toho poctivo cvičila mi tú "zvyšnú kožu" sťahovalo a spevnilo, takže tak 🙂
@mimkaa10 mas dobre dietatko, moje deti bud nespia, alebo musim popri nich varit a starat sa o domacnost, ale snazim sa co to aj pocvicit, urcite nie ale 40 minut, to je scifi. Vecer o siedmej s nimi idem spat a rano najneskor o pol piatej vstavam. Delena strava je ok, ale nepoznam nikoho, kto by na nej isliel dozivotne 🙂
@mimkaa10 parada,taktiez blahozelam ! mi sice nechudneme delenou stravou,ale racionalnou,.ale tiez nam to ide krasne dolu,schudla som takto za 4 mesiace 24 kil,ale bez cvicenia-tam som spravila chybu,koza mi strasne nepekne ovisla,az teraz pomaly zacinam cvicit,len si uz nie je neskoro,bojim sa ze sa mi ta koza uz poriadne nestiahne 😒
@adky dakujem 🙂
vidíš, mna to na začiatku ani nenapadlo, že je to cvičenie na to dobré, aby sa tá zvyšná koža sťahovala - prišlo mi automaticky, že ked znížim príjem a zvýšim výdaj (jedine cvičením) že to pôjde rýchlejšie dolu.
Myslím si, že ked budeš poctivo cvičiť, že sa to stiahne 🙂 Ale asi by som už nechudla... neviem.
ahojte, kočky môžete mi pls poslať ten link na stránku kde sa rátajú tie kalórie?dikes
@mimkaa10 delená strava je super ja som tiež kedysi dávno vďake nej schudla držali sme ju spolu s maminou síce trošku sme si niektoré veci upravili ale výsledok sa dostavil 🙂
aj teraz som nad ňou uvažovala len neviem ako by som to zvládala mužovi iné jedlo a sebe iné...
babenky ak este chcete zumbu na dvd kuknite do sukromnej a napiste mi IP
moje chudnutie ide katastrofalne tusim vas opustim aby som vam nekazila tabulku ☹ ☹
@vikykis ahoj hlavne to nevzdavaj ja som neni tiež stym chudnutim slavne nato,ale skusila som pridat kj a počitat si aby som vedela ako nato a vaha prestala stupat tak uvidime ako to pojde dalej ,skus hladat v čom spočiva tvoj problem ale u vela bab to bolo tym že sme malo papali,tak hlavu hore a to že by si na kazila priemer v tabulke to nech ta netrapi ved nie každej z nas sa podari stale len zhadzovat 😀 😀 😀 😀 😀

@akika722 a ako to chuti?