icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

debbie
5. feb 2011

@yennn vratim sa k cestovinam ak dovaríš ochlad pod tečúcou vodou a par kvapiek ol .ol. a nelepia sa , ja nerobím do zasoby cestoviny , vieš zadady nepustia 😀

yennn
5. feb 2011

@debbie to ja som si len podrypla 🙂 Co je moje kojacie "ospravedlnenie" oproti tomu, ze niekto naozaj takto nemoze ako @adky - ja som to predtym este ani nepocula, ze by niekto nemohol zeleninu ☹

yennn
5. feb 2011

@debbie no ja tiez nerobim do zasoby, ale ja to tak nejak furt neviem varit, neviem odhadnut ani mnozstvo cestovin ani ryze, aby mi to neostalo

yennn
5. feb 2011

@adky no ved prave, ja tak trochu viem co je to za diagnoza, dakujem pekne

debbie
5. feb 2011

@yennn no ryžu mame my šalku na obed traja ja mala mm , a cestoviny sačik 😀 😀 😀

debbie
5. feb 2011

@yennn ale môj mm by zjedol aj mna no nevyzera na to ... 😀

adky
5. feb 2011

@yennn 😉 ale da s anou zit 😉

adky
5. feb 2011

@yennn 🙂 ale da sa s nou zit 😉

yennn
5. feb 2011

@debbie sak furt si vravim, ze to musim odmerat. My tiez ryzu salku - ale ostane nam. A cestoviny 2 salky, a tiez nam ostane 😀

yennn
5. feb 2011

@adky no evidentne sa da, ved si krasna a spokojna mamina 😉

debbie
5. feb 2011

@yennn no ja musím na viac navariť ryžu napr.mm je obed a hned ked nakladam balím mu na večeru do prace alebo na další den ked chcem isť cvičiť a cestoviny varím bud k obedu zapekané to len toľko čo sa spapa alebo mm a malej na večeru tiež aby neostalo
ak zvýši ryža robím z nej šalat alebo guľky

yennn
5. feb 2011

babulky ja uz sa na dnes rozlucim, ok? Dobru nocku 🙂

yennn
5. feb 2011

@debbie ok tak este k tomuto sa vyjadrim - ja neznasam varit kazdy den, takze ja rada zasoby v chladnicke 😀

yennn
5. feb 2011

@debbie ake gulky robis z ryze?

jankasz
5. feb 2011

Ahojte,neviete mi prosim vas poradit kolko by som mala mat denny prijem kJ ,cez den 2krat kojim a hlavne v noci...dakujem.. 😉

debbie
5. feb 2011

@yennn bež sa venovať zajtra preberieme 😅 😵 😅

yennn
5. feb 2011

@debbie 🙂 papa

bobocka
5. feb 2011

@filipal my sme boli teraz v nemocnici tento tyzden a miskovi doniesli na ranajky okruzok chleba,floru light a granko v polievkovej myske.ja som na to kukala jak puk,ze ci si robia srandu ci co.normalne som potom pytala stretnutie s dietnou sestrou,no oni mi rovno povedali,ze sa aj tak nebude strava menit,ze oni nevaria kazdemu zvlast (co ja zas chapem),ze si mam z domu pre maleho doniest 😠 tak aj tak bolo.obedy boli celkom ok,ale ranajky a vecere -to bol zly vtip 😠 😠 😠

bobocka
5. feb 2011

inak kocky,neviem ci som vam uz pisala (viem,ze som na inej teme davala recept),ale minule som znovuobjavila tekvicu 😀 😀 😀 fakt som ju roky nejedla a spomenula som si ako som ako aupair robila starim polievku z nej.proste len osupete tekvicu,odjadietkujete,pokrajate na drobno a date varit do vody.pokrajate si zo 3-4 mrkvy na kolieska a varite spolu s tekvicou do makka.mozete dochutit stipkou soli a pazitkou,no ja osobne davam len tri veci do tejto polievky-tekvicu,mrkvu a cibulu.ano cibulu 🙂 ked uz je tekvica s mrkvou makka,tak si pokrajame nadrobno cibulu,dame do polievky,zoberieme kuchynsky rucny mixer a vsetko spolu pomixujeme.baby,to je strasne fajne!!!! ta cibula tomu doda taku fajnu stiplavu chut,taku akurat stiplavu. a tekvica s mrkvou su take sladsie a teda konecny vysledok je skvely.fakt odporucam 🙂 ja viem,ze do receptov som to mohla napisat,.no uz sa mi nechce skakat z temy do temy 😀 a inak tak isto sa da robit aj mrkvovo koriandrova polievka s cibulou 🙂 mnam mnam 😉

nanika
6. feb 2011

@yennn mne sa tie celozrnne slize dobre davkuju, viem, ze pre mna stacia dve "hniezdocka", zapamatam si pomer k cestovinam, ktore varim pre ostatnych a potom si od oka odoberiem len tie svoje 🙂

nanika
6. feb 2011

@jankasz Jani, ono treba na to vediet viac, chces chudnut? ci udrziavat? V pomere akom je teraz to mlieko oproti normalnej strave babatka? Ako si sa doteraz stravovala? Potraviny plus od oka mnozstva 🙂 Pozriem to.

nanika
6. feb 2011

no a dobre ranko, dnes sme vyliezali z kutlocha pred hodinou wow. Ale mala prestava spavat cez den, takze je to este horsie, ako bolo. Cez den mi spavala spolu asi 4-5 hodin, teraz iba raz za den 1-1,5 hodiny, no co uz, nebude vecne maly chrustik.

Pomoooooc, co budem dnes varit?! Vcera sme mali tak trocha nedelny obed, tak dnes staci aj nieco lahsie, hm, asi ponuram, co mam doma a rozhodnem sa, do obchodu nehrozi, cakam na muzovu vyplatu, bol fakt blby mesiac :(

katkav
6. feb 2011

@katy30 jasne, ze sa mozes pridat do tabulky, nemam s tym ziadny problem 😉 zajtra mozes nahlasit vstupne miery, ak nezabudnes 😉

elen58
6. feb 2011

Dobre ranko vam prajem dievčata,ledva som vas dočitala čo ste tu popisali 😀 Inak včera pracvny dnik od rana makačka,poprtat,navarit a pod.to poznate asi všetky,poobede navšteva na stole same dobrotky(chlebičky,sušienky a slanosti),veru slinky sa mi len tak zbierali,ale nakoniec som si povedla dievča spametaj sa zajtra sa hlasi vaha ako by to dopadlo a tak som bola na seba hrda 😀 😀 😀 Dnes na obed kuracia polievka (detičky priam miluju),a ja si udusim kuracie masko zo zeleninkou a ktomu ryža,no a pre mojho chlapika bravč.rezne a zemiakove pyre a samozrejme daky salatik ktomu 😀

sanym
6. feb 2011

Dobré ránko. @yennn ďakujem za včerajšiu podporu, keby som tu večer nesedela, asi by to skončilo zle. A ja som sa tešila, že to už mám pod kontrolou. Asi ma čaká ešte dlhá cesta. Ale včera som to nakoniec zvládla, uvarila som si protistresový čajík a išla som si ľahnúť. Dnes je už trochu lepšie, ale aj tak nie som vo svojej koži. Ani váha tento týždeň neklesá tak ako doteraz. Ale nevadí, teraz to už nemôžem vzdať a vďaka tejto super téme a super babám ani nevzdám. 😉 Pekný dník.

jojina11
6. feb 2011

ahojte, dobrý deň všetkým, tak dnes ráno mi do pondeľňajšej váhy chýba 0,1 včerajšok mi naozaj pomohol, pokecať si tu s vami , hneď sa lepšie chudne, idem dočítať, čo ste tu včera večer popísali 🙂

jojina11
6. feb 2011

takže asi tu nikto nie je ,varíte obed ako divé však 😀 dnes som upiekla kurča a uvarila ryžu, dnes nás čaká oslava narodiek u svokrovcov, ale budem sa snažiť odolať, mám vnútorný plán 😀 večer sa ozvem

elen58
6. feb 2011

@jojina11 a čo sa stalo ved si odložila vahu a už sa znovu važiš ako vidim,ja nie budem sa len v pondelok takže zajtra ma čaka bud velke slamanie, alebo mile prekvapenie ale snad to bude dobre kedže jem len čo sa može a dost zdravo 😀

macekovam
6. feb 2011

ahojte baby...tak rada by som si vas precitala...no nemozem..nestiham...vcera vzali otca do nemocnice 😒 same stresy a tak....ani necvicim uz druhy den....snazim sa uz len pravidelne pit a jest... 😒

darsy
6. feb 2011

Ahojte,pojdem si vas precitat,lebo akosi nestiham,ked mam doma manzela.Hlasim vahu k dnesnemu dnu,lebo zajtra rano asi nebudem stihat sa vazit.Tak mala som rovnych 100 kg 😒 ☹ 😖 😢 a dnes mam 98,5 kg tak mi to ide dole. 😀 sa tesiiiiiiiiiiiim.Ake miery este treba nahlasit aby bola tabulka uplna?Vcera som cvicila,skoro som dusu vyplula.Pozeram ze uz je po snehu,tak asi vybehnem s malym na Slalome a korculiach na hradzu,hore dole pobehat,len dost fuci.
@macekovam prajem skore uzdravenie otcovi