icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

macekovam
24. feb 2011

@adky tesim sa na fotky🙂 budes ako princeznicka🙂

adky
24. feb 2011

@macekovam no,aj moj ma siroke ramena,vypracovanu hrud,maly pevny zadok,siroky krk,svalnate ramena a ruky,len ten bruch ma jak stary dedko 😀

adky
24. feb 2011

@katkav ja vie,vsetko je o zvyku a ja si zvyknem,lebo velmi chcem 😀 Ved od detstva nosim okuliare,mala som 5 rokov ked som ich zacala nosit,nosim ich vkuse,ked som nastupil ana strednu skolu,mala som 2 rocne rebelske obdobie-zburila som sa proti nim,prestala nosit a hned sa mi vysupli dioptrie z -0,5 na -2,5 😠 teraz mi je to luto 😔

ivana82
24. feb 2011

no dievcata, keby si vas teraz precitali, tak neviem neviem ci by neboli doma tiche domacnosti 😀 😀 😀 ale robim si srandu, lebo ja nemam doma modela, a on to o sebe aj hrdo tvrdi, no v poslednej dobe sa akosi snazi schudnut dal dole 3 kila, tak sa trochu vytesuje, len vcera vecer pred spanim v zrkadle, stale mam este velkeeeee brucho....inac je so vsetkym na svoje kila spokojny, ako hovori... 🙂

adky
24. feb 2011

@katkav
@macekovam teste sa na fotecky,teste,aj ja sa tesim,dufam,ze nebudem jak baloooon 😀
Fantaziu mam dobru,ale na predstavenie si samej seba v svadobnych satach nestaci - to ide az za hranice mojej fantazie,preto som sama zvedava 😀

ivana82
24. feb 2011

@adky mas take slabe dioptrie??? jak ti zavidim, ja nosim od druhej triedy na zakladke a vzdy sa to horsi...este jeden porod a potom zacnem vazne uvazovat o laserovej operacii oci...uz o nej teraz uvazujem, manzel aj mama ma nahovaraju, ale chcem az po porode...ked bude druhy... 🙂

adky
24. feb 2011

@ivana82 uf,slabe? ty mas ake? Ja som tiez uvazovala o operacii-ale az keby som mala -5 a vaic,teraz mi postacia tie sosovky,ale pri operacii je to aj riziko,mozno v dnesnej dobe uz nie take velke,ale predsa

ivana82
24. feb 2011

@adky lave oko - 6,5 a prave oko -8,5 - co dost... ☹ napr. bolo mi dost neprijemne, ked po cisarskom mi ukazali maleho asi zo vzdialenosti 1,5 metra a ja som ho ani len nevidela, ani len machulu, ale pocula som ho...doniesli mi ho až 6 hodin po porode... ☹

adky
24. feb 2011

@ivana82 och boze,to mi je luto 😔 Ale preco si nerodila s okuliarmi? Ja som rodila v monobloku,okuliare som sice nemala na ociach,ale mala som ich pri sebe,polozila som si ich aj s mobilom hned vedla porodnej postele-na plechovy stolik na ktorom mali sestricky naradie,injekcie atd. urcite by ti dovolili nasadit si ich,ked si uz mala po tom 😨

ivana82
24. feb 2011

@adky rodila som cisarskym a lezala som akoby som bola ukrizovana, ruky vystrete, vkazdej zile nejaka hadicka alebo co...takze ruky nehrozili a navyse som bola od brucha dole nevladna...a okuliare som mala pri veciach...stara porodnica je stara porodnica... 🙂

adky
24. feb 2011

@ivana82 uf,tak to som nevedela-ze cisarsky,to si mala horsie ,myslela som ze si mala klasicky porod

ivana82
24. feb 2011

@adky nejak som to prezila, len mi bolo luto, ze som ho nevidela a hodila divny vyraz v tvari, ked mi povedali, ze aha tu je vas malicky...a ja som ho ani nevidela... ☹ cisarsky som mala kvoli zlemu ctg, no ked som spomenula porodnikovi velkost dioptrii, tak velmi uz nevahal s cisarskym...

adky
24. feb 2011

@ivana82 och,si neviem predstavit,ze bez okuliarov si nevidela ani machulu na vzdialenost 1,5 metra....ja ked dam teraz dole "škuľky" tak na taku vzdialenost vidim postavy,len oci,usta,nos su rozmazane.....a to som si doteraz myslela ze jak som na tom hrozne,nikdy nie je tak zle aby nemohlo byt este horsie ☹
Ale preco sa ti po porode zhorsili dioptrie? Ved ked si mala cisarsky,tak si nemusela tlacit a tym padom by sa nemal zhorsit zrak....alebo na zrak vplyva aj cele tehotenstvo? 😕

nanika
24. feb 2011

ja nosim tiez kontaktne, 2,75 do dialky, tiez som ich nemala pri cisarakoch, pri Olinkovi ma uspavali, videla som ho asi po 20 hodinach. Emu som videla chvala bohu hned, aj to sa dohadovali, ci to je chlapec, ci dievca. V tom okamyhu mi bolo suma fuk, ako vyzera, hlavne, ze je uz tu a je vsetko ok 🙂

Boli sme pozriet to detske centrum pri nas v Danubii, tak tam asi budeme od pondelka chodit, teraz je to tam narvate, ked maju decka prazdniny, ani sme tam nezostali :( Ale, zasa, kupila som si v Koloseu rifle, su mi akurat, elasticke, nestali ani 6 eur, tak som rada, uz nebudem chodit ako somrak 🙂

ivana82
24. feb 2011

@adky ono sa mi zrak nezhorsuje len po porode, pravidelne kazdy dva roky co chodim na kontroly, tak mam o pol dioptrii vyssie ... aj preto este odkladam operaciu, nech sa to stabilizuje a potom pojdem 🙂

@nanika super, rifli nikdy nie je dost, ako hovorim... 🙂

macekovam
24. feb 2011

baby ktore ste z blavy??? chystam sa tam do skoly🙂
😉

nanika
24. feb 2011

@macekovam no, ja, potom viem este o marthuska

macekovam
24. feb 2011

@nanika chystam sa tam na szu....potom by sme sa niekedy mohli aj osobne streznut....ci??? 😉

katkav
24. feb 2011

@macekovam aj ja som z BA, na mna si @nanika nespomenula 😀

macekovam
24. feb 2011

@katkav 🙂

katkav
24. feb 2011

@macekovam hanbim sa velmi, ale neviem, co je SZU 😉

jojina11
24. feb 2011

@katkav nie je to slov, zdravotnícka univerzita? čo iné by to mohlo byť

katkav
24. feb 2011

@jojina11 no myslela som si, ze zdravotnicka univerzita, ale potom som si nebola ista 😉

jojina11
24. feb 2011

@katkav ved to nevadí ani ja neviem môže to byť aj slov.zväz učiteľov, 😀 ale to nie je škola 😀

katikatika
24. feb 2011

@ivana82 ahoj, hovoris, ze mas dioptrie a stale sa to zhorsuje. Neviem, ci sa to da v takom stave operovat, ael ak ano, tak chod do toho. Lebo myslim,oni ti nevedia odstranit uplne vsetky dioptrie. Ja som bola na operacii pred 5 rokmi a nezhorsil sa mi odvtedy zrak - a v lete mozem nosit slnecne bryle - je to skvele.

katikatika
24. feb 2011

@adky bola som sa pozriet na fotky - sama som prispela - lepsie povedane nanika to za mna urobila. Ty si naozaj neuveritelne schudla. Ako sa da 20 kg za 3 mesiace?

monika.c
24. feb 2011

ahojte dievcata 😉 ja som asi fakt neschopna,ale ja sa ku vam do albumu na flickri nemozem dostat,aj ked mam meno aj heslo.proste to tam odo mna furt chce email adresu.ako sa tam prihlasujete?prosim

nanika
24. feb 2011

@monika.c mas IP
@katkav prepac, ja ani neviem, odkial si, som myslela, ze ako yennn, z okolia...
@macekovam kde to sidli, na Kramaroch?

idris
24. feb 2011

@adky @vejula @pink_lady @tinika @bobocka @elvera @dominikuska @marthuska @mimini @katusradus @zuzuh @debbie @ivca17 @lusia_99 @maya30 @katkav @ivana82 @fatulda @ellysa @maatkka @jojina11 @oacka @elka74 @macekovam @elen58 @michaelapillarova @idris @groka @sanym @vikykis @zuzub @ined @ada001 @betty21 @gajana1 @akika722 @filipal @elina313 @mirmaj @pandrholka @mykky @nanika @hirunka @son1cka @zana0077 @sonya16 @martinkah @tinockaaa

OK babule na flicky práve píše že čo chvíľka presiahneme limit na fotky ak by sme chceli viacej fotiek tak treba si zaplatiť a myslím že to nechceme tak navrhujem že spravím koláž aby sa tam zmestili fotečky čo vy na to ??

akika722
24. feb 2011

@idris a tam mam len 3 foto ale ak treba,uber 😉