Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katkav +0.1kg 😅 takže to berem viacmenej ako stagnaciu, lebo mne sa to teraz tak pohybuje +- pol kila a myslim že je to ok kedže ja si už chcem vahu iba udržať okolo tej 50tky samozrejme presne na 50tke byť stale je podla mna nerealne takže taketo vykyvy berem ako že je to v pohode... No myslim že som spokojna pokial je to medzi tou 50 - 51kg.
A ty ako si si minuly tyžden vodila? tiež sa mi nechce kukať do tabulky 😀
caute babule😉
grtulujem k ubytkom, ja mam k vcerajsku minus 1,4kg a dnes uz minus 1,7 kg a nasla som taky stary vypocet z lekarne, byvali tam tie stroje co meraju vahu, vysku, tlak, tep a tuk a mala som 67,8 kg pri vyske 171cm,vtedy som si to nuvedomovala ale musela som byt celkom kocka 😅 , aj sa bojim vytiahnut fotky. ale dala som si to motivacne na chladnicku😉
preco sa to neda rychlejsie - chudnut? ja viem dlho som naberala ale 9 kg mam z hormonalnej liecby tak dufam ze tie pojdu dolu v pohode ☹ Tesim sa z toho, ze mi to tak ide, ale zaroven sa strasne bojim ze sa mi to nepodari a ked tie ubytky zacnu ist dolu pomalsie tak to vzdam, dufam ze nie, lebo ma to bavi a v podstate ma to vobec neobmedzuje a neskutocne ma chytilo cvicenie cvicim kazdy den na elipticale a 5x v tyzdni este zumba, alebo vacufit. Keby som do leta dala kazdy tyzden dolu jedno kilo tak to do leta stiham plus minus pat kg.
baby drzte sa nech sme v tych plavkach kocky, ja sa najviac tesim na to co pisala debbie, ze sa budem moct prejst po kupalisku bez mindrakov, to bude pre mna najvacia odmena, ked pobezim za lukaskom a nebudem sa cela "vlnit" a este mi povedzte co budete robit na tie strie,teda ak nejake mate, bojim sa ze kedschudnem tak budu skarede aj ked uz su ako tak vyblednute 😠
inak pozerala som tabulky a ja mam z vas asi najvaci zadok a stehna, ale naopak pas mam celkom stihli, nechapem preco mam taku velku rit, ved nie som cernoska, ale zase je predpoklad ze budem mat v lete zadok ako JLO 😀
Este ma zaujima kde asi si meriate stehna??? 😲
ahojte babulky...v prvom rade dakujem za tabulku.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 nam dnes naaaaadherne svieti slniecko takze den pravdepodobne stravime vonku.... 😉 brucho mam uz odcvicene ...este ramena ma cakaju ale tie az okolo obeda...a potom vecer taebo...zasa nabehnut do minulotyzdnovej kolaje.... 😉 inak dnes sa mi cvici nejak tazko....aaaa neviete iektora ako je to teraz s mesiacom???ked bol ten super spln???mali by sme chudnut 2 krat rychlejsie ci priberat 2 krat rychlejsie????hm?viete niektora???teraz by mal zacat mesiac ubudat ci nie??? 😕 😕 😕 😕
@vejula ja som tento tyzden schudla pol kila, dufala som, ze uz budem zacinat 9, ale nestalo sa tak, tak dufam, ze buduci tyzden uz nahlasim krasnu dvojcifernu vahu 😉 to mas super, ze uz si v udrziavacke 😉 tak uz ti staci, ked len trosku spevnis, aby papali svaly miesto teba a uz nepriberies 😉
@sevzuz ved ti to ide krasne dole, nechci schudnut vsetko naraz, pomaly dalej zajdes, plus, ak budes chudnut rapidne, hrozi ti jojo efekt, ak sa nahodou prestanes v buducnosti zdravo stravovat.
Do leta budeme urcite kocky, vsetky. Idem s malym von, rozhodol sa, ze nechce doma spat, pojdeme asi do optiky, musim mu kupit okuliariky. Plus extra spalene kalorie sa vzdy zidu.
@katkav ahoj...ja si myslim ze jojo efekt hrozi kazdej z nas ak sa prestane stravovat tak ako pocas chudnutia...mozte somnou nesuhlasit ale je to tak...ked teraz mas prijem 7000 a popri tom si zacvicis a schudnes popri tom pol kila za tyzden.neskor budeme musiet prijem este znizit lebo asi sa nam zastavi vaha alebo pridat viac na sporte....a znova schudneme....
ale ked uz schudneme na nasu vahu a nechas si prijem ktory si mala ked si chudla a prestanes cvicit ono sa ti to podla mna pomalicky zacne pekne vracat....netreba verit tomu ze telo po zjedeni nejakeho tucneho jedla sa ti neodvdaci prirastkom..to sa stane 1 mozno 2 krat...potom ta premoze psychika a ty zistis teda budes si mysliet ze uz nepriberies a ,,rozozeries 😀 sa tam kde echces byt....pekne kusok po kusku sa zacneme zagulatovat...preto sa chceme naucit zdravsie jest a hlavne tak ako nam to vyhovuje ..a tiez tak aby sme sa necitili obmedzovane tym ze toto nemozem,hento..hento....preto je dobre zavadzat zmenu v stravovani pekne pomalicky aby sme sa nesokovali.....
@sevzuz ahoj..neverím že máš najväčší zadok a stehná z nás 😀 😀 ja som sa tiež kedysi pýtala že kde sa meria stehno, no a čuduj sa svete tam kde je najhrubšie 😝 a ide ti to super, krásny ubytok a k striam 😒 tie mám aj ja a mylsím že sa ich už nikdy ani nezbavíme, ale tak ja ja nemôžem ani sťažovať na tehu, lebo po tehu mi pribudli len na bruchu, na nohách a bokoch som ich mala už aj predtým ☹
@macekovam aj ja si myslím že jojo efekt hrozí každej aj keby som chudla po 100g týždenne pokiaľ sa nenaučím stravovať zdravo tak je tu vždy tá hrozba, že sa vrátim tam kam nechcem 😒
babulky....so striami nenarobime nic... 😉 😉 😉 😉 .sustredme sa radsej na to co mozme ovplyvnit vlastnym usilim..zostihlit nohy,spevnit zadok,nadobudnut nejaky ten svalik vlastnou pracou,schudnut brucho(verte aj to sa da a nie je to take tazke len treba chciet a najneskor do pol roka mate po nom ale to naaaaaajneskoooor)a to bez ohladu na to ake je velke...,spevnit ramena,odstranit faldy okolo podprdy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 .malinko mozme spevnit prsia...ja tomu pomaly zacinam verit.... 🙂 🙂 🙂 zlepsit drzanie tela a vyzerat sebavedomejsie...chce to len CHCIET 😉 😉 😉 a najst si na seba aspon 10 minut denne 🙂 🙂 🙂 nemusite sa hned potit ako vrcholovy sportovec...podstatne je odlozit cipsy,cokoladu a zacat cvicit...
ahojte dievčence..prajem pekné slnečné dopoludnie u mňa ešte o to radostnejšie, že som zo skrine dnes zase vybrala trojo riflí, ktoré môžem už konečne bez problémov nosiť 😎 , po mojom včerjšom úžase, že rifle, ktoré aktuálne nosím, dokážem dať dole aj bez toho, že by som ich vôbec musela rozpnúť som si dnes ráno povedala, že skúsim ďalšie čo sú odložené v skrini, a tak som robila synátorovi módnu prehliadku 😀 ...mám ešte dvojo riflí, do ktorých musím dať dole tak zo 3-4kg a bude to o.k. som tak neskutočne rada, že sa môj šatník začína konečne opäť rozširovať 🙂 ...idem dočítať, čo máte nové 😉
@katkav ja nechcem schudnut naraz viem ten jojo efekt, ale chcela by som aby to islo rychlejsie len preto ze sa bojim ze savzdam ked budem mat mensie tyzdnove ubytky ☹ ,bojim sa ze nebudem mat taku silnu volu ako teraz, aj ked vobec ale vobec netusim kde sa to vo mne vzalo ze mam taku pevnu volu jasom strasny slaboch,co sa tyka pevnej vole 😠 preto sa bojim 😖
ahojte dievcence, gratulujem vsetkym co ste schudli, parada, a tym, co mali plus odkazujem, ze to isto dalsi tyzden bude lepsie. a velmi som zvedava na ciele do leta. a na centimetre, ono na tych mierach bude vidiet nasu snahu, kaslat na vahu 😀 vaha je druhorada. resp aby som bola presna, aj vaha uveri a pojde spravnym smerom, ked uvidi super zmensene miery 🙂 😉
@macekovam no to hej teraz slapem na tych 95% ale to je prvykrat v zivote 😅 😅 😅 😅
ale dakujem za povzbudive slova 😵 😵 😵 😵 si zlata 😉 😉 😉
a s tym stehnom, ja som skoro odpadla ked ma zmerali vo fitnescentre ked som si predstavila, ze misky maju pas o 10cm mensi 😖 😖 😖 😖
ale ked som pozerala tabulku tak aj medzi nami su nejake nadejne MISS-ky @vejula 😉
@sevzuz a ake mas tehienko? (ak sa mozem opytat) - myslim, ze na moje neciaha 😅
Ahojte baby mozem sa ku vam pridať.Síce nepriberám po porode ale nabrala som vela v tehotenstve.Neskutočných 27 kil.Uz som dala dole 20 ale este tých 7 kil a bolo by fajn.Len sa to akosi zastavuje dajte rady,poradte co este porobit..dakujem.Lepsie sa mi bude chudnut s vami 🙂
@macekovam suhlasim s tym, ze ked sa prestanes o seba starat a rozozeries sa, aj prestanes dbat o postavu, tak sa ti to moze vratit. Ja som uz raz pisala, ze ked dochudnem a budem na optimalnej vahe, budem ako alkoholik, ktory prestal pit, cize abstinujuci alkoholik, ten sice uz nepije, ale moze do toho hocikedy zase spadnut a ked zacnem fungovat na vysokom prijme, nadbytocnom cukre, tak sa kilecka pozenu zase tam, kde ich nechcem.
@vejula urcite tam uz nejaky ten svalik je, myslim si, ze pevnejsia postavicka vyzera ovela lepsie ako ked clovek vobec necvici a pri vacsom pohybe sa vsetko trasie ako huspenina 😉
@katkazabor IP
@katkav to hej... no ja na brucho necvičim, neznašam tie cviky a navyše je to zbytočne, pretožew ja som aj v minulosti mohla cvičiť na brucho koloko som chcela nikdy nebolo ploche a nikdy tam neboli žiadne kocky.. TEraz ho mam tak prirodzene vypukle, nevyzera to najhoršie.. ani najlepšie ale som s tym zmierena.. ja radšej budem posilovať na všetko ostaatne 😅
pozrti si tento workout cca od 1:10 min.to je to co ja robim a brusko je podstatne lepsie na tom 😉 zo zaciatku som robila po 10,teraz robim po 15-20,ale ti poviem ,ze ten predposledny set kde ide ruka noha...tam mam uz co robit.tak ten posledny vzdy len 10 vydrzim.ono po tych 10 sa to nezda byt vela,ale pokial nedas hlavu na zem a neoddychnes si medzi zmenami cvikov,tak je to skusna makacka 🙂
@katikatika no 70cm, ale z prs mam uz 2 cm dolu z pasu 4cm dolu a z bokov 4cm dolu a stehna nic ani tuk☹

@vejula a to je plusko, ci minusko, oproti minulemu tyzdnu? som leniva ist pozriet do tabulky 😉