Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@katulkaaaaaa ahoj no tak aj ja som bola rada , lebo už to bolo ako na kolotoči raz vaha hore raz dole,tak tie rifle ma potešili po dlhej dobe, no ja cvičím 6-7/tyž. a to je dosť tak u mna ubytok na vahe je zázrak. Ano chodím do fitka a trenera nemam , môj muž je tréner druhého stupňa, nepomaha mi,skôr opačne, demotivuje .... no ak niečo neviem tak síce s miliooooon pripomienkami no nakoniec odpovie... neznášam cvičenie ako také no ked musíš,tak musíš..... ak by som necvičila tak by moje vysledky neboli žiadne ak ty píšeš uprava stravy nestačí pre mna.... to doslova ☹
baby chcem sa vas opytat,mate niektora skusenosti s tymito teniskami? http://www.google.sk/search?q=easytone+reebok&h... je mi jasne co reklama hovori,len ci su skutocne take dobre...nechcem vyhodit peniaze za tenisky ak z nich nic nebudem mat.mam doma dvojo kvalitnych ,dalsie mi netreba,len tieto su vraj ine,pomahaju vyformovat zadok a nohy...mate ich niektora?
ahojte dievcata🙂 idem sa pochvalit.) neviem cim to je...mam ms tak som ako balon...ale to nie podstatne teraz.. 😅 ide o to ze konecne si ludia vsimli ze som schudla...a este toto...vaha stoji alebo ide hore a nohavice su stale vacsie a vacsie..normalne si zacinam mysliet ze sa asi natiahli... 😕 je to mozne aby zomna ubudalo a kila rastli??? 😕 😕 😕 a tiez som si kupila konecne novu supravu tak sa citim krajsia a tiez dvojo nohavic... stare sa uz jednoducho nedali nosit ... 😎
@macekovam no vidíš, prináša to svoje ovocie 🙂 ja tiež pendlujem medzi prírastkami a úbytkami, pomaly som si aj zvykla, ale nie 😒 štve ma to, mám úplne prázdnu chladničku, na účte nula, dnes by mala nabehnúť materská a už aj idem na nákup, dúfam, že to bude rýchlo, neviem, čo ja dnes vlastne budem jesť 😠
@jojina11 konecne si to uzivam....🙂 uz aj rifle zacinam mat rada🙂 doteraz som v takych ani nesla pokial som nemala nejaku dlhsiu tuniku na nich a teraz ukazem uz aj suny 😎 😎 nech si ch dobre obzru a vidia ako sa tratia 😉 😉 to nejako neskoro ti chodi materska moja je uz aj fuc 🙂 🙂
@macekovam jeeeeeeeej tak super, ja som natiahle elasticke rifle z davnych cias a som sa potesila, ze uz mi nie su az take obtiahnute 😀
Mna uz tiez niektori pochvalili, ale kedze ja mam iba - 2kg spred tehu, a mnohi ma po porrode ani nevideli, tak im pripadam rovnaka. Ale ti ktori si vsimli, tak veeeeeeeeeeeelmi potesi 😀
Joj a ja tiez riesim zahadu, najprv sa odvazim rano, potom zumbujem, ranajkujem a ked sa osprchujem, tak sa niekedy zo srandy odvazim a mam menej ako rano nalacno 😕
Ahojte 🙂 je radosť vás čitať a dufam,že aj ja sa budem môcť o pár tyždnov pochvaliť,že zapnem svoje staré nohavice 😎
@livia333 no ja asi nie som ten správny človek kt. by ti mal radiť,ja sa tiež len začínam učiť ako na to aj ked baby čítam asi už od začiatku ako sa téma založila no dokopať sa do toho aby som niečo zo sebou robila bolo ťažké ale tu vidím že to ide 😉
@nanika chcela by som ťa poprosiť ak budeš mať chvílku čas či by si sa mi na ten môj jedálniček nepozrela ,viem že si občas babám hodila do kalkulačky ale ja som z tej FLORA nejak mimo a na CHUDNI mi chýbaju nejaké položky dakujem. rožok 51, syrokrém 18 saláma hydinová 19 rajčina93 DESIATA:jablko69 hrozienka 10 jogurt biely 99 tvrdy syr 29 OBED špenát 240(nezahustený len trošku mlieka som dala) vajíčko 100 zemiaky 115 OLOVRANT kaleráb230 polysyrén chlieb ryž.22 VECERA tvaroh 12% 250(ak to dostanem do seba)
@bobocka ahoj, a nevis kolko stoja? aj ja by som ich chcela, lebo moje nike uz maju 3 roky Chudery a TREBA ICH VYMENIT.
ahojte, tak aj ja by som sa k Vam rada pridala, tiez mi Vas odporucila Livia333 😉 ja som sa od vcera zacala stravovat tak, ze jem po troske kazde dve tri hodky a zacala som aj cvicit po veceroch ked mi maly zaspinka, mne sa aj pred dvomi mesiacmi podarilo schudnut 4kila, no dieta je svina a tak som po nej zacala nenormalne vyslovene zrat a dokonca dva mesiace v kuse sladke, sice islo chvalabohu iba 1,5kila hore, ale aj tak to nemoze ist dalej, ved budem za chvilu ako slonica, cize mam teraz 82,5kila, ked som otehotnela som uz mala riadnych 75kilo:(tiez som dost pribrala, neviem cim to bolo vysadila som antikoncepciu a zistili mi znizenu cinnost stitnej zlazy, proste ja celych svojich 22rokov bojujem s kilami, mame to inak v rodine, u nas nie je skoro nikto chudy:DDDcize by ma potesilo keby som schudla aspon na tych 70kilo, mojou inak najvacsiou motivaciou je moja svadba v novembri 😉
@katikatika http://www.reebok-club.sk/Reebok-EasyTone?gclid... nie su najlacnejsie 😅
Ahojte babulky, zase sa vam ozyvam po par dnoch. Prerabka este nie je hotova a tak skoro ani nebude, mozno este 3-4 tyzdne, uvidime. Buduci tyzden nas dokonca oficialne vystahuju z domu, takze s malym musim ist mojej mame, uvidime ci bude mm byvat doma alebo tiez sa prida. Aj ked mamina sa uzasne na nas tesi, viete si predstavit co to budu za stresy - no zbalte sa na tyzden abyste mohli byvat niekde inde - to beriem asi aj prebalovak, ze? 😀
Co sa tyka chudnutia, tu mam jedno veľmi vyhlásenie pre dnešok......
Kedze od januara moja vaha viac-menej stagnuje, je to samy prirastok, hned na to ubytok a takyto kolotoc dokola a dokola, strasne som sa kvoli tomu trapila. Ale v stredu som sa prestala. Nieze kaslem na chudnutie, to nie. Ale prestavam sa tak straaaaaasne snazit a tak straaaaaaasne bojovat sama so sebou. Budem sa dalej snazit bojovat so žravkami, pretoze pribrat samozrejme nechcem. Ale odteraz si oficiálne povoľujem povolenie na OBDOBIE STAGNÁCIE. Dobre???
Už ma to nebavilo, mám z tých všetkých stresov čo sa mi v živote objavovali úplne ohryzené nehty až po lakte 😔 a do toho este aj stres z toho, ze sa pondelok vazime, a ci ma niekto neposle dokelu, ked si pozrie moju tabulku od januara. Takze namiesto boja s kilami, rozhodla som sa ze idem tentokrat bojovat so stresom. Pretoze ako mnohi viete - zial patrim k typom, ktore stres zajedaju. Takze vecer, namiesto prehodnocovania toho, co som pojedla, alebo horuckoviteho rozmyslania nad tym co budem jest zajtra, budem vytrvalo premyslat, ako by som seba - jankinu dusicku a telo, hodila co najviac do kludu. Uz planujem relax pri kazdej prilezitosti, zahrna aj masaz na ktorej som dva roky nebola, tesim tesim 😀 Taktiež tento môj Relax_plán (ako ho nazývam) zahŕňa povinnosť neisť spať neskôr než 22.00, alebo zakaz pozerania telky - namiesto toho začnem zmenšovať kopu neprečítaných časopisov, ktorá ma (aké prekvapenie 😀) už tiež začala stresovať...
Takže som sa rozhodla že aj obdobie od januára doteraz, prestanem brať ako zlyhanie, začala som ho brať ako úspešné 4-mesačné obdobie udržania si toho krásneho úbytku deviatich kíl, ktorý sa mi pred vianocami podaril a som na to hrdá! 😀 Odteraz až do odvolania, sa budem snažiť si svoju váhu udržať - a to je, ako všetky vieme, úloha mnohokrát ťažšia, než schudnúť 😉
Toto nie je zbabely plan uniku, ani vyhovorka preco nechudnem, ale je to naopak - plan B ako prekonat momentalnu krizu. Takze som sa rozhodla ze kaslem na toto leto - leto ma nijak zvlast netankuje, nemam ho rada, a fakt ze nebudem stihla toto leto ma nejak zvlast neoslovuje, pretoze som nebola stihla ani minule leto, ani to predtym a vlastne ked si tak spominam, tak ani tych 10 predchadzajucich liet. Takze co je to par mesiacov oproti par rokom? Mozno sa na konci leta spamätám zo stagnácie a moje stresy skoncia, a ja si poviem: "Tak! A ja chcem byť štíhla pod vianočný stromček!" ... tak ako vy všetky sa teraz chystate byť štíhle do plaviek 😉
Ked som toto rozhodnutie predvcerom vecer spravila, velmi sa mi ulavilo. Uz nepocitujem ten stály tlak, ktory som si sama na seba nalozila, a popri inym stresom v mojom zivote si tak akurat pripravila zivnu podu pre stav duše, s ktorym sa neda urobit nic ine - než zajesť 😎
A čuduj sa svete....... od stredy som nemala žiaden prehrešok?! 😀 😀 😀 😀
Tak čo vy na to? Dufam že tento môj príspevok tu nevzbudí búrlivú hádku, alebo nebodaj niehoho neodradí - verím že ste všetky oveľa viac motivované krásne do tých plaviek schudnúť. 🙂
ozaj babulky nemate niektora poruke link na stiahnutie zoralates?
@yennn 🙂 🙂 no možno práve preto,že si sa až tak strašne snažila plus stres,možno práve preto nejde váha dolu ja som sa skoro10 rokov snažila otehotnieť mala som každý plodny den podchytený a suložila som o sto tristo a nič a tak som si povedala kašlem na to!!!!!!!!!!!!!! Ved mám aspoň 1 dieťa niekto nemá ani to a čo sa stalo??do 3 mesiacov som otehotnela .Tak možno ked ti stres opadne,opadnú aj kilá 😉 😉
@yennn Janka, zoralates pridala v sukromke mirmaj, pozri sa tam 😉 ja mam teraz tiez asi obdobie stagnacie tento tyzden, lebo sa neviem ukludnit od pondelka, uz som si kupila aj magnezium, nech mi to prejde, ale ide ms, takze som pred chvilkou jedla pernik, to je fajn vecera, vsak? Ja to beriem tak, ze snad velmi do Velkej noci nepriberiem a snad uz bude po Velkej noci pekne pocasie a vratim sa do starych kolaji, lebo mne to vsetko nabural ten hnusny vietor, co bol teraz par dni a doma sme sa nudili, takze som cumela do bedne a do chladnicky 😢 aj ja mam chut na dobru masaz, alebo si len trosku zaplavat 😉 asi potrebujem hlavne oddych 😉 snad sa mi to splni po Velkej noci na vylete 😉 trosku tam vypnem.
@yennn viem, ze to sem do tejto temy nepatri, ale rozumiem ti, pretoze ja som nieco podobne zazila co sa tykalo kojenia 😔 tak velmi som kojit chcela, robila som vsetko preto aby bolo mlieka vela, ze som si len zbytocne privolavala stres a mlieka nikde, proste som si vsetko velmi brala k srdcu a chcela som aby bolo vsetko perfektne, dokonale, jednoducho som uplne zlyhala, dokonca som tusim pribrala aj dake kila, cize stres je hnusoba 😒
Ahojte.
@yennn tiež držím palce. Myslím si, že v danej situácii je to správne rozhodnutie.
@katkav ja som večerala polku Študentskej pečate.
😝
U mňa to je tento týždeň také nijaké. Tiež boli nejaké stresy, vlastne dosť veľké a mám pocit akoby sa moje telo tými 17-timi schudnutými kilami vyčerpalo a malo na chvíľu dosť. Ale neriešim to, hlavne aby som nepribrala, veď snáď tých posledných 7 kíl raz schudnem.
Držte sa babule, v poslednej dobe nemám na MK takmer vôbec čas, ale vždy sa snažím aspoň dočítať. 😉
@nanika to je v poriadku ,ja by som len tak približne chcela vedieť či mi to stačí .Jogurt bol 10% ,syr tvrdy 40 syrokrem neviem,ale smotanový takže tučný 😝 ja tie nizkotučné veci do seba nedostanem alebo ak by si vedela poradiť nejaké stránky kde sú vzory jed. lístkov,možno by aj ostatné NOVE radi nakukli 😉 dakujem
babulky za tych par dni,co sa snazim jest 5xdenne a hlavne pravidelne,som normalne kazde tri hodiny hladna,donedavna sa mi to nestavalo,je to normalne? 😀
Ahojte 😉
U nás je teraz pekné počasie, slniečko si užívame naplno. Vykašľala som sa na neporiadok v dome, ďalší stres mi netreba 😀
V pondelok mi majú prísť na návštevu súrodenci, tak sa teším ako malá, musím dať dovtedy všetko do poriadku 😵
Jedenie u mňa dnes nič moc, ale snažím sa, idem aspoň doplniť tekutiny, som zvedavá na pondeľnajšie váženie.
@tunylyk to iste pocitujem aj ja 😀 😀 😀 asi si moje telo zacina zvykat na ten sok, kt. som prenho pripravila 😉
@yennn ja som od zaciatku odporcom chudnutia stylom-pocitanie kazdej jednej kalorie,meranie obvodu pasa ci stehien a stale sledovanie ci to ide dole ci nie...tyzdenne vazene je pre mna orientacne.proste mi to len urcuje smer ,zrekapitulujem si,ze kolko slo dole,aky teda ten tyzden bol,ako som cvicila a jedla a aky to teda malo dopad na moje chudnutie.sem tam sa na seba nastvem ak je to mensi ubytok ako som chcela,ale holt potom dalsi tyzden je ta motivacia vacsia 😉 ja sa musim tesit z ubytku,no musim mojmu telu dopriat aj to,co je vlastne zakazane,aby malo pocit,ze aj ono trosku dostava a potom sa mi odvdaci tym,ze na konci tyzdna je ubytok,aj ked mini. 🙂 ja si dam aj musli tycinku (aj ked je tam mrte cukru) aj dva deci kofoly sem tam opacim (to ale tu bez cukru)...ked mam chut na nieco sladke,tak si rozrobim trosku sirupovej vody.ja sa proste nemozem uplne triznit.sladosti uz nejem zavodne ako kedysi,dbam na pitny rezim a cvicievam.nasla som si rutinu,ktora mne vyhovuje. a da sa.snazim sa stravovcat zdravo a nie tucne,no sem tam sa chybicka vloudi(jasne,ze nie mekac,ale napr si spravim sladkokyslu polievku a kedze sladkokysla,tak aj ocot ale aj cukor tam je.a tu som.nezjem toho na hektolitre,no dam si).ked si dovolim takyto prehresok,tak len raz denne a snazim sa okolo obeda,aby som to vedela do vecera vybehat a vecer si trosku viac zamakam.nedam si 10 sklapaciek,ale 15 a hned mam lepsi pocit,ze som nieco viac koli prehresku spravila.a teda moje telo sa tesi,ze mini fajnotku dostalo a aj moja mysel sa tesi,ze som telu pomohla tej fajnotky sa zbavit trochou extra cvicenia.je mi jasne,ze toto nie je tabulkove chudnutie a ze podla mojej"diety" nikto knizky pisat nebude,ale chcem tym povedat,ze kazda sme ina. no kazda mame rovnaky ciel.ale aby sme sa k tomu cielu kazda dopracovali,tak si musime najst rezim a styl chudnutia,ktory kazdej z nas vyhovuje.ja nebudem chodit na hromadne hopkanie zumby len pre to,ze to robi 80%chudnucich zien.pre mna to vobec nie je.ja radsej posilnujem.tak radsej robim to a v sukromi mojho bytu.kde nemam pocit,ze ma niekto obzera,ze vidi ako mi lieta cop kade take ked cvicim a ze mam storocne teplaky pri tom na sebe 😀 ty musis hlavne svoju mysel nastavit na to,ze chces schudnut,no ked sa nedari,tak to nie je koniec sveta,je to len impulz k tomu,ze zjavne ten dany system nefunguje a treba prist s niecim novym.moznosti je milion.nie je dobre ak zena chudne a netesi ju to.ja som to tak pred vianocami vzdala.najprv sa mi darilo a potom som stagnovala a zacala priberat.tak som si povedala MF,kaslem na ja to,do konca roka je par tyzdnov,tak si ich uzijem a po novom roku sa do chudnutia pustim.a tak aj bolo.som pomaly aj z nabytku ujedala cez vianoce 😀 pribrala som,no po novom roku som sa zasekla.svoj marcovy plan som splnila a nastartovalo ma to k tomu,ze plan na dalsie tri mesiace som si navysila,uvidime ci to vyjde.no ja to mam tak,ze ak nevyjde a nepodari sa mi schudnut tolko co chcem,tak skoda,no urcite nebudem vyrevuvat do vankusa pre to.proste sa potom posnazim viac.treba si uvedomit,ze na svete maju ludia ovela vacsie starosti ako pneumatiku okolo pasa.ak mna len toto trapi,tak sa beriem za stastnu zenu.mam doma skveleho muza,nadherne zdrave dieta a par kil navyse 😀 tie idu dole,pomalicky,no idu.vsak jedneho dna ja tie moje stare rifle zapnem 😉 😝 😝
@janca13 presahujes tuky a mas malo sacharidov, na ten obed si mohla dat kludne viac zemiakov a jedno bielko. Kaloricky to bolo malo, neviem odhadnut ten spenat, ale aj s privretymi ocami to bolo slabych 6000 kj. Tuky si nazbierala tymi plnotucnymi vecami, v globale celkom ok. Floru nepouzivaj, urob si to na stobklub.cz treba sa registrovat a ides pekne cely den, pri zadani prijmu 7000 kj v kolonke vazenia a merania si dokazes odsledovat, co treba pridat 🙂 Kedze ale obed mas vzdy iny, nebudem ti davat nejake konkretne rady, lebo zajtra uz to nebude pravda. Na ranajky mozes zjest viac.
ahojte kočky, dlho som sa tu neukázala. ale som nahnevaná, lebo sa mi opakuje pravidelne to, že do štvrtka mi ide váha dole a od piatka do nedele ide hore. no je to vôbec možné? a ešte k tomu mi váha hoci kedy zo dňa na deň skočí aj o kilo hore, dole nie ale hore áno. je to na trafenie, pomoooooooooooooooooc

dakujem za privitanie 🙂 idem este par stran spatne precitat,ako kazdy vecer 😉