Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@kesika ja viem,ze sa to tepelne neupravuje,ze je len do salatov.to o tom olivovom oleji zo zelenej a hnedej flase ma len napadlo ked uz ten olej spominame.
a uz len predstava si dat olej do zeleniny(ci olivovy,sezamovy ci hocjaky)-fu,zaludok mi uz teraz prevracia. 😖 😅 ja viemz,e vela ludi to tak robi a ked som robila pre starych v uk(ako aupair),tak som im na kazdu jednu veceru musela robit zeleninovy salat a k tomu som miesala nalievku-olivovy olej+balsamic vinegar 😖 😖 😖 fuu,zle mi je len pri tej myslienke a oni to jedli kazdy jeden den!!!!
@kesika inak ty si teraz tehu(gratulujem mimochodom 🙂 ).je vhodne v tehu a hlavne takto na zaciaku jest podla tejto diety? je to dostatocne pre teba aj babo? v tehu by zena nemala cielene chudnut.len sa racionalne stravovat.je tento jedalnicek viacmenej dietny na chudnutie,ci na vylepsenie zivotneho stylu co sa jedla tyka?
@bobocka Myslím obchod zameraný na zdravú výživu 🙂
Čo sa týka tehu, tak som prešla celý jedálniček a sú tam len zdravé potraviny, nemal by byť problém. Neviem, čím zdravším by som ich nahradila. Je možné, že mi to nebude stačiť (zatiaľ stačí) a zvýšim si porcie, ale inak mi to vyhovuje. Je možné aj to, že sa mi zbláznia chute a zanevriem na niečo. Pokúsim sa to nahradiť. Ak by som dojčila, samozrejme niektoré potraviny vypustím (strukoviny). Ale inak nevidím problém. Ja stále hovorím, že to nie je diéta, ale úprava stravovania. Necítim sa ako pri diéte. Len som zvýšila kvalitu svojej stravy a to by mimču a ani mne nemalo vadiť. Nehladujem, neobmedzujem sa nejak výrazne. A to, že sa nebudem prejedať sladkosťami, tukmi a jesť odbuka dobuka je, myslím, len k prospechu.
@kesika ten Havlickov jedalnicek je super, ja tu relaciu sledujem stale, a som nadsena, ale nemala som nikdy na to zacat s tym,lebo mi to pride narocne na cas.. Neviem, mozno je to len moja pohodlnost a neskor by som uz ani nemusela uvazovat nad tym a proste pripravila si veci rychlo.. neviem.
@bobocka mas pravdu, dnes je pondelok, ja den zacinam kavou vzdy tak ci tak, viem ze to je zle zle zle, ale robim to cely zivot.. No Asi to je moja chyba c.1 😕 No je teda ten pondelok a ja zvazujem, ci fakt trapit telo takym drastakom... Zvazujem toho Havlicka, ste ma baby navnadili, ze sa to da! Akurat ze ja som s malym sama, teraz je vo veku ze este nechodi a stale stale pri nom,,lozi a uz je taky doudiernay, nemam cas niekedy ani na WC< je hyperaktivny.. takze zlozite sledovanie jedal mi prislo narocne na cas.. nevieeeem ale vidim, ze ked vy to zvladate, tak musim aj ja 😨
@zahrika ahojte kočky ako sa mate??? JA celkom fajn, len ma trapi že som musela prestať cvičiť kedže som si poriadne narazila koleno (dufam že je len obr&ene) mam ho take napuchnute už tyžden a neviem či s tym nakoniec aj nezajdem k lekarovi. ale ma hneva že som musela uplne prestať cvičiť. Vaha mi sice vobec nestupa ale nemam zo seba taky dobrý pocit ako ked som si pravidelne trikrat do tyždna zacvičila 😒
@zahrika Ahoj, náročné na čas to je len spočiatku, potom si večer nachystáš čo treba a cez deň len berieš. Resp. chystáš aj na viac dní dopredu /večer alebo keď prcek spí/ Neboj sa toho, dá sa to zvládnuť aj s malým dieťaťom. Ešte máš výhodu, že drobcovi nemusíš vyvárať zvlášť, že chystáš len pre seba. Max. pre drahého 🙂
A ešte jedna vec. Ak chceš schudnúť, musíš to hlavne chcieť a ísť do toho hneď! Ak budeš hľadať dôvody prečo nie, miesto spôsobov ako áno, tak je to špatne. 🙂
@lubikan Ahoj, dlho som tu nebola. Ako pokracujes? Dari sa ti? Ja sa musim priznat, ze posledne dva tyzdne som uplne polavila, chodili sme na vylety, boli sme na dovolenke... tam sa to vobec nedalo. Som zo seba smutna, ze som to zas pokaslala. No dnes znovu zacnem bojovat., uz ma ziadne dovolenky necakaju... Hor sa do toho! ☹ 😀
Ahojte dievčatá, ja vás tu zatiaľ len tak potíšku sledujem, ešte som sa neodhodlala nejak intenzívne sa dať na chudnutie, len si tak troška prestavujem jedálniček .... a mám jednu otázku na vás ako na najpovolanejšie - nemáte nejaké dobré recepty na chutné zeleninové šaláty z ľahko dostupných surovín ( paradajka, paprika, olivy , syr, kuracie mäsko a tak)? Budem vďačná za nejaké overené tipy, lebo receptov je kopec, ale chcela by som niečo odskúšané....Ďakujééém 🙂
A ešte niečo - má tu niektorá z vás celiakiu? Lebo pri našej chorobe je bežné skôr chudnutie, len je nejaké máličko percento z nás, čo aj napriek chorobe má nadváhu, ak by ma zaujímalo, čo proti tomu robíte... 🙄
@henulienka ahoj. Ja som tiez dlho tuto temu len tisko sledovala, no nakoniec som sa odhodlala stat sa jej sucastou. Velmi mi to pomaha, kedze nemam velmi silnu volu, takto sa tu kazdy den hecujem... v pozitivnom zmysle slova. A co sa tyka zeleninovych salatov, u nas najviac chuti takto: sezonnu zeleninu ako paradajky, uhorky, papriky, cibulu...nakrajas, pokorenis trocha zaziky korenim a pridas olivovy olej. Je to rychle, chutne a jednoduche. Este zvykneme k tomu pridat aj olivy a balkansky syr, aj to je uplne mnamky. 😵

@bobocka Olivový olej používaš len na zeleninu (malú lyžičku). Takže používaš panenský olej. Neupravuješ ho tepelne. A mal by tam byť zastúpený, aby si mala prísun zdravých tukov. Myslím, že by sa mohol nahradiť aj sezamovým.