icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

nessi01
25. sep 2011

@kosta123 hlavne s úsmevom, treba sa mať rada taká, aká si 🙂 tak držím palce, ozaj moc, s tou vodou sa skús dostať na 2l tekutín, viac veľmi netreba, pokiaľ nie sú horúčavy, lebo prehnané množstvo tekutín zase zaťažuje obličky a vyplavuje potrebné minerály...na to je tiež ľahká finta - proste si ráno napusti plnú fľašu vody a do večera ju vypi - ja som takto fungovala v práci, inak by som stále zabúdala 🙂

terezia1
26. sep 2011

@kosta123 z toho, čo ti ukazuje váha si nič nerob, pri cvičení sa svaly živia tukmi a preto aj keď váha neklesla, tvoje telo vyzerá na pohľad ináč. ináč vyzerá 1 kg tuku a ináč 1 kg svalu. dôležité je, že to na tebe vidieť, nie? a neskôr sa aj tá váha poddá, dostane rozum a pochopí, že má ukázať menej 😉 😀

terezia1
26. sep 2011

@kosta123 z toho, čo ti ukazuje váha si nič nerob, pri cvičení sa svaly živia tukmi a preto aj keď váha neklesla, tvoje telo vyzerá na pohľad ináč. ináč vyzerá 1 kg tuku a ináč 1 kg svalu. dôležité je, že to na tebe vidieť, nie? a neskôr sa aj tá váha poddá, dostane rozum a pochopí, že má ukázať menej 😉 😀
@lubikan čajíky na chudnutie neexistujú ak myslíš tie a piť môžeš čokoľvek 100 % v normálnom množstve ale najlepšia je aj tak voda alebo nesladený akýkoľvek čaj 🙂

terezia1
26. sep 2011

@lubikan prepáč, neviem čo na psa, mačku alebo peľ 😒

zuzana84
27. sep 2011

Caute dievcata, sice som dlho neprispela ale chodim vas citat, chodievam sem totiz vzdy len na skok. takze nestiham pisat. Vcera som si chcela dat na olovrant biely jogurt, ze ked zdravo, tak zdravo. O mne je zname, ze zjem vsetko, co nezje mna, ale ten biely neochuteny jogurt som teda nedokazala zjest. Brrrr, este teraz ma strasie, ked si nan spomeniem. Je velky problem, dat si ochuteny ovocny? 😖

kosta123
27. sep 2011

@zuzana84 - blééé že biely jogurt 😀 😀 😀 nedokáže jesť niečo nasilu a hlavne to čo mi nechutí....tak kašli nato a daj si aj ovocný len nie smotanový 😉
MM mi stále ordinuje vločky,no ale kedže mi to nechutí nebudem sa tým dláviť ako on 😝 😝

Dnes ráno som sa merala po mesiaci miernej zmeny stravy a tu sú výsledky :
-3 cm v páse,
-3 cm na bokoch,
-1cm stehná. Málo - veľa ???
odborníčky radte. aj keď sa mi nezdá že by sa mi lepšie obliekali gate,,,ale mne dosť trčalo ešte z pôrodu von brucho a takto sa asi stiahlo.

Ozaj keď si meriam pás,má sa merať cez pupok?? ja to meriam tak ale MM sa mi smial že to vysoko meriam. 😨

nessi01
27. sep 2011

@kosta123 to su super vysledky za mesiac 😎 drzim palce dalej 🙂 a kludne cez pupok, len stale na rovnakom mieste 🙂
@zuzana84 ja tiez klasicky biely nemusim, tak si zalievam jogurtom misku cerstveho ovocia - plno vitaminov, ziadne farbiva a je to mnam 🙂 a taky ananas aj pomaha chudnut... 😉

kosta123
27. sep 2011

@nessi01 -ďakujéém 🙂

ivanka85
28. sep 2011

@kosta123 aj ja meriam cez pupok, tak sa to ma🙂

lubikan
28. sep 2011

babyyyyyyyyy....ja mam + 1kg 😅 🙄 😢 😖 😠 😠 😠 .............2 tt som nebola plavat,a tiez som polavila v cviceni...to asi tou cokoladou,co som zozrala cez vikend....a jem myslim,ze rovnako...to ako ked uz budem mat svoju idealnu vahu a polavim,zase vsetko hore naberem???ved to je zvlastne...to sa asi budem potom musiet drzat na rovnakej urovni ako teraz... 😖

ach,je mi hrozne,strateny 1 tyzden....a taak to dobre islo.... 😢 😢 😢 😢 ....a zapeka ma,musela som si kupit cipky na to....a citim sa daka unavena..vcera sme sli spat o 8 ,ze vyspim sa a kde...o polnoci som bola hore do asi pol 3.... 🙄

tak zacinam odznovu,idem si znova popozerat inspirucujce fotky....kto kolko zhodil....a hladat nove recepty,nemam inspiraciu,co si varit a zacnem aj ja vazit,doteraz som vsetko od oka jedla....

lubikan
28. sep 2011

a mam akesi zrave chute na sladkosti,co som hodne dlho nemala,kamoska mi odporuce zjest si kocku cokolady,tej co ma 70% kakaa a v bio obchode maju aj bez cukru...tak neviiim,asi nebudem pokusat,co ked kocka bude malo.....

dievcence a mozem pit sojove mlieko?

kosta123
28. sep 2011

@lubikan - veď 1kg je nič,máš asi aj viace vody v sebe 😉 ,,,,ja mám z WC opačný problém,ako som začala veľa piť tak sa to aj začalo niekde prejavovať 😀 😀

O tej čokoláde som čítala že sa môže ale musí byť naozaj 70 %.

MM hovorí že na tom sáčku od mlieka sú napísané nutričné hodnoty,ak je tam vysoký obsah tuku a sacharidov, tak hovorí že by ho nepil.

lubikan
28. sep 2011

@kosta123 http://www.nutraceutica.sk/sk/zaujimavosti/nauc...

toto som nasla...tak veru nebudem ho pit....

no ja som sa pre porovnanie po 3 dnoch od navstevy wc odvazila pred a po a rozdiel bol len 200g..... 😕 😅 😅 😀

ja mozem aj kyslu stavu z kapusty vypit a nic a MM ide do 5 minut 😖

brumka
28. sep 2011

ahojte zienky, pridavam sa k vam s problemom schudnut. mam vahu rovnaku ako 3 mesiace po porode a dcerka ma 1,5 roka, co si ja obleciem na zimu neviem :( cvicim posledne 2 mesiace pravidelne power jogu a myslym ze tuk sa mi meni na svaly ale vaha rovnaka a chut na sladke vysoka :( objemovo som troska zhodila od porodu ale stale mam stehno 59cm, brucho 94, a zadok so stehnami 97. a to som mala zadok 101 ale dako sa uz nizsie neviem posunut, ale uz som mozno prisla na pricinu, stitna zlaza.

kosta123
28. sep 2011

@brumka - aká sranda že rovnaké miery máme 😀 😀 😀 😀 vážim viac ako po pôrode keď som prišla domov,,strach,,ale môžem si za to sama,,,každodenné kočíkovanie s kamoškami zakotvilo v obchode na niečo sladké a potom hor sa na kofolu a takto sa to vlieklo minulé leto každý deň tak som sa vyžrala 😀 😠 😠

brumka
28. sep 2011

@kosta123 sranda, ja ani dako zle nejem mastne som uplne obmedzila, len dakedy v noci hlad pride. ja mam vysku 159cm a 64.5kg sem tam sa mi podari dat na 63ale vzdy ro vyskoci spat :(

kosta123
28. sep 2011

@brumka - ja vôbec mastné nejdem,,,nemám moc rada ani mäso,,,,ked tak robím len kuracinu s rýžou a nejakou omáčkou,,,,,MM je zástanca zdravej výživy takže to u nás ani nehrozí,jesť napr.rízky,,,hranolky,,,je kulturista.

Mám spomalené trávenie,všetko mi dlho trávy,, a keď si dám viac je mi zle,,takže jem z malých tanierov.
Jediný môj prehrešok je sladké,sladké,sladké 😠 práve som si dala šišku,čo MM doniesol z roboty ,koza 😀 ale zas inokedy by som mu zjedla všetky a teraz len 1ks.

Joj keby mám takú váhu že 63kg, to by bolo 🙂 ja mám 74,5kg a meriam 165cm.

brumka
28. sep 2011

ja sa tak strasne chcem aspon na 60 dostat a moj sen bol55 ale pod 57 som sa nikdy nedostala. ja som pocas tehu pribrala neuveritelnych 21kg, rodina pohorsena ze co som to musela jest, mne po porode zachitilo sladke hlavne v noci, inac dovtedy len slane, a moj manzel dakedy podporuje tak ze si neuvedomi ze nejem sladke ani slane si otvori cipsi ku tv 🙂

zuzana84
28. sep 2011

@lubikan cav, nebud smutna z toho kilecka, ty to zvladnes, vravi sa ze udrzat je tazsie ako zhodit... Ja som pred chvilou prisla z tohtotyzdnoveho cvicenia, uff, to bola makacka, ale nalada je na 1* 😀 Inak ta inspiracia na varenie by sa aj mne zisla... uz sa mi normalne nechce vymyslat co varit. Dnes ale konecne nieco co mam rada ja, mm suhlasil tak sa idem realizovat. Dnes budu opekane ryzove rezance, s wok thajskou zeleninovou zmesou a surimi tycinkami, ja sa toho nikdy neviem dozrat... 😀 😀 😀

zuzana84
28. sep 2011

Este mi napadlo, dievcata mate skusenost s vyrobkami aloe vera pri chudnuti, alebo ociste, detoxikacii a tak?

mamkakatka
28. sep 2011

Baby, ja som pred rokom šla na 90 dňovku a som pekne schudla zo 72 na 60 a potom som otehotnela 😀 ....teraz ma malinká 5 mesiacov a ja 75 kíl, chodíme každý deň na prechádzky, ale prt to pomáha, keď neviem prežiť deň bez sladkého 😢 ... a na cvičenie, nemám dosť energie 😖 .... takže som sa vybrala do nákupného centra, omrkla som si super modely a samozrejme aj vyskúšala...no fúúúúúj 😕 .... takto sa chodím trápiť, aby som sa konečne naštartovala niečo so sebou urobiť 😀 😀 😀 😀 😀 😀

brumka
28. sep 2011

@zuzana84 moja mama brala kedysi aloe ver napoj, 3flase na detoxikaciu a myslym si ze jej to pomohlo, mala viac energie aj tlak jej klesol a jasom raz mala prej prvej pomoci na hrdlo a alergologicka ma chcela poslat na tahanie mandli ale po tomto mi povedala ze vsetko je ok. ja zvazujem tiez dake pripravky z aloe na chudnutie alebo tabletky alli ale keby to nebolo take drahe a ci to je dobre neviem :(

zuzana84
28. sep 2011

@brumka ved prave ta cena ma trochu odradza. najprv by som chcela aby to vyskusal mm, ma zdravotne problemy, tak mozno takouto detoxikaciou mu to pomoze. A potom by som chcela nieco pre seba. Tu u nas je jedna pani, ktora sa tomu venuje uz niekolko rokov, chcem si s nou dat rande a popytat sa na veci aj okolo chudnutia, ked nieco budem vediet, urcite dam vediet. 😉

lubikan
29. sep 2011

@zuzana84 ...kamoska rozmysla nad chlorelou a pani v obchode sa vraj tymto vyhla operacii zlcnika,za 2 roky schudla 7 kg....a nedrzala dietu a pravidelne chodi na WC-s cim mavala problem...takze ja uvazujem tymto smerom,ale je to dost drahe.....a druha kamoska ta uz je pre mna trapna s recami o aloe 😀 😀 😀 😅 😅 😅 ...ako jej zmizlo akne,koza ze ju nesvrbi a pod... 🙂

a babyyyy...to moje kilo sa poddalo..mrchave jedno...ono mozno preto,ze ja som bola v saune a na masazi a ujo maser hovoril,ze potom musim vela vela vody vypit no a ja som nemala cas....tak sa mi asi ten humus v tele zadrzal 😒 ....uz som neni taka napuchnuta a leniva 🙂 ...a vratila sa mi chut chudnut...... 🙂

zuzana84
29. sep 2011

@lubikan 😀 😀 😀 ja z teba nemozem 😀 😀 😀

renin
29. sep 2011

@brumka Aloe je veľmi dobré,ale také čo najprírodnejšie,ale tabletkám na chudnutie sa zďaleka vyhýbaj.Poznám jednu pani,ktorá na to doplatila zdravím.

zahadka
29. sep 2011

noooo, startovaci den 28. septembra2011, 74 kg, ciel o rok: 60 kg a menej.......hmmmmm tazky boj predomnou

kosta123
29. sep 2011

@zahadka - aj ja, aj ja, aj ja to chcem 😀 😀 😀 60 kg nádhera 😀

zahadka
30. sep 2011

@kosta123 tolko som mala, ked som sa vydavala a to sa mi vtedy zdalo vela. Teraz je to krasny sen, snad sa aj splni. Vela zien hovori, ze naco chudnut, ked chceme este deti. Lenze zacinat tehotenstvo s mojou vahou a s vahou 60 kg je dost velky rozdiel....aj ked mi nieco ostane, ale nebude to 80-90 kg, ale 70 kg

kosta123
30. sep 2011

@zahadka - ja som mala 60kg stááášne dávno asi keď som mala 17-18rokov,,lenže som spadla na lyžiach,roztrhla krížový väz......operácie.....pol roka ležania,ani so školy som nechodila ,,mama pri mne ,,,, a mala som sa ako prasiatko a nabehlo mi 10kg len taký šepot 😀 😠 😠 😠