icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

zahadka
30. sep 2011

parada....to je blby pripad, v 17-18 som mala 51 kg az do 20, potom to nejako same islo, nechcem sa vyhovarat, ale genetika tiez robi svoje.

lubikan
30. sep 2011

dievcence,ja som mala okolo 50 kg no ani neviem,v 12 rokoch? 😕 😅 😅 😀 😀 😀

mne velmi pomahaju precistujuce caje,vypijem denne tak 4-5 dcl bud zihlavovy,chudnuci,alebo tem ostropestrec,ciako sa vola...
a prave si robim obedik ze polku stehna kur. na panvicku,ochutit koreninami,nasypat za lyzicu psena a podliat tak 3-4 dcl vody..to sa udusi,pseno krasne napuci,ostane ho vela....mnaam,ake dobre to je...neni toho vela??zabudla som odvazit

a cez viikendik si spravim spenatove halusky,este skusim pokukat grahamovu muku a s bielym jogurtom a cesnakom... 😝 🙂

lubikan
30. sep 2011

ani som nevedela,ze pseno je tak zdrave-idealne premna a na milion sposobov...asi bude na vikend nakyp 🙂)

http://zdravie.pravda.sk/vycistite-si-organizmu...

zahadka
30. sep 2011

Akosi nemam napady na vecere. Dnes som to vyriesila len jablkom, ale to sa asi neda jest kazdy den, vsak? 😀
Ja som mala dnes uvarenu cuketu s vajickom a zemiakmi, taketo jedla milujem.

zahadka
30. sep 2011

@lubikan paradne recepty, mala by som si taketo stranky ukladat, lebo niekedy vymysliet, co navarit, je milionkrat horsie ako samotne varenie.... aj ked varim rada

zuzana84
30. sep 2011

pomoooooooooooc, mam chut na chispy ☹ 🙄

kosta123
30. sep 2011

@zuzana84 - Napi sa riadne vody 😀 😀 😀 😀

zahadka
30. sep 2011

ja som hladna a stale mam v hlave : "uz nejedz, uz nejedz" 😀

zuzana84
30. sep 2011

@zahadka
@kosta123 😀 😀 😀 ja si zasa stale prestavujem svoj velky zadok... 😅

zahadka
30. sep 2011

@zuzana84 😀 😀 😀 ja si ho ani neviem predstavit, kedze sa poriadne neotocim na zrkadlo 😀

zahadka
30. sep 2011

@kosta123 prosim ta, pisala si, ze si schudla v cm...kolko mas cez stehno a boky....ja som sa teraz merala a som neskutocne zhrozena 😠

zahadka
30. sep 2011

zaujimalo by ma kolko teraz vazi @adky ? som to tu citala a obdivujem ju...aj ja chceeeeem ☹

kosta123
1. okt 2011

@zahadka - Stehno - 60cm, boky 101cm,pás 95cm

zuzana84
1. okt 2011

@zahadka 😀 😀 😀

zuzana84
1. okt 2011

@kosta123 ja by som teda chcela mat tvoje miery...
tak dnes som sa odmerala a takto o mesiac sa odmeriam zas, snad uvidim zmenu. Ked som s tymto zacala, tak som sa neodmerala, takze neviem ci sa to odvtedy zmenilo, aj isli tri kila dole. Nie je to sice vela, ale tesim sa aj im.

lubikan
1. okt 2011

@zuzana84
@kosta123

tiez som sa na zaciatku nemerala,ale citim to na nohaviciach,a babyy,,zmensili sa mi kozy 😖..aj manzel si to vsimol 😵 🤐 😀...ja som normalne nestastna,pred mojimi tehu som mala 3-4 a teraz take 2...no nechcem vidiet,co bude o pol roka...ale mne sa zmensili kojenim... 😅

ja mam stehno 61,pas 88,boky 102....mam za cca 3 tyzdne dole tak zo stehna a bokov dole 3 cm..pas akosi strajkuje 😠

ivanka85
1. okt 2011

ahojte kocky, tk ja mam dnes chtiac nechtiac ocistny den, len dufam, ze to nebude viroza a nechytia ju aj moji chlapi..uz je trosku lepsie len nevladzem ani chodit, tak sa snazim do seba nasukat suchy rozok a caj.)
@lubikan ze 2-ky?🙂co by som za ne dala🙂ja mam cez prsia obvod 80cm uz roky rokuce🙂

lubikan
1. okt 2011

@ivanka85 to je dobre mat takyto stav,ono sa telo precisti a potom zacinas s "cistym stitom"....ja som mala virozu pred mesiacom asi a nakazila som aj mamu,ta musela potom ist na pohotovost aby jej dali injekciu proti prehananiu,tak bola chytena :-dala by som si tiez velice rada ten suchy rozok..ale uz je neskorooooooo vecer na to.. 😠 ...ale na ranajky sa neskutocne tesim,budem mat ovsenu kasu s hrozienkami-velmi take lubim 😀

zahadka
1. okt 2011

@lubikan @zuzana84
@kosta123

noooja som na tom veeelmi biedne. Pri vahe 74 a vyske 165:
prsia: 95, pas: 92, boky: 113 a stehno 62 cm.
Toto je pre mna najvacsia motivacia, Vycapim si tieto cisla niekde do kuchyne, nech to mam stale pred sebou, aby som sa zhrozila kazdy den.

Dnes som zistila, ze u nas nemaju velky vyber zdravej stravy...teda myslim pseno a pod. musim pozistovat, kde si toto mozem pokupit, alebo ci si to nemam priniest maminou z TT, tam je vyber obrovsky.

euphoria
1. okt 2011

Ahojte baby,
no mala by som sa k vam pridat, po porode som mala hned svoju povodnu vahu (teda vahu spred druheho tehotenstva, co bolo so zvysnymi 5kg po prvom tehu), no teraz po 7m mam 4kg viac..Poradte ako prestat zrat 😀

zahadka
1. okt 2011

@euphoria mne pomohlo, ze vidim zeny okolo seba, ktore porodili v tom case ako ja a ako vyzeraju a potom sa pozriem do zrkadla.Hned mi je zo seba zle a prejde ma chut na vsetko.

euphoria
1. okt 2011

@zahadka
Ako pozeram tvoj pas, rodili sme skoro naraz a tie miery mam zial velmi podobne ako Ty.Ja som sa rozhodla, ze budem cvicit, snad ma to bude motivovat jest menej sladkeho..Aj v mojom okoli su baby,ktore vyzeraju podstatne lepsie,mne to ale nepomaha..

zahadka
1. okt 2011

@euphoria ja som urobila razny proces, ziadne sladke, co najmenej vyprazaneho, ziadne chipsy a na obed mi staci jedna porcia 😀
Najhorsie je, ze som oboznamila vsetkych v dome, ze chudnem, aby mi zbytocne nenukali iste veci a svokra do mna stale rype, ze nech si dam a ze z toho nepriberiem....nervy mam na nu. Na jednej strane ma podpichne, ze mam vela kil a na strane druhej do mna chce pchat kadeco. Mozno len chce, aby som popri jej dcere vyzerala ako chuderka....ved ja im ukazem. Vobec mi tym neuskodila, naopak, este viac ma motivovala 😉

kosta123
1. okt 2011

@euphoria - presne ako hovorí @zahadka - žiadne sladké a niekde vydávať energiu,,,,malé porcie a pomaličky to pôjde, ja začínam 2 mesiac takto tak som zvedavá čo tu napíšem za 4t za miery. 😀

mitiso
1. okt 2011

Ale babule aké ste zlaté, ja som sa potom ako som si začala kupovať 50-tku už prestala cielene týrať a na foto zo stužkovej, kde som mala 50 kg, sa kôli možnej depresii radšej nedívam.😉

zuzkabeno
1. okt 2011

Aj moja svokra stále pečie, posiela nám koláče riadne sladké a ešte navrch dá cukor, už som jej to povedala že ten cukor navrchu nám nechutí, tak ho dala menej, ale ja si môžem dať koláčov len ždibček na jedno - dve požutia. Minulý rok som schudla 10 kg a odvtedy nič, vtedy som bicyklovala na rotopede, chodila plávať 1x týždenne na 1 hod. a teraz sa mi nechce, celý deň sa venujem deťom a domácnosti, mám 70 kg, 170 cm a že ideálna váha by mala byť 62 kg. Dôležité je veľa piť koľko sa dá, minerálka mi pomáha, potom nie som hladná. Potešila ma táto téma a že je tu toľko príspevkov.

kosta123
2. okt 2011

Aj moja svokra má vždy v nedeľu napečené,,,práve keď tam chodíme,,,,,v minulosti 😀 pred mesiacom aj niečo ešte 😀 😀 😀 som prišla dali sme si kávu a nebolo mi konca,aby som sa neprestala tlačiť,,,,až keď som cítila že už mi je zle....teraz si niekedy ani nedám,alebo keď tak 1 kúsok ku káve,a som štastná 🙂

@zuzkabeno - a keď si schudla 10kg,prestala cvičiť, nepribrala si to naspäť?

Ja idem zajtra na aerobic,teším sa.

brumka
2. okt 2011

@renin kamoskyna znama si kupoval a tie dietne napoje na chudnutie a dala to na expertizu do labaku a zistili kopu zarodkou pasomnice, takze tak
@lubikan tu chlorelu mi svagrina odporucila ona to brala pocas tehu a ze mala super vysledky. tak uvidime. lebo zatial mi povedali ze svetko je ok az na cholesterol ale pritom sa stravujem dobre skoro nic mastne sem tam nieco si dam ale co poznam ludi ty stale nieco hnusne jedia a su uplne fit

zuzkabeno
2. okt 2011

Zatiaľ som nepribrala, ale veľa sa hýbem s 2 deťmi, denne prejdem 4 km (do školy ráno a potom poobede), doma upratujem a nie je tomu konca, tak veru cvičiť už nemám energiu. Keď pridám stacionárny bicykel tak 3x týždenne po pol hodine, tak to veľmi pomáha, treba sa poriadne zadýchať. Chcela by som chodiť na zumbu, tak už začnem o týždeň

euphoria
2. okt 2011

@zahadka takze svokra dava zabrat?
Inak rozhodla si sa spravne, ako dlho to dodrziavas? Ja mam najvacsi problem prave so sladkym.Neviem sa zastavit, kazdy den si poviem, ze dalsi si uz nedam,no nejde to..a to som mala kedysi pevnu volu..