Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
Dochtor - dietolog Vasyľovi:
-I tak bude teraz vyzirala vaša dieta, vaše jidlo: 300 g dušenoj cukiny, 400 g čakanky a ku tomu šalat, kiľko lem budete choťiti...
-A zvonec sobi mam na kark zavisyti pered jidžiňom abo až po..., pane dochtore ?
ŽENY! idem k Vám..POTREBUJEM SÚÚÚÚRNE POMOC :(
ahojte, necitam vas dozadu, len mi prosim napiste ci sa niektorej podarilo normalne schudnut? ja som presne 6 mesiacov po porode a od porodu som nedala dole ani kg, od tretieho mesiaca nekojim, neprezieram sa skor jem malinko, ale nie preto ze chcem, ale akosi viac nevyda cez den - nemam cas! asi dva mesiace nejem po 18.00! mam 15kg navyse ako pred otehotnením! je to normalne? dakujem za odpoved!
@zahadka - hmm,,,pravdu povediac že nijako 🤐 váha stagnuje,,,,a nemerala som sa až za týždeň lebo mm povedal že maximálne raz do mesiaca....no ale že by som sa nejako trhala to nie,,,,dnes padol na oslave aj rezeň so šalátom aj koláčik,čokoládka,,,,kača no ale nemohla som odolať,,,,ja to zase nejako brutálne nedodržujem,,,hlavne sa snažím jesť menšie porcie,,,zobrala som dcére misku a do nej si nakladám 😀 😀 😀
A super gratulujem !!!!
@bombicka19 jasne, ze je to normalne, teda u niektorych zien. Ja chudnem sice len 3 tyzdne, ale tak zazracne, ze sa mi ani samej nechce verit a pritom nie som vobec hladna, jedavam ovela castejsie ako predtym a ono to ide. Ja osobne som sa zbavila sladkosti, chipsov, vyprazanych jedal (aj ked posledne 3 dni....hmm...bolo len vyprazane na vyber)a bieleho peciva. Pridala som cerstvu zeleninku a pitny rezim. 5x denne male porcie. Ovocie len doobeda, resp. na desiatu. A jedavam aj o 20-tej a aj neskor, ale ratam si max. 2 hod. pred spanim.
Mne pomohlo si precitat prispevky v tomto fore, sice mi to trvalo dlho, ale vzala som si z toho vela.
@zahadka ďakujem krásne..ani by som o vás nevedela že tu funguje také forum..len jedna mamina mi na blogu napísala že jej to pomohloo,tak idem skúšať aj ja 🙂
chcem dať dole viac kíl..chcem sa min.dostať na váhu otehoteniením..čiže chcem dať dole 13kíl min..ale aj 5kíl by potešilo 🙂 ja som hrozne nizka takže na mne hrozne vidno každe kilo..mám 157cm a 85 kil..pred tehu som mala 72...a pred 3,5rokom 60kil..
potrebujem hlavne sa nejako motivovat aby som sa neprepchávala..lebo stým mam problém..papam,teda ž...aj o 22:00..som závisla na popcorne..milujem sladké..
nedokážem sa ovládnuť..nemám vela casu na cvicena a na pohyb..hýbem sa len ked som s malou vonku..príp.doma pri domácich prácach..a okrem toho tak 8-9x do mesiaca brigádujem za pokladnou ..takze tam dodrziavat nejaké pravidelne jedenie sa nedá...POMOC :(
@iwulka23 ak si uz na tom takto zle, tak s tym skoncis a po 2 tyzdnoch si zvyknes, ze nejes sladke a popcorn, mozno raz za cas si das, ale bude ti stacit trosku. A za pokladnou by stacilo, ak by si mala nieco vo vrecku pripravene, do coho mozes kusnut. a ked sa neda, tak aspon v ostatne dni dodrziavat, ako to najlepsie ide. Hlavne oboznam manzelicka o co ide, aby ta zbytocne neprovokoval a pomahal ti bojovat. Mne moj muz velmi pomaha, je zlaty.
@zahadka no tak už som sa urcite rozhodla sým skoncit..pretoze ked mi dnes ráno ukázalo n váhe 85 kil..a co som mala pred cca mesiacom 81,5 tak sa mi az v hlave zatocilo...
jasne..s mm nebude problem..on by tiez chcel dat nejaké to kilecko dole..takze pojdeme do toho spolu 🙂 nooo ..okrem toho co si mi uz napisala..mas este nejaké tipy?...napr.co ranajkovat..co na obed..desiatu..veceru..kedy jest pocas dna...kedy naposledy..atd..Inak velka VDAKA 🙂
@zahadka ma pravdu, @iwulka23 cim menej budes jest sladke, tym menej ti bude chybat. Viem to z vlastnej skusenosti, mne sa podarilo dat za necely mesiac dolu 3 kg, ale potom som polavila a vlastne som stroskotala na sladkom. Takze som si dala zavazok, ze od zajtra ziadne sladke. Ak chces budeme to dodrziavat od zajtra spolu, takze vecer si tu napiseme, ci sme vydzali... 😉 Drzim palce a vecer cakam pozitivnu spravu 😀
Bude to tazke, ale zatnem zuby a vydrzim 😅
ahojte, baby su tu nejake, ktore koja a chceju schudnut?
ahojte 🙂 bola som tu,pred dvoma mesiacmi a bolo skoro na chudnutie,kedze som bola mesiac po porode.AAAle uz je cas 😖
Od porodu som neschudla ani gram.Mam 179cm a 100kg 😒 🙄 Z tehotenstva mi ostalo 12kg a ked som chcela otehotniet,tak behom dvoch rokov som prbrala 10kg...no hroza.
Takze moj ciel je dostat sa na vahu 72kg.Najväcsi problem je u mna,ze kojim a nemozem drzat nejake velke diety.Biele pecivo nejem,vyprazane neznasam a sladke jem maximalne jogurt,tvaroh.
@magdalenka1302 ja kojim a chcem schudnut 😉
čafte baby. tak včera som sa prežrala sladkeho zas. U mna je ten vikend vždy najkritickejší. Ale som si dala zavazok že ododnes žiadne čokoladky ani keksy, ani žiadne lakocinky, a chuť na sladke budem zahanať len ovocim čerstvym. Tak držte palce nech mi to vyjde čo najdlhšie 🙂
@vejula Tak teda uz sme tri, od dnes ziadne sladkosi... 😀 Drzme si palce
@iwulka23 Ja mam dnes na obed to iste co bolo vcera, obedy som zvykla mat vzdy to co som navarila, pretoze pre rodinku varit musim. Skus dat do kavy mlieko, nebude sa ti zdat taka horka, volakedy som pila kavu s dvoma lyzickami cukru, dnes osladenu kavu nevypijem, ak mi aj nahodou niekto da trocha cukru tak ju tam necham, jednoducho osladenu kavu priam nenavidim a to predtym som ju inak nevypila. Je to sila zvyku, ale zato mlieko musi byt 😉
@zahadka no ja mám vybraté kuracie prsia..tak z toho by som nieco urobila..ze na dnes a aby som mala aj pre malu..len este neviem co mam robit :D
@zuzana84 noo ved hej..aj ja musim varit.pre manzela,aj malej..a snazim sa uz robit take jedla aby mohla aj mala co najcastejsie papat snami..no dnes nemám ani potuchy co urobim..mam kuracie masko,zemiaky..no idem nieco na nete pohldat 🙂 noo a káva...ja bezne pijem pol pohara kava a pol pohára mlieko takze .. :D a dala som si torcha cukru teraz..1 lyzicku..bezne som si dávala aj 2-2,5lyzicky...nooo ja verim ze ja si na to "necukrovanie" zvyknme 🙂
inak ..ranajky som mala stredný krajec tm.chleba,2trojuholn.karicky,a tanier zeleniny(paradajka,uhorka)
desiatu si dám jabko 🙂
@iwulka23 ja uz tiez nevarim malej zvlast, akurat uz vela kvoli nej nesolim a nekorenim, ja som si na tie chute zvykla, takze si to ani nedochucujem a manzelik si dochuti v taniery, uz si zvykol, on je velmi slane vsetko. Ja pijem kavu tiez pol na pol 🙂 Aj to je uz nieco, ze si si dala len jednu lyzicku...super. Ja na ranajky tiez chlebik s maslom, salamou a cerstvou paprikou. Mala ked videla, ze jem papriku, prisla ku mne a uchmatla mi z taniera, normalne ju zuzlala, chutila jej, ale len kusok, tak sa tesim, ze jej zeleninka chuti. Paradajky mi je ako jablka 😀 Aspon niekto sa u nas zdravo stravuje. Velmi dobre je aj kuracie rizoto, rychle a chutne. 😉
@zuzana84 no aj ja tak robim uz...ze nesolím nekorenim ..zeby mohla aj mala papať..nooo a ta kava nebola az taka hrozna 🙂 praveze super bola..teraz si idem dat jabko..ze vydrzim do obedu...nakoniec idem urobit kuracie rezne v cesticku..viem ze to nieje veli dietne ..ale tak mm si to zazelal tak mu vyhovejem 🙂 ja si dám len detsku porciu 🙂 malinkej kusok mäska odberiem a jej uvarim ku zemiakom..
aj moja má rada zeleniku..aj ovocie..tak ako zo zaciatku vymyslala tak teraz vsetko pekne papka 🙂 aj by sm urobila rizoto..ale sa mi nechce ist do obchodu po ryzu :D
ahojte,novym prispievatelkam drzim palce..a odkazujem-IDE TO!!!...FAKT TREBA OBMEDZIT-NA ZACIATOK UUUPLNE VYNECHAT SLADKE A KED PECIVO,TAK CELOZRNNE A NA RANAJKY.....uups caps look
ja som baby vcera zozrala asi 6ks maslovych vencekov z lidlu 😅
ale dnes mam iba banan,jogurt,hrozienka a zeleninku...len pidi porcie
ja sa snazim,ze ked sa mi podari zhresit,skusam sa vojst do toho kalorickeho prijmu-vydaju...ale teda...no,,vaha je zatial ok.....
@iwulka23 musis sa naucit robit si pre seba zvlast..ja neobmedzujem svoju rodinu ,ale ked uz si robim zdrave,ponuknem aj im,...idem robit zasmazenu polievku,tak sebe odoberem pred zasmazenim..ked ides robit rezne,sebe odloz kusok masa a uvar si ho...po case sa do toho dostanes..ako na to...
ale uz je zima,tak aj ta zelenina zacina byt taka hnusna umela.....
@zuzana84 ja som vzdycky milovala plane ako nemocnicne,skolkarske jedla..takze mne toto moje stravovanie vyhovuje 🙂
Zeny u mna zabralo iba nezrat a to doslova, ked som otehu mala som 60kg ked som rodila 80kg a dnes mam 59 kg, ale 2 mesiace riadneho obmedzovania lebo ked som zacala mala som 64kg, snad sa to podari, u mna ozaj len ryby maso zelenina vajca, ine nic aj ked dnes som uz mala sladke, no fuj 😀
@iwulka23 no v podstate si mozes dat,ale len ozaj na pol maleho tanierika-zaciatky su hrozne ☹ .
pocas diety treba jest maso,koli bielkovinam..lebo inak budes chudnut zo svalov a nie z tukov...
tu si pozri tabulku energetickeho zlozenia a aj clanok pod tym si precitaj..mne to pomaha
http://www.chudnutie-ako.sk/potraviny/energetic...
denne treba vypit minimalne 2 l vody..mozes si dat aj 2 salky dakeho bylinkoveho caju na precistenie...ja uz chudnem 2,5 mesiaca a nelutujem ani den,ze som sa na to dala a ten skrkajuci zaludok za to stoji...
a hlavne treba jest urcite 5 x za den pidi mnozstvo

@lubikan to by bol ideal, ale realita by bola taka, ze prides potom medzi ludi, zavonias jedlo ostatnych pozemstanov a si tam, kde si bola predtym. Treba sa s tym naucit bojovat. A podla mna, male prehresky nevadia, ak si dodrziavas stale svoj status 5x denne, pitny rezim atd. Ved byt cely zivot odkazana na zeleninku nechcem.