icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

lubikan
17. okt 2011

@zbibo to za 2 mesiace si schudla 20kg?? 🙂 ..dobreee

iwulka23
17. okt 2011

@lubikan noo áno..tekutiny pijem..už som dala 0,5 vody z vodovodu od rána..za obedom si dám caj na chudnutie 0,5litra vypijem 🙂 a este do vecera dám do seba vodicku 🙂 budem sa snazit jej 5x denne..ranajky,obed...teda budem papať podla malej 🙂 a jasne..budem len pidi tanierky 😀

lubikan
17. okt 2011

@iwulka23 a cajik len samotny neochuteny,max. citronovy...mna kedysi z toho natahovalo,ale zvykla som si aj na kavu bez cukru-len s mliekom 😎

iwulka23
17. okt 2011

@lubikan jasne..ja cajik pijem odjakziva bez cukru..alebo ked som chorá tak max.s citronom a medom...kavu som sladila 2-2,5lyzicky..ale dnes som dala len 1 lyz, 😀 akuraát mam už po obede..dala som si rezník-asi 9x4 cm 😀 a dve lyzice kaše..dám si pol litra caju..a potom budem papať az okolo 3-pol 4 🙂 to bude 4 jedlo a este okolo 7 dám niečo lahke..len neviem co?..co papat na veceru..varene nie..lebo to nemam cas varit..daco rýchle a lahke..poraaaad 🙂

zahadka
17. okt 2011

@iwulka23 a tu vodu je dobre vypit 2/3 doobeda. Ja robim tak, ze hned, ked vstanem, vypijem 0,4 l vody nalacno a po ranajkach este 3 dcl, potom pred desiatou a po nej to iste a aj s obedom tak robim, potom uz len po troske, lebo by som v noci behala 😀
Medzi jedlami je dobre mat 3 hod. rozostup. Napr. ranajky o 7-ej, desiata o 10, obed o 13, olovrant 16 a vecera o 19 tej. Ja to mam posunute este o hodinu, kedze chodim neskor spavat. Naposledy jest dve hod. pred spanim.

iwulka23
17. okt 2011

@zahadka aha..takze idem dobiehat 🙂 teraz si dám este ten caj..takze uz budem mat liter..no pokusim sa do vecera supnut tie 3litre 🙂
ranajkovala som o 8-pol 9..potom som dala jabko okolo pol 11 lebo som uz hladna bola jak kon..a teraz obed..ale tak pokusim sa kazde 3 hodiny 🙂

zahadka
17. okt 2011

@iwulka23 poradim, najlepsie ak ten cas medzi jedlami vyplnis niecim aktivnym, napr. ist s malou von, aby si nebola v kontakte s jedlom 😉 A obed si mozes varit, ked sa nadesiatujes, takze budes najedena a nebude pokusenie vyjedat.

zahadka
17. okt 2011

Ja som dnes mala 69,6 kg, mi hned zdvihlo sebavedomie 😎

lubikan
17. okt 2011

@zahadka hehe,dobreee...ja prave chrumem mrkvu,ale je tvrda,asi idem postruhat.....potom si dam neviem,kusok tvarohu mozno..dnes som jedla iba banan,za hrst hrozienok,pohar mlieka,jogurt...a malo som pila,vacsiu cast dna som bola vonku,a WC od ruky 😖

ja som si skusala gace co mam pohodene v skrini,no ale este su velke,rychlo som ich zhodila dole,vyzeram v nich nemozne...

babyy,budem nahadzovat jednu krasnu vesticku bavlnenu fialkovu,ak by ste chceli,potom mrknite vecer ☹ ,mne je velka uz a o vystrihu nehovorim,az mi je do placu,ked ju musim dat prec...

zbibo
17. okt 2011

@lubikan nieeeeeeee, ked som dosla z porodky som mala 66kg ked som zacala chudnut tak 64kg, dnes 59kg, ale dnes som mala neskutocnu chut na sladke co by som ani nemala, no zhresila som zajtra ma caka post 😀

iwulka23
17. okt 2011

@zahadka noo dnes sa mi to "podarilo"dokonalee....som o pol 1 obed dala..a potom sme sli s malou vonku..na nakup..a od nervoch ktoré mi stihol urobit manželov sef som uz nejedla az do pol 7..potom som dala 2 tmavé kazerky so zeleninou :D ale na prd to som urobila..:(

iwulka23
17. okt 2011

@zuzana84 bolo sladké?🙂 ja okrem FITNES ceralii v mliečku NIČ ..PREKONALA SOM SA 🙂

zuzana84
17. okt 2011

@iwulka23 gratulujem, ja som to dnes tiez vydrzala, a aj stravu som mala celkom v pohode zadelenu aj pravidelnu. Akurat som si neodpustila lyzicku medu do zazvoroveho caju z cerstveho zazvoru.... bez toho medu sa to neda pit...
Tak sme dobre, a teraz nas caka druhy den, zas si drzme palce 😀 😀 😀

vejula
17. okt 2011

@zuzana84 tak ja sa tiež musim pochvaliť že som dnešok celkom zvladla. Ako med ja neberem moc ako sladke, tiež som mala dnes 2 lyžičky, ale ved medik je zdravy, ale žiadne čokoladky ani piškotky ani nič take sa nekonalo 🙂

zuzana84
17. okt 2011

@vejula pre mna je med tiez skor ako liek, my celu zimu poriadne ani necukrime ale med sa mina ako na beziacom pase. Tak teda zajtra drzim palceky aj tebe. 😉

zahadka
17. okt 2011

@iwulka23 @zuzana84 @vejula tak aj ja sa pochvalim, celkom sa mi darilo, strava pravidelna, pestra, pitny rezim skvele, len som piekla slane oplatky svokre na oslavu a par som ich schrumla, ale bolo to okolo olovrantu, tak som si dala o to mensiu porciu a ceresnicka na torte bolo vecerne plavanie. Konecne sa mi podarilo ist samej plavat. Jupiiii, taaaak sa z toho tesim 🙂

vejula
17. okt 2011

@zuzana84 dakujem, ja tiež ked mam med ani necukrim, a tiež ho riadne miname, ale je to fest draheeee, a navyše aj ťažko zohnať taky ten kvalitny med od včalara, lebo ja take z obchodov teda vôbec nekupujem, to je šit

tak si držme palce teda isto tu aj zajtra nakuknem a necham sa vami inšpirovať 🙂

vejula
17. okt 2011

@zahadka vaaau super dnes nam nejako hviezdy priali

zuzana84
17. okt 2011

@zahadka
@vejula
@iwulka23 juuuuuuuuuuuj, mam z nas taku radost 😀

zuzana84
17. okt 2011

@vejula my mame v rodine vcelara, takze to mame z pravej ruky, a ked k nam pridu gratulovat vzdy prinesu medik, velmi sa tomu tesim. 😅

iwulka23
17. okt 2011

no ženy 🙂 zatial nám to ide :D už som si začala zapisovať váhu,každý deň na lačno,hneď po postavení z postele sa postavím na váhu..aj obvod pásu si meriam..uvidime čo bude o mesiac 🙂
@zuzana84 aj ja mám z nás radosť 🙂 som zvedavá či vydržíme aj zajtra aj pozajtra aj ......... 🙂

zahadka
17. okt 2011

@zuzana84 aj my mame vcelara a o take dva-tri roky chceme aj my mat svoju vceliu rodinku
@iwulka23 ja si meriam prsia, pas, boky, stehno a dokonca aj rameno 😀 ale len raz do tyzdna, nech sa nestresujem, ze to nejde zo dna na den. Ale vazim sa ako kedy, niekedy kazdy den, niekedy obden.

Zajtra cakam na vase spravy, ako si pocinate, inak na obed robim rizoto zeleninove s cervenou repou

zuzana84
17. okt 2011

Baby, poradte volajaky dobry recept na rybu, myslim file, ale nieco ine ako vyprazane...

dada39
17. okt 2011

@zuzana84 potri cesnakom a bielym korením, samozrejme sol a upec na masle....potom pokvapkaj citr. stavou...mnam ...hodi sa pyre alebo aj pecene zemiacky 🙂

euphoria
18. okt 2011

Baby, ktore chudnete a kojite, co pijete?? Lebo ja sa snazim len vodu,ale uz mato nebavi bez sladkych napojov.Tak rozmyslam, zeby som pila caje.Ktore bylinkove mozem???

babul83
18. okt 2011

!zuzana84 Rybu osoľ, pokvapkaj citronom, daj bylinky (pažitku, bazalku, petržlenovú vňaťku, alebo cesnakom potri) zabaľ do alobalo a šup s tým do trúby zapiecť. Myslím, že 30 min stačí. Môžeš dať aj trošku masla do toho alobalu. 😉 Naši sa z toho nevedia dojesť, ale častejšie tak robím filety, ale aj filé som už tak robila...

babul83
18. okt 2011

Nečítala som celú diskusiu, lebo je toho veľa. Ale pochválim sa aj ja som za tri mesiace dala dole 6 kg. Nie je to veľa, ale je to viditeľné. Nemerala som sa, čo dnes ľutujem, lebo z brucha, bokov a prs som dala možno aj 10 cm dole. Gombík nepoužívam už na žiadnych nohaviciach a bez opaska ani na krok. :D Dokonca aj na sukňu som si musela dať opasok, ešteže je s pútkami. :D Teraz mi to nejak stojí, ale dúfam, že dám ešte pár kíl dole. Mala som 86 kg, keď som začala a teraz mám 79,5. Riadim sa podľa "Norbiho knihy". Najdôležitejšie, ale bolo začať jesť mini porcie a obmedziť sladké a pečivo...

babul83
18. okt 2011

@euphoria Pi také bylinkové čaje aké dávaš aj dieťaťu, alebo aké sa odporúčajú pre dieťa v akom veku máš, napr. kamilkový sa môže myslím už od mesiaca, tak si kúp normálne dospelácky kamilkový a môžeš piť. Myslím, že aj žihlavový, len netreba z toho piť kvantá, ale striedať. Ja som do minulého týždňa kojila, ale môj synček už má vyše roka, takže som sa nijako neobmedzovala, lebo aj on už papá a pije "takmer" všetko. Aj mne veľmi chýbali osladené minerálky. Vždy v nedeľu si dám, to je pre mňa taká výnimka a pijem čajíčky bez cukru, občas s medom alebo mlieko.

zuzana84
18. okt 2011

tak ako zienky, darilo sa vam aj dnes odolavat sladkemu pokuseniu? Ja hlasim za seba ANO 😀
juch ako sa tesim... 🙂

zahadka
18. okt 2011

@zuzana84 ja hlasim, ze nie, asi to je tou ovulkou, ale na druhej strane jedna sladkost lepsia ako byt teraz tehotna... s tym by som rada este pockala...Ale moj dnesny uspech, boli sme na navsteve a ja som tam vypila len pohar vody, ziadne chipsy, ziadne coko, nic. Aj strava paradna, len poobedna dobrotka.... 😠