icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

kosta123
2. dec 2011

@manzanillaa - waw tak super,,,,,to ja musím makať riadne ,,,,,lebo mne by to len tak vychádzkami so psom a domácimi brušákmi nešlo.
A váhu si si udržala až doteraz??

lubikan
2. dec 2011

@manzanillaa paradne kila dole..a pred chudnutim si tiez chodila so psom? ci to len ta uprava stravy a domace cviky zabrali?nemala si v chudnuti prestavku,v pohybe kg..ze jednoducho sa kila zastavili na neaky cas?

kosta123
2. dec 2011

Baby toto sledujem kuknite od 1.časti,,,,rada by som sa tam na rok prihlásila,,,,len neviem či by som bola pre nich dosť tučná 😒
http://www.facebook.com/pages/Mozolani-training...

iwulka23
2. dec 2011

čavelo babeny 🙂 zase píšem ..sa stále celkom pekne držím .. 🙂 pijem,nepapám sladké(teda aspoň nie enormne veľa) sem tam si dám ☹ nejaký ten mini keksík 😀 a stále sa mi pomaly váha znižuje 🙂 a najdoležitejšie je-PREKONALA SOM MOJHO MUŽA!! mám menej kíl ako on 😀 až som tomu neverila 🙂 aj ked je to rozdiel 1-1,5kg..ale mám MENEJ 😎
inak sa Vás chcem,babeny moje spoluchudniace,opýtať,ste neskúšali dať kilečka dole pomocou jablčného octu???

manzanillaa
2. dec 2011

Váhu som si udržala asi 2 roky, pokiaľ som sa zdravo stravovala...potom som nastúpila do práce...stres..nabrala som späť 2 kilá..potom som otehotnela a rodiť som šla 100kilová...2 týždne po pôrode som mala 87kg, nabrala som však na 90 a už 3mesiace som stále na 90kg( už som rok od pôrodu)...pri malom je to samý stres, s manželom sa občas hádame,čo mi dáva dosť zabrať.. za rok som stihla otehotnieť, vydať sa, porodiť, presťahovať sa z bytovky v meste do novostavby na dedine...takže som to zajedala hlavne sladkosťami, pohybu si myslím, že mám dosť, ale veľa jem..

Psa sme vtedy nemali, to až s ním som začala chodiť často von(+to som bola ešte na VŠ, brigádovala a bývala v bytovke)...k tým domácim cvikom som zabudla dodať, že som cca. každý druhý deň cvičila aspoň 1/2 hod na twist steppery. Parádne mi vyformoval a spevnil problémové partie...na chudnutie odporúčam, ale treba cvičiť pravidelne. Viem, že keď budem v pohode, podarí sa mi schudnúť zas, ale bojím sa toho, kedy budem v pohode...chcela by som byť pri nástupe do práce kočka🙂))aj keď vždy som bola baculka, ale myslím, že nie škaredá🙂))

kosta123
2. dec 2011

@iwulka23 - ja som to neskúšala.

iwulka23
2. dec 2011

@kosta123 ani si o tom nepočula??

zahadka
2. dec 2011

dnes som vypila viac ako 3 litre vody a stale som smadna...asi z toho nedostatku za poslednu dobu. Skusim nejake cviky na doma, ja nemam moznost chodit do fitka, max. plavaren, ale na to musim byt 100% fit. Pre mna by bolo najlepsie, kebyze sa uz prestahujeme do svojho, ale to este rok potrva, kym dorobime. Dovtedy musi byt zo mna modelka 😀 😀 😀

@manzanillaa a uz si s chudnutim nepokracovala??? Pises, ze to bolo pred 3 rokmi, co je teraz?

@kosta123
@lubikan ja vas obdivujem takto makat, ako to popri detoch zvladate, ja si to s mojim drobcom neviem predstavit. Asi je este velmi maly. Neviem, ci takej unavenej by sa mi v noci k nemu chcelo vstavat. 😒

zahadka
2. dec 2011

ach, nevsimla som si odpoved...tak uz viem 😝

kosta123
3. dec 2011

@iwulka23 - Nie ,ja som neni celkovo za diety,,,ani všeliaké pomôcky takže toto vôbec nesledujem.

Podľa mňa je zdravá strava v malých dávkach a často to najlepšie,vidím to hlavne na sebe.
Kedysi som na raňajky normálne zhutala aj 4rožky hlavne z džemom som to jedávala aj každé ráno v pohode,,a také niečo ako cottage syr,bielka,,,,,zelenina,,o tom som ani nepočula 😠
Jedla som 2-3 krát denne a veľké porcie,koza NO.

@zahadka - v pohode sa to dá ,,a to si zober že s práce ide cvičiť aj muž,tak sa proste prestriedame pri malej. Ja banujem že som nezačala skôr nemusela som sa tak vyžrať po pôrode.
A ja od 10 mes. odkedy nekojím, už v noci k malej nevstávam,spí celú noc-len sem tam zaplače,dám jej cumel alebo ju zoberiem k sebe do postele a je to O.K. 😎

Práve som vypila 0,4 dc čistej vody s citrónom a idem niečo zobnúť,upratať,navariť a ideme na zabíjačku kuknúť.
Pekný víkend a držte sa,,,,,dúfam že nepôjdeme k svokre,,,lebo ďalšie nástrahy predomnou 😀 😀 😀

iwulka23
3. dec 2011

@kosta123 Noo ja som o tom octe nepočula ako že je to dieta..len že stačí 30 min.pred jedlom vypiť 2,5dcl vody s 2 lyžicami toho octu a že to pomaha pri metabolizme..no neviem..ale romýšlam že skúsim 🙂 ved mi to neublíži 😀

manzanillaa
3. dec 2011

Keď som schudla tých 20kg, to som vtedy vravím nemala žiadny stres, mala veľa voľného času...potom som nastúpila do práce a to som už cvičiť nevládala- ťahala som dlhý-krátky týždeň 15hodinové šichty. Keď bolo veľa roboty, zas nepravidelná, nárazová strava, ale nejak som si to dokázala udržať...no ale tehotenstvo to pokazilo úplne, ale aspoň nemám tých 100kíl, ale len 90 😵 šak ja to nejak dám dole...chlapca dám na jar strážiť mužovi pôjdem behať alebo zas nabehnem na stepper (musím ho oprášiť 😀 Cez leto je fajn, že je lacnejšia zelenina+ niečo dopestujeme na záhradke...inak, obdivujem ženy, čo majú hneď po sebe 2 deti..tie nervy a ja sa ledva hýbem za malým a nieto ešte s tehotenským bruškom.

zuzanecka17
3. dec 2011

Ahojte dievcata moje, tak po tyzdni drzania sa mam o 1,5kila menej 🙂 celkom som rada 😵 snad to pojde takto este aspon 2 tyzdne, potom sa to isto zastavi a pojde to pomalsie, uz to vidim. Ale dufam, ze teraz rano ked som mala 71,5, ze o tyzden v sobotu bude aspon 69,9 @kosta123 ako aj ty 😉 potom budeme na tom rovnako 😎 Juuj dufam baby! Velmi ma to dnes potesilo. Este sme boli u babky a ta mala zakusky, ale odolala sooooom a dala som si svoj jogurt, co som si doniesla 😀 ved musim jest kazde dve hodky 😉 krasny vikend dievcence!

lubikan
3. dec 2011

jooj,dievcence..ja som dnes vecez zhlatla od nervov 3 lyzice nutely a 3 kocky bielej cokolady a to sa mam vpondelok vazit.. ☹ 😠 😠 😠 😠 😅 🤐 🙄
kupila som si pulzomer..ze nech sledujem v posilke tep,pri ktorom sa chudne 😀

tak v pondelok budu miery,vaha..dufam,ze to kilo bude dole...

@zuzanecka17 super,super 🙂 🙂

baby a citala som ,ze ked sa dava na desiatu jogurt,musia sa dat do neho vlocky,ze spolu s ovocim treba zjest,ze neni dobre kazde zvlast..neviete ze preco??

zufzufmeister
3. dec 2011

Ahojte baby, narazila som na túto tému, ja som podobný prípad, po pôrode som čosi schudla, ale zase pribrala a teraz mám celkovo váhu viac o 12 kíl ako pred tehu... Čítala som pár strán dozadu a vidím, že máte krásne výsledky, držíte nejakú diétu? Alebo ako ste sa naštartovali a začali? Čo u vás zabralo?

kosta123
4. dec 2011

@zufzufmeister - vitaj 😉
U mňa naštartovalo chudnutie jedlo,,,úplna zmena od základu,,,žiadne buchty,koláče,keksy,horálky,,, pečivo max 1ks na raňajky, a vela vela bielkovín a samozrejme fitko 3x do týždňa spolu s kardiom.
@lubikan - aj ja som to pekne dos.... včera večer,,,mali sme návštevu a robila som pomazánku s cottage syrom,maslom,cesnakom..... natrela na kaizerky no jedla som jedne kúsok za druhým,,,,,,kača ako vždy cez víkend to pokazím .

zuzanecka17
4. dec 2011

@zufzufmeister veru vitaj medzi nami bojovnickami 🙂 u mna to asi tiez nastartovala hlavne pravidelna strava, doslova kazde 2 hod si dam minimalne jogurt, jem velmi vela bielkovin, malo sacharidov. Treba si dat pozor na tie sacharidy, tie su aj v sladkej zelenine - napr v paradajke 😠 take ze sladke keksiky, zakusky a pecivo to vobec nejem.nvelmi vela pijem, take 3 az 4 litre denne, cistu vodu a caj puerh, alebo zeleny. No a fitko - to tak min 3 krat do tyzdna. A hlavne - MYSLIET POZITIVNE 😅 😅 😅 uvidis, ze to pojde dole.

Ja som sa musela odvazit aj dnes rano(po zachode hihi 😝 ) a mala som 71,1 😵 tak pochybujem, ze od vcera som schudla pol kila, ale asi ten zachod robi svoje haha 😀 😀 😀

zuzanecka17
4. dec 2011

Takze vlastne za tyzden konstatujem minus 2 kilecka 😝 😵 😎 snad bude nasledujuci tyzden rovnako uspesny 😵
Krasnu nedelu vsetkym!

zuzanecka17
5. dec 2011

dievcata, ako ste sa drzali cez vikend? ako sa mate? 🙂 pekny a uspesny tyzden vsetkym 😵 😵 😵

zahadka
5. dec 2011

ahojte, hlasim, ze som sa v ramci normy drzala. Mali sme odpust, kopu jedla, sladke, slane, vsetko mozne..., sice som si dala, ale z kazdeho trosicku a dnes som zacala pekne odznovu a prisne. Premerala a prevazila som sa a som na tom ako 28. novembra 😠 , dufam, ze o tyzden napisem, ze sa sa to hybe smerom dolu....Potrebovala som sa opat na seba nahnevat, co sa aj stalo. Tak dufam, ze teraz budem hrdinka 😉 😎

zahadka
5. dec 2011

@lubikan ahoj, mam pre teba navrh: Nechces spisovat tvoj jedalnicek do Excelu? Nemam velmi rada predpisane normy, ale ako inspiracia by to bolo super. Ty sa stravujes priam ukazkovo, tak by si nam celkom pomohla 🙂 🙂 🙂

dada26920
5. dec 2011

Ja som pribrala počas tehotenstva 25kg tak ze ked som sla rodit som mala 90kg 10kg ostalo v porodnici a teraz mam 62kg a schudnut sa mi podarilo zumbou a po 18.00 som nejedla 😝 ale teraz uz zas jem a vaha stoji aj keby som chcela schudnut este 7kg ale neviem ci sa mi to podari 😝.Treba len pevnu volu 🙂 a este mne pomohol caj pu-er sypany vo fialovej krabicke.

kosta123
5. dec 2011

@dada26920 - ten čaj mi niečo hovorí,,,,kde si ho kúpila??
Ja som si včera u svokry nič nedala a to mala nejakú štrúdlu a buchty,,,radšej som sa nato ani nepozrela,,,ale dnes som mala doobeda návštevu 2 spolužiačky a doniesli super mňa sladké koláčiky ku káve tak som si dala,,,dúfam že večer vo fitku to spálim.

maminuska
5. dec 2011

@zahadka
@kosta123
@zuzanecka17 tak čaute, som sa 30.11. vážila a -4, dnes 5 .11 mám dole -5, ale včera som bola malej na Mikuláša a plné vrecko sladkostí , vravím mužovi zober to a zamkni a nedovol mi k tomu ani privonat 😀, no ale on trdlo makové si večer vedla mna rozbalil Kinder bueno a vonal mi tam pod nosom , tak som si troška odryzla lebo by ma asi švaclo.
A musím sa pochválit, dostala som už darček na Vianoce - je to forma orbitreku , ale taká tá drahšia už som na nom behala a poviem vám bola to makačka.
Dnes ráno som bola na kozmetike a potom na urad práce pešo zaniest lajstra klientom a aj sebe, dokopy 8 km rýchlej chôdze. Takže dnes orbitrek nehrozí , ale zajtra ráno sa tešte kilečká.
Vo februári sa chystám s manželom na ples tak nech sa dostanem do aspoň 42 plesových šiat.

kosta123
5. dec 2011

@maminuska - NO supééééér ,len tak ďalej a my sa chystáme niekdy na jar na kulturistický tak tam nemôžem vyzerať ako prasiatko, 😀
Práve papám hovädzinku so zemiakmi,,,,ževraj hovädzina má O% tuku,,,,som ani nevedela 😕 😅

kosta123
5. dec 2011

Moja malá včera dostala prvého mikuláša od svorky a bola tam moja lááááska HORALKA,,,,rýchlo som ju hodila do šufla a zevrela,nech si tam tvrdne !! 😀 😀 😀

@maminuska - a aj stravu dodržuješ nejako špeciálne??? teda okrem nejedenia sladkostí???? 😀

Ja si od dnes dávam vždy pred jedlom 2x2 dc cistej vody s citronom a po jedle 1x2dc toho istého..
Oblbujem trošku žalúdok,a tým pádom dodržiavam aj pitný režim,lebo sa mi to akosi nedarilo.

lubikan
5. dec 2011

@zahadka ahoj,jasne mozem,i ked budem mat jedalnicek od trenerky z fitka..ma mi ho poslat mailom,tak cakam 🙂 dufam,ze mi napise aj ine vitaminy,druhy jedla a dam vediet...ale mam pocit,ze jem dost malo na pocet KJa furt dookola to iste...v porovnani co pisu inde na stranke,sem tam vazim,sem tam nie....

dnes rano som narychlo zjedla 2-tu porciu syrovatky,1 knackabrot,1 banan....po fitku 100g korbacikov..teraz doma som len na skok-prisla som sa pochvalit..kuk nizsie 😀...a papam sladky smotanovy jogurt s vlockami..obed si dam na olovrant,lebo utekam do mesta este...

tak ja mam dnes za sebou fitko,trenerka bola zlata,ukazala mi stroje,no cvicila som predtym uplne na prt...zataz mam 10-20kg..20 opakovani...potom dalsie stroje...20x ...a cele si to mam obehnut este 1-2 x asi....ked chcem chudnut,mam sa zamerat hlavne na kardio,hodina je ok...a stroje cca 20 minut....
v pondelok mam mat nohy,brucho,chrbat...streda ruky,brucho chrbat a v piatok cele telo precvicit...aj ruky,aj nohy+brucho,chrbat....

no a minuly tyzden vo fitku priniesol zasluzene ovocie 😀 ....-1kg. 🙂 ...pas -2,5cm....boky -1cm...,stehno -1cm....pod prsiami -2cm....obvod okolo pliec -1cm.......obvod bicepsu -1cm...,,merala som sa 2 metrami radsej,normalne ze neverim 😀 ..ak to takto pojde stale,este 2 mesiace a finitooooooooo 😀 😀

no ale neviem,ako budem moct cvicit tento tyzden,mala zacala byt akasi soplava,tak asi sa budeme liecit..uvidim pobede,aka bude zo skolky ☹ ☹

lubikan
5. dec 2011

@kosta123 tak to uz hej,ze kulturisticky..prosim,ako sa tam chodi obleceny?V spolocenskom?? 😅 🙂

baby,no ja som zvedava,ci bude aj u mna chodit Mikulas,ci zase nezabudne...a ked nezabudne,ze co si tam asi tak najdem 😀 😀 ..dufam,ze nie kedysi milovanu Milu...uz som ju nejedla 4 mesiace 😕 ☹

dada26920
5. dec 2011

@kosta123 v lekarni

zuzanecka17
5. dec 2011

baby strasne sa tesim, ze mame kazda kilecka dole po tyzdni, aj @lubikan, ze sa to uz pohlo zase 🙂 skvele!!!

@maminuska tak skvely vysledok! kolko teraz vazis?

baby, len tak dalej, do dalsieho leta sme chude krasne 😅 😝 😀 😎 😎 😎 😎