icon

Priberanie po pôrode. Ako schudnúť

lilithka26
11. aug 2010

Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď

ellysa
9. jan 2012

@janicca ja odporúčam, ak sa páči prvý týždeň objednať knihu, potom sú už jedla iné, pestrejšie, prvý týždeň je na rozbehnutie trávenia a hlavne tie jedlá sú naozaj výborné, cviklový šalát je geniálny,tým sa pchá aj môj muž 😀 😀 , teraz som dojedla moje cestoviny s kalerábom, presne ako fliačiky s kapustou, mňam 😀

janicca
9. jan 2012

@ellysa take jedlá ja možem 🙂ja ešte vo velkom kojím ale šak už jem všetko tak hádam mu tím neuškodím a mlieka mám na rozdávanie 😉 idem ta het malý vola treba pohyb 🙂 zatial sa majte

lubikan
9. jan 2012

Ahojte baby,tak ja mam dnes posilku za sebou,no kondicka v haji...pri rychlosti co robim na pase inokedy,som mala pulz cez 140...mavam cca 130....tak som spomalila,hodinu som vydrzala 🙂 🙂 ..az ma boky bolia....zajtra pridam trochu strojov.......

dnes mam na nieco nervy,tak mi nechuti jest,ale idem cosi dzobnut..aby som si nepohorsila 😀 😢 😠

inak varite tu niekto v pare?ja si zacnem,len musim si zadovazit daky nastroj na to..klasicky parny hrniec nechcem kupovat,a to hlinikove na spodok hrnca nemam.......a sitko neviem,to asi neni dobry napad...

maminuska
9. jan 2012

@lubikan nápodobne , aj som po dvoch týždnoch išla na orbitreka a bola som teda nemilo prekvapená kde je mojich 30 minut , som ledva dýchala, ja tá slonica čo beží k vode.

simona77
9. jan 2012

ahojte.... ja som počas tehotenstva chudla a až po čase som priberala, takže keď som išla rodiť mala som to čo asi v 3ťom mesiaci tehotenstva ... tam som nechala cca 6 kg ... ale ja som strašne pribrala až postupne po pôrode, a ja ani netuším ani ako ... doma mi moc nechutí papať, ale sem tam to sladké a slané to bude asi v tom ... no nič uvidíme ... musím s tým niečo začať robiť ale ja netuším čo a ako :(

lubikan
9. jan 2012

@simona77 ahoj,hlavne musis zacat pravidelne jest-5-6 x denne..malicke porcie,zdrave veci..vynechat sladke,pecivo len na ranajky...veeela pit...v tom je cely figel 🙂

tak ja som si uz aj zadovazila ten parak na knedle...

http://www.azm.sk/eshop/index.php?main_page=pro...

a mam tam polozenu rybu a brokolicu..vyzera to fajnovo...som zvedava,ako to bude chutit..hlavne,ze vitaminy sa nevyplavia do vody 🙂 🙂 🙂

janicca
9. jan 2012

@lubikan vidíš to je dobrý nápad ten parák ved na tom sa to može všetko dobre pripravit no zajtra to určite vyskušam 🙂

lubikan
9. jan 2012

@janicca uz som skusila...je to strasne dobre...mierne som osolila vodu a ta sol presla aj do toho jedla....odteraz si jedlo pripravujem len takto!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 😵 😵

atya73
10. jan 2012

@lubikan ...tak to by mi nenapadlo.... a to ho bežne používam na ohrievanie 😉

lubikan
10. jan 2012

baby,tak ja hlasim,dnes v posilovni 1,5 hod na bez. pase. 🙂 🙂 .potom zopar strojov....a vobec nie som unavena...parada,tesim sa...snad budem mat aj zajtra taku chut...

vcera som sa dozvedela neprijemnu spravu,velmi ma to vzalo-davno som nemala takyto sok,ze zrela na psychiatriu... 😖 ☹ ..a vaha mi ukazala ze 63,6kg.... ..tu vahu som nestihla vcera dat do pivnice....dufam,ze ta vaha mi ostane 🙂 ...aspon na tyzden

tak bud som schudla cez 1 kg z nervov,alebo normalne,ako treba

zuzanecka17
10. jan 2012

ahojte dievcata, tak ja sa hlasim po tyzdnovej dovolenke. strava - katastrofa. este ze sme kazdy den chodili strasne vela. dnes posilka, 45min chodze na beziacom pase. viac som nedala, kedze som asi 30hodin nespala - len dnes rano sme prileteli.
budem kazdy den teraz na beziacom. ani nechcem vidiet vahu do nedele!

zahadka
11. jan 2012

ahojte, aj ja sa konecne hlasim, po dlhej pauze... Konecne sme sami s malym a manzelom, k svokrovcom ideme najskor o 3 tyzdne, takze som aj manzela pripravila na zmenu stravy a velmi sa tesi, lebo uz ma tiez dost kadejakych jedal. Takze moja startovacia vaha je 71kg. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Neviem, kolko budem mat pohybu, lebo tie tri tyzdne budem marodovat a nemozem sa pohnut z domu. Doma mam len fit loptu. Uvidim, co sa da robit. 😖
Prosim, poradte, co mam robit z hovadzieho masa??? 😕

zuzanecka17
11. jan 2012

@zahadka ahoj moja, posielam ti link na cvicenia na fitlopte : http://www.sportujeme.sk/cviky-na-fitlopte/
hadam tam nieco najdes 😎 juj na 71 ti to vyskocilo? mozno si len zavodnena, nie? neboj, pojde to dole, hlavne nech prva 6tka svieti! 🙂 super je, ze aj manzel ta podporuje, vo dvojici to ide vzdy lahsie 🙂 ja som najprv pred muzom nepriznavala, ze nejako menim stravu, ale hihi aj tak to zbadal 😎 a teraz ma strasne podporuje. a tento tyzden som si dopriala na dovolenke aj snickersku - moja slabost a muz sa na mna dival, ze co mi je, ze ved hentake sprostosti som uz nejedavala. no hned ma po nej presla chut... 😠 ale zozrala som ju aj tak 😝 😝 😝 😝

od dnes som zacala nanovo, takze dnesok zatial super: ranajky a desiata vzdy jedna activia jogurt, teraz obed polievka a trochu cestovin so zeleninou. dnes este dam dalsi jogurt a vecer rybku so salatom. a beziaci. vcera len 45min, dnes dam hodku a pol, ako @lubikan, snad vydrzim 🙂 🙂 🙂

zuzanecka17
11. jan 2012

@lubikan wow tak tvoja vaha je mega zavidenia hodna!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 super super! aj ked trapenie neprospieva, ale vahu mas super. hadam sa z toho skoro dostanes a trapenie prejde. drzim palce! ayle cvicenie v tom pomaha, aspon mne.

lubikan
11. jan 2012

@zahadka ahoj,neboj,budes v klude a ono to pojde a bude sa ti aj lahsie pripravovat jedla...fit lopta je perfektna..ja niekedy na nej len tak hopsam,citim ako mi pracuju svaly..........dobre je,ked si na nu sadnes a pomaly sa spustas dopredu...super na zadok a stehna..a este ked si pritom aj na nu lahinas.....alebo si na nu lahnes spodnou castou brucha,stehnami ,nohy vystrete a rukami sa opres o zem...potom sa snazis kolena na tej lopte pokrcit...cim budes nakoniec s vypucenym zadkom na nej klacat rukami opreta o zem...je to super cvik na rovnovahu,brucho,hornu cast tela...

@zuzanecka17 ....zatial papam ok,dnes som cvicit nebola,zajtra mam vybavovanie,tak cvicit pojdem v piatok zase...na vahe som nestala ...ale miery mam stale rovnake...moja nalada je zlepsena, 🙂 ..kazdy problem trva 3 dni 😅

peuska
11. jan 2012

Ahojte baby takze od pondelku som zacala aj ja snazim sa formou delenej stravy stym ze uz po 6 nejem... Vychodzia vaha az 76kg ☹ Dufam ze pojde aspon 5kg dole a potom mozem byt opat tehu 😉 Tak sa drzte.
@lubikan pekna vaha a kolko merias??? To sa mi tolko nepodari ale aspon nieco dufam... 😉

zahadka
12. jan 2012

dnes mi to nedalo a rano som sa postavila na vahu a ja som bola asi naozaj zavodnena, lebo mi ukazala 70,0kg 😎 😎 😎 Dodalo mi to sily a pokracujem nadalej. Manzelovi strava chuti, takze nemusim varit dvojmo a ani trojmo pre maleho, tomu sa tiez vzdy nieco ujde 🙂

lubikan
12. jan 2012

@peuska ahoj,mam 164cm....ale cm v obvode sa nehybu,akurat brucho mam splasnutejsie

@zahadka super,taka babatkovska strava je najlepsia na chudnutie... 🙂

zuzanecka17
12. jan 2012

@zahadka no vidis 🙂 🙂 🙂 to vzdy potesi! ja som sa tiez rano chcela na v 🙂 hu postavit, ale nakoniec som to ustrazila a vazim sa az v nedelu. uz sa stravujem dobre. az na to, ze vcera vecer som zrala keksiky 😖 nevadiiii 😅 😅 😅

martinkaa299
12. jan 2012

co som nasla v jednom casopise o chudnuti. pridat sa ci nepridat.. zvladnem to pri malej nezvladnem ....???

ellysa
12. jan 2012

@martinkaa299 bože na tej fotke ako keby som seba videla 😅

peuska
12. jan 2012

@lubikan no mne by stacilo keby hlavne to brucho spadlo lebo to ma stve najviac... ako stale tehu 😠 😠

macekovam
13. jan 2012

@martinkaa299 ahoj..prosim ta kde si nasla tuto sutaz?? hladam na internete no nechce mi to najst....dakujem...

martinkaa299
13. jan 2012
zuzanecka17
13. jan 2012

ahojte dievcata, ako sa vam dnes zatial dari?

@zahadka ako pokracujes v strave? muzovi stale chuti? 🙂

zahadka
13. jan 2012

@zuzanecka17 ahoj, no paradne sa dari, dnes som mala tvaroh a kusok chlebu, ako desiatu som dojedla po malom broskynovu vyzivu, na obed mam pecene sampinony so salatom, olovrant este vymyslim a vecera uhorka, manzelikovi veeeelmiii chuti 😎 a konecne sa citi lepsie 🙂
Ty sa pochval ako pokracujes

zuzanecka17
13. jan 2012

@zahadka no supeeeer 🙂 ja tiez fajn, len sladkeho sa akosi pomaly zbavujem, aj vcera som si dala kinder bueno 😎 ale po hodine na beziacom 😅 tak v pohode. ale inak fajn, len malo pijem, musim sa nutit. v nedelu sa vazim, tak hadam nebude viac, ako pred 2 tyznami - to som mala 68,9. tak mam trochu bobky z toho 🙄 🙄 🙄

zahadka
13. jan 2012

@zuzanecka17 neboj, pojde dole vaha, hlavne cm aby isli dole 😉 A s tym pitim... nut sa a o chvilu si zvyknes a ked nevypijes svoju "davku" tak budes aj smadna 😀

zuzanecka17
13. jan 2012

@zahadka cm si ja nemeriam, to som povedala ze sa zmeriam, ked budem mat 65kil 😀 😀 😀 😀 teraz by som sa len vydesila 😀 😀 😀

zahadka
13. jan 2012

@zuzanecka17 by si sa cudovala, kebyze sa na zaciatku zmerias a potom premeriavas, vies aka radost, ked ti ukaze minus 10 cm??? 😎 perfektny pocit 😎 😎 😎