Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
@sisanka Ahoj. A ake pravidla zahajujes? Ja som mala minuly tyzden na 6 dni kapustovu polievku a v nedelu som to uz vzdala lebo mi to uz islo na mozog uplne smutna a bez elenu som bola. Co si nove objavila? A Ty aj super cvicis s Jillian. Ja chcem tiez dnes zacat tak dufam ze moj malicky bude spinkat dost dolho na to aby som to stihla. 😀
@lucky14 jeeezin to by som nevydrzala ani jeden den jest tu polievku....jem pravidelne, kazde 3hodky...a od dnes sa idem snazit obmedzit pecivo, ale nie uplne vylucit - jest len na ranajky a takisto aj ovocie - jest len doobeda....a poobede hlavne bielkoviny a zeleninu...a prestat so sladkostami....ach jaj...
@sisanka no ja z vlastnej skusenosti viem ze mozem cvicit kolko chcem (teda nie ako profesional ale v ramci moznosti matky) a nechudnem kym neobmedzim stravu...ta polievka bol veru zabijak hlavne na psychiku....najlepsia dietka je taka ked si ju upravis podla seba...aspon vies ze vydrzis 🙂
@sisanka A na co si prisla? A Tebe ta 90DD nevyhovovala? Ja teraz znovu rozmyslam nad nou ale vynechavat ovocne dni...jedna kocka z fora ju tak drzala a schudla 11,5 kil za mesiac. A hlavne je ze clovek by pri tej diete nemal byt hladny. Lebo ja ked som hladna tak som ako zmyslov zbavena. Dieta a zdravy rozum idu bokom a zerem. Doslova. 😒 A potom samozrejme nasleduju vycitky.
@lucky14 ja uz nechcem drzat dietu...v tomto mam uz davno jasno...a pri takomto pravidelnom stravovani tiez nejdu kila dole hned ako pri diete napr ale treba asi vydrzat...preto som trosku z toho zhrozena ze aku dobu uz pravidelne cvicim a nic...ale vydrzim a verim ze sa to pohne...lebo ja ked som hladna tak tiez jem co vidim... 😒
@sisanka ...veru ja len vecer a to som zmorena ako hovado a cez den malinky spinka ako sa mu zachce raz 15minut a raz hodinku. Takze je mi tazko vobec sa do niecoho pustat. Uz som to tak niekedy spravila ale ked sa on zobudil skor ako som docvicila tak som bola hrozne nervozna z toho. A on si to nezasluzi. Skusim nieco vydumat. Myslela som ze ma bude bavit bicyklovanie vecer pri telke ale ja radsej sedim tu a klabosim. ha ha ha Viem to nie je vyhovorka. Musim to zmenit ak chcem dobre vyzerat. 😉
@sisanka moj malinky ma 7 mesiacov takze pohybu nie je az tolko ako keby uz bezkal ale stale musim byt pri nom. Stavia sa na nozicky a rad vsetko skuma zodvihne sa zaprety o uplne hocico. Nemozem ho nechat sameho ked nespinka. A popri domacim pracam a prechadzkam po vonku pohybu moc nie je. Ale viem ze u mna je to na 80% strava. Tazke musim dat vacsiu disciplinu tam. 😉
@lucky14 kopirujem co som pisala v inej teme..
baby moja mama bola dnes u kadernicky a u nej robi jedna kocka co schudla za 3mesiace 30kg...videla som ju, bola vazne dost silna....a to ja som ju videla ked bola asi v polovici chudnutia a moja mama z nej nemohla spustit oci tak samozrejme sa jej popytala co robila....takze hlavne zmenila stravu, pohyb - len prechadzky...vobec neje ovocie, ziadne...ked ma chut na sladke tak si uvari puding s nizkotucnym mliekom a hnedym cukrom, vylucila pecivo...neje vysmazane, ani pecene...len varene, dusene a grilovane a k vsetkemu veeeela, veeeela zeleniny...vela masa, a ryby...
tak jej vravim ze presne ani nie cvicenie ale zmena stravy najlepsie vplyva na chudnutie...lebo ja uz ako dlho cvicim a stale nechudnem...teda aspon nie na vahe lebo vidiet na mne vidno ze som schudla ale zatial to nie je nic prevartne emoticon ale baby moja mama ide zajtra na 3tyzdne do kupelov tak som sa rozhodla ze ju prekvapim a teraz sa posnazim aj stravou schudnut!!!
dakujem tej kocke co mi poslala mailom ten jedalnicek, idem si aj z toho nieco vziat a hlavne idem jest strasne vela zeleniny....a uz ziadne vyjedanie cukrikov, cokolad a chipsov....aj keby neviemc o sa dialo...ved predsa nie som male dieta co sa nevie ovladat, no nie??
@lilithka26
Ahojte dievcata,
ja sa s vami podelim tiez o svoje skusenosti,Sice este nie som mamickou,ale od malicka bojujem s vahou,neustale jojo efekty.Teraz po statniciach,na ktore som sa ucila 6 mesiacov som od decembra pribrala 10 kil,lebo som nic nerobila a len sa ucila a jedla,co predtym nie.Kazdy mi vravel dopraj si na nervy,neries to.Tak som to neriesila a vysvihla som sa na neuveritelnych 76 kil!!!!Tak som v juli po statniciach povedala dost preboha!!! A zacala to riesit.Niektore mozno nepotesi,co poviem,ale bez behania to nejde.Snazim sa kazdy druhy den behat 45 minut.Prve tyzdne boli horor,ale teraz je to ovela lepsie.Co sa tyka stravy,zacala som uzivat spalovace tukov 30 minut pred behom a koktejly,ktore sa mozu pit aj ako nahrada stravy a doplnky stravy a za tri tyzdne 3 kila dole!!!Ak by ste mali zaujem,kludne napiste,poslem link na tie produkty 🙂Zarucujem spokojnost 🙂
No čo baby ako vám to ide??? neberte si zomňa príklad ale práve raňajkujem pizzu 😀 😀 čo som včera nedojedla...som sa rozhodla vždy jeden deň v týždni dať si jeden poriadny prehrešok a je to tu 😀 😀 😀
Baby aj ja chcem schudnut, aspon 10 kil ☹
Najhorsie su na tom stehna a brucho. Brucho sa este da zakryt volnejsim trickom, ale stehna mam vo vsetkych rifliach strane obtiahnute, vyzera to hrozne.
Najnizsiu vahu som mala pred rokom a pol - 64,5. Chcela by som sa dostat aspon na 60kg teraz.
Sama nejako nemam motivaciu, tak mozno s vami mi to pojde lahsie. Mate nejake pravidla, diety, postupy?
@mia258 inak ja ked som prisla z porodnice domov tak som nechcela ani jest lebo som sa strasne bala ze priberiem...a potom som sa na to vykaslala a jedla normalne,nastastie som nepribrala, ale ani neschudla...myslim ze ked budes jest pravidelne, 5krat denne tak to neublizi nikomu 😉 nejedz sladkosti samozrejme a podobne somarinky.... 😉
kocky cavte...tak ja sa drzim....vcera som sla po pol roku do posilovne..kondicku mam dobru,az som prekvapena,ze po pol roku som zvladla 60 minut byt na pase,striedala som rychlu chodzu, s chodzou do kopca....asi som sa potrebovala znicit,ani svalovicu nemam....proste sa citim skvelo,len neskutocne mam vsetky svaly dole stuhnute..a ked som odchadzala,mi boli slapky cez nart volnejsie...asi som bola dobre zavodnena na nohach,
aj vam pri cviceni opuchaju ruky??
inak stravu mam ok,drzim sa...malicke porcie,6 x denne,kazde 2 hodiny,po 5 nejjem..ale v nedelu,katastrofa...deti mali narodeniny,tak sup ho do mna riadne porcie obedu,aj torty,aj slahacka....amen...som si povedala,ze sa tym nebudem stresovat...mam sice mozno dole 0,5 kg za tyzden,,,malicko citim volne rifle cez stehna....
čaute baby, prosim vas poradite mi? treba sa najesť ešte po cviceni? či uz nejesť chodim na zumbu.

@adrika25 ahoj ,
@zahadka ti radi super stranku , dobre si to tam nastuduj , ja vdacim strasne vela tymto radam , dodrziavala som ich a presne za rok som schudla rovnych 50 kg 🙂 ...potom prislo tehotenstvo , pribrala som sice ,,len,, 17 kg a 12 nechala v porodnici , takze 5 trebalo doladit .....no ja som total zacala ignorovat moje zasady a moj krpcek ma rok a ja polovicku spät , za rok po porode som nabrala 15 kil ....teraz od septembera som znova nabehla na svoj stary rezim a verim tomu ze sa mi podarit opät zvitazit nad svojimi kilami , uz by mi stacilo dat teraz dole aspon 30 kg ....drzim ti palce 😉 a daj vediet ako sa ti dariiiiiii 😵