Priberanie po pôrode. Ako schudnúť
Ahojte maminky 🙂 nenašla som diskusiu kde by bola rozoberaná táto konkrétna téma. Meriam 164cm a v keď som otehotnela mala som 73kg. V tehu som pribrala 10 kg čiže na 83. Po pôrode som sa nejako popri všetkom nestihla vážiť ale bola som ok, ešte som hovorila s mamou ako som pekne splasla, že ak ešte niečo pôjde dole, budem lepšia než pred tým. Ale nič nešlo dole, naopak keď mala malinka 6 mesiacov vaha bola86kg, teda ešte o 3kg viac ako na konci tehu. Že som si dopriala uznávam, nesnažila som sa nejako extra, sústredila som sa na malú. Ale tak som sa stravovala aj pred tým a nepriberala som takto. Teraz malinka ťahá 10 mesiac ja som sa len tak postavila na váhu a ukazuje 82, tj. -4 kg. Myslíte že to ešte pôjde dole? Máte podobné skúsenosti? Ako to že miesto chudnutia priberám a ako ste zhodili vy? Budem vďačná za každú odpoveď
ahojte, aj ja sa konecne ozyvam, aj ked este veeelmi skoro. Som tyzden po porode z porodnej vahy 84 kg je teraz 74 kg (aj ked vcera som mala nejaku crevnu chripku, tak isli 2 kg). Zatial sa stravujem normalne, ziadne prejedanie. Dufam, ze mi to klesne pod 70 a potom, ked si budem moct dovolit aj cvicit a vyberat potraviny, tak sa rozbehnem, zatial vas len skryto budem sledovat 🙂
baby u vas sa nic nedeje???? ja sice nedietujem, ale zacala som vcera so zdravou stravou, lebo som si dovolila aj sladke a kadeco...malu zacalo boliet brusko, tak sa budem snazit stravovat pestro a zdravo. Pomerala som sa a odvazila a uvidime o mesiac, mozno to zaberie...A konecne mam aj pohyb, kazdy den sme min. hodinku v kociku na prechadzke a hybem sa aj pri starsom a domacich pracach. (v tehu som skoro stale lezala)
@zahadka jeej,ahoj..tak uz mas mimiska maleho?tak to ubehlo,len nedavno si pisala,ze nemozes s nami chudnut..gratulujem... 🙂 🙂 🙂
tak ja mam nove to,ze 3 tt som papala tak ako pred rokom,aj cvicila,ale vaha nie a nie dole....tak som to prehodnotila s trenerom v posilke,zmenil mi jedalnicek,tak ze mam zakazane akekolvek pecivo,ani knakebroty,proste absolutne nic obilninove...uplne vysadit jogurty,lebo ze su blbost,miesto toho nizkotucne acidko.....alebo tvaroh nizkot...ani mlieko nie,syry v ziadnom pripade..a ked uz si chcem nasypat postruhany na zeleninovy salat,tak len tak poprasit ,za lyzicu asi...ziadne oriesky,ani sunku...odlahcil to tak,ze ludia v koncentraku dostavali jedlo raz tyzdenne a prezili..pokial ich neto.. 😕 🤐
ranajkujem ovocie..3 kusy.....bud jablko,nektarinku,kivi...viac nie...ani banany nesmiem..to iba v krajnom pripade,ak niekde som a neviem,co chytro zlopnut...ale fakt len vynimocny stav....na desiatu tak 1,5 vajca,k tomu kopcek ryze,alebo zakysanku.....na obed chude masko,rybu..tak cca 100 g..k tomu bud ryzu,zemiak,strukovinu.....na olovrant mozem tiez masko,alebo nieco mliecne...nizkot. mozarelu,tvaroh,acidko,zelen. salat...a vecera zelenina...a proste zelenina ku vsetkym jedlam a hlavne vela brokolice...a to acidko si mozem dat,aj ked ma chyti vlci hlad pred spanim....a nesolit,necukrit.....iba koreniny pouzivat...a stalo sa mi,ze som zjedla tuniaka v konzerve a kyslu stavu z kapusty a na druhy den som sa citila plnsia..proste mne ta sol nerobi dobre...neviem,ci nemam ist k dr..ale vzdy,ked je teplejsie a zjem slane jedlo,strasne ma nafukne..v celom tele
no a vysledok je taky..ze po 3 dnoch som bola o 1,7 kg lahsia.. 😀 🙂 😎 ...to bolo minuly tyzden...stretko s nim mam o 2 tyzdne,dalej sa odvazim az potom,nechcem sa stresovat..keby cosi...cvicim v posilke 3 x do tyzdna...cvicenia mi este dava dohromady,tak potom budem mat aj to..zatial cvicim podla seba....ale nemam si kontrolovat tep,ako som robila doteraz,ale jednoducho dat si dobre do tela..a cvicit minimalne hodinu.....
@lubikan tak toto som tu potrebovala. Ja cvicit este nemozem, ale mozem sa aspon zdravo a pravidelne stravovat. Moj prvy ciel je dat dole 5 kg do vianoc a to sa podla mna da, lebo mam este nejake zasoby z tehotenstva, ktore pojdu lahsie. Horsie bude po vianociach, ked uz sa dostanem na staru vahu a bude treba realne zhadzovat....
@zahadka ..ja si myslim,ze ano,pokial sa budes kontrolovat a davat ozaj pozor na seba....ja sa bojim aj tych vianoc 😠 ...inak mne stale rezonuje v usiach,ked citam kde kade..ze pokial sa telu nedaju potrebne kalorie,tak potom tie zvysne tuky nepusti,co chce udrzat na horsie casy...alebo to plati v pripade,ked jeme nepravidelne??..sa bojim,ci nejem prilis malo..sak uvidim,nechcem stresovat,lebo sak 11 kg mi trvalo dat dole 3 mesiace...no...uz by som chcela vidiet vysledok,pomaly to ide...miery mam boky a stehno -1 cm...
inak ten tvaroh sa moze papat ochuteny ,ja som si dala prave s kakaom..ciste kakao,nie granko....alebo skorica...cesnak...
http://www.f-sport.cz/print.php?id=199
zaujimavy clanok
Tu máte príklad správne vyváženej redukčnej diéty, ktorú zostavili doktori. Min. kalorický príjem denný môže ísť od 1200 kcal denne.
HYPOKALORICKÁ DIÉTA DELENÁ 1200 KCAL
RAŇAJKY
• 1 šálka odtučneného mlieka alebo obilninovej kávy
• Voda, čaj alebo čierna káva . Nápoje môžu byť osladené aspartamom.
1 nízkotučný biely alebo ovocný jogurt.
OBED (hlavné jedlo + príloha)
Hlavné jedlo - Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 100 gr. cestoviny, ryža, hrach, cícer sušený, šošovica, fazuľa sušená
• 200 gr. zemiaky
• 300 gr. hrášok čerstvý alebo mrazený
Priloha - Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 200/300 gr. z miešaný šalát, hlávkový šalát, ľadový šalát, invidia, reďkovka, fenikel, cuketa, čakanka, artičoky, paprika, brokolica, špargľa, zelené fazuľky, uhorka, kapusta, zeler, rajčiny, tekvica, mrkva, baklažán, mangold, špenát, šampiňóny, repa, ružičkový kel, karfiol.
Hlavný chod a príloha môžu byť dochutené s 10 gr. olivového oleja (2 čajové lyžičky)
OLOVRANT
Vyberte si z potravín uvedených nižšie:
• 100 gr. kiwi
• 150 gr. ananás, čerešne, jablko, slivka
• 200 gr. hruška, grep, pomaranč, mandarínka, marhuľa,
• 250 gr. jahody, broskyňa, melón
• 1 nízkotučný jogurt
VEČERA (hlavné jedlo + príloha)
Hlavné jedlo:
• 80 gr. mozzarella, iný syr s obsahom tuku do 20 %
• 130 gr. morčacie stehno
• 150 gr. tvaroh, cottage syr, tofu olomoucké syrečky,
• 160 gr. morčacie prsia
• 180 gr. chudé hovädzie, jahňacie, chudé bravčové, teľacie, kozie, pečeň, konské, držky, králik, zajac,
kuracie, hlavátka, makrela
• 200 gr. Mečúň
• 250 gr. Treska, krevety
• 260 gr. Ančovičky, sardinky
• 280 gr. Platýz, pražma, morský vlk, zubáč, pstruh
• 300 gr. chobotnice, sépie, kalamáre
• 2 ks vajcia
Priloha :
• 200 gr z miešaný šalát, hlávkový šalát, ľadový šalát, invidia, reďkovka, fenikel, cuketa, čakanka, artičoky, paprika, brokolica, špargľa, zelené fazuľky, uhorka, kapusta, zeler, rajčiny, tekvica, mrkva, baklažán, mangold, špenát, šampiňóny, repa, ružičkový kel, karfiol.
Hlavný chod a príloha môžu byť dochutené s 5 gr. olivového oleja (1 čajová lyžička)
Poznámky:
• Pite aspoň dva litre vody denne, najlepšie ráno a medzi jedlami
• Pre dochutenie a úpravu jedál použite extra panenský olivový olej, najlepšie z prvého lisovania za studena
• Preferovať čerstvé a sezónne suroviny. Sú povolené mrazené potraviny, konzervy sú nevhodné
• Jedlá dochucovať citrónom, jablčným octom, cesnakom, cibuľou a bylinkami
• Soliť ako obvykle, najlepšie s morskou soľou
• Nejedzte cukríky alebo žuvačky, ak si nie ste absolútne istí, že neobsahujú cukor akéhokoľvek druhu
• Je možné piť čaje s citrónom alebo kávu (nie viac ako dva za deň), citrónovú limonádu bez cukru,
neochutené minerálne vody, dosladzovať umelým sladidlom
• Spôsob prípravy jedál je najvhodnejší na pare, na grile, dusením, varením
• Vyhnite sa sedavému spôsobu života
• Praktizovať každý deň pravidelné aeróbne cvičenie bez stresu (cyklistika, gymnastika, beh, atd.
@sineza ako si ja mozem dat na olovrant ovocie,ked to ma ovocne cukry,cize sacharidy??...pobede telo spaluje pomalsie
baby,no po tyzdni na vahe,nevydrzala som,a + 200 gramov...no ja som z toho v soku....nepodvadzala som,cvicila..inak,je mozne,ze ked mam svalovicu,nejak svaly ze by zadrzali vodu??alebo opuchli?lebo aj rifle su mi tesnejsie trosku...PMS mam az o 2 tyzdne
to som si vydichla ze niesom sama no ja mam ja kruhy pod ocami ze sa nemozem na seba pozerat ,v tehotenstve som pribrala 10 kilo po porode mi ostali sladke 2 kila a potom neviem co sa stalo ta vaha ide hore a ja mam z toho depku ,uz ju len poutieram a ani nanu nestavam este stale kojim ,menzes poriadne ziadni bola som uz aj pri doktorke no povedala mi ze je to v poriadku a normalne som po tretom porode baby poradte ako nato , skusam aj obmedzit jedlo
.
@lubikan Ahoj Lubikan, máš pravdu, že v ovocí je jednoduchý cukor, ale je to zas iný sacharid ako cukor na sladenie alebo obdobné. Tento režim bol zostavený za účelom redukcie hmotnosti, nasleduje logicky za sacharidmy, ktoré sa jedia na obed a až nakoniec sa konzumujú bielkoviny. celkovo zdravé stravovanie a rôzne teórie sú všetky diskutabilné, panuje veľa roznych názorov a preto je tažké si vybrať v tom celom nejakú absolútnu pravdu alebo logiku. Ano ti, že naše telo potrebuje nevyhnutne sacharidy nie je pravda a ani to, že ich musíme konzumovať na ranajky. Ak telo nepodáva športové alebo fyzicky náročné výkony, tak absolútne nepotrebuje na ranajky sacharidy a ani počas dna. naše telo je zostavené z bielkoviny a nie zo sacharidov.
Ahoj...idem začať s tým detoxom tak sa ťa chcem opýtať nepreháňalo ťa z toho nejako často? Lebo čo som čítala iné príspevky, tak tam písali že nemuseli piť ani ten preháňajúci čaj lebo ich preháňalo samých od seba. Ja len tak aby ma to nechytalo v práci 🙂 ...to by asi nebolo nič moc. Ďakujem
@matka2929
ahoj,mna neprehanalo chvalabohu,ja som inak pila aj ten solny roztok(sol z himalaji) a to liter rano ☹ ,samozrejme ze po vypiti som sa do 10 minut vyprazdnila,ale po tomto roztoku to je normalne.Inak som ho po par dnoch prestala pit lebo ma z neho napinalo,tak hnusne chutil-no jak slana voda.
Ale od neera napoja ma neprehanalo vobec.
A ked ti mozem poradit,zacni s tou kurou na vikend,alebo ked mas volno radsej,lebo kazdy organizmus reaguje inak,takze ja ti neviem povedat na 100% ci ta bude prehanat alebo nie.
daj vediet potom ako sa ti dari,kolko dni si budes ocistu davat?Ja chcem tiez este toho roku 10-dnovu urobit zase 😉
@matka2929
ten solny roztok nie je nevyhnutny,takze mozes aj bez,ja som ten cistaci caj si davala len na zaciatku potom uz nie.
Inak ked cez tyzden mas volno tak v pohode zacni,ja som si myslela ci nie si v praci ci v skole tak preto som myslela cez vikend zacat s kurou, a budes vediet ako tvoje telo reaguje
ahojte baby....ja som skusila ultravukovu liposukciu,tak som zvedava, zatial sa mi to dost paci...kde ste boli na tom???
dnes už nejem iba pijem ovocné šťavy a čajíky a zajtra začínam 🙂
@michele11 Ahoj ja ked som otehotnela mala som 62 a ked som koncila teho tak 81...kusisko...zhodila som 10kg ale stale sa necitim vo svojej kozi ked osm sa spoznala so svojim muzom vazila som 52kg...ked sa ho teraz pytam ci mu to nevadi povie ze nie...ale v slabej chvilke mi povedal ze som bola supa ked sme sa spoznali...viem ze ho to skrie ale nechce si to priznat
Cavte kocky,hlasim -3 kg.....taakze vsetko konzultujem s trenerom v posilke,cvicim 3 x do tyzdna ...a moje predstavy,ze stranka chudnutie-ako.sk je pre mna top,su zazehnane..pretoze ta stranka je ozaj pre dost tucnych ludi...ja som zacala chudnut podla tej stranky,ked som mala 76 kg..a po -11 kg som znova zacala a uz to nefungovalo..to mnozstvo,ako Vesely odporuca,bolo pre mna vela...alebo optimalna denna davka
takze som musela ist tvrdo nato....moj jedalnicek je tako
R: 150 g ananasu,pol grapefruitu,1 kiwi....(citrusove ovocie je menej kaloricke,ma lepsie stravitelne sacharidy a podporuje spalovat tuky-hlavne ten ananas....cele ranajky cca 300 g
D: 1 vajce,2 bielka,zelenina...v den ,ked cvicim,prihodim kopcek ryze,alebo 1 celozrnnu kaiserku
O: kuracie 100 g ,1-2kopceky ryze,..alternativa je bud 1 zemiak,alebo po 100-150 g uvarenej strukoviny,za hrst zeleniny k obedu
O: zeleninovy tanier....v den ked cvicim pridam k tomu 120 g tvarohu,alebo tuniaka
V: 2-3 dcl acidka....
to je vse....treba len vydrzat..hladovka to neni a pritom to ma vo vseobecnosti zivin dost....
@lubikan - no tak to máš super,,,,koky neviem si predstaviť tolko sladkého na raňajky,,síce sladké milujem,,,ale ráno som už zvyknutá jesť knackebrod so salámou,syrom,zeleninou.....
toto ješ stále??? žiadne zmeny?? a to acitko na večeru stačí???,,,,kdesi som čítala že skôr na ráno,,,ale to ja by som sa s toho nenajedla :D :D

@karin1234 ahoj..a kedy cvicis? po cviceni je dobre dat si napr. 100 g syru,alebo meska,alebo biely jogurt..proste bielkovinu..koli svalom so zeleninkou
dievcata,ja som vahu schovala do najzapavucinovatejsieho rohu pivnice..lebo kazdy den som na nej stala..jak blba....
a vytahujem vahu na vazenie potravin,lebo podla kalkulacky,som jedla o polovicu menej,nez treba...tak asi preto vaha nejde dole... 😠 😠 a vypijem cca 4 litre vody a to je vraj uz vela...lebo ja som normal ze zufala..asi mam PMS,lebo rifle,co mi boli akoze uz konecne volne,zase su mi vypasovane....no mna uz picne z toho....