Priberanie po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Ako schudnúť?
Dobrý den, po vysadení hormonálnej antikoncepcie som pribrala 8 kil a nie a nie sa ich zbavit, ci uz beham, cvicim kazdy den, drzim stravu.. viac ako kilo neschudnem. Idem na prehliadku ku gynekologicke, vie mi s tym nejako pomoct? Pripadne sa daju spravit nejake testy?
@tamarkiss si v kalorickom deficite - väčší výdaj než príjem ? Važiš si stravu, pretože odhad nestačí, po dobratí hák sa hormóny dávajú stále dokopy. Prečo si hák vysadila ?
ahoj, nemozes byt tehotna?
@anonym_a7d53a kvôli všetkým negativnym ucinkom co hak má.. priznam sa ze stravu si nevazim ale pred polrokom som cvicenie zdvojnasobila a aj napriek tomu sa vaha nepohla..
@anonym_fcca6c tehotna nie som, trva to uz dlhsie a menstruaciu mam pravidelnu
@tamarkiss Ked si po vysadeni HAK pribrala 8 kil, znamena to, ze si zacala viac jest, konkretne asi 56000 kcal kaloricky surplus dokopy. Toto si nepribrala za tyzden, ani dva, a nemoze za to vysadenie HAK, takze doktorka ti povie to iste. Schudnes jedine tak, ze obmedzis jedlo a zvysis pohyb.
to z hak nema nič spoločné
telo vlastne ide spaluje podla seba
čim si staršia tym maš hormony inak a je čoraz tažšie schudnut a lahšie pribrat
počkaj v 50 to len bude ..
kamaratka po 15 rokoch vysadila HAK. Pribrala asi 10kg a to je jedno jedno denne a je vegánka. Na reddite je o tom diskusia. Je to normalne. Bola si na syntetickych hormonoch a tvoje telo malo pravidelnu davku hormonov po dlhu dobu. Teraz si ich odstavila a tvoje hormony sa musia zregulovať a dať dokopy. Až potom pôjde váha dole. Môže to trvať 3-6 mesiacov a nechcem ťa strašiť, ale je možné, že ešte priberieš. Ale je to väčšinou len voda. Skús diuretiká a piť veľa vody aby to z teba odišlo. Je to nepríjemné, ale je to daň za vysadenie HAK. Nie každý takto reaguje ale neexistuje univerzálna skúsenosť.. Prejde to, len nepanikár
Ja už nechápem. Jedna sa vyhovára, že berie hak a z toho priberá. Druhá sa vyhovára, že hak vysadila a priberá tiež z toho. Tak sa dohodnite, nepriberate náhodou všetci z jedla?
Ja už nechápem. Jedna sa vyhovára, že berie hak a z toho priberá. Druhá sa vyhovára, že hak vysadila a priberá tiež z toho. Tak sa dohodnite, nepriberate náhodou všetci z jedla?
@anonym_dbc95a a prečo mysliš že priberaju ženy v menopauze ? lebo hormony. Na každého pôsobí HAK inak. Ja som z HAK priberala - za 3mes 7kg a to som cvicila každy den, jedla bez zmeny. Kamoška mala na HAK 45kg celý čas a keď vysadila tak pribrala 10kg (ma 152cm takže na nej vidno každe kilo).
ja som tak "pribrala z HAK" 15 kil. bolo pre mna uplne seriozne desive zistenie, ked som si zacala pocitat kalorie (ved ja vobec vela nejem...) a bum, 3500 denne len taky fukot, aj to by som este nieco kusok zobla. z HAK som "pribrala" preto, lebo som mala brutalne chute na vsetko jedlo. a tak to islo, ja som papala, papala a presli 3 roky a nezapla som 42ky nohavice. teraz mam uz tie kila dole, som stale na rovnakej antikoncepcii no kaloricke tabulky su moja kazdodenna sucast zivota
@anonym_dbc95a a prečo mysliš že priberaju ženy v menopauze ? lebo hormony. Na každého pôsobí HAK inak. Ja som z HAK priberala - za 3mes 7kg a to som cvicila každy den, jedla bez zmeny. Kamoška mala na HAK 45kg celý čas a keď vysadila tak pribrala 10kg (ma 152cm takže na nej vidno každe kilo).
@anonym_19f512 menopauza má nato dôvod, aj keď z veľkej časti sú to len samé výhovorky. Antikoncepciu bereš počas aktívneho života. Keď veľa ješ, tak veľa priberáš- jednoduchá matematika. Poznala som veľa ľudí ktorí priberali z "vody" a zo "vzduchu" a reálne zožrali za troch.
Pribera sa jedine a jedine z kalorickeho surplusu, a z nicoho ineho (nehovorim fluktuacia +-2 kg zo zadrzanej vody, ale konfekcnu velkost a viac). Ale to na MK nevysvetlis, tu je kazda pribrata z miliona inych veci, ziadna preto, lebo je viac, nez jej telo za den spotrebuje.
To “jedno jedlo denne” su sladkosti, oriesky, zakusky, limonady a ine snackovanie pocas dna od hladu. “Stres” je emocne vyberanie chladnicky o polnoci, a “hormony” su predkramove napchavanie sa, pretoze kramy sa vratili. Zahada vyriesena.
@anonym_dbc95a nevyhovaram sa. Spytala som sa ci to moze mat suvis, kedze to bolo po vysadeni, bez zmeny stravy a so zvysenim pohybu. Dakujem za odpoved, ale nemusite sa hned rozculovat 🙂
@anonym_dbc95a nevyhovaram sa. Spytala som sa ci to moze mat suvis, kedze to bolo po vysadeni, bez zmeny stravy a so zvysenim pohybu. Dakujem za odpoved, ale nemusite sa hned rozculovat 🙂
@tamarkiss nepocuvaj ich 😂 áno, ma to suvis
https://www.reddit.com/r/birthcontrol/comments/...
Nech sa páči, ak vieš po anglicky, môžeš citat, kamosku to upokojilo.

ahoj, nemozes byt tehotna?