icon

Priberanie po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Ako schudnúť?

tamarkiss
Dnes o 15:12

Dobrý den, po vysadení hormonálnej antikoncepcie som pribrala 8 kil a nie a nie sa ich zbavit, ci uz beham, cvicim kazdy den, drzim stravu.. viac ako kilo neschudnem. Idem na prehliadku ku gynekologicke, vie mi s tym nejako pomoct? Pripadne sa daju spravit nejake testy?

anonym_fcca6c
Dnes o 15:35

ahoj, nemozes byt tehotna?

anonym_a7d53a
Dnes o 15:42

@tamarkiss si v kalorickom deficite - väčší výdaj než príjem ? Važiš si stravu, pretože odhad nestačí, po dobratí hák sa hormóny dávajú stále dokopy. Prečo si hák vysadila ?

tamarkiss
autor
Dnes o 16:11
@anonym_fcca6c

ahoj, nemozes byt tehotna?

@anonym_a7d53a kvôli všetkým negativnym ucinkom co hak má.. priznam sa ze stravu si nevazim ale pred polrokom som cvicenie zdvojnasobila a aj napriek tomu sa vaha nepohla..

@anonym_fcca6c tehotna nie som, trva to uz dlhsie a menstruaciu mam pravidelnu

zorienka28
Dnes o 16:18

@tamarkiss Ked si po vysadeni HAK pribrala 8 kil, znamena to, ze si zacala viac jest, konkretne asi 56000 kcal kaloricky surplus dokopy. Toto si nepribrala za tyzden, ani dva, a nemoze za to vysadenie HAK, takze doktorka ti povie to iste. Schudnes jedine tak, ze obmedzis jedlo a zvysis pohyb.

sara07
Dnes o 16:23

to z hak nema nič spoločné
telo vlastne ide spaluje podla seba
čim si staršia tym maš hormony inak a je čoraz tažšie schudnut a lahšie pribrat
počkaj v 50 to len bude ..

anonym_19f512
Dnes o 16:30

kamaratka po 15 rokoch vysadila HAK. Pribrala asi 10kg a to je jedno jedno denne a je vegánka. Na reddite je o tom diskusia. Je to normalne. Bola si na syntetickych hormonoch a tvoje telo malo pravidelnu davku hormonov po dlhu dobu. Teraz si ich odstavila a tvoje hormony sa musia zregulovať a dať dokopy. Až potom pôjde váha dole. Môže to trvať 3-6 mesiacov a nechcem ťa strašiť, ale je možné, že ešte priberieš. Ale je to väčšinou len voda. Skús diuretiká a piť veľa vody aby to z teba odišlo. Je to nepríjemné, ale je to daň za vysadenie HAK. Nie každý takto reaguje ale neexistuje univerzálna skúsenosť.. Prejde to, len nepanikár

anonym_dbc95a
Dnes o 16:38

Ja už nechápem. Jedna sa vyhovára, že berie hak a z toho priberá. Druhá sa vyhovára, že hak vysadila a priberá tiež z toho. Tak sa dohodnite, nepriberate náhodou všetci z jedla?

anonym_19f512
Dnes o 16:44
@anonym_dbc95a

Ja už nechápem. Jedna sa vyhovára, že berie hak a z toho priberá. Druhá sa vyhovára, že hak vysadila a priberá tiež z toho. Tak sa dohodnite, nepriberate náhodou všetci z jedla?

@anonym_dbc95a a prečo mysliš že priberaju ženy v menopauze ? lebo hormony. Na každého pôsobí HAK inak. Ja som z HAK priberala - za 3mes 7kg a to som cvicila každy den, jedla bez zmeny. Kamoška mala na HAK 45kg celý čas a keď vysadila tak pribrala 10kg (ma 152cm takže na nej vidno každe kilo).

lila246
Dnes o 16:53

ja som tak "pribrala z HAK" 15 kil. bolo pre mna uplne seriozne desive zistenie, ked som si zacala pocitat kalorie (ved ja vobec vela nejem...) a bum, 3500 denne len taky fukot, aj to by som este nieco kusok zobla. z HAK som "pribrala" preto, lebo som mala brutalne chute na vsetko jedlo. a tak to islo, ja som papala, papala a presli 3 roky a nezapla som 42ky nohavice. teraz mam uz tie kila dole, som stale na rovnakej antikoncepcii no kaloricke tabulky su moja kazdodenna sucast zivota

anonym_dbc95a
Dnes o 16:55
@anonym_19f512

@anonym_dbc95a a prečo mysliš že priberaju ženy v menopauze ? lebo hormony. Na každého pôsobí HAK inak. Ja som z HAK priberala - za 3mes 7kg a to som cvicila každy den, jedla bez zmeny. Kamoška mala na HAK 45kg celý čas a keď vysadila tak pribrala 10kg (ma 152cm takže na nej vidno každe kilo).

@anonym_19f512 menopauza má nato dôvod, aj keď z veľkej časti sú to len samé výhovorky. Antikoncepciu bereš počas aktívneho života. Keď veľa ješ, tak veľa priberáš- jednoduchá matematika. Poznala som veľa ľudí ktorí priberali z "vody" a zo "vzduchu" a reálne zožrali za troch.

zorienka28
Dnes o 17:09

Pribera sa jedine a jedine z kalorickeho surplusu, a z nicoho ineho (nehovorim fluktuacia +-2 kg zo zadrzanej vody, ale konfekcnu velkost a viac). Ale to na MK nevysvetlis, tu je kazda pribrata z miliona inych veci, ziadna preto, lebo je viac, nez jej telo za den spotrebuje.

To “jedno jedlo denne” su sladkosti, oriesky, zakusky, limonady a ine snackovanie pocas dna od hladu. “Stres” je emocne vyberanie chladnicky o polnoci, a “hormony” su predkramove napchavanie sa, pretoze kramy sa vratili. Zahada vyriesena.

tamarkiss
autor
Dnes o 17:30
@anonym_dbc95a

@anonym_dbc95a nevyhovaram sa. Spytala som sa ci to moze mat suvis, kedze to bolo po vysadeni, bez zmeny stravy a so zvysenim pohybu. Dakujem za odpoved, ale nemusite sa hned rozculovat 🙂

anonym_19f512
Dnes o 17:35
@tamarkiss

@anonym_dbc95a nevyhovaram sa. Spytala som sa ci to moze mat suvis, kedze to bolo po vysadeni, bez zmeny stravy a so zvysenim pohybu. Dakujem za odpoved, ale nemusite sa hned rozculovat 🙂

@tamarkiss nepocuvaj ich 😂 áno, ma to suvis

https://www.reddit.com/r/birthcontrol/comments/...

Nech sa páči, ak vieš po anglicky, môžeš citat, kamosku to upokojilo.