Problémové lýtka

zuzka0118
7. mar 2017

Ženy prosím poraďte mi nejaké overene tipy triky cviky ako ste schudli zo spodnej časti tela 😊 boky zadok stehna a hlavne lýtka 😃 lebo pri mojej výške 160 cm majú obvod 38-39 cm čo vyzerá celkom komicky keďže hore som chudá a mám pás 61-62 cm.. začala som behať cca mesiac ešte len na bežeckom páse každý 2-3 deň takže nejaké zmeny veľmi nevidno ešte hlavne kondičku zlepšujem lebo mám sedavé zamestnanie robím v kancelárii tak tam veľa pohybu nemám, kamoška mi radila aj stepper ale bojím sa aby sa mi od neho lýtka ešte viac nezväčšili.. mam 22 rokov a 56 kg jasne ze sa chcem aj páčiť ale robím to hlavne pre seba lebo nie som so sebou celkom spokojná.. keď si chcem kúpiť rifle tak zoženiem ťažko lebo všetko robia teraz len slim skoro a tie dole na moju veľkosť neprevlečiem cez lýtko a zase o číslo väčšie keď aj oblečiem cez lýtko ok ale sú mi veľké v páse.. cez leto sukne nenosím ani keď tak len dlhé, a cez zimu kúpiť čižmy vysoké ani neskúšam lebo žiadne nezapnem, takže nosím len nízke.. za každú radu ďakujem 😊

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
7. mar 2017

@zuzka0118 ono je to niekedy s genetickými predispozíciami ťažko, držia sa nás ako kliešte, každá jedna máme nejakú časť tela, ktorá sa nám až tak veľmi nepáči a niekedy sa s tým fakt nedá nič robiť... Ja síce tento problém nemám, ale nepomohla by ti chôdza? Ja mám tiež sedavé zamestnanie, raz toľko rokov ako ty a denne chodím celoročne do práce pešo. Je to 40 minút chôdze ráno, 40 minút chôdze po práci domov. Tiež by som si predstavovala pre seba inú postavu, ale mám čo mám a niektoré proporcie sa dajú ovplyvniť len čiastočne. Pravdepodobne silné lýtka máte geneticky v rodine, nie?

tarvika
7. mar 2017

ak je to sval co je na tom lytku take velke, tak pomoze strecing, joga, take natahovacie cvocenia. ak to je tuk, potom iba schudnut, s tym ze schudnes aj z ostatnych casti tela. s genetikou vela nenarobis.

dorottka
7. mar 2017

viac posiluj zadok a stehna - lytka mas siroke, lebo su pomerovo o dost silnejsie oproti ostatnym castiam, tahaju za ne. Ak si spevnis zadok a stehna, prevezmu cast 'naloze' a lytka sa zjemnia automaticky. Inak ich mozes natahovat a masirovat kolko chces. Pri kazdej dysbalancii koexistuju spolu prepracovane silne a naopak slabucke svaly - prvy krok je zatazit tie slabucke a druhy potom uvolnit tie presilovane skratene.

jance333
7. mar 2017

tiež mám po mamke postavu hore útla, boky široké, zadok výrazný a lýtka také, že sa ma ľudia vždy pýtali, či som športovkyňa 😂
cvičila som kedysi kalanetiku, to sa mi páčilo a lýtka nesvalnateli ešte viac. ale možno by bolo dobré sa poradiť s nejakým profi trénerom. ja som si už zvykla, neriešim to, krátke sukne nosím len v zime s tmavými pančuchami a čižmami pod kolená, v lete len dlhé 😉

0silvia0
7. mar 2017

@zuzka0118 postavou si typ hruška, takže si nájdi nejaké cvičebné odporúčania na tento typ postavy, napr.:
http://www.onlinefitness.cz/blog/typy-postavy-a...

zuzka0118
autor
8. mar 2017

@miriam11 fitko som rozmýšlala už dávnejšie ale musel by mi povedať len na doma nejaké cviky lebo cez týždeň prídem večer domov z práce až o 6 a potom treba ešte ísť pomôcť na dom lebo staviame bungalov a cez víkendy tak isto na dome a teraz už začne zachvíľu aj záhrada.. ale niekedy za ním asi vybehnem to bude najlepšie.. 🙂

@0silvia0 áno v rodine mali silnejšie lýtka napr. babka z otcovej strany alebo jeho sestra ale keď boli mladšie a chudé bolo to ok len teraz sa prejedajú takže majú asi 2-3x tolko váhu čo ja tak to je jasné že ani lýtka nebudú mať ako predtým keď boli chudšie.. a do práce to mám tiež tak isto peši 40 min. lebo 10min.idem ráno na bus potom cesta zo stanice do práce 30min., tak isto aj naspäť a každý deň, predtým keď som chodila do školy tak isto peši pol hodka takže pohyb chôdzu každý deň mám ale to asi nestačí toľko..

@dorottka ďakujem skúsim popozerať nejaké cviky na nete ;) myslím že máš pravdu lebo stehná ani zadok nemám nejak vypracované chvíľu som robila aj drepy ale nemôžem lebo mám problém s kolenami.. ale niečo iné pozriem.

@jance333 haha mňa tak isto ale na tie reči som si už zvykla tak to neberiem už nejak vážne proste to má každý inak.. ja tak isto v lete iba dlhé ale niekedy to je na nervy lebo sú také horúčavy že ma ide poraziť a bola by som najradšej v plavkách len ale to v práci nejde 😀 a v zime sukne málokedy jedine na oslavy a pod.inak len nohavice..

@0silvia0 ďakujem pozriem ;)

lenka_samorin
8. mar 2017

Ahoj, ja mám tiež postavu hore štíhlu, dole silnejšiu a najviac mi pomohlo robiť každý deň drepy. Vždy dátum * 10, napríklad dnes je 8, tak by som spravila 80 drepov. A tak až do konca mesiaca, každý týždeň si daj jeden deň pauzu. Nikdy som nemala také pevné a štíhle a stehná a lýtka ako po tomto cviku. V podstate išla som najskôr podľa takého letáku, ale potom sa mi to nechcelo značiť, ktorý deň cvičím, tak som si vymyslela pomôcku s tým dátumom. Mám taký plán aj na brucho, aj to pomohlo.

zuzka0118
autor
9. mar 2017

@lenka_samorin ja som robila naposledy drepy mozno aj dva roky dozadu uz nemohla som kvoli kolenam ale vyskusam ci to pojde teraz znovu 🙂 ďakujem

lenka_samorin
10. mar 2017

@zuzka0118 daj potom vvedieť ako ti to pomohlo. Ja som mala ako motiváciu dobre vyzerať na sesternicinej svadbe a fakt som dobre vyzerala. A vlastne začali s tým nevesta a jej družička, ktoré chceli na svadbe tiež dobre vyzerať a ja som sa k nim s radosťou pridala.

dorottka
11. mar 2017

tie vyzvy su strasne nezmysly :(((( Vacsina zien nie je dostatocne fit na to, aby robila drepy dobre a uprimne 245 drepov za den je nenormalna zataz na kolena a chcela by som vediet, ako to aj ti najviac fit ludia urobia v spravnej forme v takom mnozstve - staci pogooglit trochu na nete, co na tieto vyzvy hovoria fitness odbornici, lekari a fyzioterapeuti. Lah sed je inak na brucho cvik uplne neucinny, je to cvik na chrbat a aj to, pre tych ludi, co maju ok platnicky a krcnu chrbticu, pretoze tam dochadza k silnej kompresii - mate ich ok? Drepovat treba samozrejme, je to super cvik, ale nie takto vela, to uz nemakaju svaly, ale klby a to nik nechce... a na brucho/zadok/stehna existuju aj ucinne aj bezpecne cviky 🙂

dorottka
11. mar 2017

Inak @lenka_samorin pri drepoch sa lytka ani nemaju posilovat, praveze byvaju staticke, cize ak sa ti zostihlili prave kvoli drepom, je vysoka pravdepodobnost, ze si ich nerobila spravne :( Telo vydrzalo, lebo to nebolo dlhodobo, ale kolena si oddreli svoje... davaj na to pozor, ja sa strasne bojim o kazdeho kolena 🙂 Lytka sa pekne zostihluju aj obycajnym chodenim po spickach (alebo cvik spicka a dosadnutie na chodidlo), skuste to.

1bambulka1
11. mar 2017

Vo fitku cvičím 3 roky pravidelne a veru s lýtkami som nepohla do dnes.Aj keď chudnem v iných partiách jednoducho to neide dole.Mám pomerne vačšie pravé ako ľavé a tiež som to pred pár dňami s trénerkou riešila.Nikdy nechudneš pri cvičení len z určitej partie tela takže nemyslím že ti v tom fitko s trenerom pomôže.

maykaaa1122
11. mar 2017

viac posiluj zadok a stehna - lytka mas siroke, lebo su pomerovo o dost silnejsie oproti ostatnym castiam, tahaju za ne. Ak si spevnis zadok a stehna, prevezmu cast 'naloze' a lytka sa zjemnia automaticky..ja mam ten isty problem...skus aj bicykel..🙂

zuzka0118
autor
14. mar 2017

@lenka_samorin jasné dám ale až po cca mesiaci dvoch lebo neviem či skôr bude vidno niečo 😀 začala som včera nejaké naťahovacie cviky čo som našla na nete (strečing) potom rýchla chôdza na bežeckom cca 20 min. a z drepov možno 20 ale postupne trochu budem zvyšovať 🙂 ale tak max. do 100 denne a to si chcem rozdeliť aspoň na dve tri časti počas dňa..
@dorottka ďakujem tie špičky vyskúšam tiež to by mohlo pomôcť ;)

@1bambulka1 možno neschudnem ale aspoň to vyskúšam za to nič nedám 🙂

@maykaaa1122 bicykel vytiahnem čoskoro už začína byť vonku pekne tak sa teším naň.
ďakujem žienky všetkým za rady snáď niečo z toho pomôže lebo už som z toho na nervy 😀 pekný deň vám prajem

lila246
14. dec 2024

@autor ahoj, podarilo sa ti nejak zhodit z tych lytok? mam uplne rovnaky problem ako si ty mala - stihly pas a lytka nepomerne velke