icon

Problémy s redukciou hmotnosti pri hypotyreóze

5. sep 2025

Ahojte, začala som pred dvomi mesiacmi cvičiť a upravila som jedálniček. Som v kalorickom deficite, cvičím. Po 17.00 už nejem. Schudla som najprv 3 kg, tešila som sa, že mám prvý výsledok. Dnes na váhe vidím, že mám kilo zase hore. Mám posledný deň MS, váha by už nemala byť hore, práve naopak. Mám hypotyreózu, cítim zhoršenie ŠZ? Hypo mám už 25 rokov a nikdy mi nesťažovala proces, keď som chcela schudnúť, tak neviem.

autumn1
5. sep 2025

Upravila si si po schudnutí jedálniček? Iný kalorický príjrm vychádzal s +3kg a -3kg. Možno sa ti po schudnutí príjem vyrovnal s výdajom resp. Možno aj mierne príjem navýšil. Pri mojom chudnutí to tréner 2x do mesiaca sledoval a podľa potreby upravoval

autor
5. sep 2025
@autumn1

Upravila si si po schudnutí jedálniček? Iný kalorický príjrm vychádzal s +3kg a -3kg. Možno sa ti po schudnutí príjem vyrovnal s výdajom resp. Možno aj mierne príjem navýšil. Pri mojom chudnutí to tréner 2x do mesiaca sledoval a podľa potreby upravoval

@autumn1 samozrejme, že so upravila a dosť podstatne, som v kalorickom deficite stále. Cvičím, jem iba v časovom okne, dodržiavam všetko, čo treba. Ale cítim sa posledný týždeň divne a myslím, že sa zhoršila ŠZ, čakám na výsledok krvi. Inak nerozumiem, kde je problém.

anonym_baae8b
5. sep 2025

@anonym_autor kilo hore dole je podla mna uplne nic... voda v tele, vyprazdnenie, jedlo v crevach... hocico...

simsalabim
5. sep 2025
@anonym_autor

@autumn1 samozrejme, že so upravila a dosť podstatne, som v kalorickom deficite stále. Cvičím, jem iba v časovom okne, dodržiavam všetko, čo treba. Ale cítim sa posledný týždeň divne a myslím, že sa zhoršila ŠZ, čakám na výsledok krvi. Inak nerozumiem, kde je problém.

@anonym_autor kilo nie je az tak podstatne, presne ako pisu vyssie, ma na to vplyv vela faktorov a rovnako nie je realne, ze to kilo je kilo tuku, bude to skor voda a plne creva. A to, ze po menzese ma klesnut hmotnost, je podla mojich skusenosti mytus, aspon u mna to tak nie je, ze by som vtedy mala najnizsiu hmotnost.

autor
5. sep 2025
@anonym_baae8b

@anonym_autor kilo hore dole je podla mna uplne nic... voda v tele, vyprazdnenie, jedlo v crevach... hocico...

@anonym_baae8b vcera som sa popoludni vyprazdnila, ale tak ze riadne... po cely den som mala viac menej post, cize som iba pila vodu, ale na obed som si dala vyvar. Cvicila som hodinu a stvrt. A dnes pozeram na vahu a kilo hore. Aj prsia mam nejake naliate, nie tak ako ma byt po menzese. Brusko mam vystupene. Tehotna nie som.

simsalabim
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_baae8b vcera som sa popoludni vyprazdnila, ale tak ze riadne... po cely den som mala viac menej post, cize som iba pila vodu, ale na obed som si dala vyvar. Cvicila som hodinu a stvrt. A dnes pozeram na vahu a kilo hore. Aj prsia mam nejake naliate, nie tak ako ma byt po menzese. Brusko mam vystupene. Tehotna nie som.

@anonym_autor moc sa pozorujes... zajtra mozes mat o pol kila menej. Vaha velmi kolise, nie je staticka.

janiely
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor budovanie svalovej hmoty sa tiez prejavuje na zvysovani vahy. Nemusi to byt vobec neziaduce "priberanie" ale skor naberanie svalovej hmoty. Ak teda cvicis silove cvicenia.