icon

Prvýkrát do fitka

janicka75
8. júl 2025

Prosím a radu .Idem do fitka prvýkrát.Koľko mám cvičiť hodinu alebo viac a aké cvikmi začať.

gemerka17
8. júl 2025

@janicka75 ideálne zaplatit si trénera. Ten ti vsetko povie, navedie ťa, podľa toho aký máš cieľ.

wade
8. júl 2025
@gemerka17

@janicka75 ideálne zaplatit si trénera. Ten ti vsetko povie, navedie ťa, podľa toho aký máš cieľ.

suhlasim s @gemerka17. Oplati sa si najst trenera. Nastavi ti treningy, potom si uz budes vediet sama kontrolovat intenzitu. Ide hlavne o to, aby si sa nezranila. Ono sa to niekedy nezda, ale tam to necitis, ale mozes fakt nieco prehnat. Alebo u nas vo fitku su kruhove treningy rozneho druhu. To je tiez dobry zaciatok.

luccija
8. júl 2025

@janicka75 ideál menej a najprv sa zahriať na bicykli, bežiacom páse, schody podľa toho čo tam majú.Nic sa nestane, keď prvé razy si dáš iba kardio.Ale spýtaj sa inštruktora čo tam bude.

bg92
8. júl 2025

vela fitiek kde su treneri ma uvodny trening zdarma, skus zistit ci nie aj v tvojom

personality
8. júl 2025

To su také otázky, ze nebudes vedieť ani tie stroje použiť, keď sa toto musíš pýtať.

0silvia0
8. júl 2025

@janicka75 v tvojom veku (nič v zlom, mám 51 rokov), sa hlavne nepúšťaj do toho sama. Ani neskúšaj odpozerávať od spolucvičiacih, čo cvičia s činkami a strojmi. Môžeš si neodborným cvičením odpáliť platničku, chrbát, natiahnuť sval.
Zaplať si trenéra, ktorý ti postupne ukáže čo a ako. Hlavne pomaly, postupne, správne prevedenie cvikov je dôležité.

lubkovaandrejka
8. júl 2025
@0silvia0

@janicka75 v tvojom veku (nič v zlom, mám 51 rokov), sa hlavne nepúšťaj do toho sama. Ani neskúšaj odpozerávať od spolucvičiacih, čo cvičia s činkami a strojmi. Môžeš si neodborným cvičením odpáliť platničku, chrbát, natiahnuť sval.
Zaplať si trenéra, ktorý ti postupne ukáže čo a ako. Hlavne pomaly, postupne, správne prevedenie cvikov je dôležité.

@0silvia0 to je cista pravda, ja ked vidim, ako niektori cvicia 🤔🤔cisty hazard so zdravim a len cakam, komu tam co rupne :D

wade
8. júl 2025

Kazdopadne, nedaj sa odradit tym, ze nevies. Kludne sa aj vo fitku opytaj niekoho, kto tam cvici - je to uplne bezne a vacsina ludi ti poradi. Kazdy nejak zacinal - respect, ze s tym chces zacat. Kazdy pohyb ma svoj vyznam a pravidelny sport ti zlepsi kvalitu zivota do buducnosti.

janicka75
autor
8. júl 2025
@personality

To su také otázky, ze nebudes vedieť ani tie stroje použiť, keď sa toto musíš pýtať.

@personality ide tam moja kamoška čo tam chodí ale chcela som radu aj od vás čo tam chodievame.

sense
8. júl 2025

Ak budes chodiť s kamoškou nech ti pomôže. Ono je to vysoko individuálne aj koľko cvičiť aj aké cviky. Záleží ako často chcela chodiť a čo je tvojim cieľom.

katusik456
8. júl 2025
@janicka75

@personality ide tam moja kamoška čo tam chodí ale chcela som radu aj od vás čo tam chodievame.

@janicka75 ako odborník odporúčam jednoznačne trénera, hlavne, keď nie sú žiadne skúsenosti. Áno pohyb je super a nápad to je úžasný ale opatrne treba začať pod dohľadom odborníka nie kamošky, ja ako fyzio, ktorý ma aj trénerské vzdelanie ani nebudem radiť čím začať. Začať tým, že si nájdem skúseného trénera, ktorý nemá len veľké svaly, ale veľa toho v hlave. Predplatiť si uňho tréningy a postupne sa naučiť techniku cvikov. Ma to obrovský význam.