icon

Rady na chudnutie po tehotenstve

lorrainet
5. mar 2025

Ahojte baby, poraďte 😅 pribrala som v tehotenstve 16 kíl, aktuálne už nekojim ale zostalo mi ešte 6 kíl , ktoré ani bohovi odísť 😂 predtým som užívala prodietix a schudla som bez problému, teraz mám ale v tej diéte problém s energiou. Som na malého sama, spím maximálne 3-4h plus pracujem takže večne unavená a čas nikde. Poraďte čo vám pomohlo a príprava zaberie minimum času. Čo sa týka pohybu do práce a z práce chodím peso , cca 30 minút tam 30 späť. Doma už potom stále pri malom a skúšala som samozrejme cvičiť ale tá je únava je už po práci zreteľná.

kavasmliekom
5. mar 2025

@lorrainet kalorické tabuľky.

denkabemommy
5. mar 2025

@lorrainet nechcem byť zlá ale spánok je tiež jedna z premenných pri chudnutí 🙂

erika7102
5. mar 2025

Kalorický deficit a dostatok bielkovín. Odporúčam ebook nešpekulujem zo zmensvojetelo od Janka krála. 🙂 A cvič, prechádzky, aspoň 5000 krokov denne.

lorrainet
autor
5. mar 2025

@denkabemommy ja viem ale žiaľ s tým nepohnem tak ľahko ... Malý zaspí na nočný spánok okolo jednej v noci a ja vstávam do práce o piatej ráno. Snažím sa mu to posúvať ale má len 4 mesiace takže tak ľahko to nejde ... V práci som do šiestej poobedia , malý je somnou , on spí v kočíku takže spánku má dosť cez deň , spánkové okná cca po 2h-3h

lorrainet
autor
5. mar 2025

@erika7102 idem pozrieť 🙂

ladybarbora
5. mar 2025

Ved to mate pohybu dost 😊 ked citam v obchode na potravinach energeticke hodnoty polky potravin dam spat do regalu 😆Davat si pozor na skryte kalorie (najma zalievky ku salatu,sladke napoje). Podla mna tou chodzou a sledovanim potravin tych 6kg date hned dole - hlavne sa netreba ponahlat ale prisposobit si zivotny styl zdravemu a chutnemu jedlu.

pukina
5. mar 2025

@erika7102 ahoj, oplati sa ten ebook? su tie jedla naozaj tak jednoduche na pripravu ako to prezentuju? ja som uz kadejake jedalnicky skusala, od dave a neviem co este, ale nikdy mi to nevyhovovalo kvoli zdlhavym pripravam..

erika7102
5. mar 2025

@pukina Ahoj. Práve že to je na tom najlepšie že to trvá fakt chvíľu, akože jasne keď máte v jedálničku kuraciu polievku, tak to trvá dlhšie, ale niektoré super jedlá trvajú 5 minút. Ja si často robím meal prep na ďalší deň, keď malý zaspí a mám to nachystané. A keď nestíham variť pre seba aj pre rodinu, tak dám väčšiu dávku a napapá sa celá rodina. Veľmi im to chutí a hlavne je to fakt zdravé

zuzanka.zuzu
5. mar 2025

@lorrainet koľko má maly? 4 mesiace??? dievča, neblázni 🙈 čo ideš na bikiny fitness? 9 mesiacov sa tvoje telo menilo, dopraj mu aspoň tých 9 mesiacov než sa zase zmení späť

erika7102
5. mar 2025

@zuzanka.zuzu Veď to je zdravé pre telo. Čím skôr začneš s pohybom, cvičením a zdravou stravou, tým lepšie. Ja som cvičila aj v tehotenstve a bolo to najlepšie rozhodnutie. Telo sa potom dá do pár týždňov dokopy.

lorrainet
autor
5. mar 2025

@zuzanka.zuzu práveže ja ešte aj od mami aj od pediatričky počúvam len "kedy to plánujem zhodiť" "určite žereš čo ti pod ruku príde" a podobne 😀 4 mesiace sú vraj dosť , mama mala týždeň po pôrode 46kil

zuzanka.zuzu
5. mar 2025

@erika7102 nie keď spí 4 hodiny denne a ráno vstáva do práce

erika7102
5. mar 2025

@zuzanka.zuzu Tak tam by som sa zamyslela nad životným štýlom.

cukroska
5. mar 2025

@lorrainet To je pekná blbosť!! 4 mesiace po pôrode +6kg je ako keby nič.Ziadna katastrofa. Koľko ľudí si to ano nevšimne.
Ved nie každé telo je rovnaké. Ešte sa telo ani nestihlo spamätať. Všetko má svoj čas a áno málo spánku, hektické obdobie okolo dieťaťa, práca u niekoho má opačný efekt. Niekto schudne aj viac ako treba, iný priberie a ďalšieho sa držia kilá ako kliešť.Niekedy čim viac chceme tým.to viac nejde.
A čo ma doktorka s tým to nechápem už úplne! Ja som od druhého pôrodu sa nikdy nevrátila na pôvodnú váhu a nikdy mi to nevytkol žiadny lekár a už vôbec nie pediater.

btus
6. mar 2025

@lorrainet ja som svoju váhu spred pôrodu dosiahla po 7 mesiacoch. Z pôrodnice som išla ľahšia len o 3 kg. Rodila som cisárskym. Takže sa nestresuj. V pohode, pomaly to pôjde dolu.

snowflakenel
6. mar 2025

Aku mas vysku a.vahu? Mozno ta.uz.telo dalej ,,nepusti,, mozno sa takto citi dobre.
Inak aj ja to tak mam. Este.6.kg dole do predtehotenskej vahy.....170/59 kg. Pred porodom cca 53
Ako pise baba vyssie, mozno si telo drzi to, co pptrebije, kedze si v pohybe, strese. Metabolizmus si moze.ukladat a udrziavat, lebo vie, ze viac nedostane.

lorrainet
autor
7. mar 2025

@snowflakenel mám 162 a 75kg, predtým som mala 69 a to už bolo také že nepohnem ďalej ale cítim sa dobre

snowflakenel
7. mar 2025

@lorrainet ved to, ja sa cca okolo tej vahy 58-60 citim lepsie a aj vyzeram lepsie hlavne v tvari- noensom taka prepadnuta, lebo mne ide dole tvar akp prva