Rady na chudnutie po tehotenstve
Ahojte baby, poraďte 😅 pribrala som v tehotenstve 16 kíl, aktuálne už nekojim ale zostalo mi ešte 6 kíl , ktoré ani bohovi odísť 😂 predtým som užívala prodietix a schudla som bez problému, teraz mám ale v tej diéte problém s energiou. Som na malého sama, spím maximálne 3-4h plus pracujem takže večne unavená a čas nikde. Poraďte čo vám pomohlo a príprava zaberie minimum času. Čo sa týka pohybu do práce a z práce chodím peso , cca 30 minút tam 30 späť. Doma už potom stále pri malom a skúšala som samozrejme cvičiť ale tá je únava je už po práci zreteľná.
@lorrainet nechcem byť zlá ale spánok je tiež jedna z premenných pri chudnutí 🙂
Kalorický deficit a dostatok bielkovín. Odporúčam ebook nešpekulujem zo zmensvojetelo od Janka krála. 🙂 A cvič, prechádzky, aspoň 5000 krokov denne.
@denkabemommy ja viem ale žiaľ s tým nepohnem tak ľahko ... Malý zaspí na nočný spánok okolo jednej v noci a ja vstávam do práce o piatej ráno. Snažím sa mu to posúvať ale má len 4 mesiace takže tak ľahko to nejde ... V práci som do šiestej poobedia , malý je somnou , on spí v kočíku takže spánku má dosť cez deň , spánkové okná cca po 2h-3h
Ved to mate pohybu dost 😊 ked citam v obchode na potravinach energeticke hodnoty polky potravin dam spat do regalu 😆Davat si pozor na skryte kalorie (najma zalievky ku salatu,sladke napoje). Podla mna tou chodzou a sledovanim potravin tych 6kg date hned dole - hlavne sa netreba ponahlat ale prisposobit si zivotny styl zdravemu a chutnemu jedlu.
@pukina Ahoj. Práve že to je na tom najlepšie že to trvá fakt chvíľu, akože jasne keď máte v jedálničku kuraciu polievku, tak to trvá dlhšie, ale niektoré super jedlá trvajú 5 minút. Ja si často robím meal prep na ďalší deň, keď malý zaspí a mám to nachystané. A keď nestíham variť pre seba aj pre rodinu, tak dám väčšiu dávku a napapá sa celá rodina. Veľmi im to chutí a hlavne je to fakt zdravé
@lorrainet koľko má maly? 4 mesiace??? dievča, neblázni 🙈 čo ideš na bikiny fitness? 9 mesiacov sa tvoje telo menilo, dopraj mu aspoň tých 9 mesiacov než sa zase zmení späť
@zuzanka.zuzu Veď to je zdravé pre telo. Čím skôr začneš s pohybom, cvičením a zdravou stravou, tým lepšie. Ja som cvičila aj v tehotenstve a bolo to najlepšie rozhodnutie. Telo sa potom dá do pár týždňov dokopy.
@zuzanka.zuzu práveže ja ešte aj od mami aj od pediatričky počúvam len "kedy to plánujem zhodiť" "určite žereš čo ti pod ruku príde" a podobne 😀 4 mesiace sú vraj dosť , mama mala týždeň po pôrode 46kil
@erika7102 nie keď spí 4 hodiny denne a ráno vstáva do práce
@zuzanka.zuzu Tak tam by som sa zamyslela nad životným štýlom.
@lorrainet To je pekná blbosť!! 4 mesiace po pôrode +6kg je ako keby nič.Ziadna katastrofa. Koľko ľudí si to ano nevšimne.
Ved nie každé telo je rovnaké. Ešte sa telo ani nestihlo spamätať. Všetko má svoj čas a áno málo spánku, hektické obdobie okolo dieťaťa, práca u niekoho má opačný efekt. Niekto schudne aj viac ako treba, iný priberie a ďalšieho sa držia kilá ako kliešť.Niekedy čim viac chceme tým.to viac nejde.
A čo ma doktorka s tým to nechápem už úplne! Ja som od druhého pôrodu sa nikdy nevrátila na pôvodnú váhu a nikdy mi to nevytkol žiadny lekár a už vôbec nie pediater.
Aku mas vysku a.vahu? Mozno ta.uz.telo dalej ,,nepusti,, mozno sa takto citi dobre.
Inak aj ja to tak mam. Este.6.kg dole do predtehotenskej vahy.....170/59 kg. Pred porodom cca 53
Ako pise baba vyssie, mozno si telo drzi to, co pptrebije, kedze si v pohybe, strese. Metabolizmus si moze.ukladat a udrziavat, lebo vie, ze viac nedostane.
@snowflakenel mám 162 a 75kg, predtým som mala 69 a to už bolo také že nepohnem ďalej ale cítim sa dobre
@lorrainet ved to, ja sa cca okolo tej vahy 58-60 citim lepsie a aj vyzeram lepsie hlavne v tvari- noensom taka prepadnuta, lebo mne ide dole tvar akp prva

@lorrainet kalorické tabuľky.