Robím chybu v stravovaní?
Dlho sa mi nedari, schudnut napriek behu 3x do tyzdna (1hodka) a vynechaniu sladkosti. Beriem na alergiu liek FIX IT cca rok ....a odvtedy som pribrala uz 9 kg ajked jedalnicek mam ten isty cca. Len pre priklad napisem ten dnesny , ze ci naozaj jem zle.
Ranajky - ovsena kasa Dm bio cca 40 g, 30g cisty neochuteny protein gymbeam just whey, velky pohar cistej vody, vitamin d 2000, neskor kava s mliekom, cajova lyzicka javoroveho syrupu, obed - tuniak so zeleninou rio mare, pecivo s olivami s lidla cca 45g, voda, olovrant jeden sojovy jogurt alpro a asy jedna polievkova lyzica celozrnnych vlociek, vecera zeleninova polievka, krajec chleba s humusom, druha vecera zvolensky jogurt... za cely den som vypila asi 1,5 l vody cistej, vitamin C 2000, a okolo 10 som si zabehla hodinku behu... neviem kde robim chybu ? je to vazne strava ?
@kk58 dakujem, no pouzivam kaloricke ...tam si zapisujem ale akosi sa nic nemeni ...som zufala..
To mi je ľúto, skus zmeniť lieky ak sa dá. Pretože z toho čo píšeš mi to pride ako dôvod tvojho stavu. Kamarátka taktiež príbrala okolo 10 kg kvôli liekom. Ja som mala práveže vzdy opačný problém, no správne nastavená strava + cvičenie mi pomohli. Skus mozno vyzivoveho poradcu ktory pripraví jedalnicek ale zároveň aj cviky, ak to nepomôže moze to byt aj zdravotný problém, kt. toto spôsobuje. Alebo skus behanie nahradiť inými aktivitami, mozno korčule alebo cvičenie doma s vlastnou váhou. Hlavne sa nevzdávaj a skusaj.
@kk58 budem musiet asi zmenit lieky :( ...uvidim co mi na to povie lekar..
a aj ti to v tých kalorických tabuľkách vychádza? Udala si váhu, aj pohybovú aktivitu? Mne sa tam zdá málo bielkovín, vzhľadom na to, že si hodinu behala a málo čerstvej zeleniny, respektíve žiadna. Možno si vegetarián, chýba mäso a ryby. Skús to na dva týždne dodržiavať presne, aby ti sedeli bielkoviny, tuky, sacharidy, možno zmeniť pohybovú aktivitu a uvidíš
@elizabet173 niesom vegetarian ale je pravda ze nemusim nic masove ...snazim sa protein nahradzat a sedi mi to podla kalorickych tabuliek , mam 168cm a 81 kg :( ..pouzivam cronometer a ten mi vypocital na chudnutie 1300 kcal na den ...vzdy sa snazim do toho dostat tak nechapem kde je chyba :(
stiahni si tú aplikáciu kalorické tabuľky, 1300 kcal na deň je málo, pozri na stránku https://www.chudnutie-ako.sk/ Paradoxne pri nižšom príjme telo kg drží, lebo to berie ako stav ohrozenia
1300kcal je na tvoju vysku a vahu strasne malo. Telo si uklada do zasoby.
Ja mam 1300kcal a mam 54kg a 155cm
@veronikaszabova kolko kcal na den aby som chudla odporucate ? pri vyske 168cm a 81 kg ?
pozri na tú stránku, na ktorú som ti dala link, všetko sa tam dozvieš, neodvíja sa to len od váhy a výšky, ale aj od veku, druhu práce....a nie je to len o kalóriách.
Z takéhoto jedálnička by som skapala hladom za 3 dni. Toto podľa mna zdravé nie je.
Kde sú vajcia, ovocie, orechy, mäso, kyslomliecne výrobky, ....?
Okrem toho behu máš aký pohyb??
O liekoch na alergiu si myslím svoje.....to je iná téma. Ak ho musíš brať, ber, ak nie, neber.
K jedlu:
- ovsené vločky = veľa sacharidov a div sa svete tuky taky. Plus ak sú ochutené....zlý smer. Netuším prečo si ľudia myslia že z nich sa chudne.....asi to bude spojitosť s reklamami na zdravé fitness cereálie....
Áno sú zdravé, tak ako každá obilnina.
- proteín? Prečo? Načo? Ok ak je čistý neochuteny no dobre....
- tuniak síce ryba ale tučná..... myslíš ten kde je v zložení kukurica 29%? Kukuričný olej....? Náhodou mám doma 😁 preto čítam zloženie. Vieš čo sa dáva kuratam a husiam aby rýchlo pribrali? Kukurica.
- sójový jogurt alpro.... pozriem zloženie....
.... cukor, vitamín B 12....
A zelenina a ovocie je kde? 🙂 Mäso?
Aj, keď to vyzerá fajn nie je to dobre.Neemam teraz čas, ale aspoň rýchlo na večeru smotanový jogurt s 10%tuku tuším má je uplne zle, ráno ovsenna kaša nič moc, neviem načo javorový sirup, obed fajn, večera zle tak buď polievka, alebo chlieb s humusom načo toľko?
Dala si len jeden deň, ale je dosť zlý.Olivy sú tiež tučné, pečivo aké?ja by som to ináč rozložila a 2x do dňa jes ovsené vločky, ktoré majú vysoký glykemický index
@luccija veď toto....oni sú zdravé 🙂 v správnej miere ...tak ako všetky obilniny.
Ale ľudia bez toho aby sa zamysleli idú podľa reklám či počutia....vysadiť chlieb lebo zle a nasadiť ovsené vločky.
Pritom ovos má viac tuku ako obyčajná pšenica 😁
A úplne zle ak si niekto skutočne myslí že schudne z tých sladkých zapekaných 🙂 kde aj kukuričné vločky pridávajú.
Lieky na alergiu nespôsobujú priberanie. Tam problém nebude.
Načo protein? Proteíny sú na priberanie..
Chyba ti desiata.
Aké pečivo a chlieb ješ? A prečo si to dávaš k obedu a na večeru?
Ovocie a zeleninu ješ kedy? A mäso?
A prečo alpro jogurt a nie niečo normálne? Nemôžeš jest bežne? Alpro je dosť zlá voľba ak chceš iné ako klasiku
Pridaj sa tu na konovi do skupiny Cesta k mojej premene: https://www.modrykonik.sk/group/6855/ 🙂
zomrela by som od hladu. nerozumiem tým lyžiciam a gramom pri vločkách a inom. to ako fakt takto robíte? nasypem za misku, tak aby som mala dosť! a vôbec nechápem načo "bežní" ľudia tlačia protein?! to ako nie je ho dosť v bežnej strave?! škoda, že som skôr nejaký biznis s ním nerozbehla, už som mohla byť za vodou.
dakujem za "postrehy" ... otvorilo mi to oci ... a zistila som ze som dlhu dobu jedla pod svoj bazal ...co je zle ...nerobila som to naschval ..zacala som si zapisovat v kalorickych tabulkach aby som uz pod bazal nikdy nejedla ..
Ahoj, malo zeleniny celkovo, slabý obed, a namiesto dvoch veceri skús olovrant. Vločky sú fajn ale priberá za z nich. Skús si dať jeden týždeň e- dieta aby si videla to zloženie a množstvo stravy odporúčam mužskú porciu ak si fyzicky aktívna. Stojí to cca 60 eur ale uvidíš rôzne jedlá vyvážené. Akurát včera som zasa s nimi začala len na týždeň. A potom začínam schudni s dave. To je cvičenie a pošlú jedálniček tak som zvedavá.

Ahoj, skús si stiahnuť aplikáciu “kalorické tabuľky”, tam si pekne nastavíš výšku, váhu, že chceš schudnúť a budeš si zapisovať všetko svoje jedlo a aktivitu. Ak chceš chudnúť mala by si spáliť denne viac kalórii ako prijmeš. Pripadne skus ešte sa ozvať lekarke o nejaku náhradu tohto lieku ak máš pocit, že je to z toho. Pokiaľ dobre viem tak rýchla chôdza je pri chudnutí efektívnejšia. Držím prsty.