Rok bojujem s priberaním a depresiou
Ahojte .. ja som to asi vzdala...rok sa točím v kruhu...z mojich 48 kg je 68 kg... Vyzerám ako teta, je mi zo mňa zle, nevládzem, nemám si čo obliecť, bojím sa, že dostanem nejakú smrteľnú chorobu, schudnem 3 kg a priberiem naspäť 4, muž so mnou už ani nespí, som nahnevaná na celý svet, mám 158 cm, kedysi som bola jedna z najkrajších žien, teraz som teta v 37 rokoch a je mi zo seba zle, mam depresie, kde hľadať pomoc...
Práveže to, že si nešťastná z manžela, je veľmi veľký dôvod toho, prečo sa ti nedarí schudnúť. Preto "zajedáš pocity".
Ja mám takých v ľudí v rodine, a fakt, keď je človeku zle, a potrebuje podporu, a namiesto toho ťa niekto zhadzuje, to sa fakt ťažko stavia na nohy.
Ako ti spomenuli, tu je táto skupina
https://www.modrykonik.sk/group/6855/
a tam môžeš písať, a dostať aj oporu, aj napr. príklad, ako sa to iným podarilo atd..
To fakt tu nikto nerieši to, že s ňou manžel odmieta sex len preto, že má nadváhu?? To čo je za dementa?? Keby má autorka 200 kíl, že jej na ňu ani nevidí - ok. Ale pri 68 kilách odmietať sex? 😃
Hlavu hore 🙂 chce to len plán 😉
Toto sú rady, pri ktorých nemusíš vynaložiť veľa námahy a pomôžu:
1. Pred dvoma rokmi si mala 52 a teraz 68? Daj si skontrolovať štítnu žľazu, rovno smer endokrinológ.
2. Dve brady a brucho sa dá čiastočne "eliminovať" držaním tela. Častejšie sa pozeraj do zrkadla a skús sa vystierať a držať pekne chrbát. Sedavé zamestnanie určite ovplyvnilo držanie tela.
3. Skús spávať naozaj min. 8 hodín. Zlepšuje náladu aj metabolizmus a znižuje chuť na jedlo 😁
4. Začneš cvičiť a hneď deti ochorejú a už si von z kola a celá snaha je preč....presne poznám ten pocit. Pomohlo mi dookola si opakovať- VŠETKO SA POČÍTA! Nestihla som cvičiť 3x za týden? Nevadí, aj 1x sa počíta 💪.. všetko čo pre seba urobíš, sa počíta- jedna prechádzka navyše, o jednu sladkosť menej, aj 5 brušákov je viac ako 0. Proste všetko, čo pre seba robíš sa počíta!
Muž sa začne o teba zaujímať, keď sa začneš o seba zaujímať ty.
Držím palce 👍👍👍
@petracandle čo tu už na tom nariešime? je to debil - nie je bohužiaľ ani prvý ani posledný čo sa takto správa k partnerke po pôrodoch…
Už to tu bolo spomenuté,ale tvoj najväčší problem nie sú kilá navyše,ale muž....
Psychicka pohoda (podpora) je častokrát veľké percento pri chudnutí....
Čo si muž neváži, ini možno slintaju nad tebou....
20kg navyše je dosť,ale nie žiadna tragédia.
Sú horšie prípady...
Ja síce teraz nechudnem,ale najviac mi vždy pomáhalo plávanie, tanec a beh,aerial hoop
Pri tanci -salsa, bachata, kizomba stretneš veľa ľudí, ktorí nehľadia na krivky...a muž by ešte aj záchvat žiarlivosti dostať mohol,a nech sa aj o zem hodi....
Ako chudnes?
Až teraz som si prečítala aj komenty k mužovi... ty nemáš problém s váhou, ale máte problém vo vzťahu 🥺
To všetko môže byť aj dôsledkom stresu. Držím palce nech sa to vyrieši....
@matrioshka333 pekne si to napísala...skúsim sa nastaviť pozitívnejšie...že nevadí, keď neodcvicim 6x do týždňa...ale aspoň niečo .vďaka ..
hmmm fajn, tak ja som potom už asi dupľom teta s 88 kg, ale čuduj sa svete, keď sa upravím a nahodím, stále sa ešte cítim mlado a aj príťažlivo napriek veku po 50.
Moj švagor je taký exemplár. Sestra potom skolí všetko sladké v dosahu, hlavne keď on nie je prítomný... Ja mám rada sladké, ale zjem oproti nej úplné minimum, lebo mi to nikto nezakazuje.
@biba_18 je to +20 kg. A svaly to nebudú...
Na druhej strane, @autorka, skús si fakt v hlave upratať. To je polovica úspechu. Rieš sa kvôli sebe, nie primárne kvôli manželovi, hoci chápem, že tieto veci nejde úplne oddeliť, všetky sa chceme páčiť. Ale buď v tomto pokojne sebec a mysli hlavne na seba. Ten zvyšok sa pridá postupne sám👍
Upravit stravu, chodit peso, obcas si zacvicit a dobre spat. To je cele tajomstvo.
@tiezjedna áno musí hlavne kvôli sebe.. necítim sa takto dobre, boli má chrbát, tá dvojitá brada je niečo strašné, hneď sa zadycham, v lete sa mi stehná odierali o seba, no katastrofa...
Autorka, začni s preventívkou, štítna žľaza, hormonálny profil… Proste sa musíš na to chudnutie nastaviť. Nejakú kamošku nacvičenie nemáš? Muž s tebou cvičiť asi nebude čo? Akože keď si pribrala 20 kg, tak sa mužovi nečudujem že sa mu to nepáči. Aj keď to asi nebude jediný problém, že s tebou nespí.
Ja chudneme celý život v prvom tehotenstve som to dala na 110kg zo 68 pri výške 164😁 dostala som sa na 80 a potom znova začalo priberanie a keď som sa dostala na 90 už mi to fakt začali vadiť.Povedala som si dosť a začala chodiť do fitka a za 9 mesiacov som mala 58😉.Toto všetko sa udialo v prvom manželstve a nakoniec sme sa rozviedli.Tomu ex to nevadilo že mám aj 199kg ale pri druhom partnerovi to už vadilo lebo na začiatku mi povedal že sa mu nepáčia pevné ženy.Som otehotnela a pribrala na asi 90 a tak som 5 rokov nič nerobila ale zas nastalo to že som si povedala no nič treba schudnúť a zas to isté ale dostala som sa zatiaľ na 69 a už sa mi nechce.Ja ale cvičím každý druhý deň na boku a jem už v podstate všetko ale pohyb musí byť každý deň.Nikdy som nepotrebovala trénera na nete som si našla informácie o strave a v podstate ja viem v čom som to prehnala.Takze plynie to aj pre teba že keď sa chce dá sa to a pokiaľ si není to vážna choroba tak schudnúť sa dá a dokáže to každý.
@jankak1983 zabudla som napísať že mam41 rokov a deti majú 17 a 7 rokov
Ja keby som mala 68 skačem od radosti.ja mam 158cm a 74kil.Mam rozhadzane hormony a pred rokom dom schudla na 63no jojo efekt naskocil hneď

Este si mlada a tak to nemoze byt problem schudnut. To pride po 50tke v prechode a ja to ani teraz nevzdavam ako ty. Stale sa to tu omiela, ale vyskusaj kaloricke tabulky. Tiez som mala nazor, ze jem malo, haha 🙂. Za 10 dni mam 2 kg dole a to mi netreba vela schudnut. Funguje to!