Rozdiel medzi bazálnym metabolizmom a kalorickým príjmom
Dobry den.som v tom nova tak sa mi prosim nesmejte.neviem kde je chyba.bazalny mam 1700 a prijat by som mala 1500.co ten rozdiel?
to je nejaka blbost
máš to asi zle nastavené, nechce sa mi veriť aby kt nastavili príjem menej ako bazal…
@anonym_autor áno, je to problém. Skús najprv ten vyšší a potom máš z čoho uberať, keď si dáš veľmi málo kalórií, nebudeš sa mať kde pohnúť.
@anonym_autor keby ti vyhovovalo prijať 1400 kcal tak nemusíš chudnúť 😉 tak nevymýšľaj
@anonym_autor obezna z 1400kcal? Nikdy by si nemala ist pod bazal. KT poriadne nastavit a drzat sa toho. Ved chces, aby to chudnutie bolo udrzatelne.
Veď daj printscreen nastavenia aj jedálnička jeden dva dni. Človek ktorý zje 1400kcal a ešte aj prácu kde sa hýbe a cvičí (keďže spomínaš stredný režim) nepotrebuje chudnut
@anonym_autor ak je to vela, ako to, ze si obezna? Navod na nastavenie je tu https://www.modrykonik.sk/group/6855/
Poriadne si to nastav a prijem dodrz. Ja som s KT schudla 20kg. Ak je taky problem priijat viac kalorii - co sa cudujem - pridaj napr lyzicku orechoveho masla do kase alebo platok syra na maso…
Ale skus mi vysvetlit, ako ti moze vyhovovat ist pod bazal a pritom, ako si napisala - a potom zmazala - si obezna? Ja sa priznam bez mucenia, ze som pri chudnuti bola stale hladna a aj teraz, ked uz cca 2 roky udrziavam, by som zjedla aspon o 1/3 viac.
Ist dlhodobo pod bazal - koledujes si o zdravotne problemy a yoyo efekt.
normálne nechápem ako môže niekto zjesť iba 1400kcal 😳 veď to je príjem malého dieťaťa 😳
normálne nechápem ako môže niekto zjesť iba 1400kcal 😳 veď to je príjem malého dieťaťa 😳
@miselka257 ja sa normalne hanbim kolko vela doslova ,,zozeriem" ked citam tieto diskusie o kaloriach 😀
@anonym_autor zapisuješ si surový stav? pošli sem screen, nech vidíme v čom môže byť problém 😁 a ešte k tomu, zapíš si viac dní, nie len jeden, lebo sú dni, kedy možno ješ viac, niekedy menej a v tom je tiež následné nekontrolované priberanie a uberanie hmotnosti
@miselka257 ja sa normalne hanbim kolko vela doslova ,,zozeriem" ked citam tieto diskusie o kaloriach 😀
@ivik4 😂😂 každá sme iná, niekomu dobre robí jesť 2500kcal a niekomu zas 1800, záleží od toho či priberáme na váhe, či chudneme, či sa len udržiavame a záleží aj na tom, čo v tých kalóriách zjeme 😀 je rozdiel zjesť mekáč a byť o hodinu hladná, ako za rovnaký počet kcal urobiť raňajky, obed a aj večeru 😂😂
Je to spravne. Ak chces schudnut, musis vytvorit kaloricky deficit. Bazalny mas 1700kcal, plus bezny pohyb kancelarskeho cloveka, tak tvoj vyrovnany prijem je okolo 1900kcal. V KT si zadala nejaku nizsiu cielovu vahu a vypocitalo ti to potrebny denny deficit. Ukazuje ti, ze mas prijimat 1500 kcal, vytvoris tak deficit -400 kcal x 30 dni = -12 tis kcal mesacne. Co je medzi 1,5-2 kg tuku dole.
Nejst pod bazalny je mytus. Ludia v historii nikdy nemali dost obzivy a vela krat trpeli hladom a prezili. Kto ma nadvahu, moze ist pod bazal. Resp musi, inak telo nemusi siahat na tukove zasoby. Rozdiel sa vykryje z nadvahy = chudnutie. Kto ma ale normalnu primeranu vahu, jes tihly a pojde pod bazal, ten si uz zahrava s anorexiou a narusenim funkcii organizmu az smrtou. Lebo telo nema z coho vykryt deficit. Cize po lopate povedane tucny moze ist pod bazal, chudy nesmie.

@anonym_autor pausalny vydaj nastavený?
daj screen z nastavení - cieľ a parametre; a vlastné nastavenie