icon

S prepáčením zožeriem všetko, čo vidím

22. júl 2022

Stále sa prejedám. Síce odjakživa mám rada jedlo ale odkedy neni skola, už tri týždne, a som doma stále do seba niečo tlacim. Nejsu to nejake drobnosti a sladke, že by som sa nevedela najesť a som hladna tak jem sladke ale práveže je to prejedanie. Jedenie z nudy alebo ja neviem. Keď viem že mame v kuchyni v chladničke jogurt, hned večer si ho idem dat lebo mám na neho chut. Keď kukam tv musím jest niečo.Keď čítam musím chrumat buď sladke alebo ovocie. Keď vidím napríklad na instagrame jedlo, napríklad rezeň so šalátom, dostanem chut a idem si niečo dat. Vždy keď idem okolo kuchyne, vždy sa zastavím v chladničke…Teraz napríklad jem haribo cukríky, samozrejme chcela som len zopár ale nedá mi to a dojedám ich. Ráno som kúpila tresku, že na zajtra na ráno, ale zbiehajú sa mi na ne sliny, dlho som ju nemala a chcem si ju dat teraz a dám asi na večeru. S váhou asi problém nemam vážim 68-70kg. Možno by som to ani neriešila ale ide mi to na nervy už jak stále niečo jem, kamarátka si z toho robila srandu a dotklo sa ma to.

bajka16
22. júl 2022

Zakaždým keď ideš po niečo na jedenie, odboč od chladničky k vodovodnemu kohútiku, Bez srandy. A vypi celý pohar čistej vody.

lasoli
22. júl 2022

kolko mas rokov?Tak mozno si v takom veku ,ze ti viacej chuti,ale tonsa vekom isto zmeni.S tou vodou to ale nieje zly napad.

zero1
22. júl 2022

ak sa váha drží nemal by to byť problém ale predsa si treba dávať pozor. cukor škodí zubom a rôzne snacky obsahujú nezdravé tuky, či už smažené alebo stužené. polotovary a hotové jedlá bývajú zase presolené a konzervované chémiou. také základné rady: nikdy nechoď do obchodu hladná. lebo hneď vykúpiš celý pult s lahôdkami. nekupuj žiadne snacky, sladkosti, a žiadne rýchle lahôdky ako tresky a podobne. keď to doma nemáš tak to jesť nebudeš. to chrúmanie popri iných činnostiach je zlozvyk ktorého je dobré sa zbaviť. pre príklad aj človek ktorý už nechce piť alkohol tak nebude doma držať fľašu.

deti95060810
22. júl 2022

70kg? Aj dosť..
ešte napíš koľko meriaš..

autor
22. júl 2022

@deti95060810 ja meriam 168-170cm.Podľa BMI kalkulačky to je ešte dobré, čiže nemam nadváhu ani ľahkú nadváhu

inana11
22. júl 2022

Joj keby som toto robila ja… ja to síce robím sle len 4 hodiny denne alebo lepsie povedané nočné a to od takej desiatej zacnem a ešte v noci o štvrtej sa zobudim a idem na keksik🤦‍♀️ Hold,materstvo a nočné kojenie🤷‍♀️😃

autor
22. júl 2022

@inana11 tak, pri tehotenstve to bude fuška 😌 ja takto fungujem stále, ani neviem kedy to začalo, asi to robím už tak automaticky

bajka16
22. júl 2022

@inana11 na materskej sa to ešte toleruje. Treba si obrniť nervy ☝️😆

tani777
22. júl 2022

Fuuuha,no ja mam 168cm a 70kg som mala v tehotenstve..ked som mala 65,uz som bola dost pribrata..nadvaha to sice este nie je,ale je to dost..
No ale k veci,nie je zdrave takto jest,zaludok a cela traviaca sustava si musi aj oddychnut,nie ze sa najes,zacnes travit,a ked by malo travenie oddychovat,tak jes znova..zarabas si na fajn problem,ked budes mat 40 a viac..tak jak pisu vyssie,nekupovat domov taketo veci,snacky,sladkosti a podobne..dat si vyvazene ranajky,obed a veceru (aj to uz pisem vela)...a jednoducho odvyknut od toho..toto pojedanie je zlozvyk..je fajn,ze si to uvedomujes..uz len sa proste zatat,pevnu volu a jednoducho nechrumat stale nieco..Drzim palce 🙂

inull5
22. júl 2022

Teda ja mam vyšku tiež takú, vážim 58-59 kíl a teda mam pocit ze vyzerám strašne..

savanna
22. júl 2022

Nie je to v poriadku a ked mas teraz 70kg, tak o par rokov uz metabolizmus nebude fungovat tak, ako za mladi. Po 30tke, 40tke sa meni cele telo, metabolizmus spomaluje, pribuda tuk namiesto svalov... ak budes pokracovat v takomto jedeni, tak neskor mozes mat pokojne cez 100kg, ani sa nenazdas.
Je dobre pozriet sa na priciny - preco tolko jes, ci je to ozaj z nudy, alebo zahanas stres, samotu, smutok. Najst si alternativu - sport, jogu, meditaciu viac sa stretavat s kamosmi, pripadne navstivit psychologa.

pallacinka29
22. júl 2022

@inull5 co si? mas super vahu na tu vysku

inull5
23. júl 2022

@pallacinka29 váhu možno ale trebalo mi viac cvičiť co sa mi absolútne nechce. A vidno to hlavne na zadku a stehnách

stanulienkat
Autor odpoveď zmazal
pallacinka29
23. júl 2022

@stanulienkat pisem inej kocke, ktora ma rovnaku vysku ako autorka prispevku, ale ma 58-59 kil

stanulienkat
23. júl 2022

@pallacinka29 aha, sorry. Nepostrehla som....