Schudnem po vyoperovaní štítnej žľazy?
Dobrý deň , už dlho mám prblem z váhou mám už vyše 90 kg cca tak 94kg niekto vraví že ak sa vyberie tak schudnem? Ale budem brať do živoria lieky je to pravda?
Máš ju vyšetrenú?
@donutka99 keď ti výberu neschudneš a áno treba potom užívať umelé hormóny keďže štítnu nemáš a ta je na to tu aby tvorila tie hormóny
A len tak ti ju nikto nevyberie
Aj si sa zamyslela nad tým, na čo sa pýtaš?
Si chorá? alebo ju chceš dať preč len kvôli váhe? Bezdôvodne ti štítnu žľazu neodstránia, je to veľký zásah do organizmu. Radšej zmeň životný štýl. Po malých krokoch uprav stravu, choď viac pešo. Z ničoho nič si predsa takú váhu nenabrala.
@janai1 prosím ? Psy zeru nie ľudia. ..trošku slušnosti nabuduce
Nenapadlo by ma to lenže cítim opuch v krku niekedy sa mi ťažko prehlta a dýcha praveze ja veľa nejem niekedy nejem ani cely deň len pijem vodu na som bola vždy taká že som malo co zjedla za cely deň napr len rožok alebo polievku len neviem cp sa stalo možno že to mám od pôrodu v tehu som brala euthyrox ....ale od vtedy ubehlo už 2 rok a stale aj ked cvičím napríklad schudnem 3 4 kg a znova ich potom neberiem späť
Tak kvôli hmotnosti by som si nikdy nedala vybrať štítnu žľazu...
Ked uz operaciu, tak zaludka 😄. Ale Kocnerovi nepomohla.
@donutka99 a mala by si začať sa normálne stravovať nie ze cely deň nič a alebo možno rožok a pohár mlieka
Netreba ti vyoperovat stitnu zlazu, treba na naucit spravnym stravovacim navykom. Takmer vsetci ludia s nadvahou alebo obezitou tvrdia, ze oni vlastne skoro nic nejedia..zajdi za odbornikom na stravovanie, nech ti nastavi jedalnicek, alebo si nieco o tom nastuduj na nete, dnes uz je o tom milion clankov ci videi na nete, dodrzuj to, pridaj denne par kilometrov sviznejsej chodze a uvidis, ako pojdu kila dole.
@donutka99 pred tehotenstvom si vážila koľko? začala si rapídne priberať až potom? aj ja som brala v tehotenstve euthyrox, mala som zníženú činnosť, potom sa to upravilo a už 15 rokov neberiem nič. Medzitým sa mi narodil syn a pri ňom som mala štítnu ok. Pocit hrče v krku, či zdanlivý problém s prehĺtaním môže byť aj psychický. Reálne sa nevieš najesť alebo máš 'knedlík' v krku, aj keď piješ vodu? každopádne odstránenie štítnej žľazy ti nezabezpečí váhu nižšiu o 20kg. Priberať môžeš aj preto, že málo ješ a telo sa bojí, preto si robí zásoby.
@donutka99 kamoška má vyoperovanú štítnu žľazu a poviem ti, že aby si udržala váhu, namaká sa omnoho viac, než napríklad ja a musí si dávať sakra pozor na stravu. Stačí, že trochu poľaví a váha jej ide hneď hore. Doživotne musí brať lieky, samozrejme, kontroly na endo, kolísanie hodnôt aj napriek nastavenej liečbe, upravovanie množstva liekov.... Čiže to, že by ti štítnu žľazu odstránili, vôbec nezaručí, že potom schudneš.
@donutka99 ked si brala v tehotenstve euthyrox znamena to ze si uz bola u endokrynologicky a ta ti zaklade vysledkov krvi a sona nastavila liecbu? preco po porode lieky neberies? ked trpis znizenou funciou stitnej zlazy beries lieky uz do konca zivota, lekarka ti nepovedala ze ich memozes len tak z nicoho nic prestat uzivat? stitna zlaza je dost podstatny organ ktory ovplyvnuje vela procesov v tele, jej nepritomnost a neuzivanie liekov ktore nahradzaju hormony vylucovane stitnou zlazou moze viest az ku smrti, problemy s vahou mozu ale nemusia byt dosledkom znizenej funkcie stitnej zlazy, chod k doktorke co najskor, mas male dieta, nezanedbavaj starostlivost o seba….a co sa tyka chudnutia, jes velmi malo a tam je pes zakopany, telo hladuje a robi si zasoby aj z toho mala co zjes…
https://ssvpl.sk/rady-lekara/porucha-stitnej-zl...
Ja mam štítnu na prt ale kým nemusia vybrať si ju nedám
@donutka99 píšeš, že keď cvičíš, schudneš 3-4kg a potom ich priberieš späť. Lenže gro úspešného chudnutia je v strave. Musíš mať jednoducho nižší príjem, než výdaj kalórií - to však neznamená, že nemáš cez deň nič jesť! Presne týmto nejedením si kazíš metabolizmus a spomaľuješ ho ešte viac.
@donutka99 No tak by si asi mala začať jesť normálne. Tvoje telo má deficit a teda si robí zásoby ešte na horšie časy.
Radšej skoč za nejakým dobrým výživovým poradcom nech ti pripraví jedálniček.
Ja mám tiež zníženú činnosť štítnej žľazy a priberiem len keď "žeriem" sorry za výraz.
Ak sa normálne stravujem a mám aj nejaký ten pohyb, tak s nadstavenou liečbou chudnem. Jasné ide to pomalšie ako zdravej osobe ale ide to.
@donutka99 moja babka mala vyoperovanu štítnu žľazu od 40-tky a nikdy nebola štíhla, vždy mala miernu nadváhu. A to robila na poli a dosť sa narobila.
@donutka99 Ja neviem, prečo táto diskusia vôbec vznikla. Štítna žľaza nie je nejaké znamienko, aby ju lekár len tak na požiadanie odstraňoval, lebo pacient si zmyslí. Ak si myslíš, že príčinou tvojej nadváhy je štítna žľaza, daj si ju vyšetriť. A ak ju nemáš v poriadku, ešte vždy zvyknú pomôcť lieky. Ak si chceš dať silou mocou niečo odstraňovať, na tvoju žiadosť si môžeš nechať akurát tak odsať tuk.
Dievča zlaté, tebe niekto potajomky vyoperoval mozog. 🙄
@donutka99 najprv určite endokrinolog a potom odporúčam aj alergo vyšetrenie na potravinové alergie.. ja som mala paradoxnu reakciu pri alergii na kravsku bielkovinu.. nabrala som 33 kg, na takmer 90 kg behom pár rokov. Vysadila som mlieko ale že nakomplet - teda čítam aj tie mini písmenká a normálne neverím v čom všetkom je minimálne srvatka 😬 - (potvrdená najprv ABKM) a váha konečne normálna na moju výšku 172/62. Mávala som 88..
@donutka99 pretože nejesť si taká aká si,keď sa budeš zdravo a hlavne pravidelne stravovať tak schudnes.preboha keď nejedavas celý deň telo sa zľakne a všetko si drží ,nechápem že takúto základnú informáciu nemáš.ak máš štítnu žľazu chorú a zoperuju ťa tiež neschudnes,pretože budeš jesť lieky.kamaratka ju nemá a je veľká , pretože sa stravuje asi ako ty.nic v zlom ale keď chces niečo s váhou robiť musíš celkom zmeniť myslenie a hlavne stravovanie ,viem o čom hovorím za rok som chudla cez 30 kg a naozaj to musíš mať nadstavene v sebe ,držím ti palce
Naozaj si myslis, ze ti len tak vyoperuju šž, ved na to musi byt realny dovod. Uz si videla aby lekar niekomu robil operaciu niecoho s cim ten clovek nema problem? Mas realnu dg, ktora sa musi riest touto operaciou? Ja uz fakt nechapem, co si ludia vymyslia?
Mozno to tvoje stravovanie je cely tvoj problem, cely den nejest alebo len polievku za cely den. Telo potom uklada do zasoby. Jest treba praviselne a vyvazene plus pridat vydaj.

To je blbosť.
Ale štítnu žľazu si môžeš ísť dať vyšetriť.
Ja keď nemám štítnu, tak kým sa mi nastavili lieky, dosť som nabrala. Potom schudla, počas korony zase pribrala.
Teraz sa snažím schudnúť to späť. A chudne sa ťažšie.