icon

Silový tréning doma

11. júl 2025

Ahojte, niečo som schudla stravou, potrebujem začať cvičiť. Momentálne nemám čas chodiť do fitka, viem že najlepšie by bolo zaplatiť si na pár hodín aspoň trénera. Keďže chcem robiť aspoň niečo, viete mi prosim poradiť nejaké videá na začiatok, na silový tréning? Aké činky obojručky, koľko kilové si objednať? A čo ešte k tomu? Ďakujem ❤️

dadis
11. júl 2025

Neodporucam ti cvicit doma. Pri silovom treningu je dolzite aj stupnovat zataz..ked ti teraz napiseme 8kg cinky, zrejme ti budu tazke..avsak po par mesiacoch treningu ti budu malo, budes cvicit s 12tkami niektore cviky.. do fitka staci chodit 2-3x tyzdenne..to si ozaj nenajdes hodinku? Nemusis si platit trenera, su aj skupinove cvicenia, kde ta budu vediet navigovat..a za hodinku mas hotovo.. hladaj silovy trening, funkcny trening,

barka1
11. júl 2025

@anonym_autor aj cvičenie s vlastnou váhou by ti doma na začiatok stačilo.

melanta
11. júl 2025

Ak neovládaš techniku cvičenia, neodporúčam začať s tým sama doma. Inak si spôsobíš vážne zdravotné problémy. A nemusí to cvičenie byť efektívne , ak nepouziješ správnu techniku. To platí aj pre cvičenie s vlastnou váhou.
A súhlasím s dadis, treba vedieť ako začať, ako a kedy pridávať, ako cvičiť všetky svaly ale nie naraz v jeden deň, ale plánovať kedy ktoré. Ak máš čas cvičiť doma, nájdeš aj pár minút navyše na cestu do/z fitka. Stačí 2-3 kvalitné tréningy a diskusie s dobrým trénerom.

elia9
11. júl 2025

Ja cvičím len doma, zadarmo a váha ide pomaličky dole a postava sa pomaly formuje, fitko a tréner sú za mňa vyhodené peniažky..kým by som sa vychystala do fitka plus cesta tam a späť..niet nad domáce cvičenie, hoci aj v spodnom prádle hocikedy keď mám čas..fitko môže byť pre niekoho fajn, ale nedaj sa odradiť ani od domáceho cvičenia..poznám veľa ľudí, ktorí cvičia len doma a vyzerajú super..na nete je veľa videí..jeden deň si daj cviky na brucho, ďalší napr. nohy a zadok, potom deň pauza, kardio kľudne v pohode švihadla, atď.

sense
11. júl 2025

Za mňa ak chces dlhodobo cvičiť doma , vhodné sú nakladačky, a odporove gumy predávajú aj sady. A záleží aj čo je tvojim cieľom. Ak ide o vyformovanoe postavy a udržanie svalovej hmoty stačí aj tréning doma. Nepotrebuješ ťažké váhy. Ja som cvičila dlho doma , do fitka som začala chodiť lebo mi "chýbala socializácia"

koniarova
11. júl 2025

Je milión videí na nete. Do posilky by ma nikto ani párom volov nedostal. V pohode to postupne a pomaly zvládneš aj doma.

autor
11. júl 2025
@elia9

Ja cvičím len doma, zadarmo a váha ide pomaličky dole a postava sa pomaly formuje, fitko a tréner sú za mňa vyhodené peniažky..kým by som sa vychystala do fitka plus cesta tam a späť..niet nad domáce cvičenie, hoci aj v spodnom prádle hocikedy keď mám čas..fitko môže byť pre niekoho fajn, ale nedaj sa odradiť ani od domáceho cvičenia..poznám veľa ľudí, ktorí cvičia len doma a vyzerajú super..na nete je veľa videí..jeden deň si daj cviky na brucho, ďalší napr. nohy a zadok, potom deň pauza, kardio kľudne v pohode švihadla, atď.

@elia9 ďakujem, máš dáke činky?

vikisisi
11. júl 2025

Ak sa rozhodneš cvičiť doma tak rozhodne začať max 2 kg + gumy ( expander) sú top. Nerozmýšľala si o skupinových cvičeniach? Hodina až tak veľa nestojí a určite ťa trénerka motivuje viac a aj ti ukáže správnu techniku. Sú aj čisto len pre ženy .

mandzula
11. júl 2025

V čase korony som si kupila nakladacky a odporove gumy, avsak bolo to az po rokoch vo fitku a s trenermi.

simsalabim
11. júl 2025

Cvicim doma podla videi na youtube, pouzivam odporove gumy a male cinky do ruky. Nemam pocit, ze si nejako skodim. Postupne pridavam pocet opakovani, po case asi kupim tazsie cinky, odporove gumy s vyssou zatazou mam kupene, ale zatial cakaju. Ja som odjakziva neznasala cvicenie v kolektive, vyhovuje mi cvicit doma a sama. Cvicim 2-3x do tyzdna, plus plavanie, bicykel a joga ako kedy podla rocneho obdobia.

really8
11. júl 2025

Cvicim balance tv. V podstate staci kupit bend a povedala by som tak 4 kilove cinky. Vsetko ostatne vies nahradit niecim do mas doma. Napr flase s vodou a postupne si kupis tazsie a tazsie. Ja mam doma najtazsie 7,5 momentalne ale niektore cviky by som zvladla aj vacsie ale vzdy sa daju vziat aj dve cinky do jednej ruky.

kiki68
11. júl 2025

@anonym_autor ja odporucam nastavitelne jednorucky ( aspon take co vies do 10kg nastavit a viac), k tomu kupit rozne kotuce od 0,5kg po 2,5kg, 5 kg a tiez jednu velku tyc a tam prikupit 5kg a 10 kg kotuce. Tiez kupit nejake gumy a to na zaciatok staci. Dobre je mat nastavitelnu lavicku. Ale ked neni, tak sa da improvizovat, ja som pouzivala nejaky cas napr botnik, stabilne, uplne v pohode sa s tym dalo vela odcvicit

sense
11. júl 2025
@kiki68

@anonym_autor ja odporucam nastavitelne jednorucky ( aspon take co vies do 10kg nastavit a viac), k tomu kupit rozne kotuce od 0,5kg po 2,5kg, 5 kg a tiez jednu velku tyc a tam prikupit 5kg a 10 kg kotuce. Tiez kupit nejake gumy a to na zaciatok staci. Dobre je mat nastavitelnu lavicku. Ale ked neni, tak sa da improvizovat, ja som pouzivala nejaky cas napr botnik, stabilne, uplne v pohode sa s tym dalo vela odcvicit

@kiki68 botník som využívala aj ja 😊, všestranne využitie ,neskôr prišla tiež lavicka

natalka13
11. júl 2025

Ja mam cinky ktorych vahu viem upravit, ketlebel 6kg zatial.
Cvicim podla DOMI. Vyhovuje mi to ma 200 cviceni na vyber 25-35minutovych, mesacne 10e.
Cvicim kedy mi to vyhovuje a nemusim nikam chodit.

autor
11. júl 2025

Ďakujem všetkým

autor
11. júl 2025
@natalka13

Ja mam cinky ktorych vahu viem upravit, ketlebel 6kg zatial.
Cvicim podla DOMI. Vyhovuje mi to ma 200 cviceni na vyber 25-35minutovych, mesacne 10e.
Cvicim kedy mi to vyhovuje a nemusim nikam chodit.

@natalka13 myslíš Cibulkovu? To je aplikácia?

natalka13
11. júl 2025
@anonym_autor

@natalka13 myslíš Cibulkovu? To je aplikácia?

@anonym_autor cibulu 🙈😂 nieee neverim ze jej cvicenia stoja 10e.
dminikah najdes na IG apka je DOMI

autor
11. júl 2025
@natalka13

@anonym_autor cibulu 🙈😂 nieee neverim ze jej cvicenia stoja 10e.
dminikah najdes na IG apka je DOMI

@natalka13 ja Som to hodila do google a našlo mi Cibulkovu 🤣🙈ďakujem, pozriem

princezna_bosorka
13. júl 2025
@elia9

@elia9 jj a ked nebude mat dobru techniku, tak moze potom platit ortopeda a rehabilitacie. fajn deal, nie?

elia9
14. júl 2025
@princezna_bosorka

@elia9 jj a ked nebude mat dobru techniku, tak moze potom platit ortopeda a rehabilitacie. fajn deal, nie?

kronkaja
14. júl 2025

@anonym_autor ja som si na začiatok môjho cvičenia kúpila " dámsku" tyč s kotučmi na intersporte . Bola v akcii za cca 50€ ( teraz som ju nenašla tak pripájam foto asi akú) ....a je to super ..s 2.5 kg kotučmi cvičím ako s jednoruckami,veľký 5 kg kotuc pouzivam pri drepoch ako kettlebol,prípadne pri hiptrustoch si položím na brucho....a samozrejme kombinovaním kotúčov sa dá zvyšovať váhy ....takže na začiatok je to super ....a výsledky už vidí aj moje okolie ...a to cvičím tak 3 krát do týždňa po 20-30 min

ika11123
Autor odpoveď zmazal
ketrint
15. júl 2025
@anonym_autor

@natalka13 ja Som to hodila do google a našlo mi Cibulkovu 🤣🙈ďakujem, pozriem

@anonym_autor keď si úplný začiatočník a nevies si vyskladať tréning atd, tak skús ísť podľa niekoho… fithaker je chváleny tiež, ja som mala cez koronu rok Fitlaviu (teraz už sú premenovaní na Zanzisan), ale tie cvicenia tam aj jedálniček boli super. 👌🏻

urshullita6541
24. sep 2025

cvičenie so zuzanou je super na začiatok 🙂 ona má viaceré druhy tréningov, ale pekne postupne ťa naučí cvičiť doma a hlavne ťa to bude baviť a výsledky prídu celkom rýchlo 🙂 jediné čo som si kupovala ja boli nebbia legíny a silná športová podprsenka z bestform-u 🙂 a ide to lepšie než keď som sa nútila na fitko

hopsas
24. sep 2025

@anonym_autor ja som zadala umelej inteligencii aby mi vypracovala silový tréning pre mňa na doma. A super to urobila.

kristin18
4. okt 2025

@anonym_autor odkial si?