icon

Skúsenosti a tipy na nízkosacharidové stravovanie

26. jan 2025

Ahojte. Fungujete na tejto diete niektorá z Vás? Aké máte výsledky? Máte nejaké tipy odkiaľ čerpáte nápady na jedlá? Dakujem

taktotedanie
26. jan 2025

Ano cosi schudnes, kratkodobo
Neskor sa vratis k tvojim beznym stravovacim navykom a nielem ze priberies to co si schudla ale aj nieco navyse
A vitaj zacarovany kruh dieta-priberanie-depresia-prejedanie a tak dookola

mirola
26. jan 2025

ja sa stravujem nizkosacharidovo.. ale teda nie je to dieta.. u mna je to zivotny styl. Stravujem sa tak asi 15 rokov.

rozculena
26. jan 2025

Fungovala som tak aj som pekne schudla,ale varila som si sama pre seba,keď som sa presťahovala k rodičom,kvôli ich zdravotnému stavu,tak pomaly som od toho upustila...
Čo nekúpim,nezožeriem,ale pri nich sa to nedalo,keďže som im kupovala a varila ja☹

ina2405
27. jan 2025

Stravujem sa tak dlhodobo, nie je to pre mňa diéta, ale životný štýl. A cítim sa dobre, podľa výsledkov z krvi a mojej váhy je to pre mňa dobré.

anketkarka
27. jan 2025

@mirola
@ina2405
Baby a ako to dávate popri rodinách? Chcela by som na to prejsť a naučiť na to aj deti, lebo vidím benefity tohoto štýlu, ale už aj pre mňa v mojom veku mi tie sacharidy chýbajú a aj dieťa je zvyknuté na viac sacharidov a má problém si zvyknúť na iný štýl stravy. Dá sa to vôbec bez zdravotných dôvodov?

mirola
27. jan 2025

@anketkarka tak ja som zacinala na VS este a bol to proces. Nevynechala som to naraz, islo to nejak postupne. Je ale nutno dodat, ze ja jem vela tukov, bielkovín, cukor stále nejaký príjmam z ovocia a zeleniny, a dá sa to aj pri rodine jasné, nie je na tom nič tažké.

ina2405
27. jan 2025

@anketkarka ale ja nejem "keto" ale low carb a to sa dá aj popri varení pre rodinu. Napr.sme mali teraz kuracie s nivovou omáčkou a ryžu. Tak ja som si uvarila zelenú fazuľku a na tanieri som mala mäso s omáčkou, kopu zelenej fazuľky a 2 lyžice ryže. Vždy ku všetkým sacharidom zjem veľa zeleniny a sacharidov jem menej, pečené zemiaky napr.- dám si 4 mesiačiky pre chuť, nie pol taniera. Na raňajky nejem sacharidy vôbec, na obed jem najviac sacharidov a večeriam zavčasu - veľká misa šalátu s mozzarelou, niekedy s kuracím mäsom a za tým pol krajca chleba. Občas ani ten. Aj koláč si dám, ale zas to rátam k ostatným sacharidom a už si nedám ryžu, zemiaky a chlieb. Na Vianoce som večerala normálne s rodinou aj šalát aj rezeň. Ale iba jednu porciu, nešla som si nabrať dupľu. Netreba z toho robiť vedu. Jednoducho nahradila som veľkú časť sacharidov zeleninou, tukmi a bielkovinami.

anketkarka
27. jan 2025

Ja sledujem fc skupiny na nízkosacharidové recepty.
@ina2405 mne nejde o kalorický deficit. Ja mám zdravotné problémy. Nemôžem klasické mlieko a tučné jedlá sú pre mňa tiež problém. To sa podarilo vyradiť a obmedziť. Teraz som zistila, že aj veľa sacharidov mi robí problémy a chcem ich znížiť, ale nedarí sa. Mala by som neskutočne chudobný jedálniček.

ina2405
27. jan 2025

@anketkarka ale zeleninu, strukoviny a bielkoviny môžeš nie? Musíš si to ušiť podľa svojich potrieb. Klasické mlieko ani ja nemôžem, je veľa náhrad, aj bezlakto. Nik ťa nenúti do zmien, rob len to, čo cítiš, že ti prospieva.

rozculena
27. jan 2025

@anketkarka ale tak buď vynecháš sacharidy alebo tuky......oboje sa nedá.Z čoho budeš brať energiu?

purple_wolf
2. feb 2025

zhodis relativne rychlo ale tazko sa to udrzi ...ja som na tom bola par mesiacov ale rozhodne to nie je pre mna... som vo vseobecnosti velmi aktivny clovek a tie sacharidy mi chybali ... nehovorim o tom ze som po skonceni diety pribrala ovela viac ako som zhodila ... osvedcili sa mi kaloricke tabulky a jednoducho sledovat kolko toho jem lebo niekedy to fakt vyzera uplne inak ked je to zvazene ako ked ides od oka naberat a skoncis pri dvojnasobku