icon

Skúsenosti s bielkovinovou diétou

13. apr 2025

Ahojte, máte skúsenosť s bielkovinovou diétou?
Ako vyzeral Váš jedálniček?
Podarilo sa Vám schudnúť?
Môj problém je, že nejedávam pravidelne. Chcela by som začať jesť pravidelne a doplniť stravu o nejakú dávku bielkovín.
Osvedčilo sa Vám to?
Pitný režim aj pohyb dodržiavam 🙂

denkabemommy
13. apr 2025

Keď začneš jesť pravidelne a vyvážene, tak schudneš, potrebuješ dostatok bielkovin, tukov, aj sacharidov. Žiadne extra diéty k tomu netreba 🙂

autor
13. apr 2025

@denkabemommy nemala som vyslovene na mysli diétu. Môj problém je, že jedávam 2-3x maximálne a potom mi telo všetko ukladá do zásob. Schudnúť nepotrebujem veľa ale keď by som bola o 10kg ľahšia - nenahnevám sa 😉
Musím sa naučiť pravidelne jesť - rodinní príslušníci mudrujú o strave, ktorá je bohatá na bielkoviny - preto sa na to pýtam …

lucia13022023
13. apr 2025

Tak ani nadmerné jedenie bielkovín nie je zdravé. Aj ja jem 3x denne...na tom nevidím nič zlé. A telo mi neukladá nič do zásob, lebo všetky jedlá mam kvalitné na tuky, sacharidy a bielkoviny.
Bielkoviny sú dôležité, budeš sytejsia, nebudeš mať chúťky... Ja príjmam 120g bielkovín denne

denkabemommy
13. apr 2025

1.5-2.2g bliekovin na 1kg váhy. Tak si vyrátaj, či to zvládneš v 2-3 jedlách. Ja mám 3-4 jedlá denne + proteín (25g bielkovin k dobru), v 2 by som to asi nezvládla, najmä skrz veľkosť porcie, skús si vyrátať kalorický príjem, napríklad cez kalorické tabuľky tam ti vyhodí aj gramy nutrientov, ktoré máš prijať, na začiatok ti vedia veľmi pomôcť s rátaním kalórií a celkovo s takým prehľadom o tvojom stravovaní. Veľakrát tam nájdeš aj to, kde robíš chybu 🙂

autor
14. apr 2025

@denkabemommy ďakujem, musím poštudovať 🙂

autor
14. apr 2025

@denkabemommy vieš mi prosím odporučiť nejakú konkrétnu?

denkabemommy
14. apr 2025

https://www.kaloricketabulky.sk/ Je to aj appka do mobilu

antonia15
14. apr 2025

@lucia13022023 mohli by ste prosím dať tipy na potraviny/jedlá, ktorými príjmete 120g bielkovín denne?

lucia13022023
14. apr 2025

@antonia15 kuracie prsia, morčacie prsia, grécky jogurt, proteinova granola, syry, tvaroh,lahodkove droždie, cottage, Sunka, vajíčka, ryby, tvaruzky🙂