icon

Skúsenosti s chudnutím hladovkou

neviemakemenosidat
11. nov 2025

Ako začať a aké máte vskúsenosti? Vážim 102kg a už naozaj neviem ako inak Ich zhodiť. Zaujímalo by ma koľko ste schudli, či je to ťažké alebo či nasledovali zdravotné problémy.

Strana
z2
monro
12. nov 2025

@anonym_87c4b6 chápem, ale stalo sa to naozaj.

anonym_795559
12. nov 2025
@anonym_7a0029

@anonym_795559 minimalne, v podstate mozno raz za mesiac zjem kusok ovocia, ale sacharidy obsahujú aj potraviny ako tvaroh, maso, zelenina.. zeleninu konzumujem na obed, takze taketo sacharidy ano.. ine nie, žiadne pečivo, zemiaky, ryža, obylniny, ani cukor, med, žiadne nahrady.. nejem to proste

@anonym_7a0029 aj ti taky spôsob stravovania chuti? Lebo ja som gurmán, bez ryze, cestovin a čerstvého chleba by som neprežila. Strazim si príjem, ale doprajem si zo vsetkeho

anonym_7a0029
12. nov 2025
@anonym_795559

@anonym_7a0029 aj ti taky spôsob stravovania chuti? Lebo ja som gurmán, bez ryze, cestovin a čerstvého chleba by som neprežila. Strazim si príjem, ale doprajem si zo vsetkeho

@anonym_795559 ja sa pokladám tiež za gurmána.. jem prevažne morské plody, chobotnice, mušle, krevety, ryby, steaky... jedlo si naozaj vychutnávam...

domkakvet
12. nov 2025

@neviemakemenosidat zdravotne problemy mozes mat tak akurat s tvojou vahou.

anonym_59d2ce
12. nov 2025

@neviemakemenosidat ak ťa zaujíma hladovka, skús si naštudovať prerušovaný pôst. To je udrzatelnejsie, prospieva zdraviu a dá sa tak fungovať dlhodobo. Na youtube je k tomu veľa videí od odborníkov. Je to veľmi jednoduché na dodržiavanie a netreba rátať kalórie. Skombinujes to s primeranou úpravou stravy a môžeš chudnúť veľmi pohodlne. Schudla som tak 26kg za rok a nepočítala som za celý čas jedinú kalóriu.

unbeholfen
12. nov 2025

Mám 126kg tučný som

unbeholfen
12. nov 2025

@neviemakemenosidat budeš 2 dni hlanná, potom ketóza ide, vyčistí sa telo, zrušá sa zápaly. Týždeň pred výplatou praktizujem takúto diétu, ale po výplate prichádza jojo efekt, a to čo som schudol pred výplatou, tak po výplate priberiem aj 2x, a výsledok je obezita 2 stupňa.

anonym_50d941
13. nov 2025
@anonym_795559

@anonym_50d941 super návod, ako si odpísať obličky a čo myslíš, ako dlho vydrží tie sacharidy nejesť? A potom čo? Lebo ona nepotrebuje len schudnúť, ale si aj váhu udržať, čo je oveľa ťažšie

@anonym_795559 Najprv si to nastuduj. A je to podla mna ovela lepsie ako "cista" hladovka. Odkial beres vobec informacie? Poznam ludi co to robili pod dohladom strasne dlho.

anonym_795559
13. nov 2025
@anonym_50d941

@anonym_795559 Najprv si to nastuduj. A je to podla mna ovela lepsie ako "cista" hladovka. Odkial beres vobec informacie? Poznam ludi co to robili pod dohladom strasne dlho.

@anonym_50d941 odkiaľ beriem informácie? Pol mojej rodiny sú lekári. Ja si to nechcem a nepotrebujem študovať, pre mňa by to bolo týranie. Ja milujem chlieb, ryžu, zemiaky menej, knedle a sladké jedlá nemám rada, ale bez chleba by som neprežila.

anonym_795559
13. nov 2025
@anonym_7a0029

@anonym_795559 ja sa pokladám tiež za gurmána.. jem prevažne morské plody, chobotnice, mušle, krevety, ryby, steaky... jedlo si naozaj vychutnávam...

@anonym_7a0029 z tých vecí, ktoré si vymenovala, nejem ani jedno jediné, výnimočne na Vianoce kúsok ryby, neznášam ich, môže mi tisíc krát niekto tverdiť, že sú zdravé, u mňa by išli okamžite von, neznášam ani ich pach, pre niekoho vôňu. Ani v zaharaničí ma nedostali do reštaurácie vychýrenej rybými špecialitami. Každý máme iné chute, preferujeme to, čo nám chutí.

anonym_cf9bdb
17. nov 2025
@anonym_0084ef

Najlepsie je vykrmit sa za 20 rokov, ale schudnut treba OKAMZITE, max.do 2 tyzdnov...realita 0 bodov.

@anonym_0084ef Prečo také kruté slová. Tie jej veru nepomôžu iba zrazia k zemi. Ľudia nie sú všetci "vyžratý"lebo chcú. Niekedy sú za tým aj iné problémy. Niekto zajedá tým stres, psychické problémy či nudu.
A môžem povedať za seba, že ľahké to nie .Žiť ako zajac a dopriať si naozaj len úplne výnimočne čo bežne jedáva moja rodina. Lebo ak by som jedla čo moji "štíhly spolubývajúci"tak mám kilá späť hneď.
Mám vyskúšané.Proste nemôžem aby som si udržala váhu. Takže jej veľmi rozumiem a nič nie je ako pred 20 rokmi ..@neviemakemenosidat

z_petra
24. nov 2025

@neviemakemenosidat ahoj, pri prerušovanom pôste sa dá krásne nielen schudnúť, ale zároveň je to dlhodobo udržateľný životný štýl, ktorý dokáže telo udržiavať vo forme (prevencia voči zápalom a autoimunitným ochoreniam, cukrovke typu 2, rôznym ženským ochoreniam spôsobených hormonálnou nerovnováhou, ...). Najdôležitejšie je začať postupne krok za krokom, žiadne extrémne dlhé intervaly, vyhadzovanie potravín z jedálnička. Jednu zmenu po druhej, v opačnom prípade sa telo začína správať ako v ohrození, čo Ti nemusí úplne pozitívne ovplyvniť každodenné fungovanie (ťažko sa sústredí na svoje povinnosti a rutinu, keď v hlave ide nonstop film o jedle). Viem Ti s dlhodobým nastavením prerušovaného pôstu poradiť tak, aby bol dlhodobo udržateľný a teda aby sa Tvoje telo naštartovalo na dlhodobo uzdravujúci proces. Ak Ťa to zaujíma a máš viac otázok, pýtaj sa 🙂 pekný deň prajem, Petra

zara1357
24. nov 2025

@neviemakemenosidat nainštsluj si aplikáciu na kontrolu kalorií. Zrejme konzumuješ príliš kalorické jedla/ produkty. Nastav si tam reálne ciele, čo pr dannej váhe môže byť na začiatok 90kg. Následne zspisuj čo všetko za deň zješ, jedine takýmto spôdobom uvidíš, kde je chyba.
Ďalší krok- pitie čistej vody a pohyb( nie prechádzka po ulici, alebo do obchodu pohyb nie je), treba pod inštruktorom začat cvicit( hlavne nie kruhove tréningy na začiatok).
V prípade, že by aj napriek všetkému niečo nefungovalo, treba zájsť za diabetológom, alebo sa s obvodným lekárom porozprávať, či je zdravotný stav v poriadku- ochorenie štitnej žlazy atd...
Hladovanie ti spôsobí presný opak, čiže priberieš ešte viac.

Strana
z2