Skúsenosti s keto diétou: Schudli ste a pribrali späť?
Dobrý deň, viem,ze su tu rozne príspevky. Ale zaujímaju ma REAlNE skusenosti. Od tych, ktori ju naozaj dodrziavali.
Pribrali ste naspat? Ako ste pokračovali? Kolko ste schudli?
Ak pod keto myslíš práškovú stravu tak je to neudržateľné, ak myslíš zmenu jedálnička, orientovaného na bielkoviny tak je to lepšie, ale i tak kalorickú príjem a výdaj rozhodujú. Ak niekto zhodí a potom zas sa vráti k obzerstvu a nepozerá čo zje, priberie, základná fyzika nepustí.
ja som kedysi zacinala chudnou s podobnym stravovanim ako Keto je to ale 20 rokov spat a teda aj som k tomu mala treningy, neboli to praskove diety, ale zelenina, syry, vela bielkovyn, kvalitne tuky... chudla som ale tak z 55 kil ... teraz mam 40 rokov 50 kil a nikdy som sa uz nevratila na vyssiu vahu, ale ja nejem lepok, ziadny cukor a ultraspracovane potraviny - celych 20 rokov.. ani vynimocne, mne to vsak nechyba
@macik34 Áno, po vysadení som pribrala späť. Je to ako pri každej inej diéte. Pokiaľ aj po diéte nedodržiavaš aspoň minimálny kalorický deficit, tak priberieš. Žiadna taká diéta neexistuje - že schudneš a potom môžeš jesť všetko a v akomkoľvek množstve - a nepriberieš.
Áno schudla som 8 a pribrala spať 12, ktoré som následne mala extrémny problém zhodiť normálnou stravou a cvičením. Poriadne mi to rozhadzalo organizmus keďže telo je v stave hladovky. A pokiaľ chceš mat zbytočný jojo efekt a prísť o menštruáciu tak smelo do toho.
Vies preco je tak vela diet? Lebo nefunguju. A ak funguju tak len preto ze sa nimi dostanes do kalorickeho deficitu- skonci dieta = skonci deficit- navrat k predchadzajucemu zivotnemu stylu-= kaloricky nadbytok a priberanie. A podla novych studii ani ozempic a munjaro nie su na tom inak. Ludia sice schudnu no po vysadeni pomaly opat naberaju.
Nie len že som pribrala späť- to by bolo najmenej. Mám totálne dodrbané trávenie. Teraz mám už takú celoživotnú diétu. Asi pred mesiacom som si dala este jeden zvyšný drink, a to ti bol taký humus! Nechápem ako som na tom dokázala fičať pomaly polrok. Umelina, chémia, akoby som pila pomixovaný plast s nejakou pachuťou ktorá sa tvárila ako vanilka
Vies preco je tak vela diet? Lebo nefunguju. A ak funguju tak len preto ze sa nimi dostanes do kalorickeho deficitu- skonci dieta = skonci deficit- navrat k predchadzajucemu zivotnemu stylu-= kaloricky nadbytok a priberanie. A podla novych studii ani ozempic a munjaro nie su na tom inak. Ludia sice schudnu no po vysadeni pomaly opat naberaju.
@zuzinka888 ale chudnutie nema fungovat tak, ze schudnem a potom sa zacnem opat prezierat a cakam , ze uz nepriberiem. Treba zmenit mysel a zacat sa normalne stravovat.
Zalezi na ucele chudnutia. Ak schudnes s keto a budes dalej cvicit, davat si pozor na zdravu a vyrovnanu stravu, tak si to udrzis. Ak prestanes s keto, vratis sa k nespravnej strave a zacnes sa prejedat, nebudes sa hybat, tak samozrejme priberies rychlo spat.
Telo sa chce VZDY vratit do pohodlneho dlhodobeho stavu, v ktorom bolo. Takze ak chudnes pol roka, chce sa vratit do tucneho stavu, v ktorom bolo predosle dlhe roky. Cize schudnut je krok 1 a krok 2 je udrzat to schudnutie na novej vahe dalsie 1-2 roky a az potom to bude dlhodobe.
@macik34 Áno, po vysadení som pribrala späť. Je to ako pri každej inej diéte. Pokiaľ aj po diéte nedodržiavaš aspoň minimálny kalorický deficit, tak priberieš. Žiadna taká diéta neexistuje - že schudneš a potom môžeš jesť všetko a v akomkoľvek množstve - a nepriberieš.
@anonym_563f3c ja nedodrziavam žiadny kaloricky deficit, ani minimálny a po schudnutí jem veru co chcem, ale zas nepredstavuj si pod tym to ze spraskam denne balík chipsov a zajem Milkou.Ale normálne jem, ranajky, obed večera ako zvyšok rodiny.No ale 3x do týždňa potím krv v posilke inak by to slo hore.Ja som ale neschudla s keto ale rátala som tabuľky
@anonym_32885d keď ani nepriberáš ani nechudneš, je jasné že si v energetickom udržiavacom príjme ... ten minimálny deficit je taká poistka, lebo gramy pri urdžiavačke je ľahko prehliadnuť - a je z toho zrazu kilo alebo 2 ...
@anonym_563f3c ja nedodrziavam žiadny kaloricky deficit, ani minimálny a po schudnutí jem veru co chcem, ale zas nepredstavuj si pod tym to ze spraskam denne balík chipsov a zajem Milkou.Ale normálne jem, ranajky, obed večera ako zvyšok rodiny.No ale 3x do týždňa potím krv v posilke inak by to slo hore.Ja som ale neschudla s keto ale rátala som tabuľky
@anonym_32885d Veď ale CVIČÍŠ, teda logicky spaľuješ kalórie. Či čo myslíš, že sa deje cvičením?
Autorka sa pýta výlučne na diétu.

@macik34 manžel schudol na keto 10 kg, ale akonahle sa vratil k normalnej strave tak pribral naspat