icon

Skúsenosti s keto diétou: Schudli ste a pribrali späť?

macik34
Dnes o 05:23

Dobrý deň, viem,ze su tu rozne príspevky. Ale zaujímaju ma REAlNE skusenosti. Od tych, ktori ju naozaj dodrziavali.
Pribrali ste naspat? Ako ste pokračovali? Kolko ste schudli?

malalienka85
Dnes o 06:00

@macik34 manžel schudol na keto 10 kg, ale akonahle sa vratil k normalnej strave tak pribral naspat

br4n
Dnes o 06:14

Ak pod keto myslíš práškovú stravu tak je to neudržateľné, ak myslíš zmenu jedálnička, orientovaného na bielkoviny tak je to lepšie, ale i tak kalorickú príjem a výdaj rozhodujú. Ak niekto zhodí a potom zas sa vráti k obzerstvu a nepozerá čo zje, priberie, základná fyzika nepustí.

anonym_00da86
Dnes o 06:20

ja som kedysi zacinala chudnou s podobnym stravovanim ako Keto je to ale 20 rokov spat a teda aj som k tomu mala treningy, neboli to praskove diety, ale zelenina, syry, vela bielkovyn, kvalitne tuky... chudla som ale tak z 55 kil ... teraz mam 40 rokov 50 kil a nikdy som sa uz nevratila na vyssiu vahu, ale ja nejem lepok, ziadny cukor a ultraspracovane potraviny - celych 20 rokov.. ani vynimocne, mne to vsak nechyba

anonym_563f3c
Dnes o 06:22

@macik34 Áno, po vysadení som pribrala späť. Je to ako pri každej inej diéte. Pokiaľ aj po diéte nedodržiavaš aspoň minimálny kalorický deficit, tak priberieš. Žiadna taká diéta neexistuje - že schudneš a potom môžeš jesť všetko a v akomkoľvek množstve - a nepriberieš.

maddie1711
Dnes o 06:50

Áno schudla som 8 a pribrala spať 12, ktoré som následne mala extrémny problém zhodiť normálnou stravou a cvičením. Poriadne mi to rozhadzalo organizmus keďže telo je v stave hladovky. A pokiaľ chceš mat zbytočný jojo efekt a prísť o menštruáciu tak smelo do toho.

zuzinka888
Dnes o 06:53

Vies preco je tak vela diet? Lebo nefunguju. A ak funguju tak len preto ze sa nimi dostanes do kalorickeho deficitu- skonci dieta = skonci deficit- navrat k predchadzajucemu zivotnemu stylu-= kaloricky nadbytok a priberanie. A podla novych studii ani ozempic a munjaro nie su na tom inak. Ludia sice schudnu no po vysadeni pomaly opat naberaju.

anonym_63c4a2
Dnes o 07:34

Nie len že som pribrala späť- to by bolo najmenej. Mám totálne dodrbané trávenie. Teraz mám už takú celoživotnú diétu. Asi pred mesiacom som si dala este jeden zvyšný drink, a to ti bol taký humus! Nechápem ako som na tom dokázala fičať pomaly polrok. Umelina, chémia, akoby som pila pomixovaný plast s nejakou pachuťou ktorá sa tvárila ako vanilka

macik34
autor
Dnes o 07:42

Pytala som sa na realnu skusenost..

katkazatka
Dnes o 08:14
@zuzinka888

Vies preco je tak vela diet? Lebo nefunguju. A ak funguju tak len preto ze sa nimi dostanes do kalorickeho deficitu- skonci dieta = skonci deficit- navrat k predchadzajucemu zivotnemu stylu-= kaloricky nadbytok a priberanie. A podla novych studii ani ozempic a munjaro nie su na tom inak. Ludia sice schudnu no po vysadeni pomaly opat naberaju.

@zuzinka888 ale chudnutie nema fungovat tak, ze schudnem a potom sa zacnem opat prezierat a cakam , ze uz nepriberiem. Treba zmenit mysel a zacat sa normalne stravovat.

anonym_190147
Dnes o 08:25

Zalezi na ucele chudnutia. Ak schudnes s keto a budes dalej cvicit, davat si pozor na zdravu a vyrovnanu stravu, tak si to udrzis. Ak prestanes s keto, vratis sa k nespravnej strave a zacnes sa prejedat, nebudes sa hybat, tak samozrejme priberies rychlo spat.
Telo sa chce VZDY vratit do pohodlneho dlhodobeho stavu, v ktorom bolo. Takze ak chudnes pol roka, chce sa vratit do tucneho stavu, v ktorom bolo predosle dlhe roky. Cize schudnut je krok 1 a krok 2 je udrzat to schudnutie na novej vahe dalsie 1-2 roky a az potom to bude dlhodobe.

anonym_32885d
Dnes o 08:26
@anonym_563f3c

@macik34 Áno, po vysadení som pribrala späť. Je to ako pri každej inej diéte. Pokiaľ aj po diéte nedodržiavaš aspoň minimálny kalorický deficit, tak priberieš. Žiadna taká diéta neexistuje - že schudneš a potom môžeš jesť všetko a v akomkoľvek množstve - a nepriberieš.

@anonym_563f3c ja nedodrziavam žiadny kaloricky deficit, ani minimálny a po schudnutí jem veru co chcem, ale zas nepredstavuj si pod tym to ze spraskam denne balík chipsov a zajem Milkou.Ale normálne jem, ranajky, obed večera ako zvyšok rodiny.No ale 3x do týždňa potím krv v posilke inak by to slo hore.Ja som ale neschudla s keto ale rátala som tabuľky

biba_18
Dnes o 09:04

@macik34 reálne skúsenosti má polovice zemegule - a čísla hovoria jasne - ak sa začneš znova stravovať tak že budeš v kalorickom nadbytku - priberieš ...

biba_18
Dnes o 09:06

@anonym_32885d keď ani nepriberáš ani nechudneš, je jasné že si v energetickom udržiavacom príjme ... ten minimálny deficit je taká poistka, lebo gramy pri urdžiavačke je ľahko prehliadnuť - a je z toho zrazu kilo alebo 2 ...

anonym_563f3c
Dnes o 11:16
@anonym_32885d

@anonym_563f3c ja nedodrziavam žiadny kaloricky deficit, ani minimálny a po schudnutí jem veru co chcem, ale zas nepredstavuj si pod tym to ze spraskam denne balík chipsov a zajem Milkou.Ale normálne jem, ranajky, obed večera ako zvyšok rodiny.No ale 3x do týždňa potím krv v posilke inak by to slo hore.Ja som ale neschudla s keto ale rátala som tabuľky

@anonym_32885d Veď ale CVIČÍŠ, teda logicky spaľuješ kalórie. Či čo myslíš, že sa deje cvičením?
Autorka sa pýta výlučne na diétu.