icon

Skúsenosti s Mounjaro pri chudnutí

lady992
11. feb 2026

Berie niekto z vás ako pomoc pri chudnuti? Dnes som si bola pre výsledky po preventívnej, a lekár mi to odporučil, kvôli mojej nadváhe,všeobecný aj gynekológ... Že aby som zmenila stravu, pridala pohyb, a toto by mi malo trosku pomôcť, aby som nebola tak často hladná. Mate s tým niekto skúsenosť? Pondelok mu mám volať aby som sa rozhodla, že mi to predpíše ak by som sa rozhodla pre túto pomoc..že má s tým veľmi dobre skúsenosti..

anonym_ef2c33
11. feb 2026

@lady992 ak zdravo jes, cvicis a skusila si uz vsetko...aku mas vahu?

anna777115
11. feb 2026

Máš cukrovku? Lebo to je jediná diagnóza pri ktorej ti tento druh preplati poisťovňa.

lady992
autor
11. feb 2026
@anonym_ef2c33

@lady992 ak zdravo jes, cvicis a skusila si uz vsetko...aku mas vahu?

@anonym_ef2c33 ja ešte necvicim, ale mam zmeniť stravu pridať pohyb, a skúsiť to pero

lady992
autor
11. feb 2026
@anna777115

Máš cukrovku? Lebo to je jediná diagnóza pri ktorej ti tento druh preplati poisťovňa.

@anna777115 mam ísť v piatok na vyšetrenie ešte, a podľa toho sa aj rozhodnem, či pôjdem do toho s perom alebo bez

anna777115
11. feb 2026

Lebo ako samoplatca ťa najnižšia dávka na týždeň bude stáť okolo 200€ . Keďže sa to picha raz týždenne, tak za mesiac je to do 1000€

emkama
11. feb 2026
@anna777115

Lebo ako samoplatca ťa najnižšia dávka na týždeň bude stáť okolo 200€ . Keďže sa to picha raz týždenne, tak za mesiac je to do 1000€

@anna777115 vôbec nie je pravda , začiatočná mesačná dávka stojí od 177 eur a Mounjaro nepreplatí poisťovňa ani diabetikom.

anonym_1cc285
11. feb 2026

Este necvicim ale chcem si pichat shity, lebo chcem schudnut. Cvicit ale nechcem.

anonym_cdbe4c
11. feb 2026
@anna777115

@anna777115 prosím ťa, už v minulej téme sme ti jasne písali, že Mounjaro neprepláca poisťovňa ani pri cukrovke...
2,5 mg pero stojí na mesiac 177€ a nie na týždeň 😉

anna777115
11. feb 2026
@emkama

@anna777115 vôbec nie je pravda , začiatočná mesačná dávka stojí od 177 eur a Mounjaro nepreplatí poisťovňa ani diabetikom.

@emkama Ale ano ja som diabeticka 2 a mam narok na preplatenie cez poisťovňu na ozempik a monjaro. Je tam však podmienka postupnosti uzivania lieku metforminu až po najvyššiu možnú davku. A ta cena je samozrejme zaokruhlena.

anonym_cdbe4c
11. feb 2026

@lady992 áno, beriem mounjaro.
Najlepšie rozhodnutie aké som urobila

emkama
11. feb 2026
@anna777115

@emkama Ale ano ja som diabeticka 2 a mam narok na preplatenie cez poisťovňu na ozempik a monjaro. Je tam však podmienka postupnosti uzivania lieku metforminu až po najvyššiu možnú davku. A ta cena je samozrejme zaokruhlena.

@anna777115 Ozempic prepláca poisťovňa, ale Mounjaro nie, ale nebudem sa s vami dohadovať.

lady992
autor
11. feb 2026
@anonym_1cc285

Este necvicim ale chcem si pichat shity, lebo chcem schudnut. Cvicit ale nechcem.

@anonym_1cc285 takéto,, trápne,, komentáre si nechajte pre seba prosím Vás 🤦 písala som o tom, že pán doktor mi povedal že musím cvičiť, jest zdravšie a ako doplnok pre lepšie zvládanie mi navrhuje mounjaro.. Lebo bez pohybu to nepôjde len tak, to veľmi dobre viem.

flatwhite
11. feb 2026

Nie nepreplaca poistovna Mounjaro, je uplne jedno aku mas diagnozu alebo aky doktor ti ho predpisal. Ja som ho brala, pridala som aj pohyb aj zmena stravy nastala.Lebo bez toho to nejde,necakaj zas zazraky ze vsetko za teba urobia injekcie😀. Prve 4 tyzdne super, bohuzial po dalsich 2 tyzdnoch prisli negativne vedlajsie ucinky takze som ho vysadila. Nebolo to dobre no, ale ratala som s tym ked som si o tom citala, vzdy to mas 50:50.

anonym_637255
11. feb 2026

Akože ..lekári z toho majú prachy keď to predpisujú?im je úplne jedno komu to predpisujú?a aký to môžem mať dopad na zdravie?ja som teraz doktorke vravela,že teda chudnem ,ide to pekne dole,zmena stravy ,pohyb...a ona že či chcem infekcie..no vravím,že nie,že ďakujem,že nebudem si pichať svinstvo ,keď to viem aj bez toho

anonym_bc0201
11. feb 2026

Ja som tiez vahala, isla som do toho a som extremne spokojná. Ja som ale isla z vysokej vahy, mala som 110 a od 1.10. mám dole 17kg

ester1307
16. feb 2026

Ahojte, prosím aké pocity cítite po užite 2,5mg mounjaro? Ja nemám nejaký extra pocit, že by sa mi zmenili chute do jedla, stále mám chuť jesť a vôbec nemám také nechutenstvo ako mnohých popisujú, že majú problém dojesť porciu, pripadne sa musia nútiť do jedla… a neviem teda, či je pre mna táto dávka slabá alebo to mám v hlave len divne nastavené.

anonym_5f2be0
16. feb 2026
@ester1307

Ahojte, prosím aké pocity cítite po užite 2,5mg mounjaro? Ja nemám nejaký extra pocit, že by sa mi zmenili chute do jedla, stále mám chuť jesť a vôbec nemám také nechutenstvo ako mnohých popisujú, že majú problém dojesť porciu, pripadne sa musia nútiť do jedla… a neviem teda, či je pre mna táto dávka slabá alebo to mám v hlave len divne nastavené.

@ester1307 he to nastavene tak, aby si telo postupne zvyklo

anonym_637255
16. feb 2026
@anonym_bc0201

Ja som tiez vahala, isla som do toho a som extremne spokojná. Ja som ale isla z vysokej vahy, mala som 110 a od 1.10. mám dole 17kg

@anonym_bc0201 išla som dole zo 105,od októbra mám dole 15 kg než toho aby som si pichala nejaké svinstvo.

leidin
26. feb 2026
@anonym_637255

Akože ..lekári z toho majú prachy keď to predpisujú?im je úplne jedno komu to predpisujú?a aký to môžem mať dopad na zdravie?ja som teraz doktorke vravela,že teda chudnem ,ide to pekne dole,zmena stravy ,pohyb...a ona že či chcem infekcie..no vravím,že nie,že ďakujem,že nebudem si pichať svinstvo ,keď to viem aj bez toho

@anonym_637255 zaujimave ze pri inych liekoch nikoho nezaujima, ake je to svinstvo a to su fakt stokrat horsie neziaduce ucinky, ale take co mas aj z obezity, ze ti je furt zle, lebo sa prezieras, tak to je akoze no go. Fakt funny