icon

Sledujete si kalórie pri zdravej strave a chudnutí?

5. jún 2025

Ahojte, posledne dve mesiace používam kalorické tabuľky, zmenila som jedalnicek, pravidelne cvičím. Poznám svoj bazalny metabolizmus.
Keďže chcem budovať svaly a zároveň chudnúť (mala som nadváhu po porode asi 5kg) zledujem si najmä príjem bielkovín, jem veľa zeleniny, ovocia, vlákniny.
A tu nastáva problém. Keďže sa stravujem zdravšie, a aj jem pravidelne tak mám na konci dňa veľmi málo kalórií pričom sa cítim plná. Niekedy jem večer už akoby nasilu nech som nad bazalom.
Tak ma zaujíma, ženy, ktoré si dávate pozor na stravu ci to tiež mate tak?

mdse
5. jún 2025

Nesledujem a nejem nasilu, ak nie som hladná. A zas iné dni si doprajem viac, ak mám chuť. Ale dlho som si zapisovala potraviny a viem približne, čo má koľko kalórií.

biba_18
5. jún 2025

tiež to tak mám a tak aj má byť. lebo jeme jedlá ktoré majú zdravé makrá k objemu.
a potom si nechám dosť dlhé okno medzi posledným a prvým jedlom aby mi fungovali črevá…

lucia13022023
5. jún 2025

Keď som chcela naberať tak som si sledovala, čo bolo dosť ťažké zjesť okolo 2200kcal 🤣
Ale keď udržujem tak nie. Keď tak vol napr semiačka, avokádo, proste potraviny ktoré sú zdravé no maju viac kcal.

kiki68
5. jún 2025

Nie, prvy rok ano, teraz uz nie, ako uz viem co a ako priblizne. Hlavne moj muz sadi kvanta zeleniny, cize kazdy den clovek musi varit s tym, co dala zahrada. Ten micurin uz ma zrele cukety, uhorky, salat, spenat, mangold, redkvicky a kadeco ine. Takze u nas sa asi inak ako zdravo ani varit neda 😂😂😂

simsalabim
5. jún 2025

Ja sledujem kalorie na udrzanie hmotnosti a bohuzial, som vacsinou hladna. Vsetko v zelenych koleckach a ja by som zjedla viac 🤷‍♀️ Ked som pred rokom a pol aktivne chudla a niekto z rodiny ochutnal z mojho taniera, vrazdila by som za to jedno susto, co mi potom chybalo 🙈

lucia13022023
5. jún 2025
@simsalabim

Ja sledujem kalorie na udrzanie hmotnosti a bohuzial, som vacsinou hladna. Vsetko v zelenych koleckach a ja by som zjedla viac 🤷‍♀️ Ked som pred rokom a pol aktivne chudla a niekto z rodiny ochutnal z mojho taniera, vrazdila by som za to jedno susto, co mi potom chybalo 🙈

@simsalabim hahahh ja som mala "zakázané jedlo" hranolky so syrom a tatárskou. Moje obľúbené jedlo. Keď som si ho raz za pol roka dala, a prišla moja sestra ktorá mi zobrala asi šesť hranoliek, namocila si ich do tatárskej tak som sa rozrevala 🤣 vedela som, že to jedlo nebudem mat najbližšieho pol roka a každá jedna hrsnolka mi bola vzácna.

autor
5. jún 2025
@lucia13022023

Keď som chcela naberať tak som si sledovala, čo bolo dosť ťažké zjesť okolo 2200kcal 🤣
Ale keď udržujem tak nie. Keď tak vol napr semiačka, avokádo, proste potraviny ktoré sú zdravé no maju viac kcal.

@lucia13022023 avokado moje kazdodenne 🙏😄
Riešim to zatiaľ syrom....ale semiačka sú celkom dobrý napad

lila246
5. jún 2025

mozes dat prosim nejaku ukazku jedalnicka? chcela by som sa inspirovat, mne sa este nikdy nestalo ze by som nemala splnene kalorie a bola plne najedena :((

merlinja
5. jún 2025
@lila246

mozes dat prosim nejaku ukazku jedalnicka? chcela by som sa inspirovat, mne sa este nikdy nestalo ze by som nemala splnene kalorie a bola plne najedena :((

@lila246 tiež tomu nerozumiem

dm1
5. jún 2025

Aj orechy sú na toto dobre stačí ich pár a kalórií veľa :p. A ak máš v jedálničku nízkotučné veci tak zmeniť kľudne za klasiku, či miesto 30per.syra 45 a podobne a hneď ti to skočí hore lebo to isté množstvo jedla bude mať viac kalórií

sisska96
5. jún 2025
@lucia13022023

@simsalabim hahahh ja som mala "zakázané jedlo" hranolky so syrom a tatárskou. Moje obľúbené jedlo. Keď som si ho raz za pol roka dala, a prišla moja sestra ktorá mi zobrala asi šesť hranoliek, namocila si ich do tatárskej tak som sa rozrevala 🤣 vedela som, že to jedlo nebudem mat najbližšieho pol roka a každá jedna hrsnolka mi bola vzácna.

@lucia13022023 nechápem prečo sa treba takto trápiť. Veď žijeme raz. Tak si doprajem načo mam chuť, čo mám rada. Čo ak žiješ ešte 5 rokov a za päť rokov si dáš tvoje obľúbené jedlo raz za pol roka? Ja som za to ze všetko sa dá ale s mierou. Takže kľudne si dám hranolky raz za 2 týždne, ale nie veľký tanier. A som spokojná a ani tučná nie som

lucia13022023
5. jún 2025
@sisska96

@lucia13022023 nechápem prečo sa treba takto trápiť. Veď žijeme raz. Tak si doprajem načo mam chuť, čo mám rada. Čo ak žiješ ešte 5 rokov a za päť rokov si dáš tvoje obľúbené jedlo raz za pol roka? Ja som za to ze všetko sa dá ale s mierou. Takže kľudne si dám hranolky raz za 2 týždne, ale nie veľký tanier. A som spokojná a ani tučná nie som

@sisska96 lebo som športovkyňa a jem zdravo. hranolky so syrom nemajú žiadnu vyzivovu hodnotu, je mi po nich ťažko, som unavená, moje telo ich trávi dlho. Takže preto.

biba_18
5. jún 2025
@lila246

@lila246 skúste napr. strukoviny, to 250 g fazule ti vojde do jedálnička jak nič…

autor
5. jún 2025
@lila246

@lila246
Raňajky: kava s polotucnym mliekom + tvarohova bublanina s malinami ( 344kcal)
Desiata: jogurt (170kcal)
Obed: kuracie prsia s mozzarelou, broskynou, bulgur (430kcal)
Olovrant: proteinova tyčinka, hrušky (198kcal)
Večera: cottage, bielkovinovy chlebík, šunka, redkovka (195kcal)
..vsetko vážim.
Teraz veľa nakupujem proteinove veci, cottage, tvarohy, po cvičení si dávam protak. Pečiem si vlastne koláče kde nedávam cukor, sladim ich bananmi alebo erytritolom.
Prestala som jest ryžu, kupované sladkosti, smotanové jedla. Všade pcham avokado, jedávam kuracie mäso, ryby, ovocie,...

lila246
5. jún 2025

dakujem velmi pekne

kris_tin257
6. jún 2025

Mesiac a pol chudnem, chodím do fitka a mávam silové tréningy. Dala som 6 kíl dole a absolútne neriešim kalórie a tabuľky. Upravila som si stravu dávam si pozor na to čo jem a tam to končí 😊

libusak
6. jún 2025

Ano ked chces byt v deficite alebo surpluse musis sledovat kalorie. Aj zdravim jedlom sa da nazbierat vela kalorii
Neskor ani nemusis. Budes mat uz okometricky prehlad v pravidelnych jedlach