icon

Som 8 mesiacov po pôrode a extrémne priberám

17. okt 2020

Ahojte, dlhé roky som sa snažila si udržať váhu , bola som spokojná, hýbala som sa, stravovania, pila dostatok.
Ešte aj počas tehotenstva som pribrala len toľko, čo som nechala v nemocnici. No je 8 mesiacov od pôrodu a ja som začala extrémne priberať.
Za posledný mesiac som pribrala 6kg a nech robím čo robím, neviem sa dať dokopy. Pri dieťati mám pohybu až až, stravujem sa zdravo. Nekojim.
No nemôžem zjesť nič , lebo hneď sa cítim nafúknutá a neviem sa toho zbaviť.
Ako docieliť, aby sa mi naštartoval organizmus? Nech sa nemusím báť jesť že budem vyzerať ako prasa o pár mesiacov?
Podotýkam, že robím všetko tak ako predtým. S tým rozdielom, že vtedy som sa cítila skvelo a teraz zduto a priberám. 😏

jana65l
•
Autor odpoveď zmazal
•
tinqua
•
17. okt 2020

Tipujem to tiez na stitnu zlazu...moja macocha tiez takto z nicoho nic naopak zacala chudnut a bolo to prave tymto

deedol
•
17. okt 2020

tiez odporucam skontrolovat stitnu, ja som po porode bola +3kg a po roku od porodu +10kg. az potom mi docvaklo a lutujem, ze nie skor, lebo zatial som sa ich nezbavila vsetkych. a to uz som na liekoch, ale aj tak to ide hrozne pomaly :-/

evalin88
•
17. okt 2020

Mama nala problem so štitnou žlazou, lekar zistil, že jej uplne prestala pracovať: Bola stále unavená. Vždy si dala niečo sladké, čo ju nakoplo. Hlad ako taký vôbec necítila, jedla v neakých intervaloch lebo, na obed "sa ma" obedovať. Večer sa má večerať atď. Ale hladná nebola. Pribrala vela za krátky čas ( pár mesiacov) Dostala lieky a vrátila sa do normalu veľmi rychlo.

autor
•
17. okt 2020

Ďakujem skúsim tu štítnu žľazu poriešiť. Hoci som bola pred dvoma mesiacmi na preventívnej a robila mi komplet krvný rozbor, mám zvýšený cholesterol ale vraj to po pôrode býva, tak mi dala tri mesiace či sa to upravi a keď nie, budeme riešiť. Zistila by aj štítnu žľazu, keby niečo nebolo dobré?

deedol
•
17. okt 2020

nie, musela by si poziadat, aby to tam pridala, standardne sa to nerobi. inak, tiez som mala zvyseny cholesterol - teda hranicny.

laura_222
•
23. sep 2021

Ahoj ako si dopadla bola to stitna? Ja mam ten isty problem 5 mesiacov od porodu a zacala som priberat z nicoho nic